Keresés

Részletes keresés

bmafte Creative Commons License 2002.11.26 0 0 779
Jó, meg is van, HTML kódot rak a sztringbe ez a probléma - kellene egy HTML - sima text konverzió! De hogyan?

BMaFTe

bmafte Creative Commons License 2002.11.26 0 0 778
A formon minden jól néz ki, csak a fájlba kerülő sztringben lévő ŐŰőű karakterek helyére kerülnek a hülyeségek.

E-mail is küld és az e-mailben is "rosszul" jelenik meg.

Pl.: őőűű (ez az ŐőŰű)

BMaFTe

Előzmény: sha_dowe (777)
sha_dowe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 777
Mikor a form-ba irod akkor minden ok, csak utána szemeteli össze??

Milyen kódok???

Előzmény: bmafte (775)
sha_dowe Creative Commons License 2002.11.26 0 0 776
Fordult már elő valakivel hogy egy müködö mysql query-bol nem jön elő semmi?

Tehát a lekérdezés jó, a parancs amúgy 5-6 erdeménnyel (vektorral) térne vissza de a php programba bemásolva semmi sem történik. Se hibaüzenet semmi. A mysql_fetch_row által kapott értékek (1db vector)üres (egyszer lefut az biztos).

Miért nem ad vissza értékek a cucc???

$pr = "SELECT * FROM temak WHERE 1 ORDER BY nev ";
$er = mysql_query($pr);
while ( $sor = mysql_fetch_row($er));
{
echo "---bibibibi--"; // ez megjelenik 1x
echo $sor[0]; // ez meg már nem
}

bmafte Creative Commons License 2002.11.26 0 0 775
Szevasztok!

Kis problema: egy form-on textboxba beirt adatot ment Linux-on a PHP scriptem. A file vegere irja a bevitt adatokat siman. Az "ő" és "ű" betűk helyett kódok jelennek meg. Ezt szeretném kiiktatni -- írja bele rendesen. Mivel és hogyan konvertáljam át a sztringeket?

Köszi

BMaFTe

Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 774
bocsi

igen
win user, tesésk megbüntetni :)

a java script csak annyit csinál hogy meghivja a böngésző mentés másként. eddig megy ie alatt, netscape alatt próbálkozom, sajnos opera alatt nem megy.
sajnos kimaradtam a linuxos korszakból, a foxpro meg azért, mert anno az volt az első amivel 3.1 win alatt adatbázis (bocsi inkább táblák tömegét) kezeltük, s annyira nem is rosszul az kellet mert azt lehetett eladni.
linux alatt szebb az élet parancssorban, s sokkal könnyebb a megvalósítása, ezt elismerem, de most a cégvezetőnek mondjam, hogy cserélje le a winxpjét?, meg ó de sokan hasznáják azt, amit... s tudom, hogy nem azért, mert jó, hanem azért mert a marketing... na hagyjuk.
otthon van egy gépem, amire egy linux lett feltéve, hogy tudjam próbálgatni a dolgaim, de bevallom nem igazán értek hozzá. saját kernelt is leírásból csináltam. ez van.

s a wgetet sem ismerem, talán azért mert még eddig nem volt szükségem rá, no meg mint irtad win alatt irogatok jelenleg, sajnálom, de én ez alatt nőttem fel, s ezt tudom eladni.
s ezért kérdezgetek
:)
tanuuuulni akarok.

wgetet megnézem
köszönöm
mindenre vevő vagyok
csak mellékesen még lusta is picit.
Alex_

Előzmény: crockl (773)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 773
java script file letoltesnel ? ;)) Hat, az is furcsa, meghat megnezem mely bongeszokben fog mukodni.
2) foxpro? az minek ide? :) Latom windows alol vagy, irsz egy egyszeru bat file-t, kell hozza a windows alatt is letezo ftp nevu csoda :)
3) wget? Hat tenyleg total windowzos user :) Ellenben wget az windows-ra is letezik.
amugy: http://www.google.com/search?q=wget.exe&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8
itt talalsz wget.exe letoltest is valahol, nade leginkabb leirast, es peldat is es pont arra mire neked is kell.
Előzmény: Alex_ (771)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 772
ja, de en mondjuk mint fizikai valojara az oprendszernek ertettem :) Tehat hogy amolyan copy paste programok nem epulnek be 1000 szinte registry-be meg system-be.
Előzmény: Lokator (769)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 771
Köszönöm, nézem.
a fájl letöltésnél éppen most irom a java scriptet ez a legegyszerűbb, meghivaja a file saveas-t (úgy néz ki menni fog)... de az excell készítés pl az érdekelne.

