lxír-> töltsd le a line in plugint a winamphoz, aztán a plugin chainert a directx effekteket kezelő pluginnal és máris kész a majdnem realtime vas. :) Működik, csak jókora késéssel. A legegyszerűbb a line in plugin és az audiostocker pro keveréke. Így is lesz késés, de egyszerűbb "összerakni" az effektet, ráadásul az audiostocker autogain, auto EQ és auto kompresszor egyben. Igaz, nem paraméterezhető, de annyi baj legyen. Diszkózáshoz, vegyes magnó-cd-mp3 hangosításhoz tökéletes pl.
Indítsd el a regedit-et (Start, futtat, regedit, enter), és ott keress rá a "MaxPatchMemory" szóra. Az alapértéke ennek a változónak "4097152", azaz 4 Megabájt. Ezt írd át, lehetőleg vmilyen 2 hatványú szorzatára az eredeti értéknek, pl ha 16 MB-ra akarod növelni, akkor 16388608 -ra. Arra is figyelj, hogy az összmemória felét nem haladja meg.
Ha ezután újraindítod a Windows-t, már az új értékek lesznek érvényben.
BUÉK Mindenkinek !
Nem tudom mennyire OFF, de szeretnék 1 olyan progit amivel Live-om bemenetére kötött jelet lehetne realtime dinamikailag módosítani. Tehát egy szoftveres dinamika kompresszorra lenne szükségem. Utólag megy a dolog, bármelyik hangszerkesztő tudja. De realtime ?
Előre is kösz !
Üdv:lxír
jajaja nálam is ez van a zenei lemezekkel.
az erősítőd milyen? dolby-digi vagy pro-logic?
és a lejátszó?
2 csatornára keveri le a hangot? nálam igen (ati dvd 7.6on csak ezt lehet beállítani... :-) ) -> pro-logic-ba kódolja -> pro-logic erősítő és ilyenkor gagyi - sztereóra kell állítanom... :-(
(vagy jó a '3 stereo' is)
tapasztalataim szerint ati kártyához csak ati lejátszót szabad. (vagy mégsem...?)
szvsz 1 biztos: nem a hangkártya miatt van. filmeknél nagyon jól működik.
Ugyanezt csinálja nekem is a CinePlayer proggi, integrált hangkártyával. Most nézem a Dűnét, tök olyan, mintha ezerszer másolt VHS kópia lenne, csak a zaj nem erősödik fel a lehatárolás után.
Sziasztok!
Nekünk van egy casio ctk-631 tipusú szintetizátorunk, és ilyen SB-live hangkártyánk, meg egy creative program, valamint egy, a szintetizátort a számítógéppel összekötő vezeték. Valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell összekötni? Milyen program kell hozzá? Kell valamilyen plusz kártyát vagy valamit venni hozzá?
Előre is köszönöm!
Nem tudom, hogy valaki tapasztalt e már ilyet, de elég idegesítő: vettem új DVD-ket 5.1-es hanggal, és vannak olyan részek (zenei DVD) ahol hol lehalkul egy kicsit a zene, hol erősödik, és elég hirtelen, tehát észrevehető, hogy szól egy bizonyos hangerőn majd hirtelen kb. 20%-kal halkabb lesz, majd megint erősödik, és ez nem mindenhol van csak úgy véletlenszerűen tart 1-2 percig. Mivel még nincs asztalim, ezért a PC-n keresztül történik a lejátszás egy ATI kártyával és egy SBLive kártyával ami egy Kenwood erölködővel van összebogozva. Azt hittem, hogy az erőlködő a hibás, de ha az SBLive kimenetébe fejhallgatót nyomok, azon keresztül is hallható ez a hullámzás. Az egészben azt nem értem, hogy ugyanakkor vannak olyan DVDim, amikkel ilyen gond nincsen. Szerintetek a DVD kódolásában lehet a gond, amit a kártya nem tud dekódolni??? Köszi.
Azt még nem próbáltam, de emlékszem,hogy ez nekem valaha működött, és most nem értem miért van kiszürkítve.
Ha nincs más, akkor az lesz.
Attól félek, hogy azzal a módszerrel a zene dinamikáját elcseszem.
Régen meg csak a kivezérlésjelzőt nézve beállítottam a ballance-ot, aztán kész, mehetett a felvétel.
