A legpitiánerebb hangszerbolt ahol valaha is megfordultam Miskolcon a Bató-Ház alagsorában van: akkora mint egy trafik, hangszer nincs semmi esetleg furulya meg citerahúr, és ha venni akarsz valamit katalógusból kell kiválasztanod, az eladó pedig abszolut dilettáns.
Emberek, nem tud valaki egy legalább 6-os, könnyű(!) racket (elől-hátul nyithatót) gyorsan, olcsóért? Nem akarok az ebay-ről rendelni, mert az legalább 2 hét. Tippeket nyomjatok be ide a fórumba, lécci!
Az a baj, hogy a tapasztalatlanokat meg tudják téveszteni! (Nem leszólásból írom, én is az voltam, csak alaposan tájékozódtam vásárlás elött, meg ugyi az Internet...)
A boltban ahol legutóbb vásároltam, áruban kb. Oroszlánék 450 évi forgalma volt kirakva, ugyanakkora területen. Huszadakkora arccal.
Ha tud a srác várni néhány hónapot, megveheti kint és behozhatja. Szerintem bármelyik osztrák boltban meg lehet rendelni. Akár kapásból is szállítják, ha van olyan nekik. Ha nem tud várni, vegye meg kint és csempésszen!
Ja, és ne feledkezzünk meg az e-bay nyújtotta lehetőségekről sem. Ismerőseim rendszeresen vásárolnak így! Ezért is várom az EU csatlakozást, mert akkor nyista vám!
Ahhoz mit szóltok, hogy nem lehet konkrétan 1 bizonyos hangszert megrendelni az Oroszlánban? Egy barátom felutazott vidékről, hogy kinézett a neten egy Ibanez basszusgityót (pontosan nem tudom melyiket, nem is lényeg), azt szeretné fekete színben. Rá is kérdezett, hogy hogyan, mennyiért. Erre azt a választ kapta, hogy jön áru most, meg 3 hónap múlva, azt ha lesz a szállítmányban, akkor lesz hangszer, ha nem küldenek, akkor nem lesz. Addig is a 60%-ot ki kell perkálni. Foglaló által elérheti, hogy ha lesz, akkor övé a basszer, viszont ha nem fekete, akkor sorry... Ha így van akkor rányomhatjuk az ajtóra 'bunyec' matrica mellé a 'gagyit' is.
Egyéb tapasztalat valakinek?
Nem, nem, American Standard. Már rozsdásak voltak a fedlap meg a pick-up csavarok, azokat vettem kint. Meg kérmszínű fedlapot a potikhoz a Les Paulra. Apróságok, de ha már kint jártam megvettem ezeket is.
van gy?rben egy hangszerbolt,de ?k ilyen viszonteladók,ott szoktam alkatrészt,mert nálunk általában minden van. aztán komáromba érdemes még menni,az a bolt magánkézben van,azthiszem. az arc egy fender-mániákus,tele van öreg fenderekkel.
nagyobb dolgokat meg külföldr?l szerzek.
Igen, inkább a nem-gáz boltok listája kellene, az a rövidebb! Néhány száz hozzászólással korábban már leírtam, nincs olyan messze Ausztria, Németország sem. Lehet hogy egy kezdő nem megy el oda vásárolni, de néhány rossz tapasztalat megtanítja hogy inkább utazzon, de fele-harmad áron megkapja ugyanazt, és még nem is nézik ki a boltból. Én ha kint járok, megpróbálok mindent ott megvenni, pl. csavarokat a Strato-hoz.