Keresés

Részletes keresés

Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2366
Üdv!

Tegnap írtam az IPMS ausztriai tagozatának, hogy "ugyan, mondják már meg, miből áll a szervezet, stb..."
Egyelőre várom a válaszukat.

Az elittel kapcsolatban: ez alatt nem a jó makettezőket értettem, hanem akik a hazai makettezés előmozdításáért felelősek, pl: MMOE, versenyszervezők, klubvezetők, stb...
A profiknak csak egy része ilyen, de sajnos fejétől bűzlik a hal...

Sztem minden további nélkül létre lehet hozni a hazai tagozatot, de arra azért ne számítsunk, hogy akkor minden fenékig tejfel lesz. Kis ország vagyunk, kevés péndzel és makettezővel.
Az új szervezet célja inkább az lehetne (sztem), hogy végre koordinálja a hazai életet. Az MMOE-vel nem lehetett rábírni a szervezett életre a hazaiakat, de talán egy nagy múltú nemzetközi szervezetre hallgatnának...
A másik, hogy végre legyen valóban egységes szabályzat. Az MMOE hátránya ezen a téren szintén a múltja hiányában kereshető.

És persze ezzel több külföldi látogatót is lehetne idecsalogatni.

A piszkos anyagiakról: ne számítsunk olyan színvonalas újságra, mint a nyugati tagoknál...Sőt! Nálunk már van két megfizethetetlen újság, ami így is sok. Ha egy harmadikat is akarnátok csinálni, az katasztrofális lenne. És itt jön képbe a szakadás.

Ja, és még valami. Ez az én szemétségem, de nem hiszem, hogy a mostani MMOE egész vezetését ét kellene menteni egy ilyen szervezetbe...

Mekett

Én így látom a dolgokat, persze ez csak egy aspektus.

Előzmény: neutron (2362)
gossip2222 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2365
off:
Az egyik levlistan egy sracnak a kovetkezo kerdese van: "Hol lehet azonnal szines lezerrel vizallo matricara nyomtattatni!
A4, a kocsi muszerfal szamlapjahoz.
Azert kell vizallo, mert vizesen akarom felrakni!"
Tudtok segiteni?
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2364
Már én is eltöprengtem egy hazai IPMS-en, de én nagyon kicsi krumpli vagyok, hogy ilyesmibe fogjak... Mindenesetre támogatom az ötletet. Nagy szükségem van tanácsra (c:
Amúgy a startlapon van egy makettező linkgyűjtemény; ha van ötletetek, milyen linkeket lehetne még kirakni, kérlek, szóljatok.
Kösz
neutron Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2363
Friki

Termeszetesen nem az egesz elit ilyen, de akikkel en talalkoztam, azok tobbsege sajnos ide tarozik...aki nem, annak nagy tiszteloje vagyok, es rajuk lenne leginkabb szukseg egy ilyen szervezetben es annak a megalapitasanal!

neu

Előzmény: Friki (2361)
neutron Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2362
Ha eleg informaciot ossze tudunk gyujteni, es ertelmet latjuk, akkor en szivesen elkezdenem szervezni a dolgot (persze a Ti segitsegetekkel, mivel eleg elfoglalt vagyok).

neu

Friki Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2361
Na de Srácok, ne legyünk már ennyire pesszimisták. Nem védeni akarom az "elitet", mert nekem is volt már rossz tapasztalatom Velük. De azért nem mindenki ilyen. Tom cimborám például nemzetközi versenyeken indul, hazai lapokban publikál, Miguel Jimenez véleményezi a munkáit, szóval az elithez tartozik. És jó srác, nekem mindig segít, mindig elmondja az ötleteit, még a saját munkáihoz kiötlött terveit is megosztja velem, pedig személyesen nem is ismerjük egymást.

Azért pesze támogatom a csatlakozási terveket. :-)

vasa Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2360
Sziasztok!
Csak most olvasom az utóbbi hozzászólásokat, és megvallom őszintén nagyon örülök nekik! Pontosan az alábbi gondolatok fogalmazódtak meg bennem az utóbbi hónapban: Miért nincs IPMS szervezet itthon?

Én is megpróbáltam utánanézni, hogyan lehet csatlakozni, hát nem sokra jutottam. Igazából azt sem tudtam meg, hol van a központ. Leginkább az ipmsusa.org-ra tippelek. Olyan mintha nem lenne központosítva a szervezet, mintha minden tagja egyenlő lenne. Végülis meg lehetne tőlük kérdezni.

Egyébként pontosan erről beszéltem néhány hozzászólásomban, hogy néhányan féltik az infót átadni. Az IPMS szervezeteknél mindenhol leírások, referenciák találhatók, stb.. És egy érdekes magazin is jár a tagoknak: Modelers Journal néven.

