Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2003.01.05 0 0 991
match azaz minta illesztes, akar string fugvenyekkel, akar regularis kifelyezesekkel, strstr, preg_match, ereg stb. Ajanlom a manualt meg meg soxor a sotetbe tapogatozol nem tudod mit lehet es mit nem, ellenben ezen a manual olvasasa es megertese segit :)
Előzmény: count M (990)
count M Creative Commons License 2003.01.05 0 0 990
Hoppá, ne haragudj, a "getimagesize($kep);" megvan, megint hamarabb járt a szám mint hogy gondolkozzak... :-) Már csak ki kell próbálni.

A "match" továbbra sem tiszta...

r.cM

Előzmény: count M (989)
count M Creative Commons License 2003.01.05 0 0 989
Köszi!
Igazából arról van szó, hogy ez egy "belső" admin felület, tehát nem outsiderek töltenek fel hanem az adminisztrátorok - így azért nagyobb bizalommal lehet hozzáállni ehhez a feltöltéshez.

A "vagy match-eljel ra" részt nem nagyon értem... itt mire gondolsz?

A "getimagesize($kep);"-t hogyan is használjam? "visszaadja a tipusat is"... Meg még mit? Bocs ha nagyon láma a kérdés! :-)

r.cM

Előzmény: crockl (987)
sechu Creative Commons License 2003.01.05 0 0 988
Köszi a segítséget. Ellenőriztem a httpd.conf-ot és a usernevem alatt a public_html könyvtárban lévő html fájlok elérhetőek a webszerveren keresztül. De az első problémám így is megmaradt, php szkript futtatásakor az alábbi üzenetet kapom:
Warning: Failed opening '/var/www/hello.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in Unknown on line 0
Ha valaki aki szintén debiant használ és leírná a php.ini-jébren lévő inclusion sort az talán segítene. Próbáltam már unistalálni a php4-et --purge-vel és újra telepíteni de az sem segített!
Előzmény: Bandi-T (981)
crockl Creative Commons License 2003.01.05 0 0 987
sose igy vizsgald hogy milyen tipusu a kep: $kep_type == "image/jpeg" mert ez gyakran nem igaz, bongeszotol is fugg mit hogy kuld el, vagy match-eljel ra, vagy hasznald a php-t a meghatarozasra, persze csak akkor ha olyan file tipusokat akarsz vizsgalni amelyeket a php ismer. De ami neked kell arra jo a getimagesize($kep); es ez visszaadja a tipusat is, valamint mar eleve ha false lesz akkor olyan keptipusrol van szo, fuggetlenul ugye a kiterjesztesetol ami nem ertelmezheto a szamara, tehat vagy rossz kep vagy nem az aminek latszik :)
Amugy ez a soros bugos:
header ( "Location: admin_main.php?nev="."$nev"."&jelszo="."$jelszo" ); kicsit elkavarodta a " jelek :)
header ( "Location: admin_main.php?nev=".$nev."&jelszo=".$jelszo."");
Előzmény: count M (985)
count M Creative Commons License 2003.01.05 0 0 986
Az a jó édes...

Szóval a form:

<form method="POST" action="<?print $PHP_SELF;?>" enctype="multipart/form-data">
<table border="0" width="580" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="140" align="right"><span class="text">kép  :  </span></td>
<td width="440"><input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="131072"><input type="file" name="kep" size="30" class="field" value="<?print $kep;?>">  <? print $hiba;?></td>
</tr>
<tr>
<td width="580" colspan="2" align="left"><br><input type="submit" value="Felvitel" class="button"></td>
</tr>
</table>
</form>

Remélem jó lesz...

r.cM

Előzmény: count M (985)
count M Creative Commons License 2003.01.05 0 0 985
A php-s résszel kezdődik a file:

if ( !empty( $kep ) )
{
if ( $kep_type == "image/gif" || $kep_type == "image/jpeg" || $kep_type == "image/png" )
{
$sorszam_kep = "$id2"."_"."$kep_name";
copy ( $kep, "../nyuz/pix/$sorszam_kep" ) or die ("Valami nem okés! :-)");
}
}

header ( "Location: admin_main.php?nev="."$nev"."&jelszo="."$jelszo" );
exit;
}
?>

A form pedig nagyjából így néz ki (néhány részt kihagytam, de sztem ott nem nem nagyon lehet a hiba):

Köszi!

r.cM

Előzmény: Bandi-T (983)
Andreas Creative Commons License 2003.01.05 0 0 984
>És lenne még egy kérdésem, hogyan lehetne a /var/www melett más könyvtárakat is használni a webszerverrel (pl. /home/www vagy /home/sechu/www)?

Az Apache-nál az az alapelv hogy egy site - egy könyvtár. Ha többet akarsz, akkor gyártani kell annyi virtuális szervert ahány könyvtár kell.

