Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2002.12.11 0 0 954
Ehhez kapcsolódóan én írtam a Motip páramentesítőjéről. Nekem eddig bevált. Csak ne kezdd el törölgetni az üveget szivaccsal/ronggyal.
Előzmény: GTPeti (953)
GTPeti Creative Commons License 2002.12.11 0 0 953
Sziasztok!

"PREVENT Páramentesítő Spray - hatásfoka nem ismert (nem használom:)"

Én próbáltam. Ha érdekel olvass vissza kb. 1 hónapja volt a 3 részes beszámoló.

Eredmény:
Ha hajlandó vagy minden második út után befújni a szélvédőt, akkor ezt a szert pont neked találták ki!

GTPeti

fargo Creative Commons License 2002.12.11 0 0 952
Zalaegerszegen ajánlották...
Előzmény: teknoc_erno (949)
Hantaboj Creative Commons License 2002.12.11 0 0 951
A párásodást úgy oldom meg, hogy a ventilátort felcsavarom 2-es fokozatba, csak ablakra irányítom. Hideget fúj még, de az első sarokig lemegy a pára. Később pedig már jön a meleg.
De ha valaki megtalálja a tuti páramentesítő szert, ossza meg velem is!
hazard Creative Commons License 2002.12.11 0 0 950
"Mééé' nyalogatod azt a szélvédőt, Te! :o)"

Mer' olyan jó hideg, mint a fagyi, amúgy meg: így páramentesítek!:)

:))

Előzmény: Varshi (945)
teknoc_erno Creative Commons License 2002.12.11 0 0 949
fargo:

Nekem a Bosh helyett szintén ajánlottak egy sokkal olcsóbbat, ami állítólag ugyanolyan jó. Már nem emlékszem a márka nevére, de valami olaszos hangzású volt vagy ilyesmi - talán pont ez. Ez a Homasitában történt. Talán Neked is ott ajánlották? Ha nem, akkor hol?

Minden jót!

Ernő

Előzmény: fargo (946)
teknoc_erno Creative Commons License 2002.12.11 0 0 948
Löncshús:

Esetleg tehetnél egy jól zárható fémedénybe száraz jeget és ezt a szélvédő elé tehetnéd.
:-)
Tutti, hogy a pára arra fagyna rá és nem a szélvédőre.

Persze használhatsz nyitott edényt is, de ekkor módszert kombinálni kell a nyitott ablakkal vagy kölcsön kell kérned a búvár haverodtól az oxigén palackot.
:-)))

Picit komolyabban, egy lehet, hogy nagyon hülye ötlet. Ha van a szélvédő külső felületére használandó vízlepergetőd (pl. RainX) vagy tudsz egykeveset szerezni valakitől), akkor kipróbálhatnád azt egy kisebb felületen belül. Lehet, hogy nem fagyna rá a pára és a törölgetést is jobban bírja, mint a spray-s páramentesítők, a fénytörést azonban lehet, hogy kedvezőtlenül befolyásolja. Ha nem tartod teljesen idiótának az ötlet és kipróbálod, akkor légyszí' osszd meg velünk az eredményt.

Minden jót!

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Ernő

Előzmény: Löncshús (937)
fargo Creative Commons License 2002.12.11 0 0 947
Párásodás ellen:
bekapcsolt klíma, az ablakra irányított meleg levegővel, esetleg amíg a motor be nem melegszik addig tekerd le az ablakot. Végső megoldásként tehetsz a szélvédő alá ruhatömlőbe vartrt szilikagél golyókat, az megköti a párát. Néha locsolgasd magad vízzel, ki ne száradj tőle...
fargo Creative Commons License 2002.12.11 0 0 946
Beugrott az überfaxa boschpótló ablaktörlő márkaneve. Úgy hívják hogy TRICO.

És valóban jó...

