Keresés

Részletes keresés

Pyramyd Creative Commons License 2003.01.08 0 0 1455
Megleltem a viennát, ha kell még, akkor dobj mélt, én meg küldöm az ftp címet ahová felpakolom...
Előzmény: Sir Mocke (1454)
Sir Mocke Creative Commons License 2003.01.07 0 0 1454
Lehet, hogy az lesz, csak gondolhatod milyen egyszerű, ha a 10eFt-os kártya is "végre" lett... De köszönöm. Azért is írtam, hátha van vkinek ötlete, de azóta tudom, házcserén kívül más nemigen lehet.
Előzmény: Törölt nick (1452)
tere Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1453
Az Otsduke DJ nem szólt még annyira sem "szépen", mint az AudioStocker. De ha működik és tetszik, akkor OK. :)
Sir Mocke Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1451
Lehet kacarászni, én nem vagyok túl vidám:

Végre karácsonyra lett egy SB Live kártyám. Csak épp nem fér be a PC-be, az ugyanis mini (kisebb kártyák kellenek bele)...

lxír Creative Commons License 2003.01.03 0 0 1450
Hát nem boldogultam ezekkel a pluginokkal. Viszont találtam egy Otsduke DJ nevű progit, amiben van AGC, kompresszor, limiter, és paraméterezhető is. Azért köszi !
Üdv:lxír
Előzmény: tere (1449)
tere Creative Commons License 2003.01.02 0 0 1449
lxír-> töltsd le a line in plugint a winamphoz, aztán a plugin chainert a directx effekteket kezelő pluginnal és máris kész a majdnem realtime vas. :) Működik, csak jókora késéssel. A legegyszerűbb a line in plugin és az audiostocker pro keveréke. Így is lesz késés, de egyszerűbb "összerakni" az effektet, ráadásul az audiostocker autogain, auto EQ és auto kompresszor egyben. Igaz, nem paraméterezhető, de annyi baj legyen. Diszkózáshoz, vegyes magnó-cd-mp3 hangosításhoz tökéletes pl.
Előzmény: lxír (1447)
Haasz Andras Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1448
tim stark:

Indítsd el a regedit-et (Start, futtat, regedit, enter), és ott keress rá a "MaxPatchMemory" szóra. Az alapértéke ennek a változónak "4097152", azaz 4 Megabájt. Ezt írd át, lehetőleg vmilyen 2 hatványú szorzatára az eredeti értéknek, pl ha 16 MB-ra akarod növelni, akkor 16388608 -ra. Arra is figyelj, hogy az összmemória felét nem haladja meg.
Ha ezután újraindítod a Windows-t, már az új értékek lesznek érvényben.

Egyébként a registry-ben itt található a cucc:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Creative Tech\Devcon\1F4A]
"MaxPatchMemory"="4097152"

Előzmény: tim stark (1444)
lxír Creative Commons License 2003.01.01 0 0 1447
BUÉK Mindenkinek !
Nem tudom mennyire OFF, de szeretnék 1 olyan progit amivel Live-om bemenetére kötött jelet lehetne realtime dinamikailag módosítani. Tehát egy szoftveres dinamika kompresszorra lenne szükségem. Utólag megy a dolog, bármelyik hangszerkesztő tudja. De realtime ?
Előre is kösz !
Üdv:lxír
gyingyi Creative Commons License 2002.12.31 0 0 1446

Boldog új évet minden topiclakónak!

Gyingyi ®

Powerplant Creative Commons License 2002.12.30 0 0 1445
jajaja nálam is ez van a zenei lemezekkel.
az erősítőd milyen? dolby-digi vagy pro-logic?
és a lejátszó?
2 csatornára keveri le a hangot? nálam igen (ati dvd 7.6on csak ezt lehet beállítani... :-) ) -> pro-logic-ba kódolja -> pro-logic erősítő és ilyenkor gagyi - sztereóra kell állítanom... :-(
(vagy jó a '3 stereo' is)

tapasztalataim szerint ati kártyához csak ati lejátszót szabad. (vagy mégsem...?)
szvsz 1 biztos: nem a hangkártya miatt van. filmeknél nagyon jól működik.

