Keresés

Részletes keresés

Sir Mocke Creative Commons License 2002.11.04 0 0 5738
Te SF!

Ez a Powertab nagyon remek!

Mindenki

-nek ajánlom megnézésre! Nagyon jó minőségű (nyomtatásban és MIDI kezelésben is) kottákat hoz létre és sokféle kész kotta van a neten ebben a formában (pl. Greg Howe-ot láttam most.) Ráadásul FREE program!!

Powertab site

Előzmény: StratoFan (5726)
.-Match-. Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5737
nem is azt mondtam hogy gitárt kell váltani, csak azt akartam megcáfolni hogy humbuckerek kellenek a zajmentességhez (na jó, eliekben igen)...mert single hangzás is lehet zajtalan...
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5736
...pele az átlag fenderekről beszélt, amik az 1-3-5 pozicióban tényleg kurva zajosak, a zajtalan hangszedősek már egy másik (ár)kategóriaba tartoznak...
z@kk (c)
Előzmény: .-Match-. (5735)
.-Match-. Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5735
Pele:
hat ha már a fender és a zajnál tartunk akkor tényleg egy kis gondot okoz, viszont nem feltétlen kell humuckereket belepakolni.
1. lehet hogy nem megy bele :))) aki szétmarat egy stratot az gyilkos.
2. vannak olyan single piclupök amik nem zajosak, mégis fender hangjuk van.
Pl. a deluxe stratoba lace sensorok vannak, amiknek a zajszintje abszolut 0. A másik a fender noisless (amitöl fájó szivvel megválok :)) az pedig duplatekercses, az egyik viszont fantom, tehát a zajt leszedi, viszont a hang karaktere ugyanugy megmarad. a texas special + a standard pickup-ök viszont tényleg zajosak (főleg a texas, de az bluesra van:)).
hat több gitár nincs itthon, tehát ennyit tudok mondani.
pele_ Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5734
hat lehet, hogy nem art tudni mit akarsz jatszani.

pont a csalodasok miatt...
ha marmilyen torzitos dolgot akarsz jatszani egy atlag fenderrel megfogsz kinlodni a zajossaga miatt...aztan meg gyomoszolod bele a humbuckereket (gibson fazonu hangszedok)

de miert is ez az ellentet?

ha mar itt tartunk akkor vegyel Ibanezt...
:))
abban meglesznek a Fenderes es a Gibson-os alaptulajdonsagok...

Es vegre kapsz hozza tremolot is... :)))

Es nincs gond.. milyen stilust jatszol! :)))

Lehet, hogy azert nem volt soha stilus gondom, mert Ibanez S540 LTD SOL -t hasznalaok :))))))

.-Match-. Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5733
ez a stilus-gitár dolog szerintem is hülyeség....a legjobb példa, hogy (nem vagyok biztos benne de talán) Albert King, flying V-vel játszik blues-t, ami szerintem elég ritka....
Mike McCready Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5732
Felreertjuk egymast. Nem ertem, hogy jon ide az, amit mondassz. Egyebkent az, hogy a grunge mufajban a strato az uralkodo, sajnos ecceruen baromsag, lasd a nevadomat a pearl jam-bol.
Raadasul sokan hasznalnak mostanaban PRS gitarokat grungera, ami kozelebb az a gibsonhoz mint a fenderhez.
Szerintem nem lehet rahuzni egyik stilusra sem, hogy ez, vagy az. Pl. Blues: B.B. King - gibson,
Rock: Millioan :)
Szerintem egy jo gitaros barmilyen jo hangszeren eljacca a zenejet, persze kivetelek vannak.
Előzmény: Semmi Cicó (5731)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5731
Na akkó mér van az, hogy jazz-gitárost gyakorlatilag nem látni stratóval, blues-rockban strato a gyakoribb ( aki meg gibson(jellegű) hangszert hansznál ebben a stílusban az meg simán rock soundot használ( pl.Gary Moore ) ). Grunge zenében is uralkodó a strato, de rockhoz eccerüen nem elég zsíros a hangja.

Ezér aszondom, hogy azér úgy nagyjából nem árt ha tudja milyen zenét fog jáccani a leendő gitáron.

sc.

