Keresés

Részletes keresés

Chino-San Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4557
akkor most én kérdezek:
mi az egyik és mi a másik?

chino/nemérti.komolyan

Előzmény: CsDA (4554)
CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4556
lefogyjon,
aerob+küzdősport (hasonló mozgáskultúra)
Előzmény: CsDA (4554)
sylvike Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4555
Régen Ju-Jitsuztam, aztán aerobicoztam, de kb 3 éve semmit nem sportolok. Ez részben a lustaságomnak tudható be, részben pedig annak, hogy van egy majdnem 10 hónapos kisfiam, aki minden időmet leköti. De! Egyre inkább vágyom a mozgásra, úgy érzem, muszáj valamit csinálnom.
Igaz nincsen rajtam 20 kiló felesleg, de így is biztos elég nehéz elkezdeni. Aerobikozni sosem szerettem, tök bénának éreztem magam a sok cicababa között. Kíváncsi leszek a tae-bora; lehet, hogy ugyanígy fogok róla is vélekedni, bár ez sokkal testhezállóbbnak tűnik.
Üdv:
Sylvike
CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4554
Szia Chino-San,

hidd el, akinek túlsúlya van, az elég jól körbenéz, ha le akar fogyni! És remélhetőleg a megfelelő segítséget kapja. Ha tényleg le akar!Így általában ésszerű dolgokat kezd el. Ha nem, akkor a szervezete úgyis lereagálja
Amit pedig előbb írtam, az tény. Sajnos sok ember, annak ellenére hogy tesz azért, hogy lefodjon, nem csak a zsírpárnáiba ütközik, mint visszatartó erő, hanem az emberek unempátiájával.
.
De ne csak a túlsúlyosokról beszéljük. Beszéljünk azokról, akiknek normál súlyuk van, de mégis úgy néznek ki mint egy zsák krumpli. Olyan semmilyenek.
Amit viszont nem értek és ez akkor továbbiakban is kérdés:
Ha mindkét edzés aerob (jellegű?), akkor az egyiken miért vannak puding testűek, a másik meg miért párducok(?). Nincs semmi kötözködés bennem.
Mivel csak az írásom látod ezért ezt előre le szeretném szögezni :-)
Szóval az egyik miért béna puding nők gyülekezet a másik nem?

Üdv

CsDA

Előzmény: Chino-San (4553)
Chino-San Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4553
mér' van az, hogy tökmást értetek egy páran, mint amiről szó van???

xerintem NJ nem azér' írta a "pudingtestűeket", merhogy azok úgyis reménytelenek és egyébként is mit keresnek ottan...
hanem, mert ez a fajta mozgás nem 20+ kilóval választandó. (javíts ki NJ, ha tévednék)

ne vegyétek már' rögtön bántásnak, ha valaki leírja az igazat. (és ez esetben xerintem nem szubjektív igazságról van szó)
(hihi! delyookat tudok írni egy mondatban, "xerintem" és "nem szubjektív"((c:§)

bizonyos százalékú túlsúly felett, és bizonyos edzettségi szint alatt egyszerűen tééényleg egészségtelen belecsapni a lecsóba! ez tény. tudományosan, orvosilag, edzőileg, stb. alátámasztva.

ennyiről volt xó.

Előzmény: CsDA (4552)
CsDA Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4552
Kedves NormaJean,