Előzmény: andzsin (1440)
tim stark Creative Commons License 2002.12.29 0 0 1444
Ha a windows XP gyári wdm driver-ét használom, nem tudom a soundfont memory méretét változtatni. Van erre valami lehetőség driver csere nélkül?
TSL16b Creative Commons License 2002.12.22 0 0 1443
Ugyanezt csinálja nekem is a CinePlayer proggi, integrált hangkártyával. Most nézem a Dűnét, tök olyan, mintha ezerszer másolt VHS kópia lenne, csak a zaj nem erősödik fel a lehatárolás után.
Előzmény: andzsin (1440)
tere Creative Commons License 2002.12.22 0 0 1442
andzsin -> Próbáld meg másik programmal lejátszani.
Makai Pisti Creative Commons License 2002.12.21 0 0 1441
Sziasztok!
Nekünk van egy casio ctk-631 tipusú szintetizátorunk, és ilyen SB-live hangkártyánk, meg egy creative program, valamint egy, a szintetizátort a számítógéppel összekötő vezeték. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell összekötni? Milyen program kell hozzá? Kell valamilyen plusz kártyát vagy valamit venni hozzá?
Előre is köszönöm!
andzsin Creative Commons License 2002.12.09 0 0 1440
Nem tudom, hogy valaki tapasztalt e már ilyet, de elég idegesítő: vettem új DVD-ket 5.1-es hanggal, és vannak olyan részek (zenei DVD) ahol hol lehalkul egy kicsit a zene, hol erősödik, és elég hirtelen, tehát észrevehető, hogy szól egy bizonyos hangerőn majd hirtelen kb. 20%-kal halkabb lesz, majd megint erősödik, és ez nem mindenhol van csak úgy véletlenszerűen tart 1-2 percig. Mivel még nincs asztalim, ezért a PC-n keresztül történik a lejátszás egy ATI kártyával és egy SBLive kártyával ami egy Kenwood erölködővel van összebogozva. Azt hittem, hogy az erőlködő a hibás, de ha az SBLive kimenetébe fejhallgatót nyomok, azon keresztül is hallható ez a hullámzás. Az egészben azt nem értem, hogy ugyanakkor vannak olyan DVDim, amikkel ilyen gond nincsen. Szerintetek a DVD kódolásában lehet a gond, amit a kártya nem tud dekódolni??? Köszi.
Nibiru Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1439
Azt még nem próbáltam, de emlékszem,hogy ez nekem valaha működött, és most nem értem miért van kiszürkítve.
Ha nincs más, akkor az lesz.
Attól félek, hogy azzal a módszerrel a zene dinamikáját elcseszem.
Régen meg csak a kivezérlésjelzőt nézve beállítottam a ballance-ot, aztán kész, mehetett a felvétel.
Előzmény: tere (1438)
tere Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1438
Hangszerkesztő programmal egyenlítsd ki az oldalak közti különbséget...
Nibiru Creative Commons License 2002.12.02 0 0 1437
Gondolom mostanában itt inkább az Audigy tulajok fordulnak elő, de nekem még mindig egy Live-om van, és szeretnék vele digizni, és nem akarja az igazságot.
Azaz hogy tudok vele felvenni, de nem tudom a felvétel ballance-át szabályozni. Egyszerűen ki van szürkítve! Már mindent kipróbűáltam. Van valakinek ötlete? W98 van a gépen.
Andrew Bartl Creative Commons License 2002.11.19 0 0 1436
Nem tudja valaki honnan lehetne reaktor 3.0.5-höz cracket szerezni? (vagy a teljes progit letölteni)
heeelp
Haasz Andras Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1435
Ha DVD-ből akarsz kiszedni zenéket, hangokat, ahhoz kár újradigitalizálással roncsolni az anyagot, miért nem grabbeled le csak a hangot (észrevehető minőségvesztés nélkül)?
Pl. a FlaskMpeg ezt meg tudja csinálni közvetlenül (be tudod azt is állítani, hogy melyik részt, hány frame-et, csak az audiot stb).
Itt van: http://www.flaskmpeg.net/
Előzmény: andzsin (1432)
tere Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1434
Andzsin, a line in-t vedd fel, ha külső jelforrásról digiznél. Ha belső DVD lejátszód van, akkor pedig a what you hear jó, de ha jobbat akarsz, akkor a line out-ot befűzöd a line in-be, majd a line in-t és a wav-on kívül mindegyik csatit letiltod a mixer lejátszó oldalán és beállítod a line in-t maxra a felvevőn. Ez így jobb minőség, mint a belső what you hear. Igazából nem tudom miért van ez, de így tényleg jobb.
A SF a mixer record konzolon kijelölt csatornát rögzíti.
PETYUS Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1433
Kérdésem van.
Tudnak-e az SB-Live-ok SPDIF bemeneten 48kHz-es DAT felvételt fogadni?
andzsin Creative Commons License 2002.11.12 0 0 1432
Egy kicsit illik má' felhozni a fórumot:)))

Na szóval újabban azzal szórakozok, hogy DVD-filmekből ollózok ki zenéket, meg end crediteket meg stb, a lényeg a lényeg, hogy a felvevő ugye egy SB Live, ami helyből 16 bit és 44,1. De nem is ez a lényeg, mert az embör felírja CD-re és szól az Dolby Digital 5.1. mintha audio CD lenne. A kérdésem az, hogy milyen technikával érhető el a legjobb felvételi eredmény? értsd: a "What you hear"-rel való felvétel az pocsék. "Wave"-vel már sokkal jobb lesz, de lehet e még a felvételen javítani, a felvétel folyamán és nem utólagosan? A Creative saját recorderét használtam, a Sound Forge a "Wave"-t nem is érzékeli csak a "What you hear"-t. Thanx...

