Keresés

Részletes keresés

DaySleeper Creative Commons License 2002.11.05 0 0 126
nem annyira :) legalábbis nálam.
Előzmény: TuneFish (125)
TuneFish Creative Commons License 2002.11.05 0 0 125
Aszondjatok nem kell szeker a szallitashoz? Ez minden nepre igaz?
DaySleeper Creative Commons License 2002.11.05 0 0 124
a patch miatt nem megy biztonságosan együtt a winamppal.. néha fagy. win 98 alatt (!celeron766/256M/64MGef2) miért?
a nocd változattal nincs gáz, csak az nincs magyar nyelvűben, vagyis én nem találtam 2.1-est

ja, a szamarak b***nak szállítani :(
ehh.. mondjuk letöltött pályáról van szó. de sajna pályaszerkesztő cracket sem találtam :(
de nem is kell ,mert még nincs meg a program.. ;)

jaa.. egy nagy kérésem lenne, nincs meg valakinek a magic.cfg fájl? mer az enyém eltűnt, és nem tudom átírni a varázslatokért levonandó manát :)
így meg építhetek 1000 kistemplomot..
ha valaki mondjuk ide feltölti:
ftp: ftp.tar.hu
log: dreamtrap25
pas: dream
annak megköszönöm :)
köszi! ;)

HT Miskolc Creative Commons License 2002.11.05 0 0 123
mondjuk amikor tele vagyok nyersanyaggal nem fáj annyira a szívem a szekérrobbantás miatt, de gondolom az már nehezebb szinteken nem lesz ilyen 1xű...

a csacsikára kerül két kosárka és megy az magától is...

milyen op.rendszer alatt jáccotok??

Előzmény: DaySleeper (121)
Ruud_Krol Creative Commons License 2002.11.05 0 0 122
na sziasztok

még a végén megélénkül ez a topic:)

visszaolvasgattam, ahol is látom, h. nem adták ki a gold, trója, stb cd-et, ez a helyzet azóta se változott?

nektek mennyire kavartak be a patchok?
nálam "minden" nyelven olvashtóak a szövegek (vagyis van ami magyar, van ami angol)

egy gyakorlati problémám is van: nem tudok szállítani vizen. nem tudom kijelölni a kikötőből a célt!?

DaySleeper Creative Commons License 2002.11.05 0 0 121
ez a szekeres probléma nekem is gondot okozott :(
pedig 2.1-es patch van már.. a szamarak meg magukban nem szállítanak sajna.
Előzmény: HT Miskolc (120)
HT Miskolc Creative Commons License 2002.11.05 0 0 120
köv. problémám akadt mostanában:

a szállítás sz@rul műxik, mert 1. tele van minden raktár, pedig már vagy 5öt építettem 2. a szekerek elállják 1más útját és nem tudom őket arréb lökdödni, csak úgy mozdulnak meg, ha felrobbantom őket... :-)))

nincs vmi tippetek??

és még 1 kérdés... a thor féle pöröly tetején van 1 sokszög, aminek az 1ik cikkelye zöld, ez a pöröly állapotán kívül jelez vmit?

HT Miskolc Creative Commons License 2002.11.04 0 0 119
tomacius, trf!!!

mél ment az itteni címetekre! ha nem műxik jelezzétek lécci!

de ha vki tud segíteni a s4 xp alatti futtatás problemaítikájában, szívesen venném...

thx

Settlers4 Creative Commons License 2002.05.20 0 0 118
The Trojans and the Elixir of power . Ebben a kiegészítőben van. Nekem eredeti S4 - em van /magyar/ az hibátlanul fut. SAJNOS a kiegészítő már feltört mivel nem lehet megvenni. De ebben is minden frankón működik : Tutorila - Add on Trojai nép 12 küldetés, Roman Maya Viking 4-4 küldetés, Settlement campaign 4 küldetés - Mission CD Roman Maya Viking 5-5 küldetés,Conflight Settlement campaign 6 küldetés - Single player ebben van a pálya generátor 1024x1024 -es pálya! is lehet - Multi player még Blue Byte szerverére is felenged.
Ennyi és ez mind működik.
Settlers4 Creative Commons License 2002.05.20 0 0 117
Hello !

Van egy jó hirem ! Megtaláltam a map generatort
játszhatsz szabadon olyat generál hogy csak na.
A trójai kiegészítőben van. HAHA.

