Keresés

Részletes keresés

Topy Creative Commons License 2003.01.31 0 0 1479
Ott van az is:

http://alive.singnet.com.sg/musician/aps-rewiring/full10k11.gif

Topy

tere Creative Commons License 2003.01.31 0 0 1478
Kösz Topy, ezeket már láttam. Az a baj, hogy nekem a 10k1-nek nem az architektúrájára, hanem a lábkiosztására van szükségem. :)
Topy Creative Commons License 2003.01.31 0 0 1477
Tippek:

http://people.freenet.de/apslive/index1.html

http://alive.singnet.com.sg/ -on tech/info alatt:
http://alive.singnet.com.sg/tech/digital-io.htm

http://atlas.hemmet.chalmers.se/livecenter/showpage.php?name=emu10k1

EMU10K1 doksi:
http://kxproject.spb.ru/docs.php?language=en
Technical Documentation/The EMU10K1 Digital Audio Processor - pdf

Topy

tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1476
Szóval routolja a jelet a kártya, csak feldolgozni nem tudja valami miatt. Lehet, hogy a CD Digital csatlakozás (és ezzel együtt pár alkatrész) hiánya okozza ezt a jelenséget? Nem találok semmit a neten erről a dologról...
tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1475
Újabb fejlemény: feltettem a KX drivert, bekötöttem az SPdif in-re (aud. ext. soron) az egyik CD meghajtót.
Nos, szólni továbbra se szól a kártya bemenetén semmiféle SPdif jelforrás -a CD se. Viszont, ha nyomok egy "bypass SPdif"-et, a 328 AES/EBU bemenetén azonnal megjelenik a CD-meghajtó digit. hangja. Tehát mindent jól kötöttem, csak a kártya hülye. Úgy látszik vennem kell egy nem Value lájvot, amin van gyárilag CD Digital csatlakozó is. Grrrr.
Pedig én úgy terveztem, hogy egy, már a gépházba épített 9 pines aljzaton van 3 SPdif out valamint 2 SPdif in és azzal tudok a 328 mixer AES/EBU kifejtőjéhez csatlakozni. Na, majd kiderül mi lesz.
Azért szívesen veszek bármilyen ötletet!
(Új kártyát nem annyira... ;-))
tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1474
Szia Tom!
Tudom, ezt írtad. Otthon működik is a Sony CD ROM a CD SPdif-fel. Ez itt nem olyan kártya. Ezen csak az audio ext-en van SPdif in. De kettő is. Ebből az 1. a CD elvileg, a 2. a kiterjesztett, ha dobozt kötsz hozzá. Ezt szeretném én életre kelteni valahogyan. Súlyosbító körülmény, hogy nem CD-t szeretnék rátenni, hanem egy Soundcraft Spirit 328-at. :)
Kifelé nincs is gond, szépen szól, köszöni. De csak AES/EBU bemeneten. A mixer S/Pdif-jén csak zaj jön.
Befelé, a mixerről nem tudom a felvételt megoldani. Itt lehet, hogy tényleg alacsonyak a mixer jelszintjei. Azért még kipróbálom a gépben lévő CD meghajtók S/Pdifjével is... hátha.
Esetleg az is lehet, hogy az extension-soron valami kapcsolójelet kell szolgáltatni valamelyik pinre, hogy aktív legyen a kártya digit bemenete?

Beáldoztam a Leadtek kártyámat, azon a procijának minden csatlakozását megtaláltam és megírtam :)). Igaz, az ő digit bejárata se működött.

Az EMU10k1-hez nem találok lábkiosztást... van valakinek?
:))

MidiTom Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1473
tere,
én már szívtam olyannal (nem is egy esetben), hogy a CD digi kimenetét hátul fordítva hozták ki, mint ahogy feliratozták. Egy műszerrel összecsipogtatva aztán kiderül a turpisság, és egyből megindul a spdif.
Előzmény: tere (1471)
TSL16b Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1472
Stílszerűen Live-ot, az csak 48 kHz-val foglalkozik digitálisan.
Előzmény: PETYUS (1470)
tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1471
Elvileg a live tudja...
nekem csak nem akaródzik megérteni ezt a totális süketséget az spdif in-en... legalább pirinyó zaj lenne...
PETYUS Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1470
Engem meg az érdekelne, hogy melyik hangkártyák képesek az spdif bemenetükön 48kHz-es mintavételezésű jelet fogadni. (DAT magnóról kellene CD-re írni a hangfelvételt, de nem tudom, hogy milyen hangkártyát vegyek hozzá.)
Előzmény: tere (1468)
tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1469
Na, visszaolvastam egy kicsit... a TTL lehet a baj. Azt nem értem, hogy a 328-as AES/EBU bemenete hogyan fogadja az 1V-os jelet, az S/Pdif pedig nem... :)
A lájv OK, hogy 5V-os... majd heftelek trafót.
tere Creative Commons License 2003.01.30 0 0 1468
Sziasztok!
Kísérletezett valaki a Live! S/Pdif-jével?
Arra már rájöttem, hogy a jack aljzaton 2 S/Pdif kimenet van, nincs bemenet. Nekem olyan a kártyám amin kísérletezek, hogy nincs S/Pdif CD (CD Digital) csatlakozója. Viszont van rajta 40 pines ext audio csati. Ennek megvan a kiosztása, a kimenet működik is, de a bemenetet nem tudom sehogy aktiválni. Bármilyen jelforrással is próbálom, nem jön be jel. Ha a kimenetet direkt rákötöm a bemenetre, akkor se jön be a record-ra semmi.
Most épp egy Soundcraft Spirit 328-cal próbálom ezt a vackot összekötni, de se az AES/EBU-ját, se az S/Pdif-jét nem fogadja a Live! (mint ahogy saját magát se). Tud valaki segíteni? :))
A 328-ra egyébként csak az AES/EBU-ra tudom a Live! S/Pdifjét bekötni, mert csak ott szólal meg. Az S/Pdif bemeneten nem. Az AES-en viszont stabilan működik. A Live! S/Pdif kimenete 1V-on üzemel egyébként.
Lehet, hogy a Live bemenete 5V-os, és azért nem megy?
TSL16b Creative Commons License 2003.01.12 0 0 1467
Ha muszáj piktogram, akkor legyen egy nyíl, ami jelfolyam irányát mutatja. Azt már elég nehéz eltéveszteni.
Előzmény: KiN (1466)
KiN Creative Commons License 2003.01.11 0 0 1466
Ja igen! Elfelejtettem.