Szóval összefogásra lenne szükség leginkább.
Egyébként szerintem az sem lenne baj, ha egy hazai IPMS szervezet is rendezne versenyt. A többiek mit gondolnak erről? Hozzászólásokat kérünk! :)

vasa

neutron Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2359
oops...nem szarik rank=szarik rank

Előzmény: neutron (2358)
neutron Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2358
Makett_Elek

Az IPMS eredendoen angol, igy gondolom az angol a kozpont (tobb is van :). Egyebkent ezt tortenetesen barmelyiktol meg lehet tudni szerintem...

Kerdes. Ha a hazai elit ennyire felti a tudasat, es ennyire nem szarik rank, akkor miert kellenek ok ahhoz, hogy legyen itt is IPMS? Elobb utobb kozulunk is kerulnek majd ki jobbak. En pl minden otletemet megosztom mindenkivel, epp most irok az ARC-ra egy cikket. En nem feltem amit tudok (azta keveset), es nem is fogom. Csak orulok, ha minel tobb szep modellt latok. De nem hiszem, hogy ezzel csak en vagyok igy. Az, meghogy ketteosztana a modelleozket? Hat...ha most az elit ul a baberjain, es istennek hiszin magat, akkor mar igy is kette van....

neu

Előzmény: Mekett_Elek (2355)
Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2357
Hoppsz :)

Miggyuri írását olvashatjátok a Jak-18-as makettjéről:
Jak-18 Fürj

Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2356
Mégvalami:

Miggyuri írását olvashatjátok a Jak-18-as makettjéről:

Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2355
Ja, majd elfelejtettem:
Hogy ne együk olyan forrón a kását, nemrég megpróbáltam utánajárni, hol lehet felvenni a kapcsolatot az IPMS-sel, de kissé valóban zavaros a szervezet számomra. Mivel a neten szép számmal képviseltetik magukat (minden országban...)
Nem sikerült rájönnöm, hol lehet az "agy" :)

Ha valaki kideríti, szóljon már :)
Kösz
Üdv

Előzmény: neutron (2353)
Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2354
Neutron

Sajnos, ami a jobbak félelmeit illeti, igazat kell, adjak neked...
Illetve félig. Többször találkoztam már olyan kijelentésekkel, hogy nem érdekli az utánpótlásnevelés az elitet... Főleg, ha nem fizetnek érte...
Ami az IPMS-től való távolmaradásunkat illeti, sztem a mai "irányító" elit nem akar betagozódni egy nagyobb multú és tekintélyű szerevezetbe.
DE ez csak az én összeesküvés-elméletem...

Már régóta fontolgattuk, hogy külön fel kéne venni a kapcsolatot az IPMS-sel, de kérdés, hogy megéri-e a mostani helyzetben ekkora szakadást csinálni. Akarom mondani: a mostani versenyek szervezői nem valószínű, hogy a közeljövőben jónéven vennék egy hazai IPMS-szervezet létrejöttét. És ez azért érinti a makettezőket is.

Viszont azt jó ötletnek tartom, hogy bocsássuk végre nyilvános vitára, és igen. nemeket is szeretnék hallani :)

Üdv
Mekett

Jahh
Kb egy hete már beadtam ide, de viszonyításképp érdemes megnézni:
A jugo IPMS versenyszabályzat...
...és a második oldala. :)

Előzmény: neutron (2353)
neutron Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2353
Szerintem egyszeruen azert nincs, mert a jobb makettezok feltik a tudasukat, es nem kivanjak megosztani masokkal. Eleg gyakran talalkozom ezzel a jelenseggel sajnos :( (mondjuk nem cak itthon, de itt eleg eros).

Mi kell ehhez vajon? Nem kene megszervezni ezt? Azert ha csinal valamit ha nem, akkor is osszefog egy olyan embereket, akiknek ugyanaz az erdeklodesi koruk, es ugyanazok a problemaik...

neu

Előzmény: Mekett_Elek (2352)
Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2352
Hát igen...ez már megy egy ideje...

Kb két hete kérdeztem utooljára ezt meg vkitől...De az okosok megindokolták, hogy nincs rá szükség, mert az IPMS nem csinál semmit, csak úgy van. Csak annyi a tevékenysége, hogy ajánl (!) egy szabályzatot és a tagországok szervezeteit propagálja.

Nos, a mi "okosaink" áldásos tevkenysége mellett ninccs is szükség IPMS-re, hiszen egy ilyen gagyi pár éves nemzetközi szervezet nem tud semmi újat, beváltat, hasznosat mutatni a hazai agyaknak. (Akik kitalálják a szabályokat, stbstb...)

ehh...

