A haverokkal bulizáskor Red Bullt szoktunk nyomni, mondjuk elég rendes csíkot, de szerintem van más hatása is, mint az orrdugulás majd tisztulás. Le kell szögeznem, hogy nem dohányzunk, tehát nikotin nincs a szervezetünkben, így lehet, hogy annak a hatása, de felszívás után 2-3 perccel olyan, mintha nagyon megütött volna a pia, és kb 10-15 percig tart a hatás. igaz, ez csak a Red Bullal van így, a málnás cucc csak ízre jó, hatásfok nulla.
Viszont van egy lényeges hatása, amire jó odafigyelni! Hosszú távú használat során az orr nyálkahártyáját kikészíti, hajlamosabb vérezni, valamint a szaglás is sokkal gyengébb lesz. Meg persze, ha hatást is akar az ember, akkor egyre többet kell felszívni.
A mi technikánk tiszta drogos: csíkhúzás, tekert paprral az orrba, sokkal jobban felmegy, mintha csak a kézre rakok kis csomót...
Csak a papírzsepi színét tudnám feledni egy ilyen buli után... :o))
Először én se érezteűm benne. Az ozone menthol+málnában viszont ot a málna rendesen.
A nikotin felszívódik, a többi gyakorlatilag kiürül.
És nem lazít, hanem élénkít egy kicsit, mivel az agyi ereket tágítja. Persze nem mindegy a gyakoriság és az adag.
Na, kipróbáltam a Gawith Apricot-ot. A sárgabarackot (apricot) nem nagyon érzem rajta...
Egyébként semmi "hatást" nem vettem észre azon kívül, hogy kitisztult az orrom... Kb. olyan, mintha egy extrabrutál "Nózi" nátha elleni inhalálót nyomattam volna...
Egyébként felszívódik így a nikotin (pl. dohányosoknak cigi helyett, leszokáshoz használható)?
Mindenestre nem tudom, hogy jó-e a tubákolás, vagy mivan. Mindenesetre legalábbis érdekes... :-)
"És az orromat is tisztíccsa!" (Bocs.)
Köszi a technológiai leírást! Most már csak azt akartam megkérdezni, hogy "És milyen a hatása?", de rájöttem, hogy ez egy hülye kérdés, inkább kipróbálom, és akkor lesz saját tapasztalat...
Kis csipetnyit felszippantasz az orrodba (külön-külön). Ne túl nagyot szippants, a garatot irritálhatja :)
Utána pár perc után kifújod az orrodból az anyagot... addigra felszívódik, aminek fel kell szívódnia.
Kis mennyiséggel kezdj, mert eleinte erősen tüsszögésre irritálhat.
Már el is feledkeztem róla, hogy van még egy fél doboznyi Ozona Snuff Raspberry az íróasztalomon, de a topic hatására most elővettem, és újra kipróbáltam. Nagyon jó, én is csak ajánlani tudom mindenkinek!
A tüdőbe nem jut le. amellett nincsenek káros elégett anyagok (pl. kátrány) sem.
ráadásul egy doboz tubák kb. két cigaretta dohánytartalmát tartalmazza csak, és minimum két hétig kitart (szerintem), nekem egy hónapnál tovább.
Engem ezzel kapcsolatban az foglalkoztatott, míg egy időben használtam, hogy ok, hogy úgy érezm, hogy kitisztítja az orromat, meg ilyenek, de a tüdőnek mennyire hasznos dolog ez?
Mondjuk, azért annyira nem izgatott, mert gondolom a cigi füstjénél nem jobban:)
Már régen meg akartam nyitni ezt a topikot, de Wic olvtás unszolására most végre sikerült is:)
Szóval a tubák (vagy burnót).
Egyre több helyen kapható ízesített, őrölt dohánylevél, aminek hagyományai a középkorig nyúlnak vissza (pl. Fogaras várában látható rézkarcon a tubákoló városi tanács, vagy éppen a rajzfilmhős Rumcájsz a jicín-i erdőben).
Várom az olvtársak benyomásait, történeteit, különleges ízekről szóló beszámolóit.