Előzmény: sechu (979)
Bandi-T Creative Commons License 2003.01.05 0 0 983
Ha megosztod velünk a HTML formot, illetve a feltöltést végző PHP script kódját, többet fogunk tudni segíteni.
Előzmény: count M (982)
count M Creative Commons License 2003.01.05 0 0 982
Sziasztok!

Volna egy olyan gondom, hogy összedobtam egy egyszerű kis file feltöltő form-ot, de csak a .gif kiterjesztésű képeket hajlandó elfogadni. Megviszgáltatom vele a feltöltött file type-ját és (elméletileg) át kellene engedni a .jpg és a .png kiterjesztésűeket is, de nem teszi. A képek a méretkorlátoknak megfelelnek. Egy külön naplófile-ba bejegyzem a feltöltött képeket meg a szöveget, de ez a kettő típus ide sem íródik be. Ilyenkor mi van?
Ha vki tud segíteni, előre is köszönöm!

r.cM

Bandi-T Creative Commons License 2003.01.04 0 0 981
webszervernek nincs joga megnyitni a kérdéses fájlt?

bár ez már nem PHP, de nagyon röviden és pontatlanul: ha a usereknek akarsz saját könyvtárat, erre az apache általában alapértelmezésként lehetőséget ad http://servernév/~usernév/ formában; nézd meg a httpd.conf-ban a UserDir sort, ez adja meg, hogy a user könyvtárán belül milyen nevű könyvtárban keresi a webes tartalmat az apache ~usernév formájú kérésekhez; pl. http://servernév/~joeuser/index.html esetén a /home/joeuser/public_html/index.html fájlt keresi az apache.

Előzmény: sechu (979)
DOGMAN Creative Commons License 2003.01.04 0 0 980
Hali!

Tudnátok ajánlani nekem egy free (vagy crackelhető...) windózos smtp mail szerver progit, amit elég könnyen be tudnák állítani php-nuke mellé, password elküldéshez, körlevelekhez, stb...
Argosoft emilszerver progiját használtam egy ideig, de elég sűrűn bekattan szegény (vagy én rontom el a setupot).

DOGMAN

sechu Creative Commons License 2003.01.04 0 0 979
Debain SID alatt telepítettem a php4 csomagot. Kivettem a kommentet a php-t betöltő modult elől a httpd.conf-ban. A phpinfo() megjeleíti a php-val kapcsolatos információkat. Ezek után írtam egy egyszerő hello.php fájlt amely néhány html bejegyzés mellett egy egyszerű echo parancsot tartlamaz. A böngészőben való megjeleítéskor az alábbi hibaüzenetet kapom:

Warning: Failed opening '/var/www/hello.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in Unknown on line 0

Ha a php.ini-ben kikommentelen az inclusion sort és újraindítom az apache-t a hiba ua marad.

És lenne még egy kérdésem, hogyan lehetne a /var/www melett más könyvtárakat is használni a webszerverrel (pl. /home/www vagy /home/sechu/www)?

Verziószámok: php 4.2.3 és apache 1.3.26

Bandi-T Creative Commons License 2002.12.27 0 0 978
tipikus hiba, lehet, hogy nálad is ez az ok: könyvtárakat, illetve share nevet elválasztó \ jeleket ne felejtsd el escape-elni (duplázni)
Előzmény: gyetvai (975)
crockl Creative Commons License 2002.12.27 0 0 977
PHP 4.3 http://www.php.net/ChangeLog-4.php
Érdemes olvasgatni :) Ajanlatom:
https, ftps, ftp-nel resume lehetosege!
glob
pg_xxx fugvenyek
http://www.php.net/manual/en/streams.socket-api.php
xml,xslt fugvenyek
humegnagyonsokmindenmeg :))
crockl Creative Commons License 2002.12.27 0 0 976
pedig ha f:-re fel mapolod adott gep konyvtarat es azt a webszerver is latja, akkor latnia kellene.
Előzmény: gyetvai (975)
gyetvai Creative Commons License 2002.12.27 0 0 975
Üdv mindenkinek!!

Kérdésem a következő lenne windowsos rendszerben könyvtár listázást kellene csinálnom ami nem is lenne baj, de nem lokális meghajtóról, hanem hálózatiról, ám a felmappelem nem hajlandó listázni.
Ha valaki tud valami megoldast pls :)

crockl Creative Commons License 2002.12.26 0 0 974
naigen, ennyit, amit Bandi-T is irt, de mint O is irta, ez szerver kerdese hogy kiadja-e vagy mit ad ki. Ezt kenyelmesen es 3 sorbol megirhatod, nyitsz 1 socket-et, beirod mit kersz, es visszaolvasod.
http://hu.php.net/manual/hu/function.fsockopen.php
Előzmény: A PROFI (972)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.26 0 0 973
a HTTP protokol lehetőséget ad arra, hogy a dokumentumot adó szerver jelölje a dokumentum utolsó módosításának időpontját a HTTP-Last-Modified fejléccel.