Előzmény: neutron (2351)
neutron Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2351
Nalunk miert nincs IPMS? Pl. Indonezianak meg Jugoszlavianak van...ennyire le lennenk maradva?

neu

neutron Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2350
Na vettem ma egy karctut. Sajnos nem talaltam olyat, ami idealis modellezeshez, ugyhogy muszaly volt ideiglenesen vennem egy vidia hegyu karctut (ez mondjuk muanyagban orokeletu). Jobb panelvonalakat lehet csinalni vele mint amikkel eddig probalkoztam, de nem tul tiszta, sok szemet marad a vonalban, es nehez szepre pucolni. Olyan lenen jobb, ami szepen egy csikban kiszedi a muanyagot, lattam mar ilyet (kepen). Ha tud valaki ilyet, szoljon! A Dymo szalagos megvezetes nagyon bejott hozza, bar par ives helyen - ahol nem egyenes a panelvonal - nem tudom szepen hajlitani...

neu

phantomII Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2349
Pl egy f1-es autónál illik hanyagolni a koszolást, viszont a panelvonalakat azért valahogy ki kell kontúrozni.

Hát ott viszont egyáltalán nem szokás akrilt (vagy akármit) befolyatni egy csili-vili tükrös autón...

Használj vékony csőtollat. Abba tölthetsz tust is de finomszemcsés akrilt is, de ez már nem befolyatás!

Páran használják ezt a technikát a repülőgépekhez is, ha nem koszos gépet akarnak, de láttatni akarják a panelvonalakat.

Előzmény: HERCEG (2339)
vasa Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2348
Érdemes megnézni az alábbi Verlindenes linket,
nagyon szép dolgokat láthat az ember.

És ötletgyűjtéshez sem rossz..

vasa

Donky Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2347
Köszönöm. Ellátogatok oda.
Előzmény: Friki (2346)
Friki Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2346
Újabb kérdés: ZB-30-as (alias MG-30t), vagy ZB-26 (alias MG-26t) géppuskákat keresek 1/35-ben. Állítólag a Verlinden csinál ilyeneket. Kit tud róla? Vagy hogy más gyárt-e? Hol lehet fellelni?

Donky!

Móricz Zs. körtér, Replica, tel: (06-1) 209-50-14

VaSa:

Köszi, közben én is rábukkantam. :-)

Előzmény: Donky (2344)
vasa Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2345
Friki bácsi!

itt a cím:
http://www.verlinden-productions.com/product_listing.htm

vasa

Donky Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2344
Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki magyar páncélosokat vagy egyéb haditechnikai felszerelést (pl. Zrínyi rohamlöveg, Turán, Nimród, Csaba teherkocsi), ábrázoló modellekről. Ha vannak ilyenek, akkor azt hol lehet beszerezni?

Friki Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2343
Nem tudja valaki a Verlinden hómpédzsének címét? Vagy egy címet, ahol a Verlinden cuccosok tételesen fel vannak sorolva, és megnézhetőek?
vasa Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2342
Sziasztok!
Rajtam kívül vannak még itt miskolciak, vagy környéke?
vasa
Mekett_Elek Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2341
Patron:
Igen, nekem irtad, DE :)
...most raktam fel először, de nem ment...
RaPe már rólam irta, de az övét raktam fel végül...
RaPéét akarom most én is átirni :)))

A belépőkérelmeket tegnapelőtt vitte el Jani.
Szal várhatók :)

MEKETT

Előzmény: patrona (2340)
patrona Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2340
Engem is érdekelne, f?leg a BF1942. De csak pesten.

Két kérdés:
A Mohaa-t neked írtam át anno? Mert ha igen, szeretném kölcsönkérni:-)
A belép?m megvan?

Valamikor még a hónapban letolom a képem a klubba, remélem majd találkozunk.

Előzmény: Mekett_Elek (2332)
HERCEG Creative Commons License 2002.11.14 0 0 2339
phantomil, a kérdésem arra irányult anno, hogy lehet e hatékonyan akrilt használni panelozásra, mert szerintem nem. Ha panelvonalat akarsz kiemelni, akkor feltétlenül koszolni kell az egész makettet? szerintem nem. Pl egy f1-es autónál illik hanyagolni a koszolást, viszont a panelvonalakat azért valahogy ki kell kontúrozni.
neutron Creative Commons License 2002.11.13 0 0 2338
Nem tudtok valami helyet ahol van Scriber? Kellene valami megbizhato, jo minosegu szerszam amivel SZEPEN lehet panelvonalakat karcolni.

neu

phantomII Creative Commons License 2002.11.13 0 0 2337
Valóban hagy egy enyhe foltot. Csak azt nem értem, hogy miért is nem jó egy kis befolyatásra az olajos?

Erősen higítva szépen be lehet folyatni a panelvonalakba.

Egyébként meg ha már koszolsz (befolyatsz) akkor nyugodtan átmoshatod a makettet teljesen és akkor nem látszik a folt, mert az egész egy naaaagy homogén "folt" lesz.

Előzmény: HERCEG (2335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!