Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2003.02.03 0 0 14
mozgókép vetitése vászonra némi hanggal, szórakoztatásul.. a szereplők -szinészek!- még ha tudnak is igaziból boxolni, akkor pl nem igaziból csókolóznak. Szvsz a müfaj egyik lényeges eleme, hogy különbözik attól, hogy kimegyek az utcára és valóságos kutyaszarba lépek. Az adott környezetet, pl a keleti gondolkodásmódot, kulturát és fantáziavilágot ismerve, mint rendszer, abszolut beleférnek a repkedő figurák, noha néha engem is zavar, mondjuk inkább egy jó pasi repüljön fölém, mint egy tök igazi véres felrepedt száju bruszli, aki igaz, nagy kungfus volt, de szinésznek már csak átlag, pasinak meg kis gizda csufság. de izlés dolga az egész.
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.03 0 0 13
Filózzunk!
Mi az? :o)
Előzmény: e_dora (12)
e_dora Creative Commons License 2003.02.03 0 0 12
Előbb azon kéne elfilózni, mi is az, hogy "mozifilm".
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.03 0 0 11
Ezek szerint, számodra egyformán hiteles egy kőkemény Bruce Lee fájgt-jelenet egy két percig levegőben kardozó "szupermennel", lobogó aranyozott szoknyában a Han-dinasztia korából.. ? :)
Előzmény: e_dora (10)
e_dora Creative Commons License 2003.02.03 0 0 10
azért tudnék mutatni repkedo Chant.. :) meg aztán repkedő supermant meg batmant meg spidermant is, amit aztán baromira nem okori mitologiában játszodik, hanem a mai USA-ban, szegények :)) Ez egy ilyen tipizált dolog, a harcmuvész emberfeletti erejének szimboluma.
Különben meg a legtöbb filmben maga a verekedés sem igazi, ugyebár, és az ablak sem törik be és mégis elhisszük.
Előzmény: Törölt nick (8)
e_dora Creative Commons License 2003.02.03 0 0 9
a one nekem is csalodas volt, a fekete maszk pedig viszonylag ujabb ál-halivudi fos, sorry, erre ne alapozz.. Javaslom a Fist of Legend-et vagy az Once upon a time in chinat, ill. Tai Chi mastert (twin warriors)
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.03 0 0 8
A repkedésekről pedig annyit, hogy elfogadom, hogy a különféle ókori és prehisztorikus kínai-ázsiai legendákban szerepelnek repkedő (voo-tan?) mesterek. Legenda, tehát vagy igaz vagy nem. Feldolgozza egy film? Legyen. Pl. a Tigris és Sárkányban elment.
De akkor valahogy jelezzék ezt a készítők, hogy itt mítikus-misztikus dolgokról van szó, mert különben röhejes, idétlen baromságnak tűnik, mint ahogy tűnt is az összes ilyen hongkongi akciófilm egy európainak (ha kosztümös volt, akkor is!). Hiszen a valóságban, a harcművészetekben ilyen nincs!
Bruce Lee és Jackie Chan vajon miért nem repkednek...?
Előzmény: e_dora (6)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.03 0 0 7
Három régi honkongi filmjét láttam. Az egyik a Fekete Maszk, a másik kettő címét nem tudom (az egyik kosztümös). Ezek alapján írtam amit írtam. Persze az amerikai nyálparádétől sem estem hasra, de azokban legalább nem jutott percenként eszembe, hogy ez itt de sz@r, meg az ott de röhejes, meg "de kár hogy a Jet Li ilyen szemétre pazarolja el magát..." (stb), hanem nagyjából bele tudtam élni magam a sztoriba...
Egyébként a The One -is csalódás volt nekem... :(
Előzmény: e_dora (6)
e_dora Creative Commons License 2003.02.03 0 0 6
na azért álljon meg a menet!
a hongkongi filmvilág egészen MÁS, de ettől még nem tré, nem csak az számit rendezésnek amit a dzsordsz lukasz csinal, meg az elborult europai müvészfilmesek!
A repkedést, kábeleket már évtizedek ota hagyományosan szinte mindig használják és akármilyen furcsa nekünk nem árt megszokni lévén épp most, elkésve kezdtük lemásolni a dolgot egyre gyakrabban sajnos, a mátrix ota. Aztán meg, ha filmekről beszélsz, akkor cim is kell, ne sommásan, nem ugy, hogy alámodnással eccer láttál ilyet és kardoztak ugráltak és szar volt, mert ahhoz tul sok filmje van, és némelyikben igenis komolyan játszik, sulyos sztoriban, jo rendezéssel (plö Tsui Hark nevét lehetne tanulni, de persze a pletyik szerint o csinalja a kov. Bond moviet, addig nem fontos..).
Az ujabb filmjei gagyi amerikai sztorira épülő kinai édessavanyu varázsbaromságokba csomagolt kommerszek, amit lehet, azt eljátssza bennük, de hát miért is azonosulna egy ekkora fasággal. ÉS: TE MÉG NEM LÁTTAD A HERO-T!!!
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.02 0 0 5
Én nagyon bírom a srácot.
De azért lássuk be, hogy a hong-kongi filmjei nagyon gyengék. Pocsék rendezések, pocsék szinészi "teljesítmények" (egyébként szegény Jet Li szerintem amúgy is ótvar szinész) és nem is sorolom, mert szinte minden téren katasztrófálisak ezek a filmek, kivéve Jet Li-t (!) ugyebár, illetve a mozgását, harmcművészeti tudását és kisugárzását.
Viszont az meg annyira lenyűgöző, hogy csak emiatt érdemes megnézni a régi, tré filmjeit is (vagy legalább a harc-jelenteket). Bár sajnos a harci koreográfiákba is képes volt némelyik ügyes kínai rendező beletenni idétlen trükköket (repkedések stb), de mindegy.

