Keresés

Részletes keresés

KingaLany Creative Commons License 2003.02.04 0 0 341
- regen a Skoda emblemara aszittem, hogy egy bamba madarat abrazol, csak kesobb jottem ra, hogy ez egy szarnyas nyil akar lenni. [hogy az Opel meg korbezart villam, az egy reklamszlogenbol derult ki szamomra.]

KingaLany Creative Commons License 2003.02.04 0 0 340
kiraly a topikus:

- batyam kamaszkoru lehetett, amikor szamologepet kapott. hogy ocsemet tavol tartsa a bekapcsolastol is, aszonta neki: ha megnyomod a piros gombot, felrobban. ocsem hosszu evekkel kesobb meselte el, hogy egyszer kivitte a kertbe a gepet, es egy bottal probalta megnyomni azt az ominozus gombot... :]

- altalanosban a nagyobbak mindig a "KERESZTES OLTASSAL" ijesztgettek, amit majd hetedikben kapunk, es ugy fog kinezni, hogy a tuvel egy keresztet karcolnak bele jo melyen a borunkbe...

- 2000-ben mar urkorszak lesz [sok sci-fi hatasa]. viszont szerencsere krimit nem nezhettem teveben, mert csak pentek-szombat volt ez szabad nekunk, gyerekeknek, de akkor is csak, ha VICCES vagy CIRKUSZOS volt a teveben. :]

- visszaterve, az ABC. igen, alkalmi bolti cikkek, de azert ez valoszinuleg olyan rovidites, hogy DIREKT igy jojjon ki, mint pl. ahogyan a MAMMUT bevasarlokozpont neve is elvileg mozaikszo.

- a lenyelt meggymagtol nem tuti, de telleg lehet vakbelgyuszit kapni, nem??? en telleg igy tudom. :]

- orszagos tevhit: a csoki karositja a fogakat, az alma olyan egeszseges, mint egy fogmosas. erre 2003-ban mit hallok fogorvos barataimtol? a csoki JO a fognak, mert vedoreteget von a zomanc kore, az alma viszont savassaga miatt inkabb karos, mint hasznos.

Ordas Creative Commons License 2003.02.04 0 0 339
A Gyöngyhajú lányt én zöldhajú lánynak értettem még gimis koromban is. :)))
Előzmény: Classic Girl (332)
cHe2 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 338
Állítólag a himlőoltás volt a karcolás, amikor azt csinálták, hogy az előzőleg lánggal fertőtlenített tűt gyengített (v. elölt ?) himlő kórokozókat tartalmazó folyadékba mártották, majd ezzel a tűvel keresztet karcoltak a bőrbe. Így kialakult a védettség a himlő ellen.
cHe
Előzmény: Bukszus (334)
Bukszus Creative Commons License 2003.02.04 0 0 337
fogalmam sincs. szerintem annyira el voltam foglalva a szoveg megfejtesevel, hogy a reklam tobbi reszet mar nem is figyeltem :-)
Előzmény: PETYUS (336)
PETYUS Creative Commons License 2003.02.04 0 0 336
Ugye ennek a telefonszáma volt a 313313 ?
Előzmény: Bukszus (335)
Bukszus Creative Commons License 2003.02.04 0 0 335
Ja, erre emlekszem, "semmi kesteg, Ravisz a segitseg". Ezt en se ertettem, de valahogy ugy ertelmeztem, hogy a segitseg ravisz a megoldasra, tehat magadtol rajossz. Vagy valami ilyesmi. Semmi ertelmet nem lattam az egesznek :-)
Előzmény: bárány (333)
Bukszus Creative Commons License 2003.02.04 0 0 334
Valaki irta korabban a tuzes tuvel valo szurit. Nalunk altalanosban ez "tuzes karcolas" neven futott, es a nyolcadikosok kaptak. Egy forro torott tegladarabbal karcoltak meg a vallukat, es bele is lehetett halni. Volt is egy lany, akinek a hata mogott mindenki osszesugott, hogy o az aki nagyon beteg lett a tuzes karcolastol. Ettol az egesztol en iszonyuan feltem, es nem akartam meghalni.
bárány Creative Commons License 2003.02.04 0 0 333
legjobb :))

Én egy klasszikus reklámot nem értettem, valami ős-Gelka-szerű szervizről mondták, hogy "... a Rávisz a segítség". Sokáig nem tudtam megfejteni, hogy milyen is a rávisszasegítség. Rásegítenek meg vissza? :o))

Classic Girl Creative Commons License 2003.02.04 0 0 332
R-Go-nak volt ilyen refrenje (igy kell irni?) hogy

"tavasz nyar osz tel"

nagyon gyorsan mondta.

Evekig tartott megfejeni.

Nem ertettem csak annyit hogy

"nyisz nesz nyusz nyesz"

Vagy az Omeganak"

"gyonyhaju lany"

en gyonygyszaros lanyt ertettem, a baratnom meg konyvszakosztalyt (regen volt, szar kazettan, borito nem volt).