Varshi Creative Commons License 2002.12.11 0 0 945
hazard:

> még a nyálam is ráfagy belülről a szélvédőre:)

Mééé' nyalogatod azt a szélvédőt, Te! :o)

.
Valahol olvastam nemrég erről a témáról itt az indexen, csak marhára nem ugrik be, hogy hol. :-(

Előzmény: hazard (944)
hazard Creative Commons License 2002.12.11 0 0 944
"Te nem szoktál lihegni az autóban? :-)))"

Dehogy nem! Lihegek, szuszogok, sőt amikor meg anyázok, még a nyálam is ráfagy belülről a szélvédőre:)

A Preventet ismerem egyedül, de még nem próbáltam.
Ha vki vmi "komolyabb", hatásos elixírt tud, ismer - engem is érdekelne!

Előzmény: Löncshús (943)
Löncshús Creative Commons License 2002.12.11 0 0 943
"hatásfoka nem ismert (nem használom"

Te nem szoktál lihegni az autóban? :-)))

Igen, ilyen termékekről én is hallottam, de jó pár közülük állítólag semmit sem ér. Ezt megelőzendően kérdeztem, hogy van e olyan, ami esetleg ér is valamit.

Amúgy + köszi a választ! :-)

Előzmény: hazard (942)
hazard Creative Commons License 2002.12.11 0 0 942
PREVENT Páramentesítő Spray - hatásfoka nem ismert (nem használom:)
Kapható: Shell, Mol, Agip, Total, Aral, OMV, Black Oil, Sheft Oil stb. üa.töltő állomásokon + Auchan, Cora, Tesco, Merto stb. áruházakban + autós szakboltokban :)
SzaboZE Creative Commons License 2002.12.11 0 0 941
Párás biztos nem lesz tőle :)))))

SzaboZE

Előzmény: Löncshús (940)
Löncshús Creative Commons License 2002.12.11 0 0 940
Abból van halomra és tényleg sok mindenre jó, lehet, hogy megpróbálom erre is. :-))
Előzmény: SzaboZE (939)
SzaboZE Creative Commons License 2002.12.11 0 0 939
Valami spray márkaneve, vagy ilyesmire gondoltam...:-)

WD40, de az erre nem jó :)))

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2002.12.11 0 0 938
Nahát, már három megoldás is van és nem vagy elégedett??? :-)))

SzaboZE

Löncshús Creative Commons License 2002.12.11 0 0 937
Eddigi javaslatok:
- szélvédő kivétel
- pormaszk (oxigén palack)
- lefelé sandítás

Várom a további javaslatokat.
Ami még használható is, annak külön öröm lenne. :-)
Valami spray márkaneve, vagy ilyesmire gondoltam...:-)

speedy-gee Creative Commons License 2002.12.11 0 0 936
Egy haverom úgy oldotta meg a mínusz száz fokban a páramentesítést, hogy lehajtott fejjel vezet, így nem lihegi össze a szélvédőt. Elég mókás, ahogy felfelé sandítva próbál részt venni a forgalomban... mindezt teszi egy böhöm Voyagerrel.

Persze ha bemelegszik a gép, már nincs probléma ;-)

Előzmény: Löncshús (934)
SzaboZE Creative Commons License 2002.12.11 0 0 935
Azé kényelmetlen :)))

SzaboZE

Előzmény: Löncshús (934)
Löncshús Creative Commons License 2002.12.11 0 0 934
Köszönöm a gyors válaszokat! :-)

Varshi!

Az nem lenne az igazi. Akkor inkább a búvár haverpmtól kérek egy oxigén palackot.:-)

SzaboZE!

