Keresés

Részletes keresés

neutron Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2456
ICM-et forgalmaz itthon valaki?

neu

Mekett_Elek Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2455
Sziasztok!

Séra László (Gossip) írt egy remek cikket, amit még csodálatosabb képekkel is illusztrált. Az iromány témája a Tamiya 1:12-es Suzuki GSX1300R Hayabusa motormakettje.

Üdv mindenkinek
Mekett

Mekett_Elek Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2454
Sziasztok!

Mégis csak lesz a Közlek Múzeumban verseny idén.

gossip2222 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2453
mezga geza:
Köszi, ráadásul itt van pár utcányira:-)
Előzmény: mezga geza (2452)
mezga geza Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2452
gossip2222
A Hajos utca elejen levo PROXON boltban 2500-ig van.
Előzmény: gossip2222 (2450)
neutron Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2451
part

Hol lehet kapni? HOgy tisztotod?

neu

Előzmény: part (2448)
gossip2222 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2450
A hétvégén elugrottam a kerepesi úton lévő Obi-ba, hogy vizes csiszolópapírt vegyek de 600-as volt a legfinomabb. Várom a tippeket, hogy hol találhatók finomabbat? Előre is köszi.
part Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2449
figurák esetében javaslom ne használj fényes festéket a ruházat kifestéséhez, mert nem takar rendesen.
lakkot meg a végén kell haszálni, lehetőleg ellenkező bázisút, mint amivel kifestetted a figurát.:)
én speciel akrilt használok és a fényes akril lakkból állítom elő a félfényeset mattító segítségével. (erre azért van szükség mert a figuráim többi részét azt olajjal csinálom és ne oldja fel semennyire a festéket a lakk)
Előzmény: nagyparna (2447)
part Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2448
ha makettbltokban nem kapsz kielégítő minőségűt, akkor irány a művészellátó!
ott aztán van mindenféle ecset, biztosan találsz megfelelőt.
ha szabad javasolnom valamit, akkor a rothmarder 5/00 ecsetét válaszd (ha van persze), ennek a fogása sem hétköznapi (állatira kézbe áll) és a szőre is bírja a munkát.
én már vagy 6 éve vettem és még most is bírja, igaz a sterilizáláson kívül minden tisztítóeljárásnak alávetem használat után:)
Előzmény: neutron (2442)
nagyparna Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2447
Tibcsi:
A lakk a festes utan megy a feluletre nem? Ugyanaz a hatas mintha maga a festek lenne matt, vagy eppen fenyes??
Tibcsi(R) Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2446
Matt lakk és fényes lakk.

Vagy nem erre gondoltál?

Előzmény: nagyparna (2443)
hirzel Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2445
Hai!
Tud nekem valaki küldeni képet sWS+Flak43-ról? Főleg olyan érdekel, ahol nem egyszínű sárga, hanem 2 vagy 3 színű a festés.
Thx
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2444
Sas utca? (Sas Military v. mi a neve...)
Úgy egy éve ott voltak ilyenek, aztán onnan is, meg máshonnan is eltűntek :-(
Nem tudom, azóta frissítették-e a készletet.
Előzmény: neutron (2442)
nagyparna Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2443
Hello,

Ujabb problema merult fel nalam.
A multkor figyelmetlensegbol fenyes feher festeket vettem, ami kicsit furcsan mutatott egy 12 szazadi norman harcos nadragjan :))

Kerdes, lehet-e mattitot kapni amitol nem lesz csillogo a felulet?

Ugyanez forditva? Olyan anyag amitol fenyes lett az amugy matt festek?

Masik kerdes, hogy nem tudjatok-e hogy hol lehet tortenelmi (kozepkori, vagy annal regebbi) figurakat kapni? (az uttoro aruhazban -akarhol is szekelnek most- leginkabb fembol vannak, es kicsik, meg nem is annyira kozepkoriak), a tobbi makettboltban, meg szinte csak vilaghaborus nemet meg amerikai figurakat latok?

Koszi

neutron Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2442
Yo!

