Az if () feltételeinél hogyan lehet vagy-ot beirni (vagy a, vagy b teljesüljön, hogy igaz legyen az if)?
Egyáltalán, milyen lehetséges megoldások vannak?
Én csak az ést (&&) ismerem, és asszem a két függőleges vonal egymás mellett valami ha bármelyik is igaz tartalommal bir, de a többire nem birtam rábukkanni a neten.
Valaki fel tudna homályositani, milyen logikai "kötőszavakat" lehet az if-ben használni?
if ( strlen($jelszo)==0 ){
Error("Kérjük add meg a jelszavad!");
Bottom(1,2);
include($rel . "inc/footer.inc.php");
exit;
}
if ( strlen($second_jelszo)==0 ){
Error("Kérjük add meg a jelszavad újra!");
Bottom(1,2);
exit;
}
if ( strlen($realname)==0 ){
Error("Kérjük adja meg a neved!");
Bottom(1,2);
exit;
}
if ( strlen($email)==0 ){
Error("Kérjük add meg az e-mail címed!");
Bottom(1,2);
exit;
}
if ( strlen($birthyear)==0 ){
Error("Kérjük add meg a születési éved!");
Bottom(1,2);
exit;
}
if ( $second_jelszo!=$jelszo ){
Error("A két jelszó nem egyezik meg!");
Bottom(1,2);
exit;
}
$r=mysql_query("update $SQL_USERS_TABLE set password='$password',realname='$realname',email='$email',birthyear='$birthyear',city='$city',icq='$icq',intro='$intro' where id=$id)");
echo "Az adataid módosítása sikeres volt!<BR><BR><A href=\"$SITE_URL/\" class=\"red\" title=\"Vissza\">Vissza</A>\n";
Bottom(1,2);
exit;
}
Kedves PHP-sok!
Ha az ember a PHP-val a gd library-t is használni szeretné, akkor újra kell a PHP-i installálni a 'configure --with-gd' paraméterrel vagy elég valamit hozzáírni a php.ini-hez? A libgd.a már megvan.
Esetleg konkrét kész megoldásokat találok valahol? (Jó, tudom, hol marad akkor az alkotás öröme...) Amikbe csak beleirom az adatokat, és csinálja magától?
Ha mar php-s a kerdes akkor php-ba is megirhatod az egeszet :D) De mar vannak php-ba irt programok is, igaz neked olyan kellene ami automatikusan leszedi, mondjuk cron-bol futtatva. Igazan nem nehez megirni, talan megtudod te is.
Tudtok olyan szerveren futó levelező programot / ingyenes webes levelezőrendszert, amely képes egy pop3-as fiókot letölteni, és szűrők alapján különböző emailcimekre forwardolni a leveleket?
A freeweben van a honlapom, és ők ún. csoportos emailt (akárhány @domain.hu cimet lehet létrehozni, de mindet csak egy helyen lehet letölteni, nincs forward) adnak a regisztrált domainhez, ami nem túl rugalmas megoldás.
akkor az local problema lesz, valami szar porxy ami szarul van configol-va meg plusz-ba. Tapasztalat. Vannak ilyen helyek. Ebben az esetben a linkek-el tudod kicselezni, amit irtam, hozzateszel linkek-hez egy lala=randomszam cuccot.
Az a baj, hogy mindenkinek jo,
barhonnan nezem, minden tok jol mukodik,
csak epp ahol hasznalni szeretnek az oldalt
ott gyengelkedik a halozat...
Szerintem a rendszergazda nem allitotta be rendesen a proxy szervert...
:))) Vagy nem tom
Szeretném a segítségeteket kérni.
mysql - php alól.
Csatlakoznni szeretbnék de ezzel a hibával tér vissza.
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (2) in /var/www/htdocs/keleti/etc/mysql.php on line 3
A parancssori csatlakozás tökéletesen megy.
Mi lehet a hiba?