Keresés

Részletes keresés

Incho Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5766
En is ugy vagyok a zenekkel, ha nincs benne gityoszolo, akkor uncsi es raadasul total nem is inspiralo...
Malmsteen a szimfonikus cd-ja az tenyleg vitan feluli!!!
Aki nekem tudd Steve Vai: The Love of God-nal erzelemdusabb szamot mondani, az beirhatja az 5ost:-))) Nalam ez a szam felulmulhatatlan....
Bar most kezdtem el a The Crying Machine....hat abban is akkora vibrato(ro)k es diszitesek vannak, hogy sikerult vizholyagot varazsolnom a kezemre:-)))
Mondjuk ha erzelemdus gitarosoknal tartunk amit Madi muvel, az sem gyenge!!!

Ui: Amit az enekesek 90% muvel az tenyleg magamutogatas!!!! Eljenek az instrumentalis zenekarok!!!!

bádogos Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5765
Szevasztok!

Állítólag a Big Muff Fuzz áramkörnek létezik csöves változata.
- Látott már valaki ilyen szerkót közelről?
- Honnan lehet megszerezni a kapcsi rajzát?

Mirrmurr Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5764
Én úgy vagyok a gitárszólókkal, hogy amelyik zenében nincs, az nálam eleve hendikeppel indul. Egyszerűen számomra hamar unalmassá tud válni a muzsika, ha nincs benne klassz szóló. Kivétel az Offspring, őket nem a szólókért szeretem:-)
Malmsteen esetében azt kell, hogy mondjam, az utóbbi két lemeze pocsék. ÖNISMÉTLÉS a javából!Ott volt a Facing The Animal, ami zseniális, de aztán a nihil. A játéka korszakalkotó, azonban a zenéje nem tud felfrissülni. Nem osztom azt a véleményt, hogy unalmas vagy sótlan, mert elég meghallgatni pl. a szimfonikus CD-jét vagy a feldolgozásokat tartalmazó lemezét, abból kitűnik, hogy nagyon is tud izgalmas dolgokat előhozni. Sajnos azonban az utóbbi időben elitta az eszét.
Deepfreeze Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5763
Hát... legalább nem vesztünk össze :))))
Előzmény: Törölt nick (5762)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5762
..."meglehetősen érzelemmentesen" - biztos ismered a Black Star-t (szinte minden koncertjének ráadásszáma), kell ennél több érzelem :)
"Hosszú távon fárasztó" - hosszú távon minden fárasztó, még a legszuperebb barátnő is (pláne ha már hivatalossá válik :)))
(egyébként van Satriani lemezem :))
z@kk (c)

Előzmény: Deepfreeze (5761)
Deepfreeze Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5761
A hozzáértését és tudását nem is vitattam.
Azt sem vitatom, hogy sokakra volt nagy hatással.
A technikája is vitán felül ál.
Termékenynek is termékeny.
De ez így nekem akkor is csak céltalan virgázás, meglehetősen érzelemmentesen. Hosszú távon fárasztó.
(egyébként van Malmsteen lemezem :))
Előzmény: Törölt nick (5757)
pele_ Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5760
Malmsteen szerintem se volt jo pelda...
Nem jellemzo, hogy celtalanul kotoraszna...
pontosan tudja mit akar es hova mikor hogy, mer.
Mike McCready Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5759
Az lehet, de attol meg igaz...sorry
Előzmény: Törölt nick (5757)
StratoFan Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5758
Tényleg, ez a "szint" ami szétválasztja a magamutogatást és az önkifejezést mire vonatkozik, a minőségre, mennyiségre, vagy mire? SF
Előzmény: Mike McCready (5748)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5757
...na ekkora f@szságot is régen hallottam, ugyanis a malmsteen önkielégítős jellegű gitározása igen termékenyre sikeredett, stílusa és technikája számtalan zenekar szerzeményeiben köszön vissza...
z@kk (c)
Előzmény: Deepfreeze (5749)
StratoFan Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5756
Szerintem eleg nehez ritmus hibas rosszul intonalt nyujtasokat muveszetnek ill. onkifejezesnek tekinteni.

Nade most miért ne lenne az? :) Kiáll és őszintén megmutatja hogy ő csak annyit tud amennyit. Nem szégyen az csak kellemetlen :)))))) SF

Előzmény: pele_ (5755)
pele_ Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5755
Szerintem eleg nehez ritmus hibas rosszul intonalt nyujtasokat muveszetnek ill. onkifejezesnek tekinteni.
Szoval elobb giatorni kene megtanulni! :)))
Bar, ahogy nehanyan csinaljak az mar muveszet.