szerintem az, hogy valaki elkezd egy boxaerobic edzést, az saját magánügye. Függetlenül attól, hogy mennyinek ítéle meg DAGADT-ságát ("kövérségét").
Az pedig, hogy "béna pudingtestű nőszemélyeket" látsz egy-egy edzésen teljesen egyértelmű. Hiszen miből élnének meg a Fittness-termek, ha nem belőlük.
Egyébként a teljes felhozatalt azért nem láthatod, mert 1-2 edzés után megalázva hazamennek és keresnek valami kevésbé lelkileg(!) leterhelő edzésformát. Miért? Mert nem felétlen a kritikaérzékükkel van a baj. Csupán lehet, hogy segítséget várnának.
Egy kis empátiát. Holott az akarat és a mozgás utáni vágy sokkal nagyobb formában megvan bennük mint azt hinnénk.
És ha már a harci edzésformáknál tartunk a párductestű boxing-os és puding tae-bos lányoknál (remélem nem cseréltem fel), akkor célszerű lenne tisztázni, hogy itt csak előítéletekről beszélünk-e. Hiszen mindkettő ötvözi a harcművészet elemeit. Akkor az egyik miért pudingosabb a másiknál?

Üdv

CsDA

Előzmény: Törölt nick (4549)
trikó Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4551
szalagok és izomrendszert => szalag- és izmrendszert :)
Előzmény: trikó (4550)
trikó Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4550
Hát ha az izületikopás miatt fáj, akkor hülyeség odairni a még-et. Az addig fog fájni, amig protézist nem kapsz.

Kedves Robzon! Nem szeretnék mélyen belefolyni a kirtikai elemzésbe, de ez azért kissé káros és elkedvtelenítő általánosításnak tűnik azok számára, akik e problémával küzdenek és feltétel nélkül elfogadják, elhiszik a kinyilatkoztatásokat....

Amennyiben az izületi kopás természete megengedi, porcépítő gyógyszerezéssel és gyógytornával tünetmentessé, fájdalommentessé tehető az izület mozgása. Ez nem jelent persze feltétlenül gyógyulást, hiszen többnyire nem a kopás okát szűnteti meg, hanem megállítja azt, illetve a gyógyszerezés javítja az izület egymással kontaktáló felületeinek siklási kepességét. Ezen felül az izületet összetartó szalagok és izomrendszert gyógytornával rá lehet venni adott esetben arra, hogy megfelelően támasszák és összetartsák az izületet. Ez pedig már magát a kopást is fékezi, esetleg ki is küszöböli.

Nagyon nem mindegy, hogy a tünetek genetikai, fejlődési eredetűek, életmód - munka -sport következményei, vagy netán egy sérülés következtében keletkeztek. Nem szabad tehát feladni a gyógyulás, vagy tünetmentessé válás lehetőségét, hanem szakemberhez kell fordulni, mert igenis vannak esélyek a protézisen kívül is.

Bővebb infó az ortopédiai intézetekben beszerezhető:))
(Klinika a Karolina úton, illetve a volt országos intézet (ORFI) utódja a Budai Irgalmasrendi Kórház a Frankel Leó u.-ban)

Üdv: 3color

Előzmény: Robzon (4542)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4549
Helló Robzon,
köszi a választ. Mondjuk ezt a boxaerobic-ügyet csak a magam szempontjából kérdeztem, egy percig se gondoltam volna, hogy kövér és edzetlen embereknek ezzel kellene kezdeni fitness-pályafutásukat (volt már aki megpróbálta, oszt az edzés végére elhunyt. Majdnem).
A görkorizás is nagyon király, az is az a fajta edzés, amiről észre se veszi az ember, hogy amit éppen csinál, az tulajdonképpen edzés.
Hasilag meg hajrá. Amúgy ki dönti el, hogy melyik has a szebb?

Sylvike,
a tae-bo szerintem elég jó, van olyan jó, mint más ugribugri, ha nem jobb. Az állandó rugó mozdulatok pedig isteni izomlázat szerkesztenek az ember fenekébe, biztos nem véletlenül. Robzon aszongya, hogy viccesek ezek a küzdősportot imitáló aerobicok, valahol igaza van (a legtöbb tae-bo órára bekukucskálva az ütéseket bénán imitáló puding nőszemélyeket elnézve tényleg vicces), de szerintem amellett, hogy jól átmozgat, még némi agresszió-levezetésre is alkalmas, ha netán lenne belőle fölösleg az embernek :-)