A újabb filmjeivel nincs gondom, műfajukban megállják a helyüket. Sőt. A sárkány csókja szerintem zseniális!
Általában mozgáskultúrájával (ami egyébként szerintem látványilag már-már Bruce Leehez mérhető) kárpótol zérus szinészi tehetségéért. De ház ezt akciófilm műfajban megszokhattuk (Jackie Chan, Van Damme stb.)

e_dora Creative Commons License 2003.01.22 0 0 4
a Black Mask egyik DVD ujsag mellékleteként épp megjelent magyarul.. mondjuk otvar minőségben..
Előzmény: MGperY (0)
e_dora Creative Commons License 2003.01.22 0 0 3
a Hero-t még Golden Globe-ra is jelölték, igaz nem nyert. Viszont érdemes várni rá, jo film.
Csak hogy a francba, hogy itt senki se ismeri Jet-et?!??? arhg
e_dora Creative Commons License 2002.12.11 0 0 2
szegény Jet.. :)

Pedig lassan mar jon az uj film, HERO. Daoming Chen, Maggie Cheung, Tony Leung, Jet Li, Donnie Yen és Ziyi Zhang - elég szép cast.
Szintén jövőre: Cradle 2 the Grave (rendzte Bartkowiak, mint a Romeo must diet is, Jet mellett itt is szerepel DMX..)

MGperY Creative Commons License 2002.11.04 0 0 1
0, lemaradt :)
Előzmény: MGperY (0)
MGperY Creative Commons License 2002.11.04 0 0 0
a black mask az isten, csak R1-ben jött ki :(
Előzmény: e_dora (-)
e_dora Creative Commons License 2002.11.04 0 0 topiknyitó
Ha Jackie Chan-nak van topikja, akkor Jet Linek is jár, nem :)

Melyik filmje tetszett, melyikek jobbak - a régiek vagy a hollywoodiak?

Tud-e szinjátszani vagy kung-fuzni?

Fist of legend, Once upon a time in China, Twin warriors vs. Romeo must die, Kiss of the dragon, the One.
Szvsz a Halálos fegyver 4-ben a legaranyosabb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!