Nos a mosással kapcsolatban nem ment a tankba esetleg víz, vagy azért a vezetékeket is megnézném hátha vm-t összezártál! Ja egyébként nekem nincs Dt 80-som bár volt még régebben!
Nézd meg, hogy ha furnál bele lukat, akkor maradna -e körülötte elég hús, hogy az első nádszálnál ki ne szakadjon.
Meg ez attól is függ, hogy milyen a kézvédőd. Csak olyan kis műanyagborítás, ami a kisebb ágaktól véd, vagy az olyan fajta, amelyiknek az egyik vége belemegy a kormány végén a csőbe, és rohadt masszív? Mert az előbbinél nem kell, hogy nagyon masszív legyen, mert előbb törik el a kézvédő, minthogy kiszakadjon. Nem úgy mint az utóbbinál.
Kérdés!!!!!!!!!!!!!
Lemostam tegnap a gépet, és azóta alig akar menni. Össze-vissza dadog kb. úgy, mintha viz lenne a karbiba. De nincs, mert már 3-szor kiengedtem, meg 1-szer fulra kitakarítottam. A légszűrő is száraz, a forgórész száraz (de annak akkor is működni kell, ha vízben úszik). Fordult már elő valakivel ilyen? Mi ázhatott be!? Mit száritsak ki?
"Egyébként motorozgattatok?"
motorozgatnék! Ha jó lenne!
Hali!
Vettem egy kuplungkartartót kuplungkarral az RMC-ben (domino márkájú), és észrevettem, hogy a kívánatosnál eggyel kevesebb luk van rajta.
Magyarul: a mostanin, ami a DTmen fenn van, két csavar megy át, egyik ami a kuplungkart tartja (és a kézvédt is fogja hogy ne forduljon el), másik meg csak úgy a kézvédő számára. Megvizsgáltam az új alkatrészt, és annak az alsó felén van lyuk, de felül nincs. Ha lenne felül is (tehát átlátnék rajta), fel tudnám szerelni a kézvédőt. Gondoltam rá, hogy ki kéne fúrni, csak félek, hogy ez a cucc nem bírja ki. 4 rongyot azért nem akarok elfúrócskázni. Remélem megértettétek körülményes mondókámat. Ti mit gondoltok, mit tegyek? Fúrjam vagy vigyem vissza?
Válaszotokért előre is köszönet! Egyébként motorozgattatok?
Sajnos nekem nem ilyen motorjaim vannak, de gondolokodóba estem, hogy venni kellene egyet.Ha valaki tud olcsón, az érdekelne.
Leginkább 80-as érdekelne kismotor papirokkal.
Van egy ki gyorsaságim, (50), Benelli, az esetleg cserének..
Előre is köszi!
Sziasztok!
Most már mentem vele kb. 90-100(!) km-ert és a tapasztalat az, hogy nem kidobja, hanem (ahogy már az 5. beszólásban is írtam) 5. és 6. között van egy üres. Ha nem kuplungal kapcsolgatok fölfele, akkor is ugyan ezt csinálja. Ritka, hogy beveszi, és álltalában határozottabb váltáskor szokta. De ha meg is van rá az orvosság, mostanába nem valószinű, hogy mostanába szétszedem. Qrva sokat szoptam vele! Az is lehet, hogy így dobom tavasszal/nyár elején piacra, mert ez a elöl-hátul dobfék nem jön be. Akármennyire be van állítva hamar leromlik a hatásfoka. Úgyhogy mindenféleképpen be kell szerezni egy min. elöl tárcsafékest.
Az ujabb modellből csináltak 175 ccm-est (1986-tól)?
Sziaaztok!
Grat a géphez, ha tényleg ilyen jól megcsináltad. Én nagyon nem ajánlanám a Q8 olajat különben, ha igazán hajtod akkor Valvolinet sem, azzal nekünk már volt sok rossz tapasztalatunk, főleg cross motorokban.Egy ídőben Motul 600 2T használtunk, az nagyon jó, és 3600 Ft, olcsóbb mint a Castrol ami szintén nagyon jó.Ha jól tudom a Motorlandos motorboltban lehet venni annyiért Castrolt is, nem R2-est, de hasonló szintüt, azthiszem valami német piacra gyártott TTS utódot,a TTS pedig legendásan jó volt, de van aki a Motorexre esküszik,az 2800 Ft, de nem tudom előhigított-e, hogy jó legyen a különolajzásba is.
Váltó: Szerintem a léptetővillával vagy a kukactengellyel(kapcsolódob) lehet a gond ha nem veszi be, mert ha a kapcsolóköröm a kopott akkor inkább gázra dobja ki.Láttam már kopott kukactengelyt, meg olyan léptetővillát is aminek a kapcsolóvillája és a stiftje is kopott volt.