TokosÁrpád Creative Commons License 2002.10.17 0 0 1431
Sziasztok!

Gondom van a soundfontok kezelésével. Nevezetesen, ha az AudioHQ soundfont managerével egy két hangszert lecserélek az alap betöltött bankban ("rástack-elem"), akkor Sonarban az adott hangszer használata egy-két MIDI billentyű leütés után kékhalálhoz vezet. A képernyő tetején ez a hibaüzenet látszik: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. A képernyő alján pedig az SFMAN.SYS-t jelöli meg "bűnösnek". Ugyanez a helyzet, ha Viennába töltök be valamilyen soundfontot, és MIDI billentyűzeten keresztül próbálgatom. Ha csak egy alap soundfont van betöltve, akkor müxik rendesen. Az oprencer XP eng. prof, SP1, a kártya SBLive! Találkozott már ezzel valaki? Esetleg valami ötlet?

KoporShow Creative Commons License 2002.10.16 0 0 1430
Hello,

Egy Linuxos problemam van a SBLive-ommal.

Mandrake 9.0-t (2.4.19) hasznalok 600-as Athlon,
Alsa 0.9-el, es egy Yamaha P80 keyboarddal.

Minden nagyon klafan müxik, kiveve, hogy a midi-in befuccsol, ha a /dev/sequencerröl olvasok, megpedig nagyon furcsan, ugy, hogy ha (kb) egy percig jatszom, akkor a midi kapcsolat lefagy. Es mar kiküldeni sem birok rajta semmit.

Küldeni egyebkent tetszölegesen sokaig lehet, ez nem problema.

Ha ellenben a a /dev/midi-t olvasom, akkor nincs semmi gaz. A problema csak az, hogy nem tudom, hogy hogy kell ertelmezni, ami a /dev/midi-n bejön. Annyira nem is erdekel, cak egy programot szeretnek, ami felveszi es midi file-kent tarolja, ami a billentyüzetröl bejön.

Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a problemat, mit tehetek az elkerülesere?

Egyebkent szerintetek mi a legegyszerübb program, ami a midi-inputot teszteli, es az inputot tarolja? Nem akarok valami komplikalt nagy culat, mint a MusE vagy hasonlo. Valami egyszerü trivialis programot keresek.

Elöre is sok köszönet!

psychonaut Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1429
Én nemtom, azér kérdezem... :P
Amúgy köszi kipróbálom, van valakinek valami megfontolandó tanácsa a használatához? Vagy rá fogok jönni...!?
Előzmény: Rigor (1428)
Rigor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1428
még mindig a kx nem?:)
Előzmény: psychonaut (1427)
psychonaut Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1427
Üdv
Mi a legstabilabb, legjobb driver Live-hoz? Sonar+fruity menne rajta.
Haasz Andras Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1426
Jelenleg a legolcsóbb és jó 24/96-os kártya a Terratec DMX2496 LT. 24 biten, 96kHz-en dolgozik, van ASIO és WDM driver hozzá, és nettó 38e Ft...

Nálam az SBLive-vel nem veszett össze, Cakewalk-kal is rendben van...

Előzmény: tamastamastamas (1425)
tamastamastamas Creative Commons License 2002.08.30 0 0 1425
Szervusztok!

Kérdésem lenne mégpedig a következö:
Mivel van egy Live! kártyám, ami tuti a Soundfontokra (külön köszönet újra TARP-nak!) de még a fórum hozzászólói is leszólták a hangfelvétel minöségét arra gondoltam, hogy talán mégis veszek egy második kártyát kizárólag Wav-okra.
Kérdéseim:
- mit érdemes megvenni (ami azért költségtakarékos)?
- nem fog összeveszi a két kártya?
- a Cakewalk 8-ban is fog működni a két kártya (pölö a MIDI részt a Live! Soundfont kimentén használnám, a felvett gitársávokat meg a második kártya Wav csatornáin)

Gondolom, hogy lerágott csont, de nem szeretnék visszakeresgélni a régi hozzászólások között.

Tamás3

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!