Hol lehet kegyetlen vekony jo minosegu ecsetet kapni? Nem talalok sehol. Pontosabban 4/0-sat talaltam, de szerintem csak a szamozasa az, mert ez is eleg vastag. Olyan kene, amiben csak par szorszal van szinte...

neu

hirzel Creative Commons License 2002.12.02 0 0 2441
Hi!
Köszi, bár a képek annyira nem jók, motor közeliek meg azért nincsenek, mert addigra kinyiffant a gép aksija (kölcsöngép volt), de megpróbálom felvenni a kapcsolatot a motorok tulajával (a'szem az összes egy srácé), hátha megoldható egy fotózás.
Előzmény: gossip2222 (2430)
Mekett_Elek Creative Commons License 2002.12.01 0 0 2440
Sziasztok!

A referenciák közt Liptai János fordítását olvashatjátok a Mi-26-os óriáshelikopterről.

Üdv
Mekett

part Creative Commons License 2002.11.30 0 0 2439
passz, holnapután nézem meg őket tungsram boltban.
már vagy 3 éve akarok venni, de tök lusta voltam eddig:)
Előzmény: Brutalis Harmonia (2438)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2002.11.30 0 0 2438
Az ősibb zenitek, hasonlók meglehetősen olcsók. A húsz éves technológia már könnyen hozzáférhető.
A napfényizzókat hogyé aggyák?
Előzmény: part (2437)
part Creative Commons License 2002.11.30 0 0 2437
gyűrűvaku kilenc ropiért meg makró hétért?
milyen vázhoz lehet ilyet kapni és hol?
itt nálunk egy zenit is 7k-ba kerül minimun, hogy a komolyabb cuccosokról ne is beszéljek..
zenithez volt 1x egy 80-200 teleobjektívem (királyul ment), de az olyan volt mintha egy kézisúlyzót vittem volna magammal:)
ezzel a mostanival is frankón le tudom fényképezni a dolgaimat, azt hiszem luxus volna 2 fényképezőt tartanom a házban.
eszembe jutott korábban, hogy legyen egy hagyományos mauális gépem de megtanultam az újabb technikával is fotózni és meg vagyok a masinával elégedve. (kár hogy minden olyan drága hozzá)
a makroobjektívet dioptria előtétlencsével helyettesítettem, az eredmény maximális kielégíti az igényeimet.:)
rövidtávon napfényizzókat meg egy második fényforrást(asztali lámpa) tervezek beszerezni a makettfotózás érdekében.
Előzmény: Brutalis Harmonia (2436)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2002.11.30 0 0 2436
Szerintem érdemes lenne beszerezned egy teljesen manuális, ósdi tükörreflexes gépet, és ahhoz való cuccokat. Én a makrómat 7-ért kaptam meg, a gyűrűvakut 9-ért (vettem volna, ha lett volna pénzem). Egy váz nem lehet több, mint 5-6 ezer. Ehhez jön egy állvány, és ennyi.
Előzmény: part (2434)
neutron Creative Commons License 2002.11.30 0 0 2435
Sziatsztok

Nincs meg valakinek az a Verlinden sorozat, amiben kulonbozo technikakat ismertetnek? (Azt hiszem hogy "The Verlinden Way" a cime, es tobb is van)

neu

part Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2434
jól hangzana a kelléktáramban egy körvillantó meg egy makroobjektív, de mivel EOS gépem van ahhoz egészen horribilis összegekbe kerülnek a fenti kiegészítők, a kettő símán 100k feletti összegre rúg..:((
így marad a dioptria előtétlencse meg a napfényizzó(ezt még nem próbáltam, eddig néhány kivétellel a szabadban fényképeztem a maketteket).
én is tudom, hogy jobban lehetne vakuzni ha nem a gépen van a vaku, de egy ilyen zsinór kb. 20k-ba kerül kis hazánkban nagykerből is.., szerintem ez rablás.(legalábbis az én gépemhez)
vakumon van fénylágyító gyárilag, de maketteket nem szeretek levillantani vele még így sem.
mostanában makettszinten csak figurákat szoktam lekapni, azoknál meg a természetes fényben jobbak a képek.
ezt a belámpázást akarom most kipróbálni, csak előtte szereznem kell még egy asztali pilácsot meg napfényizzókat is.
amúgy ezt a kirándulós fotózást megnéztem volna én is:)))
Előzmény: Brutalis Harmonia (2427)
Friki Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2433
Ja és PÁRNA!

