Eddig semmi hír. Beszélhetünk róla. Már nekem is megfordult a fejemben, hogy nekiugrom magam, de persze minden ötletre vevő vagyok.
Azért jutott eszembe ez a megoldás, mert vettem egy 30 W-os fullcsöves gitárerősítőt (házilag épített cucc, csak clean és némi overdrive, ha csutkára tekered, de valami kristálytiszta hangja van) és a csöves táp elvinne még egy jó hangú torzítót.
A Big Muff -ot Steve Hackettnél hallottam a 77-es Genesis koncertlemezen. Annak a jellegzetesen finom "síró" hangja utánozhatatlan.
Szavazzunk: kik az igazán egyéni hangzású, játékú
virgabajnokok a rockzene történetében? (Tudom, hogy már volt hasonló, de az - ha igaz - a VH1
toplistája volt.)
Néhány javaslat:
Eddie Van Halen
Hendrix
Tony Iommi
Dave Glimour
Robert Fripp
Fredrik Thordendal (Meshuggah)
Snorre W.Ruch (Thorns)
+ néhány klasszikus gitárpáros
King/Hanneman
Mustaine/Friedman
Azagthoth/Rutan
Shermann/Denner
Hangsúlyozom, hogy az egyéniség oldaláról közelítek, a lista persze nem teljes.
zakk wylde-sold my soul
Kérek javaslatokat hasonló fantasztik nótákra!
Nem vagyok zenész, de szerintem nem odafigyelni egy zenekar énekesen kívüli tagjaira nagy répaság. A jó gitárost meghllja az, aki akarja, aki nem hallja meg, az nem is akarja (inkább nem tudja), és ezesetben nem is tragédia... Szólózás? Mehet, de pl. Malmsteen (legyen akármilyen überprofi módon szerkesztett minden zakja) sokszor a sajátmaga gyártotta (ez most elismerés) kliséit (ez már nem az) húzza elő. Asszem magnum opus az az album, amelyik nekem a legjobban bejött, tele eredeti témákkal. De Satriani, Petrucci, Johnson (lehet, hogy keverem valakivel), Frusciante nagyon jó témákat nyomnak, termékenyek. Kicsit robot szaga van Malmsteen-nek, kicifrázza azokat a témacsíráit is (meg kell hagyni, pörgős nótákká), amiket más, termékenyebb (melodikusabb ötlettekkel jobban ellátott) szerzők eldobnának.
Fú ne is monnd... azt a dalt játszottam is úgy '97-98 táján az akkori bandámmal.. röhej, de most szerintem nem tudnám lejátszani a szólóját, ami akkor ment..
amúgy meg popper lett a srác, azért lépett a 'dethből is szóval nem tudom mi lesz az új szólólemezen..
Kicsi ez az ország!
Vagy itt mindenki borsodi? ;)
Jómagam alsózsolcai vagyok.
Srácok! Továbbra is keresek Fender American Standard Stratocaster, jávor fogólappal, sunburst színben, de kérem hogy csak azok e-mailezzenek akik tényleg el akarják adni.
Az nagyon állat virgázás, tegnapelőtt hallgattam meg egymás után vagy tízszer, de mondjuk Marty Friedmannél nálam ugyanez a helyzet a Skin 'O my teeth szólójával is. Orgazmus-koktél...:)))
Még egyszer a szólóról: képzeljétek el a Megadeth Tornado Of Souls-át Marty Friedman káprázatos varázslása nélkül! Attól a szólótól végigfut rajtam a gyönyör és libabőrös leszek, még a gondolatától is.
Köszi a véleményeket, szívemből szóltatok.
Imádom a jó gitárszólókat, szerintem egy amúgy is
jó dalon minimum 10% tud dobni egy jól eltalált szóló. Az énekesek magamutogatásával is egyetértek.:)))
Tanulságos történet:
Egy tavalyi napon Kazincbarcikáról jöttem haza busszal Miskolcra, az út kb.45 perc.
Sajószentpéter határától Miskolc buszpályaudvarig
ugyanazt az egy szólót hallgattam oda-vissza
a walkmanben (az elkövetője James Murphy volt),
majd otthon azonnal rávetettem magam a hangszerre.
Na ennyit az inspirációs hatásról...
En is hittem abban, hogy kihoz egy szololemezt...csak total nem lenne ra kereslet....par gitaros megvenne....azert meg tenyleg nem erdemes:-(((
Kivalo sessionzenesz az igaz, de altalaban hangszerbemutatok alkalmaval "sok vizet kavar"...de tenyleg csak ott....
ha jol tudom, mar Akostol is koccolt. egyedul a Kafa-rol tudok, hogy ott nyomul, de semmi mast nem tudok rola.
