Mivel már sokszor kisegítettetek a slamasztikából, most is Hozzátok fordulok segítségért, hátha.... :)
Van-e valamilyen lehetőségem arra, hogy a egy könyvtár tartalmát a readdir(konyvtarnev) függvénnyel beolvastatom akkor a lista úgy legyen rendezve ahogyan én akarom? Nekem úgy kellene, hogy elöl legyenek a könyvtárnevek, utána a fájlok, ABC sorrendben. De lehet hogy később az időrendi listára is szükségem lenne...
Lehet hogy tömbbe kellene töltenem és a tömböt rendeztetnem....?
Bár én abszolút kispont vagyok e témában, épp ezért mégis javasolnám például a php-t. Én pár hete kezdtem beleásni magam, abszolút nulla tapasztalattal, minimális javascript és html ismerettel (mint előélet), és mégis egészen jól lehet benne elmélyülni. Szóval mint sorstárs mondom, hogy php jó móka.
huha, hany forumba copy paste ?:))
Kezdokent azt erdemes valasztani amit szeretnel :)
- php c alapu, fut linux-os szerveren, windosos szerveren, mac-es szerveren stb szerveren.
- asp (tobbnyire vbasic vagy javascript stilusu), windozos szerveren fut, azaz iis ertelmezi.
Szerintem kezd ugy, hogy otthon felteszel valamilyen webszervert, valamely nyelv tamogatasaval. De delphi-bol is lehet, igaz csak windoz alatt futo webes alkalmazasokat csinalni. Mig a delphis dolgokat le kell forditani, addig a php, asp, perl stb script nyelvek, nem kell leforditani ahhoz hogy ertelmezze oket a webszerver.
PHP kiindulas: http://hu.php.net/manual/hu kezd az elejetol. ASP kiindulas meg gondolom msdn.
Ha javasolhatok akkor hasznalj apache-ot php-val, nem baj ha nem windows-os a szerver :) db tamogatas meg van php-ba is, attol fugg milyen db az dbm, dbase, dbx stb, de akar odbc-n keresztul is.
Szeretném valamelyest megismerni a web-fejlesztés világát, de sajnos nem tudom honnan kezdjem el.
Alapszintű Delphi ismereteim vannak, de úgy látom ezeket kidobhatom (vagy nem ?) a web-témában.
Adatbázis táblákból (akár Delphi-vel generált *.db) kinyert adatokat szeretnék megjeleníteni a web-en.
Kezdőként a PHP-t, vagy ASP-t érdemes választani, és mi kell a használatukhoz ?
Esetleg ha tudtok valamilyen forrást, ahol az alapfogalmakat is magyarázzák (pl. web-szerver), osszátok meg velem legyetek szívesek.
Az esetleges tanácsokat, segítséget előre is köszönöm.
Megállapítottam,hogy láma vagyok,a php info még valami régi beállításokat ír ki,hiába futott le a make make install teljesen más konfigokkal rendesen,én ehhez kevés vagyok lehet.Futattam a make uninstall meg a make clean t ,de akkor sem akar megjelenni az új config phpinfo-ban.
Szóval most az a kérdés ,hogyan lehet újra és újra fordítással telepíteni.
Bocsi,és köszi a türelmetek!!
Hmm, Mandrake esetén minghez javaslom a php-ming csomagot, a mycrypt-et (vagy mcrypt-et) nem ismerem, úgyhogy csak tippelek, hogy az openssl függvényekkel lehet, hogy ki tudod váltani a titkosítási, aláírási funkciókat.
Későn estem haza,szal undefined function-t ír ki!
A php infoban asszem csak a configure opciókat lehet visszanézni.
Ha valamit rosszul sejtek,kiigazítást kérek!
Csövi köszi!
Szasztok
Lenne még valami,felinstalláltam a PHP mellé a libmycrypt t és a configure make,make install rendesen lefut a php nak,az öszzes mycrypt sor [yes] ,de mégsem tudok mycrypt fügvényeket meghívni....:(
Elöre is köszi minden segítséget!
Bandi T
Azért fordítgatok ide oda ,mert a php mellé szeretném,ha működne a libmycrypt és am ming is
Csáókák
Abban az esetben pedig, ha már bejelentkeztél, unix esetén javaslom a chown parancs GNU-s változatát, ennek -R kapcsolója kifejezetten ezt a rekurzív tulajdonosváltást teszi lehetővé.