Mitol lesz onkielegites egy szolo es mitol muveszet?
Ezekszerint a hosszu szolo gyos futamokkal onkielegites, a rovid szolo nehany hanggal pedig muveszet?

(Off: Ezekekszerint, ha novel vagy es lassan csinalod az onkifejezes, ha gyorsan az onkielegites? Van benne valami :))))

Iranon Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5754
Hmm...ofkorz van még egy maradék 10%, ide minden mást értsetek.:)
Előzmény: Iranon (5753)
Iranon Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5753
"pl.az énekesek kevésbé szeretik a gitárszólókat"
Nem általánosítva, de azért nézd meg: inkább az énekesekre illik a magamutogatás, nem egy gitárosra, aki szólózik...
Egy énekes mutogathatja (és mutogatja is) magát a szám 80%-ban, amikor a vokál és a refrén megy (azonkívül mindig az énekes van a középpontban); úgyhogy ne sajnálja a gitárostól azt a maradék 10%-ot.

"a "mezei" zenehallgatók egy része sem szereti őket, mondván, ez csak a gitárosok egója miatt kell..."
A mezei zenehallgatók ne szóljanak bele, ha csak ennyit látnak az egészből...

Egyébként egyetértek Stratoval, a művészet az önkifejezésről szól, akár nevezhetjük úgy is, hogy "megmutatunk magunkból valamit". De ez nem pejoratív értelmeben értendő.

Előzmény: Misantrophy (5747)
.-Match-. Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5752
Pele: Azt én is irtam, hogy az elve humbucker, de a hangja single coil :) Tehát elvileg csak 2 tekercsel lehet zajtalan!
JA, és persze hogy floyd rose-os les paulra gondoltam :)) (pl.: ESP KH-3 ......isten gitár, csak a feje csunya)

más: A jó zenész egy gitáron is tud sokmindent sokféleképpen játszani :)
más: szerintem a szólók önkifejezés, viszont hoyg ha koncerten, döngenek a wattok, fények, a közönség örjöng akkor szólózni már önkielégités :)

StratoFan Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5751
Szerintem: a gitárszóló egyszerűen változatossá teszi a zenét. Én hülyét kapok az unalmas zenéktől, az ismétlődő refrénektől, és ezt oldja a gitárszóló. Ha nincs (pl. a Nightwish-t szeretem, de ott gyakran nincs gitárszóló) akkor hiányzik. Hallgatóként ez a véleményem. Gitárosként jólesik szólózni, de ennek semmi köze az egohoz. Ilyen alapon minden egyéni kiállás vagy megszólalás magamutogatás nem csak a zenében hanem minden másban. Pedig nem az. Pl. egy festő ha egyedül festi le a képét, vagy az író ha egyedül írja a könyvét akkor egoista magamutogató? Ha elég érzés van a szólóban, akkor inkább egy olyanfajta jó értelemben vett felválallt őszinteségről lehet szó ami az állandóan háttérbe húzódó zenészekből (művészekből) negatív módon hiányzik. SF
makemusic Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5750
Nagyon kevés olyan gitárost ismerek, akinek a szólója beépül a kompozícióba, és nem onnan kiszakadva magamutogat. Egy jó példa talán Eric Johbnson. Minél inkább öregszik a virtuóz, annál inkább kerül előtérbe a kompozíció egésze, és úgy rövidülnek a szólók is. Ilyesmit érzek Eddie Van Halen esetében.
Deepfreeze Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5749
Malmsteen önkielégít, Satriani önkifejez.
Ide még lehetne hasonló párosításokat írni. Szóval gitárosa válogatja.
Mike McCready Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5748
Szerintem egy bizonyos szintig onkifejezes, egy szint felett mar magamutogatas, villogas.
Misantrophy Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5747
Nem olvastam végig minden hozzászólást,
ezért bocs, ha már volt róla szó...

Nektek mi a véleményetek a gitárszólókról?
Szerintetek önkifejezés vagy önkielégítés?

Én az elsővel értek egyet (legalábbis általában),
de az a tapasztalatom, hogy pl.az énekesek kevésbé
szeretik a gitárszólókat, és a "mezei" zenehallgatók egy része sem szereti őket, mondván,
ez csak a gitárosok egója miatt kell...