Előzmény: Herr X (331)
Herr X Creative Commons License 2003.02.04 0 0 331
Ált. suli elsőben nekem is volt egy elhallásom énekórán.

Valami "de ékes a dereka" sor volt. Én ezt "de éDesnek" hallottam. A szöveg értelmezésekor meg is kérdeztem, hogy mit jelent az, hogy "édes a dereka".

Az a legszomorúbb, hogy már felnőtt fejjel is azt kell tapasztaljam, hogy a HIFI minőség ellenére rengeteg magyar szám szövegét sem értem.

Már nem is tudom, hogy melyik szám volt az, de a bébisintérek énekelte és akárhányszor adták a rádióban az egyik sorát sem én, sem a feleségem nem értette.

Előzmény: Classic Girl (327)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.02.04 0 0 330
" Rabigát az valakinek a neve "

Úgy onnantól kezdve hogy megtanultam olvasni, ez éveken át komoly gondot okozott nekem, hogy mi a retek az a rabigát, bár én nem személyként képzeltem el, hanem melléknévként, tehát valahogy úgy hogy "itt törtek össze nagyon" Hunyadnak karjai....a "rabigát"-ot a nagyon-nagyon fokozásának véltem.

:-))

Előzmény: Spidermans Friend (324)
LeifEriksson Creative Commons License 2003.02.04 0 0 329
huhú, a Vappali nekem is megvolt, 3 évvel idősebb unokatesóm tanított meg rá 6-7 éves koromban... :-)))
Előzmény: Classic Girl (327)
paulinamartinez Creative Commons License 2003.02.04 0 0 328
ínyvitorla az.
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.04 0 0 327
2. altalanos iskola. Enek oran tanar beteszi a Rakoczi indulot. Megkerdezik na gyerekek ki tudja mi ez? Hozza teszem hogy akkor koltoztunk mashova, tehat az "osszeszokott" osztalyban uj voltam. Ez volt az elso napom. Persze onkivuletben jelentkeztem hogy en tudom. Azt mondtam "Ez a Vappali".

Apukam mindig enekelte nekem hogy "Vak pali vak pali mindent lat szemuvegen at kutya valagat" Biztos ismeritek ezt az indulo dallamara. Nem eleg hogy ezt mondtam de meg en hulye azt hittem hogy a Vappali (vak pali) az egy nev.

Classic Girl Creative Commons License 2003.02.04 0 0 326
Hello

En azt ugy tudtam/tudom hogy kisnyelvnek hivjak. Ez is biztos baromsag, csak anyukam hivta ugy nem tudom.

Előzmény: blaumann (321)
medvemacs Creative Commons License 2003.02.04 0 0 325
Talán nyelvcsap? Latinul uvula, és a francúzok ezzel képezik a "r" hangot.
Előzmény: sz..zs (323)
Spidermans Friend Creative Commons License 2003.02.04 0 0 324
- a Rabigát az valakinek a neve (az sem zavart, hogy egyes szám, pedig úgy van, hogy 'itt törtek össze rabigát')
- az egyetlen szomszédos ország a Szovjetunió
- amikor az ember sétál, nem ? mozog, hanem a Föld fordul el alatta
- a barack magja mérgez?, cián van benne. (Vagy ez igaz???)
- a felh?k egy irányba repülnek a Föld körül. Egyszer ki is néztem egy szép felh?t magamnak, és vártam, hogy mikor jár megint erre, kíváncsi voltam, mennyi id? alatt ér körbe.
- ha a homokozóban nagyon mélyre leások, akkor lejutok egy pincébe vagy alagútba. Sokáig próbáltunk is az oviban a barátommal leásni odáig.
- a Varjúdombi mesékt?l én is féltem. De még annál sokkal horrorisztikusabb volt a Szekrénymesék.
- én se szerettem a Füles mackó végét, de ugyanígy a Jamie és a csodalámpá-ét sem, mert akkor alvás jött és másnap suli (vagy ovi?). Sajnos ez nem tévhit volt:)
Előzmény: Törölt nick (10)
sz..zs Creative Commons License 2003.02.04 0 0 323
en is erre a kettore tippeltem, de nem tudom melyik lehet.
akkor maradjon inyvitorla?
Előzmény: blaumann (321)
sutre Creative Commons License 2003.02.04 0 0 322
Én legalább 12 éves koromig úgy tudtam, hogy az a lelógó izé a mandula. Mert ugye a doki belenéz a torkodba, és mondja, hogy ejnye-ejnye tüszös mandula.. azt már nem kapcsoltam össze, hogy utána oldalt is megtapogatja a nyakamat. Akkor jöttem rá, hogy az nem a mandula, mikor egyszer a torokbanézés előtt tapizták a nyakamat, és mondták, hogy hmm... de dagadt ez a mandula..
Előzmény: sz..zs (318)
blaumann Creative Commons License 2003.02.04 0 0 321
ínyvitorla
Előzmény: sz..zs (319)
vkibitoroljaanevem Creative Commons License 2003.02.04 0 0 320
garatmandula?
Előzmény: sz..zs (319)
sz..zs Creative Commons License 2003.02.04 0 0 319
kezdek ketelkedni magamban...