Hmm, a gdARc, gdPie, stb. függvényeket a GD library headerfájlja kellene deklarálja - mivel ezek a fordítónak ismeretlen függvények, arra következtetek, hogy ez mégsem történik meg. Ellenőrizd, hogy fent legyen a GD-hez a megfelelő -devel végződésű csomag, de ez csak tipp.
Nincs egyébként benne a Mandrake-hez adott PHP-ben a GD támogatás? Vagy benne van, csak nem a 2-es sorozatú GD-hez?
Sehogy, hiszen nincs jogod at allitani. Futtasd consol-bol olyan user-el akinek van joga, igaz ehhez hozza kell ferjel szerverhez, kell legyen mondjuk ssh accod, es kell legyen fent binaris php.
Vagy atallitod a shell-bol az adott konyvtar group jogat nobody-ra mg olyanra ami jo neked.
Ezt már sikerült megoldanom közben, de sajnos jogokat nem tudok adni a file-oknak, mert azokat mint user hoztam létre, de az általam írt php mint nobody szeretné modosítani, és igí nincs hozzá joga. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Sziasztok!
tudtok abban segiteni, hogy hogyan irjak egy rekurziv programot arra, hogy az visszadja egy könyvtárban található összes file-t és könyvtárat, teljes mélységben.
Ugyanis szeretnék minden file-nek és könyvtárnak uj tulajdonost adni (chown), de szeretném automatizálni.
GD-2.0.7 t szeretnék használni PHP-4.2.3 mellé
lefut a configure,de a make make install ilyen hibával áll le:
gd.c: In function `zm_startup_gd':
gd.c:303: `gdArc' undeclared (first use in this function)
gd.c:303: (Each undeclared identifier is reported only once
gd.c:303: for each function it appears in.)
gd.c:304: `gdPie' undeclared (first use in this function)
gd.c:305: `gdChord' undeclared (first use in this function)
gd.c:306: `gdNoFill' undeclared (first use in this function)
gd.c:307: `gdEdged' undeclared (first use in this function)
gd.c: In function `zif_imagecreatetruecolor':
gd.c:588: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
gd.c: In function `zif_imagecolorat':
gd.c:1627: structure has no member named `tpixels'
gd.c: In function `php_imagettftext_common':
gd.c:2728: `gdFTStringExtra' undeclared (first use in this function)
gd.c:2728: parse error before "strex"
gd.c:2776: `strex' undeclared (first use in this function)
gd.c:2792: `gdFTEX_LINESPACE' undeclared (first use in this function)
gd.c:2820: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
make[3]: *** [gd.lo] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1
Utána néztem a neten,de orvoslást nem találtam rá,valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a hiba?
Ize, lehet, nem ertem mire akart celozni:), en csak annyit irtam, hogy ezen fgv-ek nem kitalalni szeretik hogy mire akarok mutatni, hanem meg kell nekik adni hogy mire akarok mutatni :)
Nade ne olvassunk mi itt gondolatot:)
Ezt itt nem birom feldolgozni hogy mire irtad:) "...de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb. " - lehet, hogy arról van szó, hogy utána amúgy is be kell lépnie a könyvtárakba valamiért, mondjuk iterálni a fájlokon?
Igazad van a chdir()-t illetően, szőke voltam... leteszteltem, hogy működik-e: konyvtarak_idorendben('.') - működött, nem gondolkodtam, idemásoltam. Bocs.
Ezt itt nem birom feldolgozni hogy mire irtad:) "...de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb. "
Amugy kacscsorok html-be: < > de ha source-ot nezed akkor < >
function konyvtarak_idorendben($alapkonyvtar) {
if (!($dir=opendir($alapkonyvtar))) return FALSE;
$lista = array();
while (($filenev = readdir($dir)) !== FALSE) {
if ($filenev=='.' or $filenev=='..')
continue;
$stat=stat($filenev);
$lista[$filenev]=$stat['ctime'];
}
asort($lista,SORT_NUMERIC);
$lista2=array();
foreach($lista as $key => $val)
echo "$key\n ";
}
konyvtarak_idorendben('akciok');
Ami müködik is, de egy hibaüzenetet dob vissza:
Warning: stat failed for 2002-12-09-08-51 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-08-57 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-20-33 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-22-51 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-22-53 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
2002-12-09-22-53
2002-12-09-22-51
2002-12-09-20-33
2002-12-09-08-57
2002-12-09-08-51
Lehet, hogy azzal van gond, hogy a könyvtárakat egy könyvtáron belül keresi, de hivatkozás kintre vonakozik ($filenev). Ezért inkább előbb chdir('akciok'); aztán konyvtarak_idorendben('.');