Nem minden szerver és nem minden dokumentumhoz adja ezt a fejlécet.

Az egyik módszer tehát, hogy kiküldesz egy szabványos HTTP kérést a kérdéses szervernek a kérdéses URL-re, és a visszakapott fejléceket beolvasod, közülük a HTTP-Last-Modified fejlécet feldolgozod.

Előzmény: A PROFI (972)
A PROFI Creative Commons License 2002.12.26 0 0 972
Értem. Csak azért kérdeztem, mert ha megnézed ezt a keresőt, akkor látni fogod, hogy simán kiírja a talált linkek helyét és a módosítás dátumát is, noha egészen biztosan nem egy szerveren van a hirkereso.hu és mondjuk az origo.hu.
Mindenesetre köszi!
Előzmény: crockl (970)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.26 0 0 971
Esetleg HTTP-Last-Modified ?
Előzmény: crockl (970)
crockl Creative Commons License 2002.12.26 0 0 970
erre igy nincs lehetoseged. Foleg hogy az index.hu az nem 1 file :) Tavoli szerveren levo file-rol informaciot ugy tudsz megtudni, ha belepsz arra a szerverre es ott lekerdezed. Ezt peldaul ftp-vel konnyen megoldhatod. Persze amely szerverre nem tudsz fellepni ott ne akarjal tudakozodni se.
Előzmény: A PROFI (969)
A PROFI Creative Commons License 2002.12.26 0 0 969
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el foglalkozni a php-vel és lenne egy kérdésem. Annyit szeretnék csak megtudni egy fájlról (pl. index.hu), hogy mikor volt utoljára módosítva. Ezt gyönyörűen megoldom a stat függvénnyel a saját szerveremen. De mi van akkor, ha az adott file és az én php scriptem különböző szerveren van?
(Idő hiányában nem tudom végigolvasni a fórumot, de ígérem megteszem). Előre is köszi a segítséget.
syxtus Creative Commons License 2002.12.25 0 0 968
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
renegade Creative Commons License 2002.12.25 0 0 967
Igen, kozben magam is rajottem, hogy volt elotte kiiratas. Megoldottam maskepp. Kellemes unnepeket!
Előzmény: crockl (964)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.24 0 0 966
Magával a PHP-vel a lekérés időpillanatában tudsz időt meghatározni, ezt viszont gond nélkül bele tudod illeszteni a PHP által visszaküldött anyagba. Ha olyan órát akarsz, amelyik a felhasználó képernyőjén folyamatosan megy, akkor indulj JavaScript, Java illetve Flash irányba.
Előzmény: tomka1 (965)
tomka1 Creative Commons License 2002.12.24 0 0 965
Sziasztok!
Hogyan tudnák php-val órát dátumot megjelemiteni egyáltalán lehetséges?
köszönöm
crockl Creative Commons License 2002.12.24 0 0 964
a header elott nem lehet semmilyen olyan print, echo vagy akarmilyen adat kiadas a bongeszo fele, meg csak 1 ures sor sem, mondjuk ugy hogy a masodik sorba kezded el kinyitni a php-t <?. Ha nem tudod elore hogy van-e print, vagy lesz-e, akkor a php-d legelejen mondj egy ob_start(); -ot, az mindaddig amig veget nem er a script-ed vagy meg nem szunteted, megfogja a kiirandokat es nem adja tovabb a bongeszonek, igy kiadhatod a header-t es az exit-et. Esetleg a manual olvasasa meg jo ottlet lehet. http://hu.php.net/header
Előzmény: renegade (963)
renegade Creative Commons License 2002.12.24 0 0 963
Az utoso mondatom lemaradt resze:

A 6. sor a php kod kezdosora, a 15. a header-rel kezdodo sor. Hol a hiba?

renegade Creative Commons License 2002.12.24 0 0 962
Amator vagyok es kezdo a PHP-ban. Osszedobtam egy urlapot, nevezzuk urlap.html-nek. Feldolgozna mondjuk a feldolgozo.php. Ott tort ki a gyalazat, amikor ellenoriztem az adatokat, es hiba eseten vissza akartam hivni az urlap.html-t. Valahogy igy:

if ( $a_valtozo > $b_valtozo )

{
header( "Location: urlap.html" ) ;
exit;
}

Erre kapom a hibajelzest:

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at path\feldolgozo.php:6) in path\feldolgozo.php on line 15

A 6. sor a

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!