Előzmény: DebilGeza (114)
TRf Creative Commons License 2002.05.19 0 0 116
Ja, még egy adalék! Nagytudású hazai forgalmazó összecsomgaolta a magyar Settlers4-et a Settlers műanyag bábukkal. Ugye mire gondol az egyszeri vásárló: "De jó, ezek pont ugyanazok a népek, akikkel a játékban nyomulhatok!". De nem! A Settlers-bábuk a III-as Settlers népei alapján készültek sacc/kb 2 éve. Római, kínai és egyiptomi, nuku viking meg mittudomén micsoda.

Fel nem foghatom, hogy ugyanez a H&H (magyar forgalmazó) 1998-ban a kézikönyv példaértékű, gyönyörű magyar fordításával tudta behozni a Settlers III-at az országba, majd utána valamennyi küldetés CD-jét és kiegészítőjét. Vajon mi történt velük az új évezredben, hol ütötték be ennyire a fejüket? :-(

Persze, lehet, hogy igazságtalan vagyok... Hiszen, ha nem ők a UbiSoft-forgalmazók itthon (dunsztom nincs, kicsoda), akkor abba a hülye helyzetbe kerültek, hogy elkezdek honosítai egy játékot, aminek forgalmazása az utolsó pillanatban kicsúszott a kezeik közül. (Azért egy honosítás nem két fillér ám.) Lehet, hogy ezért nincs Mission CD és Trójai kieg. a boltokban, mert tisztázatlan a forgalmazói helyzet.

Na jó, most egy időre eldugulok, és megpróbálok nem dünnyögni és elemző hozzászólásokat írni a Settlers 4-ről. Inkább ledoktorálok belőle. :-)

dr. TRf

TRf Creative Commons License 2002.05.19 0 0 115
A GOLD edition, mint a Settlers III-nál is, az alap Settlerst, az időközben kiadott Mission Packet (ebben van benne a térképszerkesztő), és az azután megjelenő extra kiegészítőt (esetünkben a Trójaiakat) jelenti, egy csomagban. Hol lehet kapni? Gondolom a németeknél. Németül.

De közben megértettem, mit hiányolsz, azt a funkciót, amit (jovbb helyeken, pl. AOK) úgy hívnak: Random Map. Sajnos, nem tudom, hogy benne van-e. Megpróbáltam neked előásni valahonnan az infót, ezért ma nem a Blue Byte Game Channelre, hanem a ww.settlers4.com-on nyomozgattam! Lehet örülni, az angol részen már idén márciusban frissítettek! Persze a német sokkal bővebb, információdúsabb, igen, nincs mese, kénytelen leszek megtanulni ezt a nyelvet. Persze az angolon egy árva szó nincs trójai kiegészítőről... de megtaláltam a tavaly májusi sajtó bejelentését a Mission Pack CD-nek, amiben ez áll:

"...To this end, Blue Byte is providing settlers fans with a random generator, which creates single and multiplayer maps..."

Tehát azt ígérték tavaly májusban, hogy benne lesz. Igaz, azt is ígérték, hogy szeptemberben megjelenik, és november vége lett belőle. Én leginkább egy szavukat nem hinném el. Arról nem is beszélve, még egy darabot nem láttam még itthon belőle, pedig már május van, igaz leginkább csak a Media Marktban néztem.

De!

Én a helyedben, hacsak nem olyan sürgős, hogy rögtön berotty, nem venném meg, hanem várnék pár hónapot a Gold angol változatára. Akkor végre lesz egy normális (nem buta női hangon megszólaló) Settler4-ünk, egy normális Mission CD-nk és trójai kiegészítésünk is, és az összes javítás működni fog. Ó, halleluja! És eljő a megváltás napja! Addig marad a remény...

