ha kell valakinek lehet hogy elado a kis 206 os...
egy keves extraval komplett eibac -koni allithato futomu...N-es kipufogo rendszer ,direktszuro..
versenygyertyak.
athangolt keverekkepzo eprom. tartalek dolgok...
verseny silentek ezek nem mennek ki a vacak utjainktol.
15 195/50 es kerekek teli nyari .
exclusive line konnyitett felnik...
ja es komplett peugeot lux os wrc design...
Én a karbantartási dolgokra kérdeznék rá, hogy mikor mit cseréltek az autón, ha túl sok mindent, akkor nem venném meg, mert talán gyilkolva volt egy kicsit. Az üléseket nézném meg, hogy rendesen előre húzhatóak-e, mert azt a sok erőszakolással tönkre lehet tenni, legalábbis, ahogy a sajátomon nézegettem :)
Az a 2001-es modell már, vagy még a 2000-es? Ha a 2001-es, akkor egy 110 lovas, ha nem, csak 90 lovas autót kapsz. Az újabbikon elöl már gyémánt-fényszórók vannak (teljesen átlátszó búra), gyárilag 15-ös felnik, és ugye az már digit-klímás. Szerintem jó választás, árban sem olyan vészes tán :)
Miután szegény kis corsa-mat két hete összetörték, úgy gondoltam veszek egy használt 206-ost, és gondoltam itt találok egy-két segítőkész embert aki tud egy pár tanácsot adni használt 206-os vásárlással kapcsolatban :).
Szóval már ki is néztem egy konkrét példányt. A következő paraméterekkel rendelkezik: Peugeot 206 XS Sport 1,6L fekete. Van benne klíma (ezt nagyon akartam), meg a szokásos 15"-os alu felnik, belül világos közepkonzol, kilóméteróra, meg váltó, hátul pioneer hangfalak (a rádió nem gyári, hanem valami gagyi grundig). Egyébként 2000 októberi a járgány és 38e km van benne. Kívül teljesen jó állaptoban van (nincs megütve az ajtó oldala, kevés karc stb). Az egyetlen fenntartásom a kocsival kapcsolatban az, hogy a 2. tulajdonosa árulja (állitólag azért, mert felesége hamarosan szülni fog, és kinötték az autót (ez persze engem nem győzött meg :) )).
A kereskőt megkértem, hogy nézze végig a kocsit rétegvastagság-mérővel, az eredmény minden lemezen 120 mikron körül volt (ez állítólag normális).
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy hétfőn a foglalózás elött bevitetem a kocsit a Peugeot Fábián-hoz egy állapotfelmérésre, és ha ott OK minden, akkor megveszem.
Ja a kocsit sikerült lealkudnom 2,690m-ről 2,5m-ra (az egyik gumi köpenyén van egy dudor + nem a meghírdetett 25e km volt benne, hanem 38e km).
Mi a véleményetek? Van okom parázni? Mit nézzek meg a kocsival kapcsolatban? Milyen rejtett hibái lehetnek? stb.
Most szombaton felmegyünk Dobogókőre van valami konkrét program?
Mit kajálunk? Fent van egy pár kajálda, pl van egy nyitott fapados, ahol frankó a gulyás, de kevesen tudnak leülni. Van még étterem valami vadászház szerűségben, de legutoljára 50 percet vártunk ott a kajára pedig csak 3-an voltunk és nem is pont azt hozták amit kértünk de azért jó volt a kaja, én ezeken kívül még 1-et tudok ahol jó a kaja, de oda sem férnénk be mindannyian.
Valaki nem ismerős ott fent aki tudna valami jó helyet?
"én már csak 1et váltok mig ö már 3.körül jár és szépen mosolygok rá mig Ö nyomja a fenéklemezt is de nagyon nem akar jobban menni az a kocsi.