Ha mégse így volna, akkor próbáld szétvágni az egybe öntött lánctalpat szemekre, de óvatosan, hogy ne legyen csúnya, és próbáld a már leírt módon szemenként összerakni és használni!

Előzmény: Friki (2432)
Friki Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2432
Nagypárna!

Ja, egyben van pár lánctalpszem az öntvényen. Értem. Te figyi, most rakok össze én is egy ilyet, amihez pár szem egybe van öntve. Viszont az én kitemben vannak külön szemek is. Külön szemek az íves részekhez, egybe öntött szemek az egyenes részekhez, pl. a kerekek alatti lánctalpszakaszhoz. Nézd meg, a Te kittedben nem így van-e! Mert így szokott lenni...

Előzmény: nagyparna (2431)
nagyparna Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2431
Friki

Koszi a tippet. Az igazsag szerint a lanctalp muanyagbol van es nem szemenkent hanem mondjuk ket-harom nagyobb darabban.
Feltetelezem ezt is valami melegitessel meg lehet oldani...
Majd probalkozom.

Koszi

gossip2222 Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2430
> Az osrson a bevasarlokozpontban
> mar nem uzemel a makettbolt.

Az Arkad uzlethaz legalso szintjen levo jatekoboltban (ha jol emlexem Jateksziget a neve) vannak makettek, Modell Master es Revell festekek ill. kiegeszitok. Draga bolt.

hirzel:
Nagyon jok a kepek. A nagy szivfajdalmam csak annyi, hogy a motorokrol nincs kozeli kep es raadasul csak 1 kozos van...

hirzel Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2429
Hai!
A 2002-es dunaújvárosi makettkiállítás képei itt megtalálhatók:
http://kep.tar.hu/hirzel/index.phtml?aid=27541600
neutron Creative Commons License 2002.11.29 0 0 2428
Mekett

Az osrson a bevasarlokozpontban mar nem uzemel a makettbolt.

Part

Koszi, megnezem.

Na elkeszult az ules, igyekszem normalis fotot csinalni rola. Sajnos eddig nem sikerult, pedig most rogzitve volt a gep is (idozitessel), es az ules is. Azt hiszem keresek egy masik gepet, mert ennek mennie kene....

neu

Előzmény: Mekett_Elek (2424)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2002.11.28 0 0 2427
Gondolom, a makettfotózás megfelel a makrofotózásnak. (Na jó, ez csak egy hülye bevezető volt.)
A makróban lehet vakuzni, de vannak bizonyos szabályok:
először is, érdemes beszerezni egy gyűrűvakut. (Használtan a nagyon régi tükörreflexesekre egy 1:48 MiG-21+kiegészítők+magyar matrica+diorámakellékek értékében már kapható).
Ezzel egész élethű fényeffektusokat lehet létrehozni.
Ha az ember fotózik, és vannak reflektorai (NEM villanykörték! Profi reflektorok), akkor egész jó kis háttérvilágítás, súrolófény, stb játékokat lehet csinálni.
A másik lehetőség, hogy a vakut egy vezetékkel kötöd össze a géppel, és (ez nem vicc) egy fehér lufin keresztül villantod meg a makettet. Jó megoldás a nagy, fehér öblítősflaskát kivágni, abba belehelyezni a makettet, és kívülről rávillantani. (Egy gyakvezetőmmel voltunk kökörcsint fényképezni, és a kirándulók elmebetegnek néztek minket a flaskánkkal és lufinkkal...)
Amúgy ha űrhajót, hasonlót fényképezel, kifejezetten jó, ha erős fénnyel közvetlenül rávakuzol; pont olyan lesz, mintha légüres térben lenne.
Előzmény: part (2425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!