Sziasztok!
Eladnám a Hasegawa 1:32-es Fieseler Fi-156C Storch és a Nakotne 1:72-es Tupoljev ANT-5 (I-4) makettjét (bontatlanok, dobozban vannak). Ezeken kívül megválnék kb. 40 db összerakott makettemtől is, közöttük régi csehszlovák és NDK-s ritkaságokkal.
Horváth Balázs, 88/430-689
Nem, nem, ahogy írtam, _nem_ olajat használtam, hanem akrilt (vizes bázisú festéket). Egy francia cég (nem ugrik be a neve) hobby-művészeknek szánt sorozatából. A leírás szerint mindenre tapad, és ezt én is így találtam. Tapadt műanyagra is egész jól.
Vasúti kocsit festettem be vele szórópisztollyal (airbrush - légecset). Fel kellett higítani deszt. vízzel és adtam hozzá alkoholt is. Nagyon jóindulatú festék volt, szép egyenletesen és vékonyan fedett, de mint írtam, a mattal nem voltam megelégedve. Szóval vissza a modellfestékhez... :-(((
Öregbítéshez, szupereléshez sajnos nincs sem gyakorlatom, sem művészi érzékem :-(((
Eladó egy HOLDING szórópisztoly. A szórópisztoly kifogástalanállapotban van (eredeti dobozában), mivel eddig egyszer sem volt használva!
Az ár irányár és természetesen tartalmazza az összes hozzá mellékelt tartozékot is.
Irányár: 18.000 forint
BÁRKI akit érdekel nyugodtan írjon erre a címre:
takking@freemail.hu
hogyan festesz vele átmenetet, ha szabad kérdeznem?
én még nem nagyon csináltam művésszel semmilyen festést és kíváncsi lennék minden tippre, trükkre ezzel kapcsolatban..
Te mire használtad a művészolajat?
,én csak koszolásra,befuttatásra használom ,szigorúan fényes,félfényes felületen,majd rá ismét egy újabb fényes-lakk réteg kerül rá.Teljes modell festésére nem használom, nem is tudom, hogy megtapad-e a műanyagon.Azért szeretem,mert szerintem nagyon finom átmeneteket lehet festeni vele, rozsdalefolyás, esőnyomokat stb.
jaja, felhívtam az üzletet és a köv. derültek ki:
makettekre 20%
figurákra 30%
minden egyéb termékre is van jelentős árengedmény.
nagyon remélem, hogy ez csak tavaszi árleszállítás és nem valami rossz előjele...
na kipróbáltam egy talapzaton meg egy próbafejen a művészfestékeket..
szerintem én vagyok tök gyakorlatlan, de akkor sem tudtam velük olyan jól bánni mint a makettezőfestékeimmel.
a talapzatot nagyon klasszul le tudtam pingálni és tényleg szépen lehet dolgozni vele.
de arcfestést azt nem tudok vele csinálni, ennek látnom kéne a menetét a saját szememmel.
a művészolaj az nagyon szépen teríthető, de összemosni nem tudom hogyan kell szépen..:(
a művészakril meg nem áll a kezembe egyáltalán.
akkor inkább már andrea vagy valejo akrilokkal fogok próbálkozni a továbbiakban, legalábbis az arcfestés ügyében.
egy pozitívuma (?) van a művészakrilnak: száradás után nem nagyon (egyáltalán nem) lehet lemosni..
Nekem nem igazán jött be, én akril festékkel próbálkoztam.
Az tény, a pigment szemcsenagysága hasonló a modellfestékekhez, tehát a festék vékony rétegben is jól fed (ennyivel jobb a barkács-festékeknél). De én mattot használtam, és úgy találtam, hogy a mattító adalék szemcsenagysága sokkal nagyobb, mint a modellfestékeknél szokásos. Olyan lett a felület, mint valami 1000-es smirgli. Lehet, hogy ez a művészeket nem zavarja...
a bolt kb. a Pannonia -Viktor Hugo sarkon van, de szerintem ilyen makettet minden nagyobb makettboltban kaphatsz. Sőt a nagyobb játékboltok is tele vannak Tamiya Ferrarikkal ld. DunaPlaza , Árkád stb..
Juditka23
A lehel ternel a V. Hugo utcaban van az AUTO MODELL SZALON, hatha ott van/tudnak segiteni.
Hazzszamot es telefont sajna nemtok de majdnem a dunapartnal van, bal oldalon ha a duna fele mesz.
