Nemrég - rövidebb ideig - vettem egy nagyon finom teavajat, amit a Veszprémtej készít, sózott és hagymás ízesítéssel, de már másfél hónapja nem kapok sehol. Azt hallottam, hogy elvileg megszűnt ez a termék. Ha ez igaz, akkor nem élt sokáig, alig volt pár hónapos.
Nem tudom nem írtam-e már be ide, mert minden fórumon jajongok, hogy hová lett a cukrászdákból a Tátracsűcs süti!!!!!! Kúp alakú csokicsúcs volt, alján piskóta belül nem túl édes könnyű csokokrtém, kívülről marcipán a csokimáz alatt! Hol lehet iklyet kapni jaj hol????
nem fogod elhinni, mit láttam és vettem ma egy Intersparban! Mackó Snack csokoládés kenhető félzsíros ömlesztett sajtot!! Már alig emlékszem a mese sajtra, de azt hiszem, ilyen volt az íze :-)))
Oázis, Almuska - szénsavas, ill. mentes üdítő
narancsital (3deci üveg, a címkéjén néger nő, a fején narancsoskosár, benne gúlába rakott narancsok, 3,30 Ft)
rongyos kifli, sós stangli, óriáskifli, normális (!) kifli
Melódia szelet - a nyolcvanas évek vége felé egy darabig újból lehetett kapni
magyar gyümölcsjoghurtok
tej
konzum szaloncukor
SÁBA szelet+a gyümölcsös krémmel töltött tejcsokik (málnás, epres, diós, "Hírös")
szczeczyni rizseshal (konzerv, a kicsi 6, a nagy 9 Ft)
Winner jégkrémszelet (90-es évek eleje)
Gogosári és Gombasári (80-as évek, ajvárra emlékeztető paprikás-paradicsomos, lecsószerű krém)
Űrhajós csoki, Inota csoki (1 Ft)
Omlós cukorka (2,20 Ft, sárga és narancssárga színű, a leírás szerint citrom és narancs ízű)
Hasonló kategórai az "olasz fagyizók" elterjedésének idején, kb. 15 éve a hókristály néven emlegetett fagyos édesség. Inkább azt választottam fagyi helyett :) De aztán valahogy eltűnt.
A pálcás, klasszikus LEÓ jégkrémet még senki se mondta. És emlékeztek a váras, dr. bubós, betűs apró csokikra?
Jesssssssz! Te vagy az én emberem! Évek óta próbálok olyan embert találni, aki emléxik erre a csudafinom dologra. Se a gyerekkori barátok, se az egyetemi évfolyamtársak, se a párom, se az egykorú munkatársak. Már néha azt hittem, csak álmodtam az egészet! Akkor nem :) Milyen isteni volt... Ha még egyszer ehetnék... Próbáltam házilag, de nem volt az igazi :(
Már a zselés szaloncukor sem a régi :(
Zánkán voltam kb. '85-ben, és olyan isteni habos-tejszínes vaj volt a reggeli minden nap, amit azóta is emlegetünk ott megismert barátnőmmel. Mintha a vajat tejszínnel keverték volna, gyönyörű hófehér színe volt, és félgömb alakban volt leborítva a tányérra. Azóta sem találkoztam hasonlóval sem.
Nekem a '80-as években a kedvencem az a mirelit gyümölcs-jégkrém szerűség volt, málna, eper és sárgabarack ízben készült, ami akkora dobozban lehetett, mint a Margaréta vaj, nagyon finom volt!
Amikor még meg volt fagyva, olyan jó ropogós állaga volt, mint mikor rálépsz a befagyott pocsolyára és beszakad a jég.
Sokszor ráraktam a radiátorra, a megolvadt rész közepén úszkált a még fagyott darab, és oldalról kikanalaztam, befelé haladva :)
Meg nagyon szerettünk oszt. társakkal suliból hazafele menet tejport enni, meg egymás képébe fújni :)
A '90-es évekből leginkább a Clear 'sampon és balzsam egyben' hiányzik nagyon...
Hát nekem is sok termék hiányzik itt abból amiket leírtatok. Nagy kedvencem volt még az Útitárs krém, aminek a tubusán hajók, autók, buszok meg repülők voltak. Ha kirándulni ment a család, biztos hogy vettünk ilyet...
A Forma-1 szeletre is emlékeztek? Sárga papíron zöld kockák, meg egy piros versenyautó...
Volt egy nagyon finom gyogyszer is. Azt hiszem az volt a neve, hogy Chlorocid. Sarga es rozsaszin szinekben volt. Folyekony volt, es isteni finom. Nem tudom mire valo volt, de azt tudom, hogy hutoben kellett tarolni, es amikor az anyukam nem figyelt, akkor jol meghuztam az uveget.
Nekem is van egy édességem, amit ma már sehol nem találok. Azt hiszem Mátra csúcs volt a neve. Cukrászdában lehetett kapni. Egy kúp alakú süti volt, alul piskóta, belül nem túl édes könnyű csokikrém, kívül marcipánra volt csokimáz.
Arany, Ezüst, Hunyad, Melba (néha még kapható), Balaton kocka (semmi köze a szelethez!!!), Banán.
Nekem a régi fogtôrôs csokik jobban ízlettek, mint maiak.
Valaki írta a konzum szaloncukrot. Tényleg nem volt valami fincsi, de gyerekek voltunk még akkor. Nekem a piros celofános mikuláscsomag is hiányzik. (Nem vagyok autós így a maiakhoz nincs közöm, de abban úgyis csak csekk van.)
"Nekem leginkabb azok a joghurtok hianyoznak, amik felulrol a harmadik kepen lathatoak..
Egyetlen mai joghurt sem er fel nalam annyival mint egy olyan. Aaaaaaannyira finom volt."
SZVSZ meg borzasztó rosszak voltak, vmi savanyú-vad mellékízzel, a halmazállapotuk meg folyékony volt, sohasem kocsonyás. Ráadásul a málnás tele volt fog-közé-szorulós málnamaggal. Nem ok nélkül bukott meg a kommunizmus!
Pedig milyen jó is volt, amikor a sima alufóliába csomagolt, csokibevonat nélküli cukorba majdnem beletört a fogad :)
Pár éve, amikor utoljára láttam Konzum szaloncukrot, akkor a zselés fóliájába volt berakva, csak kifordítva tették rá, így matt ezüst színe volt, de ha levetted róla, akkor látszottak az arany alapon lévő zöld fenyőágak...