Előzmény: Mike McCready (5722)
Incho Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5730
De ha nem tudod eldonteni, hogy elektromoson vagy akusztikuson akarsz tanulni, akkor legegyszerubb elektro-akusztikust venni:-)))
(vagy akuszti-elektromost....)
Előzmény: pele_ (5729)
pele_ Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5729
Ki beszelt elktro-aklusztikusrol ?

;)

Előzmény: Blindmouse (5728)
Blindmouse Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5728
gryllus!
egyetértek pele nénivel.

50-60 körül lehet kapni már relatíve jó minőségű fémhúros elektro-akusztikus gityót..

Előzmény: pele_ (5727)
pele_ Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5727
Sokan megkerdezik tolem is, hogy min erdemes elkezdeni elobb tanulni gitarozni?
Elektromoson, akusztikuson, azonbelul nylon huroson vagy femhuroson...
A valasz egyszeru: amelyiken kesobb jatszania akarsz...

Nem ertem egyesek miert talaljak ki, hogy egy tok mas alaku , mas technikat igenylo hangszeren jobb megtanulni hamarabb...

Gryllus: Hiaba akarsz odafigyelni a valasztasnal...
Mivel nem tudod mire figyelj, nem tudod kivalasztani...
A legjobb, ha hivsz segitseget...
Szerintem erdemes kezdonek hasznalt jo minosegu hangszert venni. (DE en ujat akarok, ami csak az enyem!). Ez a nokkel is igy van...:)))

Ja, a szivast nem fogod elkerulni... :)
De remelem keves lesz.

Udv

Pele

Előzmény: gryllus (5725)
StratoFan Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5726
Ha kotta kell használd vagy a Powertab programot és a hozzá tartózó kottákat, vagy a Guitar Pro-t és a hozzá tartozó kottákat. A mysongbook.com címen van egy nagyobb kottagyűjtemény a guitar pro-hoz. Gitárügyben nem szólok bele mert úgy látom akusztikusat akarsz venni. Azt már 30-40 körül mernék venni egyet ha nagyon kéne.
Előzmény: gryllus (5725)
gryllus Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5725
Sziasztok!
kb 15 eve tervezem, most viszont meg is valositom, h. gitarozni tanuljak. Sajan egy nem ok nelkul nepszeru masik "gitaros" topicban tettem fel a kerdesemet, ezert itt ujrta probalkozok, talan ertelmes valaszokat is kaphatok. Tehat egyelore meg csak lelekesedesm van, gitar nincs. Most erre nem azt varom, h. az viszont kell, mert nem a magam karan szeretnek tanulni a kivalasztasban. Hol milyet erdemes venni? Nyilvan nem a legdragabbat celzom meg, hiszen meg sosem gitaroztam, egyaltalan nem ertek hozza. Mi az, amire erdemes figyelni, min bukhat meg a hangszer hangzasa, hasznalhatosaga? Valoban celszeru muanyag hurokkal kezdeni? Hol talalhatok kezdoknek valo kottat(a neten)? Es barmi 5letet szivesen varok, azt is, h. mit erdemes es mit nem...
Koszi!
.-Match-. Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5724
na, bocsi, az előbbi nem sikerült....tehát itt van:
.-Match-. Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5723
NA akkor itt egy kép:
Mike McCready Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5722
En rock zenera hasznalom mind a kettot es kivaloan bevalik. A tobbi csak tudalekos halandzsa.
Előzmény: Semmi Cicó (5721)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5721
A két gitár alapvetően különbözik ,más zenékre való .

sc.

Előzmény: Mike McCready (5713)
Mike McCready Creative Commons License 2002.10.30 0 0 5720
Betennel egy kepet?
Előzmény: .-Match-. (5719)
.-Match-. Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5719
Kis biznisz:
Eladó egy Squier Stratocaster, fender noisless elektronikával (potik, pu-k, kapcsolo, minden).
Régi (pontos évszámát nem tudom, de már rég nem gyártják), Bullet szériából való (nem a mai gagyi bullet...) égerfa test, jávor nyak, rózsafa fogólap, vintage hurláb. Szine fekete, koptatólap fehér. Képeket ha valakit érdekel küldök, vagy betehetek ide is. 2 odaütés van rajta: egyik alul, lepattand egy fél centis részen a festék, és felül egy 1 centis kard a felső szarvánál. Ára: 150 ezer.