Minden kiderült !
Összeragasztottam a két lefestett lapos alkatrészt (egyik matt fekete, a másik króm-ezüst)
... ma reggel egy nagyon-nagyon kis erőkifejtéssel úgy szedtem szét őket, mintha sosem lettek volna összeragadva. Midkét alkatrész felülete króm színű lett, de a műanyagot meg sem kezdte a ragasztó.
Úgyhogy ezentúl vakargatok, mielőtt ragasztok.
A tűs viszont megoldja a festéket is, így az is "belekerül a műanyagba"
Aztán lőn káromkodás... Mert a festékkel kevert múanyagtrutymó szilárdsága 375 év száradás után is a babahintőpor és a Canis Merga közt van úgy félúton.
Segítségre lenne szükségem! Sürgősen kéne egy Ferrari 550 Maranello modell! Ha bármilyen ötletetek van, kérlek jelezzétek! 06-30-321-5053
Köszönöm: Judit
Megfogja, ovatosan banjal a ragasztoval.
Jobb egy fogpiszkalora kenni eloszor es onnan felvinni.
Ha tul sokat teszel ra, akkor a ragaszto fenyes les, mig a festett reszek mattok - felteve, ha a festek matt.
Nekem volt olyan modellem, ami pont emiatt nezett ki butan, festhettem ujra, pedig nem akartam.
Rövidesen kiderül, mennyire fogja meg a festett alkatrészeket a revell tűs ragasztó. Tegnap este befestettem két lapos öntőkeret darabot. Egyiket matt feketére, a másikat króm-ezüstre. Ma este összeragasztom őket. Holnap reggelre minden kiderül...
Lassan kész vagyok az első makettemmel! Már csak a matricázás van hátra, csak lágyítót kell még beszereznem. Szerintem, ahhoz képest, hogy az leső egész tűrhetően néz ki.
majd belinkelek pár képet. (MARDER 1-es)
Ez utóbbi abban különbözik a pillanatragacstól, hogy megoldja a műanyagot, így lehet, hogy a festék nem akadályozza a kötést.
Cska hangosan gondolkodom...
Nem pont fordítva? Hiszen a pillanatragasztó nem old, tehát jó _lehet_ festéken keresztül is, ha a festék tart, de a műanyagot oldó ragasztó nem tud műanyagot oldani festéken keresztül??!!
A Revellé pont jó.:-) Van annyira hosszú, hogy még gondod is lehet belőle, hogy még nem fog elég erősen. Egyik oldószeres ragacs sem gyors.
Talán a Humbrol ecsetes ragacsa volt gyors, de az szinte csak oldószer.
Sokan használnak pillanatragasztót a szemenkéntihez. Legalábbis egyes részeihez. Én tűssel ragasztottam, viszont könnyű elmozdítani és ezzel elrontani.
De hát ez nem a kapkodó idegbetegek sportja.:-)))))
Figyeljetek, a Revell tűs ragacsának mennyi kb. a száradási ideje? Alkalmas a cucc szemenkénti lánctalp összeragasztására? Úgy értem, elég hosszú a száradási idő ahhoz, hogy jónéhány szem összergasztása után maradjon még idő a ragacs kötése előtt a felhelyezésre, és a belógások kialakítására? Vagy e célra másfajta makettragacsot javasoltok?
Íratlan aranyszabály, hogy a festéket a ragasztandó felületről mindig távolítsuk el. Ez pillanatragasztónál feltétlen, a REvell tűs ragacsának esetében pedig nem árthat. Ez utóbbi abban különbözik a pillanatragacstól, hogy megoldja a műanyagot, így lehet, hogy a festék nem akadályozza a kötést.
Éppen az oldás miatt a ragasztás (jó esetben) életre szóló, eltünteti az alkatrészek határait.
A festéket mindenképp távolítsd el a ragasztási pontokról.
Akár úgym hogy felcseppented a festett felületre a ragasztót, majd egy kis idő múlva szikével lekapod a feljött festéket, megint egy pici ragasztó és mehet össze meg száradni.
Álló helyzetű, 1/35-ös Wehrmacht-tisztet (vagy tisztnek való figurát) keresek. Nincs valakinek ilyenje? Vagy olyan, ami kis alakítással ilyenné tehető? Lehetőség szerint Y-öv nélküli, álcázatlan nyári egyenruhás kellene...