Előzmény: Robzon (4542)
mirminc Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4548
egy ideig jártam tae bo-ra. nagyon szórakoztató volt, másfél órán keresztül izzadtuk szét az agyunkat, és közben észre sem vettük, hogy már másfél órája szenvedünk :) egyszer ezt is érdemes kipróbálni, aztán vagy tetszik, vagy nem.
Előzmény: sylvike (4538)
mirminc Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4547
köszi, ez jólesik :))
Előzmény: Robzon (4535)
vérnarancs Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4546
Szerintem is igenis komolyan kell venni az izületi problémákat, mert nem mindegy, hogy életed utsó 30-40 évében hogy birsz mozogni.
Az apám 40 éves koráig nagyon keményen sportolt, súlyzós futás, stb., aztán 52 évesen a csipőforgóit kicserélték platinára. A csere előtti utolsó évben járni alig tudott, a sirás környékezett, ha ránéztem. Ja, és ezekről a cserékről annyit kell tudni, hogy a protézis 10-15 évig jó, utána lehet újra cserélni, persze már nagyobb darabot metszenek ki a csontból, mert egy rész elhal közben...

Szóval szerintem mindenki tud olyan sportot találni, ami nem terheli meg a beteg részt. A súlyzózást, legfőképpen ami a térdet, meg hátat terheli, nem biztod, hogy olyan óriási súllyal erőltetni kell, főleg, hogy a legtöbb edzőteremben nincsen olyan profi edző, aki meg tudná mutatni a helyes végrehajtást.

Régen én is jártam olyan aerobicra, amin az oktatónak fogalma sem volt alap dolgokról (mit hogy lehet terhelni, milyen mozdulatokat nem lehet csinálni, milyen gyorsaságú zenénél nő erősen a sérülésveszély), most már ha látom, hogy ilyen abszolút hozzánemértő az edző, inkább kijövök és bringázok, vagy taposok, vagy futok, meg a saját súlyzós programomat csinálom, mert nem szeretném a családi hagyományt folytatni...

Előzmény: Kicsijucus (4545)
Kicsijucus Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4545
Szia CsDA!
Köszi, nekem is eszembe jutott a callanetics,ismerem,sokáig csináltam is.2 éve azzal kezdtem a mozgást,mikor drasztikus fogyókúrára szántam magam.Akkor jó volt,bár ahogy erősödtem,egyre kevesebb volt.Pont ma gondolkoztam rajta,hogy megint ez lenne a jó megoldás.Igaz,hogy izületkímélő,de kevésbé zsírégető,mint a cardioedzés,lassabban megy a zsírpárnák eltüntetése.De most türelemre vagyok intve,úgyhogy megfogadom a tanácsot és elkezdem szép lassan.

Robzon!
Soraid kellő képpen felráztak az önsajnálatból!
Addig nem is érdekelt a fájdalom,míg meg nem tükrözték,ez más jellegű fájdalom.Megkaparták az izületek felszínét,eltávolították az oda nem illő részeket.Nagy mennyiségben szedem a Condrosulfot és várom a hatást.Nem érzem betegnek magam,ezt nem jól látod!Alig várom már,hogy kick-boxolhassak,vagy hasonlót csinélhassak,de a családom ágyhoz akar szögelni!Szóval,a szándék megvan a mozgásra,csak meg kell várnom,míg délután 3-ra nem dagad 2xesére,utána jöhet a sport.Addig viszont beérem a "nyugdíjas-tornával",az is több,mint a semmi. ?

Előzmény: CsDA (4541)
sylvike Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4544
Szia Robzon!
Miért ne lenne sport? Idézem: "A Tea Kwon Do, a boksz és a tánc elemeit egyesíti egy hip-hop zenére folytatott edzésben." Ez csak jó lehet...
Próbáltam letölteni valami videót, de nem sikerült találnom. Ha tudsz valami címet, ahonnan le lehet tölteni, mondjad, légyszi!
Köszi.
Sylvike
Előzmény: Robzon (4542)
vérnarancs Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4543
Hello Robzon,

Mondanál egy cimet tae bo videohoz, mert a kazaa-val és a winmx-szel is csak néhány perces viedokat találtam.