Valamennyire költői a kérdés, mert ebbe a topicba
szinte csak gitárosok írnak, de én pont ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre...

Patkó Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5746
Halihó!
Megvételre keresek Fender Stratocaster gitárt. Elsősorba American Standard érdekel, jávor nyakkal, sunburst szín előny. Ahol lakom elég gyenge a kinálat, de bárhová elmegyek, ha érdemes.
Tehát a segítségeteket kérem, ha valakinek van ilyen, vagy tud eladót, küldjön nekem egy e-mailt,( tip.top@freemail.hu ). Előre is kösz.
Patkó
Mike McCready Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5745
Szerintem ez zenefuggo. Aki egy "szimpla" rock zenekarban jaccik, nem verprofi, annak szerintem 3-4 boven eleg, a tobbi csak spira. Persze akinek egy komolyabb, szinesebb hangzasvilagu zene fekszik, az vasaroljon 20 gitart.
Ha birja anyagilag:)
Előzmény: pele_ (5743)
pele_ Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5744
Match: Floy-Rose-os Les Paul ra gondoltal? :))
pele_ Creative Commons License 2002.11.05 0 0 5743
a zajtalan single coil is azert az, mert duplan van tekercselve...azaz humbucker alapu...ennyit a zajtalan single coil-rol.
En csipem a Fenderes hangzasokat (regebben nem szerettem), de attol meg zajos torzitoval! :)))

Egyetertek...Sok gitar kell. szerintem is 7-10 kulonfele az idealis. Es meg nem beszletunk arrol, kulonbozo hangolas miatt is kell e
extra gitar. :)) (Floyd Rose -nal)

ERdekes..engem sosem hatottak meg a Pink Floyd gitarhangzasok... Pedig meg jatszottam is a Tribute koncerten a Pecsa-ban.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.04 0 0 5742
Halihó emberek!

Nincs sok tapasztalatom a témában, nem nagyon értek hozzájuk, melyik zörög, melyik nem, stb.
Ezért lécci mondjatok már vmit a Washburn márkáról.
Sztem egy kicsit zajos, nemtudom, miért, lehet hogy én csoszogok az ujjaimmal, de lehet az erősítő (Leem) a hibás.

'szal szakvéleményeket várok, köszi :))

.-Match-. Creative Commons License 2002.11.04 0 0 5741
Szerintem akinek van egy stratoja (pláne ha floyd rose-os) + egy les paulja az már boldog lehet :)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.04 0 0 5740
...a legfontosabbat kifelejtetted a láncból :) a gitárost, aki működésbe hozza az egészet és jelentős mértékben meghatározza a végső soundot :)))
z@kk (c)
Előzmény: Gope (5739)
Gope Creative Commons License 2002.11.04 0 0 5739
Hello fiuggg, szeretnék hozzászólni a "milyen gitárt" témához.
1. Sokat. Kell egy strató jellegű, egy gibson, egy F. Rózsis, egy akusztikus, egy üreges testű, egy 12 húros... ez legalább 6-7 db. Ha session zenész vagy, még több. Steve Howe (YES) 150 (!!!) db. gitárral rendelkezik, és 15-20 db, amivel egy turnéra utazik.
2. Strató, zajos, stb. Nekem is van Stratóm, 1995 USA Standard, Texas single coil. Nem is nagyon használom. Bár ahogy Dave Gilmour Stratója szól, az az etalon. Ő lace sensorosat használ. Az igaz, hogy az effektparkja hihetetlen. Több tucat BOSS villanyvasutja, egy rahedli rack és sok egyedi fejlesztésű cucca van. Vagy Blackmoore a Purple-ből, szóval rockra is jó a strató, de a teljes lánc (gitár-effekt-erősítő) határozza meg a végső soundot.
Szóval, pénz-pénz-pénz...
Sir Mocke Creative Commons License 2002.11.04 0 0 5738
Te SF!

Ez a Powertab nagyon remek!

Mindenki

-nek ajánlom megnézésre! Nagyon jó minőségű (nyomtatásban és MIDI kezelésben is) kottákat hoz létre és sokféle kész kotta van a neten ebben a formában (pl. Greg Howe-ot láttam most.) Ráadásul FREE program!!

Powertab site

Előzmény: StratoFan (5726)
.-Match-. Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5737
nem is azt mondtam hogy gitárt kell váltani, csak azt akartam megcáfolni hogy humbuckerek kellenek a zajmentességhez (na jó, eliekben igen)...mert single hangzás is lehet zajtalan...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!