Elég szemétség ez az OUT - IN, IN - OUT dolog, eléggé bele estem én is a problémába. Ugy hallottam, hogy ez a piktogramm dolog működik, és én eddig ténylegnem találkoztam ezzel a problémával, azaz a piros kockát mindíg a piros kockába kellett dugni :) Ezután odafigyelek, de remélem azért, hogy ez a dolog a jövöben nem okoz problémát.

A rossz MIDI kábelek meg ******. Undorító dolog a piacra rossz terméket vinni, bár ez ma már nem meglepő sajnos. Azt hiszem ha rajtunk múlna ezek a termékek egycsapásra a gyártóik bizonyos testréseibe kerülnének. (Ne gondoljatok rosszra, megetetnénk velük :)))) )

KiN Creative Commons License 2003.01.11 0 0 1465
Sziasztok!

Itt vagyok megint. Az első MIDI tapasztalataim pozitívak, jó mókának tűnik a dolog, bár van még mit tanulnom. Eddig csak az SB Live erőforrásait használtam, Fasttracker II, Magix Music Maker, és egyéb hanghullámeditorok alapfoku felhasználásával készítettem zenéket. Egy kettőt a jövőben szerintem fel is teszek, hogy akit érdekel meghallgathassa. És persze felteszem majd az első MIDI-s zenéket is, hogy a profik mosolyogjanak rajta, aki pedig hozzám hasonlóan "kezdők e téren", talán tanulhat belőle valamit.

A Live! hangkártyával eddig nem volt semmi különösebb problémám, szerintem nagyon jó hangkártya, bár ezt úgy mondom, hogy az uj generációs kártyákat nem ismerem.
Lejebb olvastam hogy páraknak van problémájuk a Fastracker II Live!al való használatával, nekem is volt (pár másodperc után megakad, nem szól, stb.) azt tanácsolom, hogy zongorázzátok végig a portokat mert meg lehet találni a megfelelő beállítást és utánna megfelelően fog működni.

Ha valakinek lenne kedve egy kicsit segíteni, szívesen vennék egy kisebb ismertetőt, vagy weboldal ajánlást ahonnan tanulhatnék egy kicsit a trükkökről, hangszerek és bankok használatáról, egyéb dolgokról.

A legutolsó hozzászólásomat egy kicsit elkeseredetten írtam, és így nem figyeltem a részletekre, tehát utólag is buék, és jó zenélést kívánok mindenkinek, kezdőnek, és profiinak egyaránt!

KiN.

TSL16b Creative Commons License 2003.01.10 0 0 1464
Láttunk már olyat is, hogy tényleg az egyező feliratokat kellett összedugni, mert az a barom gyártó úgy gondolta, hogy ezzel segít.
Előzmény: Topy (1463)
Topy Creative Commons License 2003.01.10 0 0 1463
Ezért is írtam, hogy nem neveti ki senki! Csak most hirtelen eszembe jutott, hogy a múltkor filózgattam már nem is tudom mi kapcsán, hogy ott van az a pár darab betű és valójában senki nem olvassa el hanem szimbólummá/piktogrammá vált. Aztán a Midi In/Out/Thru-ról eszembe jutott, hogy ez is valahogy így járt. :)))

Topy

count M Creative Commons License 2003.01.10 0 0 1462
Topy, teljesen igazad van ezzel a "piktogrammá válással" kapcsolatban, de hát ezért van a fórum hogy meg lehessen ilyeneket kérdezni... Bár sztem lassan lehetne két állandó topicot lebegtetni:

- hogyan lehet audioból midit csinálni;
- miért nem jó a MIDI-kábelem? :-)

r.cM

Előzmény: Topy (1461)
Topy Creative Commons License 2003.01.10 0 0 1461
Nem nevet ki senki, tudod hányan szokták ezt elkeverni? Nagyon sokan.
Ez az az eset amikor a tartalom és nem a forma szerint kell összekötni! :)))

Topy

PS: Itt is azt a jelenséget vélem fölfedezni mint nem egy helyen: egy felirat elveszíti eredeti jellegét és kezd piktogrammá válni, a valódi jelentés közben elvész. "Kis kék négyszöget a kis kék négyszöghöz, kis piros kört a kis piros körhöz." Más nem figyelt meg hasonlót?