a feltöltésnél igen egy adott fájl egy adott helyről, gondoltam is az ftpre, de sajnos még FoxProban nem sikerült eddig működő ftp feltöltést irnom, bár igaz hogy csak egyszer próbáltam, hja és ebben készült a helyi progi.
wget? lehe thogy tudatlan vagyok. van valamilyen nyelvben (C++) parancs amivel le lehet futtani egy kérést úgy, hogy ahhoz böngézsőt ne kelljen indítani a háttérben? (mert én eddig úgy hivtam meg a szkriptet, hogy dde-n keresztül meghivtam az explorert... tudom hogy nem az igazi...)

köszönet

Előzmény: crockl (768)
Lokator Creative Commons License 2002.11.26 0 0 770
Ja es koszi. Akkor egyenlore marad a dbf.
Előzmény: crockl (765)
Lokator Creative Commons License 2002.11.26 0 0 769
Amugy munkahelyi gepet azzal nem igazan turol szet hogy felteszel 1 apache-ot 1 php-t meg 1 mysql-t mondjuk. :)
dehogynem. most vezettek be szigoru szoftver-licensz szabalyokat. Csak az lehet fent ami engedelyezett. Freeware sem lehet fent, ha nincs engedelyezve. :-(((
Előzmény: crockl (765)
crockl Creative Commons License 2002.11.26 0 0 768
1) last header fugvenyek php-ba, peldat lass mondjuk www.mikland.hu-nal.
2) gondolom fix fajlok amiket fel kell tolteni es feloldgozni, tehat egy script automatikusan feltolti ftp-vel megadott helyre, majd jon 1 wget ami meghivja az adott php-t hogy lefusson adott parameterrel.
Előzmény: Alex_ (767)
Alex_ Creative Commons License 2002.11.26 0 0 767
Sziasztok

megakadtam, s remélem tudtok nekem tanácsot adni.

adott egy interneten megjelenő számtek cég. az árlista mysql adattáblálkban foglal helyet, interneten lehet adminisztrálni, s idáig minden szép, csak a bökkenő a következő:
1.: az árlistát fel kellene ajánali letölthető formában is, ezzel kb egy hete szívok, mert nem tudom elgondolni sem, hogyan. kérdés: csinált már valamelyikőtök ilyet? pl excell fájlt lehet generálni valahogy pl szabványos fejléccel?
2.: hogyha egy helyi programból akarnám szinkronizálni az adatokat, de a szerver biztonságos beállításai miatt csak a localhostról tudom elérni a MySql-t, akkor a szinkronizálást csakis a szervern egy php szkript végezhetné.
kérdésem: megkerülhető-e valamilyen formában az, hogy a felhasználónak kelljen kézzel megadni azt az állományt, ami felmegy a szerverre? a porgi legenerálna egy állományt, ami ha felkerül a szerverre egy szkript feldolgozna. vagy rosszul gondolkozom?

ha tudtok adjatok tanácsot, teljesen kifogytam már az ötletekből

Köszönettel
Alex_

crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 766
Amugy aki eddig nem tudta volna a php script nyelvnek van manual-ja, azaz dokumentacio-ja is. Es elerheto online formaban is, sot az online manual-ba nehol okos kommentek is lathatoak. A string-re vonatkozo dokumentacio, magyarul is olvashato, ugyan ugy mint nagyjabol a tobbi resze. http://www.php.net/manual/hu/language.types.string.php
crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 765
string = amennyi memo :) de mar irtam is.
A freeweb-en azt hiszen ingyen nincs sql adatbazis. De nem feltetlen kellene olyan adatbazis-al kezdened ami kulso programot igenyel mint a mysql, postgres es a tobbi adatbazis motor. Hanem ott a db dbf amelyek tamogatasa tobbnyire bennevan php-ba freeweb-en is, es sajat file-okba tortenik az adatok tarolasa tehat fuggetlen a helytol. Szerintem ebben az iranyban indulj el, utana majd nezegess sql nyelvezetet hasznalo adatbazisok fele. Amugy munkahelyi gepet azzal nem igazan turol szet hogy felteszel 1 apache-ot 1 php-t meg 1 mysql-t mondjuk. :)
Előzmény: Lokator (763)
Lokator Creative Commons License 2002.11.25 0 0 764
bocs, csak most lattam a hozzaszolasod.
most egyenlore kicsit megkavarom, tombbe rakom, majd a tombelemeket kiirom. Nagyon nem szep az egesz, de gyorsan egyszeruen akartam valamit. Hosszabb tavom sql lesz belole, csak arra voltam kivancsi mennyi idom van, amig "megtelik". :-))))))

Kosz, L.