Előzmény: DebilGeza (112)
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.18 0 0 114
Kedves Trf! Te írtad:
"Na most pontosan mi a baj? Az alapjátékban sosem volt térképszerkesztő: a hármasban is csak a Mission Pack-kel érkezett"
Igen, de akkor nem 1-ről beszélünk! NEM az editor kell, hanem a szabadjáték, azaz ha nem campaign-t szeretnék játszani, hanem csak simán játszani, akkor a néhány béna térképen kívül nem tudok választani. A 3-ban ilyenkor meg lehetett adni, hogy kb. mennyi resource, milyen mocsár, hegy, stb. legyen, aztán generált egy pályát. Ha nem tetszett, akkor másikat. NA EZ NINCS benne a S4-ben. De ha azon, amit mutattál, benne van, (a generátor és nem az editor!) akkor elmegyek, és megveszem.
Na most már nem zavarlak, csak pontosítottam.
Előzmény: TRf (111)
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.18 0 0 113
Ne a fórumbeli címra küldj levelet, ha esetleg megszáll a szentlélek, hanem a nkvd@freemail.hu -ra. De az is jó, ha itt a fórumban megválaszolod simán. És kösz még 1x.
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.18 0 0 112
Kedves Trf!
Tényleg, ebben benne van a pályagenerátor? És hol lehet kapni, mert azonnal megveszem. Ez nem hülyeség, ugyanis a pénzes settlers-hez NEM JÓ a feltört mission pack! Kénytelen vagyok csak azért feltört vacakkal játszani, mert jogtiszta, bóti settlers-el nem működik a kalóz verzió. Szóval holnap, vasárnap mennék megvenni, ha választ kapnék még ma, akár magánba is. Persze csak ha ebben van pályagenerátor. (nem szerkesztő!) És nagyon köszönöm előre is!
TRf Creative Commons License 2002.05.18 0 0 111
Nahát, nem jelent meg, amit találtam... Nahát! Mindjárt elmegyek HTML-iskolába. Na, íme:

TRf Creative Commons License 2002.05.18 0 0 110
Na most pontosan mi a baj? Az alapjátékban sosem volt térképszerkesztő: a hármasban is csak a Mission Pack-kel érkezett. Ingyen járna hozzá? Ez jó. Bemondták a rádióban, hogy "Gyere Géza, vegyél Settlerst, ingyen pályagenerátort kapsz"?

Megmondom min dühöngjél inkább. Azon, hogy BlueByte-nak annyi, roló, a UbiSoft meg jól beleszart az egész közepébe. Maradt a Blue Byte Game Channel, ami egy nagy fostalicska, az angol részét már tavaly novemberben frissítették -- be is rottyantok hirtelen örömömben!

Vagy dühöngj azon, hogy nagytudású szakemberek honosítják az alapjátékot, de tesznek a küldetés CD-kre, ezeket jó formán kapni sem lehet (szerencsére talán egy-két helyen mégis). Ennek mi értelme?

Visszatérve a csigazabáló franciákra, sikerült egy jó játék lelkes rajongótáborát jól megkeverni. Támadt egy hülye ötletem, és a Game Chanellen átkattintottam a németre. Nahát, mit találtam:

De jó! Németül már rákendrol a Gold Edisün, amit két hozzászólással előbb jósoltam? Angolul meg most jött ki a Trójai küldetésbazerga?! De nagyon szinkronban vagyuuuunk!!! Arról nem is beszélve, hogy már szivárogtatni kéne a pletykát arról, hogy lesz-e Settlers 5? Persze, elmegyek a Ubi oldalára, van külön E3-as is, egy árva szó sincs róla. Talán majd az ECTS-en...

Szóval BlueByte függöny le, Settlers Game Over? Remek kilátások... :-(

Előzmény: DebilGeza (109)
DebilGeza Creative Commons License 2002.05.16 0 0 109
Sziasztok!
Van egy kérdésem: a pályagenerátor miért hiányzik belőle? MEGVETTEM PÉNZÉRT az eredeti magyar verziót a bótban. Mert annyira tetszett. A settlers 3 -at is MEGVETTEM annak idején. Ezért pofátlanságnak tartom viszont, hogy a Settlers 3 -nál tudtunk játszani "nem hadjárat" módot, azaz a gép által kigenerált pályákon, és a 4 -ben ez nincs benne! Magyarul elvégzed az akárhány hadjáratot, és utána max. azzal a néhány gyári tökéletesen buta és bárgyú térképpel "tudsz" játszani. Legalább tettek volna bele egy csomó JÓ és nem ilyen egymásra tükrözött, arcokat ábrázoló baromságot. Ki tud erről, lesz hozzá valami kiegészítés, pályagenerátor, egyébként ami INGYEN JÁRNA hozzá?
TRf Creative Commons License 2002.05.14 0 0 108
Ó bár jönne már a Gold Edition angolul, és lehetne is kapni itthon!
Előzmény: Settlers4 (107)
Settlers4 Creative Commons License 2002.05.14 0 0 107
Helo !

Nekem az XP pro van fent /magyar/ a 98 SE mellett
és mind a két rendszeren hibátlanul fut az eredeti S4 és a Settlers 4 - The Trojans and the Elixir of power is. Az eredetire feltettem az 1090-es patch is azzal is rendesen fut. Igaz hogy átirja némelyik pálya leirását.

Előzmény: WebM (105)
TRf Creative Commons License 2002.05.12 0 0 106
Az hogy több féle Settlers verzió van, azokhoz mégtöbb féle patch, ezeknek még ennél is több törése, és amikor kijön egy kiegészítő CD, az azt sem tudja, fiú-e vagy lány.