Nekünk a Frecska János (20/429 2256) pillanatok alatt felhegesztette a léptetővillákat és a kapcsolókörmöket valami spéci technológiával, utána szikraforgácsolták ha jól tudom.A lényeg az, hogy tutti lett, pedig féltem a felhegesztéstől.Ez egy YZ125 volt, ott meg rendesen igénybe van véve a váltó.Talán még a kukactengely végénél lévő kis reteszelő szerkezettel lehet valami gáz.
Az én gépem egy 1984-es évjáratú, fekete- piros, hasonlóan szép állapotú mint az a 50-es (talán még szebb is :-))).
De gondolkodok, hogy kéne egy 125-ös.
Gratulálok a sárgához! Szép járgány! Lassan lesznek képek az enyémről is, majd fölrakom.
Tom85, és mindenki:
Elmesélem, hogy min ment keresztül a motorom mielőtt hozzájutottam a gépemhez.
Unokatesóm nagy haverja (mindketten nagy Mz TS125 tuningmesterek! :-)) valahogy hozzájutott ehhez a motorhoz. Akkor még ki is nézett valahogy. Aztán minden addigi tudományát belefektetve elkezdte "tuningolni". Hangtompító dob végét levágta, kibelezte, aztán még ütött egy két lyukat bele, mindezt gondolom azon az elven, hogy minnél hangosabb annál erősebb. A különolajzást azt nem használta, mert azt mondta, hogy nem bízik benne. Inkább keverékkel járt. És most jön az, amit még a legnagyobbak se mernek megcsinálni, és amin majdnem elsírtam magam, amikor széthúztam a blokkot. A főtengelyen lévő két sonkát összefogó csapszeget (amire csatlakozik a hajtókar) 2 oldalról meghegesztette, mert szétesett.(Ehhez külön gratuláltam neki).
Optikai tuningként az oldal és fejidomot lecsiszolta kb. 40-es papirral, aztán lefujta kályhaezüstel. Az első sárvédőre és a blokkra csiszolás nélkül lett ráfujva a kályhaezüst. És az összes alkatrészre úgy, hogy le se lettek szedve!!! Szép látvány volt!
Aztán a főtengely persze elszált, én meg kapva az alkalmon megkérdeztem mennyit kér a "tuningolt" verdáér :-). Kis gondolkodás után odaadta 10 ezer forintér + 2 db Pannónia kerékér.
A felújítást nyár végén kezdtem. Teljesen szétszedtem, vázat lefestettem eredeti (piros) szinére. Az olda és fej idomokkal nagyon sokat szoptam! Vagy 20x át kellett gittelni, aztán csiszoni, hogy egyenletes legyen, mert a kipufogó oldali idom közepéből hiányzott egy darab. Ezt sikerült lefesteni (fekete). Közbe csináltam a blokkot is ekkor tudtam meg, hogy miért is állt be a motor. szereztem egy hiányos blokkot, amibe jó volt a főtengely (legalább is azt hittem). Lefestettem a blokkot is eredeti (fekete) színére, összeraktam, aztán ment a polcra, mert a vázat össze kellett építeni. Fölraktam rá mident, (ja közbe még az első telót is szétszedtem, és új szimeringet, meg olajat raktam bele. Abba is volt minden, csak olaj nem.) beraktam a blokkot, átforgattam kézzel, és kiderült, hogy ferde a főtengely. A sonkák el voltak csúszva. Akkor a blokk megint szét, főtengely ment a főtengelyeshez. Ja elfelejtettem, hogy vittem furatni is. utána jött 3 hét szünet, mert kiműtötték a vakbelem. Karácsonyra apámtól megkaptam a hibátlan főtengelyt, beraktuk (persze új csapágyak, szimeringek). Ja új hangtompítót is csináltam. Egy Gokart-os könyvből kinéztem a hangtompító vázlatát, megcsináltam.
Röviden ennyi. Most kb 60 km van a gépbe és eddig mindenki gratulált, hogy milyen szépen meg lett csinálva.
Most jönnek majd az extrák: Kmóra spirál, ford.szám mérő spirál, kézvédő, sisak is kéne...
Röviden ennyi. A főtengelyt is lefényképezem, és rakom föl.
Kapcsolási rajz az azt hiszem van DT80hoz, ha ez is jó akkor:
http://www.dt80lc2.de/werkstatt/schaltplan.htm
Te északra laksz, Dabre nyugatra, én Bp, van egy Gödöllő környéki haverom tehát keletre is vannak emberek :) Vagyis kénytelenek leszünk Bp-n találkozni :)))
Bandi2! Milyen a DT 125? Hogy megy? Mennyiért "osszák" a két tárcsafékes, rendszámos, szép példányokat szerinted? Gondolkodom rajta hogy majd nyáron lecserélem a 80 asomat ha lesz valami jó lehetőség. Láttam a havas képet a másik topikban. Igazán élvezetes hóban motorozni, képet majd én is beszúrok.