Na ez az igazi kielégülés :-))))"
igen semmiho pont ahogy mondod és én már láttam és hallottam is olyat hogy 1.1-es Pugokat megcsinálnak wrc-s külsőre egy crom véget felraknak a gyári dobra. :-)) Na és ha egy ilyen mellé áll be a Corsa vagy a Clio hát akkor igen csak jót nevet hogy tessék itt az agyon tuningolt Pug és nem is megy. Sajnos vannak ilyen elbillent emberek is. De az a jo hogy ha 2L-es motor van benne azt külsőleg nem mondják meg és ha beláll mellém egy ilyen Clio vagy Corsa én mindig elöször egy 20-40métert hagyom elgyorsulni hogy örüljön a feje, és akkor nyomok egy kövéret és én már csak 1et váltok mig ö már 3.körül jár és szépen mosolygok rá mig Ö nyomja a fenéklemezt is de nagyon nem akar jobban menni az a kocsi.
Na ez az igazi kielégülés :-))))
206wrc: 1.6-os CC-t vettél? A találkozóra mindenképp gyere el, és hasonlítsuk össze a kicsikéket! Amugy amikor először beleültem az 1.6-osba, induláskor kövér gáz kellett neki, mert hajlamos lett volna lefulladni. Kapott egy direktszűrőt, meg egy kipufogót, és máris csodás az életem. Az meg , hogy sokan lenyomnak, hát nyomjanak. Én meg a városban lenyitott tetővel élvezem a nyár fuvallatait.
Tegnap Pesten cseréltem a mobilom, és a srác egy 206-ossal jött. Sötétkék, hátul fehér kristálylámpák, nagyon faszán nézett ki!
Azért egy sima 1.6-os is tud érdekes mimikákat rajzolni az arcokra ;) Minap egy corsás vigécckedett (volna) velem, mert neki 1.4 16v-je van, aztán húde nem ment neki. Egy 1.4-es új polos is így járt :) Szerintem talán a 206-os valahogy sok embert irritálhat, mert tudják, hogy a nagy része 1.1-es és 1.4-es, vagyis könnyű préda lehet. A fene tudja. Bennem meg megtalálják azt a személyt, aki ki mer állni :) Amúgy az 1.4 16v Clio II talán az egyik autó, amely eléggé ott van az 1.6-os 206 nyomában. Az 1.6-os Clio szerintem le is nyomna. Majd' 100 kilóval könnyebb, mint a 206-os... Ja, a Toyota Yaris TS is lenyom egyébként engem. Hiába "csak" 106 lóerő, de emellett 910kg (még jó, hogy 4m az ára és nincs sok belőle:)...
Lehet hogy lenyomnak ezt nem is firtatom, de lehet hogy nem.
Egy chip + direktszűrő + brisk gyertya + kipufogó csere
és már ott is vagyok hogy nem fognak lenyomni.
De különössen nem érdekel hogy lenyomnak vagy se tudod ha 2 évig vezetsz egy olyan GTi-t ami nekem van akkor nem biztos hogy erre vágysz örök életedbe. A GTinek nem nagyon volt ellenfele 180-190ig na persze azok a nagy böszme dögök amik mennek 200fölött azok onnan már lenyomnak na de addig.
És sok megleő arcot láttam már pályán hogy ez a kis Pug hogy megy igy és ezekért a tekintetekért megérte.
:-)))
Átvettem a cc-t :-))
Benne van a riasztó is és a sportülés.
Igaz az ülésen még egy kicsit alakitani kell majd de már müxik az autó.
vn99
Hungária.
Én végigtelefonáltam minden céget és csak nála volt az hogy a törés és lopás casco belefért 15be havonta.
Kötelező is hungária.
A cc-re még nem tudom mennyi de nemsokára az is kiderül.
1.6l-es motorral elég furcsa még de szerintem nem azért mert 20LE külömbség van hanem még nincsen bejáratva.
van egy kis gond a kalaptartóval, mégpedig az, hogy a "képzeletbeli" kalaptartó síkjába belelóg az erősítő. Erre eddig nem is gondoltam, de ma megsasoltam és sajna ez van :-((
Tényleg, én elviszem a K&N direktszűrőmet, hozzá csavarhúzóval meg felfogató (Hilti-)szalaggaggal, ha valakit érdekel, hogy befolyásolja az autó menetteljesítményét, szívesen kölcsönadom vagy bemutatom a sajátomon :)
wrc ! még mi lenne ha lenne valami kulonos rajta?