Előzmény: crockl (759)
Lokator Creative Commons License 2002.11.25 0 0 763
igen, ez mar regota be van tervezve. Gondoltam sql (mi mas?), de gozom sincs hogy induljak el. A feltetelek kotottek, csak free siteon tudnek probalkzoni, sajat gepen nem (a melohelyi gepet nem akarom szetturni). A freeweben meg mintha lenne valami sql, de nem tudom hogy kell elindulni, hogy kell az elso adatbazist megcsinalni, stb. Olvasgattam szorgalmasan a php.net-et, de nagyon nem vilagos. Nezelodok, meg karacsonyra is php meg sql konyvet kertem :-))), de azert ha valaki guru nagyon raerne, irhatna 5-10 mondatot hogy hogy kell egy letarloni majd elokaparni egy hello world-ot sql-bol. :-)

Kosz, udv: L.

ui.: addig is, valaki pliz, mekkora lehet max egy string? 32 768? Van amennyi memo van?

Előzmény: Bandi-T (762)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.25 0 0 762
Szerintem egy egyszerű vendégkönyv kitűnő tanulási alkalom lehet, hogy elkezdj megismerkedni az adatbázisokkal!
Előzmény: Lokator (755)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.25 0 0 761
Tehát php-ból minden oké, fent az swf szerverén is megy a dolog csak nálam nem. Rákattintok arra a gombra ami a loadvariablesNum -ot kezeli és semmi sem történik... (se hiba, se reakció)...

Webszervered logja mit mutat? Flash debug mit mutat?

Előzmény: sha_dowe (745)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.25 0 0 760
Előzmény: sha_dowe (746)
crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 759
string nem lesz keves, ellenben a memorai amit a php felhasznalhat az lehet keves. A file fugvenyt nem ajanlanam ha nagyobb meretu file-jaid is lesznek mert eleve egy tombot csinal ami memoriat eszik. Kerdes mit akarsz a file-al? Kiiratni? Mert ahhoz nem kell valtozo kulon. Valtoztatni valamit? Akkor kerdes jo-e az hogy soronket dolgozod fel, mert akkor megint csak 1 sornyi adat lesz a valtozoba.
crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 758
nemtom mi koze a 2000 file-nak ahhoz hogy hova tudsz irni es oda hogy :( Letrehozol minden evnek, minden honapnak, minden napnak, minden oranak minden percnek, minden masodpercnek kulon dir-t ha ugy erzed az jo neked.
Előzmény: sha_dowe (754)
kuller Creative Commons License 2002.11.25 0 0 757
Kösz
Előzmény: crockl (753)
req999 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 756
Szerintem a file() a te barátod. Ez \n-enként tömbbe rendezve adja oda a bemenetként megadott filenév tartalmát.
Lokator Creative Commons License 2002.11.25 0 0 755
Hali!

Mekkora lehet max egy string?
Csinaltam egy ecceru vendegkonyvet, ami txt-be pakolja a hozzaszolasokat. Futaskor azzal kezdem, hogy az egeszet berantom egy stringbe (fread), de kicsit felek, hogy egyszer csak keves lesz a string.

Kosz, L.

sha_dowe Creative Commons License 2002.11.25 0 0 754
csak eléggé hüjjén néz ki egy könyvtárban kb. 2000 file.
Előzmény: crockl (752)
crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 753
http://www.php.net/install a megfelelo link kivalsztasa utan a megfelelo resz, esetedben a windos-os resz olvasasa es peldak kovetese.
Előzmény: kuller (750)
crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 752
semmit nem kell kezdeni, oda irjal ahova lehet es relativ utovnalat adjal meg. ismet ajanlom a manualt, immar harmadjara.
Előzmény: sha_dowe (749)
crockl Creative Commons License 2002.11.25 0 0 751
ugy hogy atirod a kodot, hogy fuggetlen legyen a register_globals-tol, _GET _POST _REQUEST, GLOBALS tombok hasznalata, manual olvasasa.
Előzmény: sha_dowe (745)
kuller Creative Commons License 2002.11.25 0 0 750
Így próbálgatom, de ha kicsomagolom akkor a dll-alkönyvtárban nem találom a php.dll-t a leírásban viszont az van, hogy az ini-ben be kell állítani az elérési útját. De nem találom szerencsétlent, pedig rákerestem de az egész gépemen nincs ilyen.
Előzmény: sha_dowe (748)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!