MusicMan bemutaton olyan lazan jatszott a csavo (meg amilyen fejeket vagott hozza), hogy nekem jobban tetszett, mint Petrucci.
Ha senki sem jelentkezik erre a BigMuff kérdésre, én megtervezem neked, de szerintem ne várj más hangzást nagyon, mint a félvezetőstől. Habár, ha a visszacsatoló ágba vákumdiódákat rakunk, az egész érdekes lehet....
...a Live At Budokan-ra gondolsz? (ozzy, zakk, trujillo, bordin) Zakk külseje meg egy hajléktalan kukázóra kezd hasonlítan :)
Jah, van egy interjú vele a novemberi rockinformban :) érdemes elovasni, nemsemmi a csávó :)))
z@kk (c)
MAdival kapcsolatban:
Kijelentette, hogy nem szeret szolozni... es ezert nincsenek a MEX lemezeken szolok igazan (altalaban par hangbol allnak).
MAsresszt egy ilyen kaliberu gitarostol az ember (najo, lehet csak en) elvarna, hogy valami onallo dolgot is letegyen az asztalra... (legalabb 1 szam erejeig)
Igy viszont egy kivalo Session zenesz, aki nem sok vizet zavar...
Ezt az énekes dolgot is énekese válogatja. Most néztem meg egy Van Halen koncertet, ha jól tévedek David Lee Rooth az énekes, egy magamutogató kis pieperkőcnek tűnik. Vince Neil ugyancsak egy röhelyes mikiegér (számomra, aki szereti annak lehet anyatigris is :)))). Ugyan ezt nem mondanám Klaus Meine-ről vagy Geof Tate-ről. Nekem fontos a jó ének is a rockban. Sőt háklis vagyok a szövegekre :))) SF
En is ugy vagyok a zenekkel, ha nincs benne gityoszolo, akkor uncsi es raadasul total nem is inspiralo...
Malmsteen a szimfonikus cd-ja az tenyleg vitan feluli!!!
Aki nekem tudd Steve Vai: The Love of God-nal erzelemdusabb szamot mondani, az beirhatja az 5ost:-))) Nalam ez a szam felulmulhatatlan....
Bar most kezdtem el a The Crying Machine....hat abban is akkora vibrato(ro)k es diszitesek vannak, hogy sikerult vizholyagot varazsolnom a kezemre:-)))
Mondjuk ha erzelemdus gitarosoknal tartunk amit Madi muvel, az sem gyenge!!!
Ui: Amit az enekesek 90% muvel az tenyleg magamutogatas!!!! Eljenek az instrumentalis zenekarok!!!!
Én úgy vagyok a gitárszólókkal, hogy amelyik zenében nincs, az nálam eleve hendikeppel indul. Egyszerűen számomra hamar unalmassá tud válni a muzsika, ha nincs benne klassz szóló. Kivétel az Offspring, őket nem a szólókért szeretem:-)
Malmsteen esetében azt kell, hogy mondjam, az utóbbi két lemeze pocsék. ÖNISMÉTLÉS a javából!Ott volt a Facing The Animal, ami zseniális, de aztán a nihil. A játéka korszakalkotó, azonban a zenéje nem tud felfrissülni. Nem osztom azt a véleményt, hogy unalmas vagy sótlan, mert elég meghallgatni pl. a szimfonikus CD-jét vagy a feldolgozásokat tartalmazó lemezét, abból kitűnik, hogy nagyon is tud izgalmas dolgokat előhozni. Sajnos azonban az utóbbi időben elitta az eszét.
..."meglehetősen érzelemmentesen" - biztos ismered a Black Star-t (szinte minden koncertjének ráadásszáma), kell ennél több érzelem :)
"Hosszú távon fárasztó" - hosszú távon minden fárasztó, még a legszuperebb barátnő is (pláne ha már hivatalossá válik :)))
(egyébként van Satriani lemezem :))
z@kk (c)
A hozzáértését és tudását nem is vitattam.
Azt sem vitatom, hogy sokakra volt nagy hatással.
A technikája is vitán felül ál.
Termékenynek is termékeny.
De ez így nekem akkor is csak céltalan virgázás, meglehetősen érzelemmentesen. Hosszú távon fárasztó.
(egyébként van Malmsteen lemezem :))