Bár láttam már 206 ost nos keszlettel.ha kell megadom,hogy hol csinálják ,mert még megint az lesz a bajod ,hogy az autopályán lenyomlak az utrol :)
Zárdugózásnál a fő gond, ha lemerül az akksi - megoldható egy rejtett kivezetéssel, ami mondjuk nyitja a közp. zárat (9V-os elem is megteszi talán), de érdemes a beszerelővel egyeztetni;
MUSZÁJ megoldani ezt a problémát, mert igenis előfordul, hogy lemerül az akksi!!
206wrc,
megköszönöm, ha megmondod, mennyiért csinálták. Megadtad nekem egyszer a számot, beszélni fogok velük.
Kötelezőm 5511 Ft/negyedév(Pest megye, B10 Axa)
Cascom 11392/ hó (B/1 Axa)
Amikor vettem az autót, élből Axa-val kötnek, mert azzal van spanba' az érdi Pug (meg asszem a többi is...)
Gond lehet, ha lemerül az akksi, vagy a kúlcsban lemerül az elem...
Bár tudom, hogy ennek az esélye igen csekély, de ezek a dolgok általában a leglehetetlenebb helyen és időben történnek meg az emberrel.
Pityke
Nekem a kötelező 16eFt negyedévre (ARGOSZ), és a casco pedig 13eFt (Európa Biztosíto - A0 kategória). De emléxem, amikor vettem a CC-t, akkor csak egy fajta biztosító akarta vállalni a Cascot, és horror áron. Valahogy ismerős útján tudtuk ezt a bíztosítót megoldani.
a gti-re lehet, de azt ne felejtsd el, hogy 2 éve még nem nagyon tudták a biztosítók, hogy mi az a CC, csak a kabriót látták benne, meg a 2 lityis motort....
Hát sajna a dézsma egyre magasabb lassan tényleg ugy érzem magam ,hogy nemsokára bevezetik a gyalog adot a levegoadot stb.
Én pl a saab 9,5 re evi 420 e cascot fizettem.
azert ez nem semmi.
és még örüljek mert a haverom A8 ára nem is akartak cascot kötni.
majd eleg dragan sikerult vegul.
De a legpiszokabb az ,hogy a casco fizetesnel 4 evet vesznek uj kategorianak de ha fizetni kellene akkor csak egyet.
Hát erröl ennyit.
Komolyan itthon az Autos ugy érezheti magát mintha valami bünt követne el azzal,hogy kocsiba ül.
Nem, nem ezekre gondoltam. Ez egy kb olyan kinézetű csatlakozó mint a vonóhorognál szokott lenni, egy kicsit kisseb, több drót megy oda, es sötét barna, ha jól emlékszem a szemből a motor mellett baloldalon a doblemez körül. A szerelő azt mondta hogy csere esetén a kábeleket is cserélni kellene! ???
...én pedig ma kötöttem Cascot a kocsimra, mert eddig nem volt. Egy kicsit nyugodtabb vagyok így, bár az nem tetszik, hogy mennyi lóvéval vesznek le... A digitklímám pl. havi +2100 Ft. Durva... Egyébként nem kértek riasztót, elég volt a gyári immobilizer is, noha az autó új értéke meghaladta anno. a 3m-t (írtátok, hogy afölött kérhetnek riasztót). Sajnos az új árakat vették figyelembe, 4 év után számítanak csak amortizációt, pedig bíztam abban, hogy esetleg figyelembe veszik az autó másfél éves korát, mint díjat csökkentő tételt. Most érzem csak igazán, mennyire nem vagyok jártas ebben a témában...
Ha teszem azt szüleim vennének egy 6m Ft értékű autót, ők kb. ugyanannyit fizetnének, mint én most... A kötelezőnél meg bele sem merek gondolni, mennyi lenne, ha Bp.-i lennék, nem pedig vidéki. Pedig így is 2003-tól 19e Ft-ra emelkedett 15e-ről a negyedéves kötelezőm, mivel állítólag kedvezőtlenebb besorolást kapott a hely, ahol lakom, de még így is messze Bp. alatt marad az összeg. Ti milyen összegeket perkáltok a biztosítóknak? Na mind1, bocs a fárasztásér' ;)