KiN Creative Commons License 2003.01.10 0 0 1460
Topy Köszönöm, minden hálám a Tiéd!

A MIDI in be dugtam a MIDI in Dugót, gondolva, hogy az van ráírva, amit be kell dugni :) áááááá ne nevessetek ki pls :))) Még 1x köszönöm!!!

Topy Creative Commons License 2003.01.10 0 0 1459
A Midi In-t a Midi Out-tal, a Midi Out-ot a Midi In-nel dugtad össze? Másképp nem fog menni.
Ha így sem megy, akkor keress egy Midi watch programot és nézd meg vele, hogy jön-e be adat.
Ha nem, akkor gyanús a kábel (iszonyú sok rossz pc-midi kábel került be az országba).

Topy

KiN Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1458
Sziasztok, Üdv Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem...

SB Live! Value hangkártyám van, és egy Yamaha PSR - 290 es szintim. Hogy köthetem össze a 2 cuccot? Van egy kábelem, az eggyik oldala MIDI in - out, a másik pedig egy joystik/MIDI portba csatlakoztatható D-Sub "dugó". Össze is kötöttem, de nem szól. A szintin a PC MODE on -ra van állítva, és a windowsban, meg a hangkártya MIDI cuccain szinte mindent végignyomkodtam, de semmi.

Mit tegyek? Miért nem szól? Segítsetek pls!

Előre is köszi!

villhalo Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1457
Bocs a zargatásért mindenkitől, de jó részét átolvasva a topicnak változatlanul fennmaradt bennem a kérdés, amit már előttem is feltettek páran, de választ rá nem találtam.
Kérdésem a következő: miként lehet megszólaltatni SBLIVE!5.1-nél a centert (a .1-et)??? AC3 hanggal tömörített filmnél már nagy nehezen sikerült, de más pl: zenénél, egyéb filmnél a center néma marad. Illetve egy megoldást mondtak, ha a playcenterben átálittom a CMMS-t, de ekkor katasztófálisan rossz lesz az amúgy szép hangú 5.1 hangrendszer.
Aki tudna benne segíteni nagyon hálás lennék Neki!
Ha lehet akkor emilben is kérném a választ: villhalo@freemail.hu
Kösz mindenkinek előre is! Üdv: Péter
Food Creative Commons License 2003.01.09 0 0 1456
lxír!

Ha felteszed Live-hoz az EMU APS drivert, akkor találsz majd az effektek között kompresszort, amit a bejövő jelekre valós időben tudsz használni.

Food

Előzmény: lxír (1450)
Pyramyd Creative Commons License 2003.01.08 0 0 1455
Megleltem a viennát, ha kell még, akkor dobj mélt, én meg küldöm az ftp címet ahová felpakolom...
Előzmény: Sir Mocke (1454)
Sir Mocke Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1454
Lehet, hogy az lesz, csak gondolhatod milyen egyszerű, ha a 10eFt-os kártya is "végre" lett... De köszönöm. Azért is írtam, hátha van vkinek ötlete, de azóta tudom, házcserén kívül más nemigen lehet.
Előzmény: Törölt nick (1452)
tere Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1453
Az Otsduke DJ nem szólt még annyira sem "szépen", mint az AudioStocker. De ha működik és tetszik, akkor OK. :)
Sir Mocke Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1451
Lehet kacarászni, én nem vagyok túl vidám:

Végre karácsonyra lett egy SB Live kártyám. Csak épp nem fér be a PC-be, az ugyanis mini (kisebb kártyák kellenek bele)...

lxír Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1450
Hát nem boldogultam ezekkel a pluginokkal. Viszont találtam egy Otsduke DJ nevű progit, amiben van AGC, kompresszor, limiter, és paraméterezhető is. Azért köszi !
Üdv:lxír
Előzmény: tere (1449)
tere Creative Commons License 2003.01.02 0 0 1449
lxír-> töltsd le a line in plugint a winamphoz, aztán a plugin chainert a directx effekteket kezelő pluginnal és máris kész a majdnem realtime vas. :) Működik, csak jókora késéssel. A legegyszerűbb a line in plugin és az audiostocker pro keveréke. Így is lesz késés, de egyszerűbb "összerakni" az effektet, ráadásul az audiostocker autogain, auto EQ és auto kompresszor egyben. Igaz, nem paraméterezhető, de annyi baj legyen. Diszkózáshoz, vegyes magnó-cd-mp3 hangosításhoz tökéletes pl.
Előzmény: lxír (1447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!