Hello!
Itt is megkerdezem, habar nem egeszen ide vago a tema, tud-e segiteni vki abban, hogy lehet visszajelzes e-mailt kuldeni, ugy mint pl. az indexes regisztracional?
Elore is thx
a 837-be epp ezt probaltam vazolni neked. Hosszu lenne kifelyteni ha nem erted igy se meg manual-ba leirtak alapjan se, igy hagyjuk is. Oruljunk hogy megy amit akartal.
A date("z")-date("z") es es a date("/z/")-date("/z/") kozott eleg sok a kulonbseg, de mind1, nem akarok belebonyolodni, egyreszt ugyse latod, masreszt ha netan 1 ev mulva majd programozni fogsz akkor ugyis erthetove valik.
De azert annyit mutatok, azaz mint manual is irja: date visszateresi erteke string, tehat te ket string-et vizsgalsz. Namost egy string ha csak szamokat tartalmaz akkor nincs gond konnyuszerrel szamkent (int, float) ertelmezodik, de a nem csak szam-bol allo string sorozat mar mint string hasonlitodik ossze. A te esetedben amit irtal a vegeredmeny jo lesz tehat nem latod hogy miert is lenne talan rosz, de ha a mondjuk date("F")-et irsz akkor talan megerted. Amugy a "z" az az ev x-dik napjat adja vissza.
amugy roppant csunyasag van a te "megoldasod"-ba, hogy string-et vizsgalsz > feltetellel, mintha azt mondanad if(alma > korte). Ezert kell latod tanulni. :( Szomoru de ez van. :)
Az a baj, hogy fogalmad sincs mit csinal a date fugveny pedig magyarul is leirjak. Konyvet esetleg nem veszel? Legalabb a php 24 ora alatt cimut vagy vmit ha ennyire nem erted amit leirnak.
Nade kerdesre: (a letezo 289356 megoldasbol egy)
Ha a lejar ilyen:
$lejar = "12/28/2002";
if(intval(substr($lejar,6,4).substr($lejar,0,2).substr($lejar,3,2)) > date("Ymd"))
{
print "lejar > mint a mostani datum";
}
De megl kapasbol tenyleg 156 fele lehetoseg adott.
...hogy azt hasonlitgassa. Hiába böngészem a php.net-en a date függvény leirását, nem nagyon tudok rájönni erre, még a kommentekből sem, úgy látszik, pont ez a probléma másokban nem merült még föl.
A hiányos ismeretekben egyértelműen igazad van, mivel sosem tanultam php-t, sőt, az iskolai fél év qbasic szenvedést leszámitva programozni sem.
És valóban leszűkitett problémára keresem a megoldást: annyit szeretnék csak, a honlapomra felrakott képek thumbnailjei mellett egy ici-pici (kb. 10x10 pixeles) kis ábra jelenjen kb. egy hónapig, jelezve, hogy ez a kép új (mivel igy az új képeket vegyesen szúrhatom be a többi hasonló témájú kép közé egy lapon).
Ezt javascriptben úgy oldottam meg, hogy egy függvény irta ki (document.write) a thumbnaileket, ez a függvény a képek szövege/adatai mellett megkapott egy hh/nn/éééé formátumú változót is, amit összehasonlitott a mai dátummal. Amikor új képet raktam föl, egyszerűen kb. egy hónappal későbbi dátumot irtam ide be, igy egy hónapig kirajzolta az "új kép"-jelet, azután már nem.
Csak és kizárólag ezt az ici-pici finomságot szeretném megoldani. Ha egy működő megoldásra rávezetnétek, igazán hálás lennék.
de például gőzöm nincs, hogy a date() függvénynek hogyan tudnék szöveget (mondjuk ezt: 11/28/2002) megadni, hogy azt hasonlitgassa. Hiába böngészem a php.net-en a date függvény leirását, nem nagyon tudok rájönni erre, még a kommentekből sem, úgy látszik, pont ez a probléma másokban nem merült még föl.
azt hiszem crockl és én is attól félünk, hogy, mint az nemegyszer előfordul, hiányos ismeretek alapján túlságosan leszűkitett problémára kérsz megoldást, és ezzel előidézed azt a veszélyt, hogy végül az egész rendszer szempontjából az optimálisnál (sokkal) rosszabb megoldás születik. Ezért ilyenkor az ember (legalábbis én) általában bölcsen elküld a dokumentáció felé, hogy te állítsd össze magadnak a megoldást, mert mivel csak te tudod, hogy mi mihez illeszkedik majd, csak te tudsz optimális megoldást adó döntést hozni.
Az az igazság, hogy - így visszaemlékezve - ott a 156-158. sorok környékén félbehagytam egy kis programozást, és ezt azóta szépen el is felejtettem, ezért maradt ott a hiba.
Hogyan tudok olyan elágazást és vizsgálatot csinálni, hogy egy kis függvényecske megvizsgáljon egy dátumot (ami lehetőleg hh/nn/éééé formátumban van megküldve a függvénynek), és ezt a kapott dátumot az aktuális (mai) dátummal összehasonlítva csináljon valamit? (Tehát ha a megkapott dátum később van mint a mai dátum, akkor mondjuk írja ki x-et, ha viszont már eltelt az a dátum, akkor y-t.)
Köszi előre is a választ. Javascriptben meg tudtam csinálni, de php-hez nem értek ennyire.
Ááááá! És ezt a kódot ti karban tudjátok tartani?! Tisztelettel javaslom unix alatt az indent parancs használatát.
A hiba oka: a 156. sorban (if) a zárójeleket nem zárta le a kód írója megfelelően, ezért a 158. sort még a logikai kifejezés részének próbálja értelmezni.
Továbbá úgy vélem, lemaradt a sor végén egy { is, legalábbis ahogy így nézem, leginkább úgy lenne értelme a kódnak.
ja, de mondjuk az utilspic-be nem hasznal semmi session valtozot es csak function-ok vannak benne amelyek a html-t allitjak elo. Ezen tulmenoen, igazad van, es jo hogy ideirtad, de pre nelkul is olvashato ;) foleg 1 link az megiscsak jobb ;))
Nagyon nem értek a sessionhoz (azt is meg kéne már tanulni :-( ), ugyhogy bocs ha nagy marhaságot mondanék, de láttam egy ilyet a php.net-en:
If you are using an include page, such as a config or possibly common-functions page, that relies on session variables being pulled from the sesssion, remember to add the session_start() function _before_ you call the includes, or your session will not be called by the page...
I've been frustrated by this so many times it's not funny.
Use:
session_start();
include 'inc/config.inc.php';
include 'inc/common.inc.php';
/*Page code*/
?>
Not:
include 'inc/config.inc.php';
include 'inc/common.inc.php';
session_start();
/*Page code*/
?>
Ahogy elnéztem te is egy include($rel . "phpz/utilspix.php");-val kezdesz. Talán ez?
Kedves req999, örök hálám a végtelen űrön át is üldözni fog! Az a vicces helyzet állt elő, hogy bár szuperül működik, de ha bottal versz agyon se tudom megmondani hogy mitől és hogyan (bár erre nem vagyok büszke, de a rutintalanságomra fogom)... :-))) A képek eltárolását egyébként nem a PHP-n keresztül végezzük (arra ott van az SQL-ben futó adatbáziskezelő), de akkor az az "input" művelet (a tárolás) ezek szerint rendben van.
Mindenesetre még egyszer nagyon-nagyon köszönöm, azt hiszem innentől már menni fog!