vki legyszi mondja meg mi is az az ize a torkomban(garatszorosomban?)?

segitseg itt:
http://puska.index.hu/upload/allattan-beugro_2002-Dec-%208-18:21:58.doc (13. oldaltol)

sz..zs Creative Commons License 2003.02.04 0 0 318
Baratnem es en is jol azt hittuk kisgyerekkent hogy az a kicsi lelogo bordarabka, amit akkor latsz, mikor kinyitod a szad (kb a nyelved tove felett) az az ember mandulaja.

mindjart utananezek, mi is a neve, asszem a hangkepzesben van szerepe...

abla Creative Commons License 2003.02.03 0 0 317
Én is emlékszem az "Egyszer volt, hol nem volt az élet" c. filmre..Aztán 14 éves voltam biosz. órán, mikor a vörösvérsejteket vettük és végig beszéltem órán, mire a tanárnő felém fordult, hogy akkor én biztos meg tudom mondani, hogyan szállítják a vörösvérsejtek az oxigént az agyba.
Nem sokat gondolkoztam, rávágtam:
-A puttonyukban.
(megfejtés: asszem a színtestjeikben, de ma sem vagyok benne biztos).

A "Búcsúzik a Füles mára.." c. opusztól én is rosszul voltam. Meg volt egy mese, abban a sok állat megbántotta Sünöcskét és a mese végén rájóttek, hogy hülyék voltak és mentek Sünöcskéhez bocsánatot kérni, de jött Sünné, hogy Sünöcske már elment téliálmot aludni és jöjjenek vissza tavasszal.
Elképzeltem szerencsétlen Sünöcskét, hogy tök depisen húz aludni és sír és hetekig bőgtem, biztos voltam benne, hogy meghalt.

Aztán volt egy oktatófilm, valami Anit nevű gyerek volt benne, a lényege az volt, hogy a gyerekekkel megértessék, hogy szellemek nincsenek. A példa szerint Anti a kimosott lepedőket hiszi szellemeknek. Be fogom perelni a film készítőit mert kb. 5 évesen láttam..vagy talán 4...Addig nem is érdekeletk a szellemek,d e ezután kábé 6 évig rettegetem elalváskor.

Mára ennyi:)

Ordas Creative Commons License 2003.02.03 0 0 316
Látom nem apámék talélták fel a spanyolviaszt :) Bár ők ezt 1970 körül csinálták.
Előzmény: Joana (311)
Ordas Creative Commons License 2003.02.03 0 0 315
Apámék a mai MATÁV székházban diákkorukban úgy hozták a frászt az öreg picsákra, hogy a páternoszter mikor felül eltűnt é smegjelent a másik oldalon addigra már kézállásban voltak. Gondoljátok el, az összes fülkében kézen álló emberke volt :) edig azok a nyanyák évek óta ott melóztak :)
Előzmény: Chino-San (301)
Herr X Creative Commons License 2003.02.03 0 0 314
Engedd meg, hogy reagáljak az 1-es pontra:

A bolond nem tudja magáról, hogy bolond, ő normálisnak tartja magát....

;-))))

Igaz, a normális is úgy tudja, hogy normális.

Javaslom, hogy kérdezz meg az utcán néhány embert, hogy bolond vagy-e? (Ilyen kérdésre biztos igen lesz a válasz és akkor el van döntve a kérdés.)

Előzmény: safaree (313)
safaree Creative Commons License 2003.02.03 0 0 313
A szomszéd néni kertjében volt egy hatalmas(?) fenyőfa. Én meg voltam győződve, hogy azon bizony virslik nőnek. (toboz) Addig nyavajogtam, amig apám átment és hozzott párat. Én természetesen mondtam, hogy nem, ezek nem azok. Ezek tobozok, szép hosszú, vékony tobozok.
Biztosan csak át akar verni és a virslit eldugta.
A mai napig nem értem, hogy ez hogyan lehetett.
1. tudomásom nyerint nem voltam/vagyok gyengeelméjű
2. _tudtam_ hogy a fenyőfén tobozok vannak, amiben magok +stb
3. mindezek ellenére BIZTOS VOLTAM BENNE, hogy a szomszéd néni fenyőfáján márpedig virslik nőnek.
cska Creative Commons License 2003.02.03 0 0 312
Természetesen, mivel a pohár nem halt meg én is mentem...
Sőt ezen logikát követve _alul_ is mentem egy kört!
Előzmény: Chino-San (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!