Gondolom mostanában itt inkább az Audigy tulajok fordulnak elő, de nekem még mindig egy Live-om van, és szeretnék vele digizni, és nem akarja az igazságot.
Azaz hogy tudok vele felvenni, de nem tudom a felvétel ballance-át szabályozni. Egyszerűen ki van szürkítve! Már mindent kipróbűáltam. Van valakinek ötlete? W98 van a gépen.
Ha DVD-ből akarsz kiszedni zenéket, hangokat, ahhoz kár újradigitalizálással roncsolni az anyagot, miért nem grabbeled le csak a hangot (észrevehető minőségvesztés nélkül)?
Pl. a FlaskMpeg ezt meg tudja csinálni közvetlenül (be tudod azt is állítani, hogy melyik részt, hány frame-et, csak az audiot stb).
Itt van: http://www.flaskmpeg.net/
Andzsin, a line in-t vedd fel, ha külső jelforrásról digiznél. Ha belső DVD lejátszód van, akkor pedig a what you hear jó, de ha jobbat akarsz, akkor a line out-ot befűzöd a line in-be, majd a line in-t és a wav-on kívül mindegyik csatit letiltod a mixer lejátszó oldalán és beállítod a line in-t maxra a felvevőn. Ez így jobb minőség, mint a belső what you hear. Igazából nem tudom miért van ez, de így tényleg jobb.
A SF a mixer record konzolon kijelölt csatornát rögzíti.
Na szóval újabban azzal szórakozok, hogy DVD-filmekből ollózok ki zenéket, meg end crediteket meg stb, a lényeg a lényeg, hogy a felvevő ugye egy SB Live, ami helyből 16 bit és 44,1. De nem is ez a lényeg, mert az embör felírja CD-re és szól az Dolby Digital 5.1. mintha audio CD lenne. A kérdésem az, hogy milyen technikával érhető el a legjobb felvételi eredmény? értsd: a "What you hear"-rel való felvétel az pocsék. "Wave"-vel már sokkal jobb lesz, de lehet e még a felvételen javítani, a felvétel folyamán és nem utólagosan? A Creative saját recorderét használtam, a Sound Forge a "Wave"-t nem is érzékeli csak a "What you hear"-t. Thanx...
Gondom van a soundfontok kezelésével. Nevezetesen, ha az AudioHQ soundfont managerével egy két hangszert lecserélek az alap betöltött bankban ("rástack-elem"), akkor Sonarban az adott hangszer használata egy-két MIDI billentyű leütés után kékhalálhoz vezet. A képernyő tetején ez a hibaüzenet látszik: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. A képernyő alján pedig az SFMAN.SYS-t jelöli meg "bűnösnek". Ugyanez a helyzet, ha Viennába töltök be valamilyen soundfontot, és MIDI billentyűzeten keresztül próbálgatom. Ha csak egy alap soundfont van betöltve, akkor müxik rendesen. Az oprencer XP eng. prof, SP1, a kártya SBLive! Találkozott már ezzel valaki? Esetleg valami ötlet?
Mandrake 9.0-t (2.4.19) hasznalok 600-as Athlon,
Alsa 0.9-el, es egy Yamaha P80 keyboarddal.
Minden nagyon klafan müxik, kiveve, hogy a midi-in befuccsol, ha a /dev/sequencerröl olvasok, megpedig nagyon furcsan, ugy, hogy ha (kb) egy percig jatszom, akkor a midi kapcsolat lefagy. Es mar kiküldeni sem birok rajta semmit.
Küldeni egyebkent tetszölegesen sokaig lehet, ez nem problema.
Ha ellenben a a /dev/midi-t olvasom, akkor nincs semmi gaz. A problema csak az, hogy nem tudom, hogy hogy kell ertelmezni, ami a /dev/midi-n bejön. Annyira nem is erdekel, cak egy programot szeretnek, ami felveszi es midi file-kent tarolja, ami a billentyüzetröl bejön.
Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a problemat, mit tehetek az elkerülesere?
Egyebkent szerintetek mi a legegyszerübb program, ami a midi-inputot teszteli, es az inputot tarolja? Nem akarok valami komplikalt nagy culat, mint a MusE vagy hasonlo. Valami egyszerü trivialis programot keresek.
Kérdésem lenne mégpedig a következö:
Mivel van egy Live! kártyám, ami tuti a Soundfontokra (külön köszönet újra TARP-nak!) de még a fórum hozzászólói is leszólták a hangfelvétel minöségét arra gondoltam, hogy talán mégis veszek egy második kártyát kizárólag Wav-okra.