geppityu@freemail.hu

StratoFan Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5718
...és ha valakinek van kedve torzítókkal vagy erősítőkkel kísérletezgetni, tesztelni építeni, az szóljon! SF
Előzmény: StratoFan (5717)
StratoFan Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5717
Na akkor akit érdekel, az üres stompboxpedálokat a "Hangszer hangtecnika" boltban láttam, Körmöcbánya u. 14 a cím, telszámot gondolom megmondja a tudakozó. Itten van Eminence és sok más normális hangszóró azonnal elvihető állapotban, használt vagy új, ahhoz képest hogy alig kaptam rendes hangszórót a kombóhoz itt nagy volt a választék. A pedálokról nem tudok semmit, de az nem tetszett benne elsőre, hogy két taposója volt a tetjén.
Előzmény: Törölt nick (5714)
Gope Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5716
Kb. 250.000 Ft. A Floyd R. emeli az értéket, a lakkozás, ha profi munka, nem ront, de nem is emel sokat. Az ilyen gityók az eBay USA-n 1000 USD körül mennek. Persze látni, hallani kell. Pick-up is módosíthatja az árat, bundozás, stb.
Előzmény: Patkó (5715)
Patkó Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5715
Egy kis segítségre lenne szükségem. Mennyit ér a következő hangszer: Fender Stratocaster, 1974-es amerikai gyártmány, elektronikája eredeti, az alsó húrláb Floyd Rose-ra cserélve, jávor nyak, natur test eredetileg is, de már fel volt újítva és át lett lakkozva. Mennyit ront az értékén a flojdróza meg az újra lakkozás? Mennyit érdemes adni érte?
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5714
Ez engem is érdekelne!
"StratoFan mesélte még régebben járt v.mi üzletbe, ahol üres stompboxpedálokat árulnak olyan 2k körül, mélezzél neki biztos segíteni fog... "
Előzmény: Törölt nick (5706)
Mike McCready Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5713
A gibsonoknak is eltero nyakuk van. Ertem ezalatt, hogy a standardnak mas a nyaka mint a customnak vagy a classicnak, stb.
A fender-gibson kerdest nem ertem, en csak arban egy epihez közelallo, szerintem jo minoseget javasoltam.
En igazabol mindket gitart szeretem, de most gibsonon nyomulok.ennyi.
Előzmény: Semmi Cicó (5712)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.10.29 0 0 5712
Ephiphone vs. Gibson - t már párszor kitárgyaltuk. Nekem pl olyan van, és tényleg pick-up csere illik (de nem szükséges ) . Nem egyforma a nyakuk, nekem az ep. jobban bejön.

Egyébként neked midegy, hogy fender vagy gibson ? El kellene dönteni szvsz ...

Pyramyd !!!

Vótam a Benedek tesvéreknél és éppen mesélték, hogy az Oroszlánbarlang tulaja pick-upokat rendel tőlük mert az otthoni gibsonjában inkább arra cseréli.... meg mingyá hívlak, mer megyünk próbálni

ÉS senki nem ért az elektroakusztikus gitárokhoz ????

sc.

Előzmény: Mike McCready (5711)
Mike McCready Creative Commons License 2002.10.28 0 0 5711
Kapsz 2 kilo korul, de nem ujat.
Mindenkeppen amerikait vegyel szerintem.
Mondjuk itt vanak egy paran, akik szeretik az epiphone-t, hallgasd meg oket is, hatha...
Előzmény: Mniac (5710)
Mniac Creative Commons License 2002.10.28 0 0 5710
És mennyibe kerül kb. egy olyan jobb Fender gityó??
Gope Creative Commons License 2002.10.28 0 0 5709
Sir, köszönöm. Ez az úr a képen Kosztyu Zsolt, alias Zsoci,a régi YouandI gitáros, a mi mostani basszerunk (!!!), tőle vettem az MXG-t. Ami nem a képen látható.
OFF
Ha tetszett az I. lemez, figyelmedbe ajánlom a IV.-et, EXIT a címe, 2001-ben jelent meg, és abban az évben 11. legjobb prog. lemez volt egy holland minősítés szerint. (I. Transatlantic, II. Marillion stb. nem gyenge, mi?)
ON
Előzmény: Sir Mocke (5702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!