A szélvédő eltávolítását nem szogalmaznám annyira, mert mint tudjuk, annak az a funkciója, hogy támasztékot nyújt az ablaktörlő lapátnak és a szélvédő nélkül csak lógna a vak világba..:-)

SzaboZE Creative Commons License 2002.12.11 0 0 933
Szélvédő eltávolítása biztos de kényelmetlen móccer :)))

SzaboZE

Előzmény: Löncshús (931)
Varshi Creative Commons License 2002.12.11 0 0 932
Löncshús:

> ahogy beülök a gépállatba 2 perc alatt belehelem a szélvédőt, ami azonnal rá is fagy
> és egy szót sem látok. Próbáltam, hogy nem veszek levegőt, de akkor meg elkezdek szédülni

A bicikliseknek (meg tán festőknek) van olyan arcot is takaró kis maszkjuk, amitől nem megy oda a lehelleted. Próbáltad már? :o)

Előzmény: Löncshús (931)
Löncshús Creative Commons License 2002.12.11 0 0 931
Sziasztok!

Régebben már szóba kerültek a belső páramentesítő cuccok. Nem dicsérte agyon senki ezeket a termékeket.
Azóta sem talált senki olyan anyagot, ami esetleg bevált?
Azért érdeklődöm ilyen intenzíven, mert ebben a hidegben (sajnos még nincs garázsom),ahogy beülök a gépállatba 2 perc alatt belehelem a szélvédőt, ami azonnal rá is fagy és egy szót sem látok. Próbáltam, hogy nem veszek levegőt, de akkor meg elkezdek szédülni egy idő után és az is legalább olyan rossz, mintha nem látnék. :-) Azt is próbáltam, hogy lehúzom az ablakot és mikor fújom a levegőt, akkor azt kiengedem. :-))
Melegíteni meg nem szoktam az autót, mert ahhoz, vagy 10 percig kellene járnia, hogy elkezdjen meleget fújni és az a motornak, kipufogó rendszernek sem jó.
Persze 3-4 km után már elkezdi leszárítani a fűtés, de addig tapogatóznom kell.
Szóval, ha van valakinek jó tapasztalata olyan anyag terén, ami megakadályozza a szélvédő párásodását írja le legyen szíves.
Előre is köszönöm!

MrZoleeka Creative Commons License 2002.12.10 0 0 930
Igazad van, ezért írtam, hogy ha 0 fok közeli a hőmérséklet akkor nemhogy az otókázás nem segít, még örülhet az ember ha el tud vele indulni a mosóból :o))

Tehát az én javallatom téi mosásra:

Minimum 6 celsius fok, vagy meleg napsugáron való állás lehetősége legalább 5-6 órán keresztül.

A kockázatok és mellékhatások tekintetében keressen fel bárkit rajtam kívűl :o))

Előzmény: Paco155 (929)
Paco155 Creative Commons License 2002.12.10 0 0 929
Hogy ha mész, akkor is. Én tegnap este 6kor kénytelen voltam gépet mosatni. Kézimosó, át is törölgették rendesen, és utána mentem még vagy egy órát a géppel, de utána akkor is befagytak az ajtók.
Reggel alig bírtam nyitni.
Előzmény: MrZoleeka (928)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.12.10 0 0 928
Akkor nézzük még1x:

Mivel én (is) utálom a koszos, mocskos gépjárműveket, ezzel 1etemben azoknak az otóknak a tulaját is akik majd csak tavasszal fürdetik meg legközelebb négykerekűjüket, a válasz az, hogy persze lehet mosni, arra kell figyelni, hogy ha nem mész yoopár km-et miután lemostad és a hőmérséklet nagyon közelít a 0-hoz akkor bizony még másnap is érhetnek meglepetések. :o))

ja és továbbra is kézimosásrulez

Előzmény: kivi (926)
Hantaboj Creative Commons License 2002.12.10 0 0 927
Jó lenne. De minden nem stimmelhet.
Előzmény: MrZoleeka (925)
kivi Creative Commons License 2002.12.10 0 0 926
Jajj te! Nem most akartam mostani, te süsü! :-) Az "ilyen hideg" alatt a telet értettem. Mindegy, most már hiába magyarázkodom. :-)
Előzmény: MrZoleeka (918)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.12.10 0 0 925
Oké...
nyertél :o))

De még mindíg nem értem, nem kéne plusszos legyen a hőmérséklet a mosáshoz?

Előzmény: Hantaboj (924)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!