Kérdéseim:
- mit érdemes megvenni (ami azért költségtakarékos)?
- nem fog összeveszi a két kártya?
- a Cakewalk 8-ban is fog működni a két kártya (pölö a MIDI részt a Live! Soundfont kimentén használnám, a felvett gitársávokat meg a második kártya Wav csatornáin)
Gondolom, hogy lerágott csont, de nem szeretnék visszakeresgélni a régi hozzászólások között.
Nem tudom. Én azzal a programmal megnéztem a vibrát (nekem is van, semmi pénzért nem vagyok hajlandó megválni tőle :)) ) és az AWE-t (ez is van 1...:)) ), meg a lájvot (1024, 4 out) és a lájv jött ki legjobbnak. Persze megfelelő műszerek hiányában, egy (szerintem még viszonylag normális) programra támaszkodva elég nehéz igazságot tenni.
Én ehelyett letöltöttem a progit a linkről, amit megadtál, és kipróbáltam. Az Awe64-em jel/zaj viszonya 94,5 dB, a noise floor pedig 500 Hz fölött -124 dB körüli, 500 Hz alatt szépen megy fölfelé, 50 Hz-en -101 dB-es csúcsot ér el.
Ha anyám bekapcsolja a turmixgépet a konyhában, akkor 82 dB körülire csökken a S/N. A noise floort elfelejtettem megnézni.
Az SB16 Vibra-mat még Soundforge-dzsal nézegettem, a S/N 86 dB körüli volt, pedig az aztán nem a legmodernebb technika!
"ezeknek a kártyáknak az analóg része és az AD/DA-ja nem 1 nagy szám, de otthonra megteszi."
Nem is akarok én 10000 Ft-os kártyát stúdiócélra használni! De ami 16 bitbe belefér, azt majdnem mindet ki tudják adni.
"Egyébként a Pioneer erősítőm Line-outja is valahol itt zajong. Most akkor dobjam ki? :-D"
Ha a noise floor 70-80 dB körüli, akkor most rögtön dobd ki!
Ezt a dolgot úgy határozzák meg, hogy a zajt (tipikusan 1024 pontos) FFT-vel komponensekre bontják, és a komponensek átlagos szintjét adják meg. Ez azért jellemző adat, mert ez az a szint, ami alatt a fül már egyáltalán nem tudja különválasztani a (szinuszos) jelet a zajtól. A jel-zaj viszonyt ebből úgy kapjuk, hogy a komponensek együtthatóit négyzetesen összegezzük, majd gyököt vonunk. Ha pl. minden frekvencián ugyanakkora (mondjuk 1-ségnyi) a zaj (un. fehérzaj), akkor az eredmény sqrt(1024*1^2)=32 tehát 32-szer akkora az effektív zajfeszültség, mint a noise floor. dB-ben kifejezve ez 20*lg(32)=30,1dB. (sqrt: négyzetgyök.)
Szóval ha az erősítőd noise-floorja 1024 pontos FFT-vel mérve -80 dB, akkor a jel-zaj viszonya 50 dB, ami katasztrofálisan sz@r. Ha a jel/zaj 80 dB, az még elmegy, de én a helyedben építenék egy előerősítőt, mondjuk a 150 Ft-os NE5532-vel, aminek 6 nV/sqrt(Hz) a bemeneti zajsűrűsége, tehát 20-20kHz-ig kb. 6*10^-9*sqrt(20000)=0,85uV zajt generál, ami 200 mV-os jelfeszültség mellett 107 dB-es jel-zaj viszonyt jelent (ha más eredetű zaj le nem rontja).
Persze könnyen lehet, hogy nem akkora a zaj, mint gondolod, vagy lehet, hogy csak rossz beállítás miatt ennyi, úgyhogy ne dobd ki (még)! :-)
Hogy mérted ezt a zajt?
Hello MidiTom!
Így már érted a 30 dB-t?
Hogy egy kicsit összezavarjalak: előfordulhat az is, hogy -130 dB alatti noise floor jön ki, de ez már mérési hiba, ami abból adódik, hogy a zaj nem éri el a kvantálási küszöböt. Pl. ha 8 bites beállításban méred a hangkártyát, akkor a kérdéses progi -600 dB-es jel-zaj viszonyt mér, ami nyilván butaság.