Keresés

Részletes keresés

villany100 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 4
Hali!

Véletlenül sem akarom az Ytong-ot fikázni, már csak azért sem, mert ahogy írtam, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.
És a Porotherm rendszer használata során sokszor vettem észre, hogy nem oly tökéletes az a rendszer, mint ahogy hirdetik. Ennek ellenére szerintem jó a Porotherm, és klassz, korszerű, igen jó hőszigetelésű házat lehet belőle építeni, csak el kell fogadni a nyűgjeit.

Egyvalamit azért mindenképpen el kell ismerni:
Mivel az Ytong könnyebb anyag (na nem nagyságrendekkel, de azért mégis), így a hőtehetetlensége kisebb, egyszóval a nyári hőterhelésnek kevésbé áll ellen, így nyáron egy "ugyanolyan" Ytong házban sajnos melegebb lesz, mint egy Porotherm házban.
Remélem ezzel nem bántottam meg az Ytong kedvelőket, márcsak azért is mert ezen sokminden mással (szobák elosztása, nyilászárok árnyékolása) lehet segíteni, de ezt a szempontot is figyelembe kell venni.

ugrin Creative Commons License 2002.08.23 0 0 2
szerintem erre csak akkor lehet pontosan válaszolni, ha megmondod mit szeretnél építeni belőle
Előzmény: Gomby976 (-)
villany100 Creative Commons License 2002.08.23 0 0 1
En a porothermet valasztottam.

Meg mielott valaki ravagna, hogy az ytong jobb hoszigetelo, ez nem igy van.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanam, hogy a maxtor vinyora tobb adat fer, mint az IBM-re.
Szoval attol fugg milyen szeles ytong vagy porotherm falrol van szo, milyen tipusu teglakbol raktak (NF vagy habarcstaskas), milyen habarcsot hasznaltak (hoszigetelo?), milyen vakolat kerul ra, stb.

Vegleges, beepitett allapotaban nekem szimpatikusabbnak tunt a porotherm, talan konnyebb rogziteni ra targyakat, bar megfelelo tiplikkel az ytong is ugyanolyan jo lehet.
Azonkivul a porotherm egy komplett rendszer, falazoelemekkel, hozza valo habarccsal, km. teglaval, athidalokkal, komplett fodemrendszerrel.

Azonban vannak hatranyai is, ami miatt mostmar nem biztos, hogy mellette dontenek:
1. Alakithatosaga joval nehezebb, mint az ytongnal.
Pl. a teglak abszolut nem vaghatok hazilagosan,
egyszoval kalapaccsal addig utod, mig kb. annyi jon le rola, amennyi kell.
2. Az elemek eleg pontatlanok (meretre, alakra). Ytonggal meg nem dolgoztam, de azok lenyegesen egyenesebbnek, es pontosabbnak tunnek.
3. A porothermnel kitalalt 25-os meretrendszer nagyon szep papiron, valosagban azonban a dolgok nem tizedmillimeter pontosak, igy nem minden ugy jon ossze, ahogy ok azt elkepzeltek.

Talan, az ytongnak elonye meg, hogy homogenebb fal keletkezik belole, mint egy porothermnel.

Előzmény: Gomby976 (-)
felazso Creative Commons License 2002.07.17 0 0 0
Hellóka!

Nekünk a tervezőnk és a műszaki vezetőnk is azt állította, hogy az YTONG (amiből mi is építettünk volna) nem minden esetben "működik". Mert kicsi a nyomószillárdsága és így repedések jelentkezhetnek a bevakolt falakon. Vasbeton váz szerkezetű épületeknél kiváló.

Mi nem mertünk kockáztatni.

FLZs

Gomby976 Creative Commons License 2002.06.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok. Szóval? Porotherm vagy Ytong? Melyiket válasszam és miért?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!