Olaj: csakis szintetikus, mindenki azt ajánlja ilyen gépekbe.
-Dabre-: egyenlore meg nincs kapcsolasi rajz, bar nem is nagyon keresgeltem meg, ha lesz kuldok neked is
szerencsere nekem nincs problemam az 5-6. sebesseggel, korabb volt egy dt50-esem is, de azzal se volt valto problema, siman vette mindent es nem is dobalta ki oket
az olaj temaval kapcsoltban szerintem igazabol mindegy milyen markaju olajat [castrol, q8, mol...] tesz bele az ember, a lenyeg az, hogy nem valami 'sima 2t' olaj legyen, hanem szintetikus
talalkozora en is szivesen elmennek, en is 40 km-re lakom bp-tol de eszakra! :)
felrakok egy kepet a korabbi dt-rol, ez 50-es es, nagyon szep allapotu, 1985-os volt:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
ez pedig a mostani dt-m, kicsit vad sarga szinu [de 125-os!] es egy-ket dolgot meg kivul meg kell csinalni rajta:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Hali!
-Dabre- ! Örülök hogy viszonylag közel laksz. Az én gépem 94-es évjáratú, hozzáértő szerint spanyol változat. A Castrol olaj jó választás. Nekem a szerelőm a Q8-at is ajánlotta (~2700 pénz, míg a Castrol 2 ropival drágább), állítólag ő is ezt teszik a gépébe. 10 fogorvosból 9 ezt használja... :)
De azért majd kipróbálom ha elfogy a Castrol.
A Te géped milyen korú? Mennyi idővel a felújítás előtt vetted?
Tulajdonképpen nekem olyan, hogy 5. és 6. között van egy üres! És nekem is olyan, hogy ha határozottabban rakom be, akkor álltalában bennmarad.
Azt nem tudom mennyit megy, mert még csak kb. 60 km van benne generál óta. (fúrás, új főtengely, új dugó, gyűrű) Eddig még alig pörgettem. Nekem MOL-nak a legjobb 2 ütemű olaja van benne, de azt mondták, hogy cseréljem le Castrolra, mer különben hamar lerakódik az olajkoksz a rendszerben, meg sokkal jobb kenést biztosít. Úgyhogy asszem mihamarabb veszek, a MOL-t meg eladom unokatesómnak, a Simsonba.
Nekem is DT 80 típusú mocim van. Átesett már motorgenerálon, kapott "új" (bontóból hozatott) kuplungkosarat , minden folyadékot újra cseréltettem megvétel után, még az olajat is kiöntöttem a francba és Castrolt tettem a helyére.
És tudod mi a vicc az egészben? Az hogy nekem is csinálja a 6-os kidobását. Nekem pontosan az a gond, hogy 5-6 között akad egy ponton, ha továbbnyomom akkor rendesen beveszi, ha nem akkor 2 lehetőség van:
1, létrejön egy üres, leesik a fordszám, 2-3 ezer környékén összekapcsol és akkor benn van 6 ban
2, beveszi de ha meghúzatom kidobja
Hát nem tom ohgy a tiéd mennyiben hasonlít ehhez, de ha tudsz valami gyógymódot, akkor írd meg !
Egyébként még bejáratós a mocim, 700 km van benne kb. a generál óta. Még meg kell rajta csinálnom pár dolgot,(ülés áthúzatás , km óra stb) aztán nagyjából egyben lesz a gép!
A Tietek milyen? Megbízható? Mennyit megy?
Merre laktok? Nyáron v. tavasszal majd kimehetünk zúzni ha ti is Pest környékiek vagytok.
Nagyon pörög a topic! :-)))
Vagy inkább :-((((
Ha kapsz/találsz küld el légyszi nekem is!
Valamennyire biztos megeggyezik az elektronikájuk!
Az enyém csinál olyan furcsa dolgokat, hogy ha rárakom a világítást, akkor nem kap szikrát, első világítás abszolút 0. Amúgy meg műszakilag nagyon pöpec! Most újítottam föl. Belefektettem 25 ropit. Nagyon megérte!
kicsit felhozom a topicot
szuksegem lenne 1991-es dt125 kapcsolasi rajzra, ha valakinek van otlete honnan lehetne szerezni [esetleg letolteni] akkor irjon!
Van egy 80 ccm-es DT-m. Segítséget szeretnék kérni váltó ügyben. A problémám az, hogy a 6. sebességet néha kidobja. A fogaskerekek és a léptetővilláknak semmi baja (szerintem).
De amúgy írjatok bármit(probléma/tapasztalat). Amibe tudok én is segítek.