Gondolom, egy eredetivel nem volnának ilyen gondok.

Előzmény: WebM (105)
WebM Creative Commons License 2002.05.12 0 0 105
Hello,
par napja lekaptam egy Settlers 4 - The Trojans and the Elixir of power cd image-t, felirtam, installalaskor (XP) azt mondja, hogy "Settlers IV was not completely installed on your system. Please check your installation and/or re-install the game". Mi lehet a gond?

W.

TRf Creative Commons License 2002.04.29 0 0 104
Van XP-kompatibilis crack.
Előzmény: Tomacius (103)
Tomacius Creative Commons License 2002.04.27 0 0 103
Üdv Settlers rajongók!

Nem tudom, hogy ez mindenhol probléma-e, de nálam nem fut az S IV Windows XP alatt!!! Feltelepítés sikeres, de a crack nem éppen. Már négy féle crack-et töltöttem, de semmi. Illetve mindig bedob valami aranyos hibaüzenetet. Hétközben volt nálam egy másik vinyó, arról boot-oltam, és W98 alatt vígan futott...
Meg lehet oldani a problémát vagy ennek a Settlersnek a WinXP kompatibilitási problémái végérvényesek? Help!

Tomacius
(tomacius@primposta.com)

szellszabi Creative Commons License 2002.03.17 0 0 102
Hogyan kell a vehicle-t rábírni, hogy menjen föl a révre (Ferry)? Tuti, hogy lehet, mert va rajta neki hely, de még véletlenül sem tudom felpakoni, pedig teljesen üres!
TuneFish Creative Commons License 2002.03.17 0 0 101
Trojan Add-onnal jatszik valaki? Az elso palya piskota, de a 2-ikon lerohannak a majak. Es annyian vannak hogy labdaba rugni sem tudok. Mit kell csinalni?
yyyy2000 Creative Commons License 2002.02.02 0 0 100
Semmi ötlet?
Előzmény: yyyy2000 (99)
yyyy2000 Creative Commons License 2002.01.27 0 0 99
Halihó!

Azon a ... 8-as pályán nem sikerül túljutnom.

Először azt hittem egyszerű lesz a feladat, odasétálok néhány katonával a hegykoszorúhoz, megkeresem az átjárót, és nyertem.

Aztán, miuztán kiderült, hogy nincs átjáró, arra gondoltam, hogy egy pappal megolvasztom a havat, és ezek után át tudok kelni a hegyen.
Ehhez azonban aranyra van szükség. Nanmármost arany nincs a kiindulási szigeten.
Mivel egyszer körbejártam a többi szigetet, ezért tudom, hogy rengeteg bányavidék van azokon.
Ám ahhoz, hogy át tudjak kellni kell egy komp (kolonia-alapítás), kereskedelmi hajó (szerszámok, pl. csákány, szekerce) és legalább 8 hadihajó, hogy azok a köcsög kalózok ne tudják leverni a keresekedelmi- és a komphajót.

Sajnos mindezek megépítésére, célbajuttatására, az új territóriumon történő arany-, szénkutatásra, aranyműves építtésére, aranygyártásra, kertészet létrehozására, kis- és nagytemplom építésére nem elég az idő!

Attól tartok rossz nyomon járok!

Van valakinek valami jó ötlete?

Előre is köszi.

TRf Creative Commons License 2002.01.08 0 0 98
Hát, nem egészen van így. :-) Ugye mivel angolt nem lehet kapni, ezért egy másolt magyar CD-m van. Ezt fejbenyomtam az angol 2.10akárhányas angol patch-csel, majd ehhez a németnyelvű tört exét használom. :-) A Myth féle NOCD crackek közül egy sem működik. Ehhez a német töréshez kell a CD, így viszont magyarul megy a játék.

És bevallom, én a falnak megyek attól a női hangtól... Katasztrófa.

Előzmény: kultúrális ellenőr (97)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2002.01.05 0 0 97
:) lehet patcheket letölteni, de inkább németül v. angolul. (és utána már csak egy megtört .exe fájlt kell leszedni... ha nem boltban vetted ;))
fejbenyomtam a verziómat, és angol lett belőle. nademindegy... egyébként tuti volt a magyar nyelvű is!

nekem viszont single player térképek kellenének v. map-editor.. az elsőből van 1-2 (ennyi) a második meg biztos létezik, csak én nem találom :)

Előzmény: TRf (93)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!