KÖszi.

Előzmény: Robzon (4542)
Robzon Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4542
NormaJean!
Én is foként saját példámból okulok. Es azt hogy értek nem merném állitani. De vannak elképzeléseim. Azt elhiszem, hogy neked nem jön be a szobabringa, nekem se nagyon. De sokan jól el vannak vele: reggel felpattannak, és miközben megnézik a börzei hírmüsort szépen lenyomják a kis 40 percüket, zuhanyzás, és indul a nap. Jól be lehet igazitani az életvitelbe, és ehhez képest tök hatékony. Magamszámára most a korizást tartom nagyon frankónak. Mondjuk egy esetlen túlsúlyos embernek azért nem javasolnám.
Persze, hogy az aerob tartomány fölötti edzesnek is van értelme. Sot sokkal több értelme van a számodra (állóképességfejlesztés). Csak annyi van vele, hogy egy kövér embernek nem ez a legcélravezetobb módja a fogyásnak, mert az edzés közbeni zsírégetés kisebb. Persze az intenzívebb edzés, nagyobb energiadeficitet okoz, tehát még jobban is fogyaszthatna, ha ezt az energiadeficitet nem glykogénból, és izomfeherjébol fedezné. Persze úgy is nézheted, hogy ez a glykogén amúgy talán zsirként rakódott volna le... Meg kell találni a feladathoz megfelelo edzésmódot és a túlsúlyos emberek esete sok szempontból speciális. Edzetlenek, az anyagcseréjük a raktározásra van beállva, az izületeik fokozottan veszélyeztetettek, mozgáskordináció sehol, állóképesség nulla. Egy ilyan embernek, egészen mást jelent egy boxaerobic mint mondjuk neked. Es másként is 6 rá, lesérül, izomtömeget veszit, es alig ad le zsírból. Badisoknak, - akik nagyon féltik minden gramm kis izmukat - se feltétlenül jo az anaerob tartományban történo állóképességi edzés, az izomtömeg veszteség miatt. A badis is külön faj, akárcsak a dagadt. Részemrol mostanában variálom a dolgot, olyan 50 perctol 3 óráig terjedo korizásokat szoktam eloadni, 130-160 as pulzus között. Ha csak 50 percet nyomok akkor vegig 150-el megyek, a számított aerob tartományom amúgy 117 és 131 között lenne. Jó lenne nekem is vegre nagyobb súlyt fektetnem a zsirégetésre, mert versenyzünk egy haverommal, május 26-áig melyikünknek lesz jobb hasa. Es ez a szemét nagyon beelozött, hülyére futja meg hasazza magát. Én meg most minden vagyok, csak nem szálkás, igaz ha nem nézek tükörbe nagyon jól érzem magam, sose volt jobb az állóképességem, es erosebb vagyok mint bármikor. De leküzdöm a nyavalyást, mert most bekeményitek én is. Nehogymá. Ráadásul még nálam is öregebb. Amiazédurva. :)

Murdock!
Hát öreg cimbora, annak megtapasztalását hogy mi áll jól neked, meghagyom a lányoknak, ha nem haragszol. :)
Másrészt asszem most nem értesz mindent ebbol a témából, de abban teljesen igazad van, hogy ennek a szegény kövér nonek a problémája sokkal nagyobb teret kapott mint amennyit érdemel. Még szerencse, hogy ott van jobboldalt a scrollbar, ha valami olyat látsz ami nem érdekel használd egészséggel, egyszerübb mint puffogni, szerintem. De aztán puffoghatsz is legfeljebb én nyúlok a gördítosávra. :) Ez egy ilyen müfaj. Majd közben beszéljünk azért alakformálásról is, pl. nem irtad, hogy állsz a fekvenyomással... Gondolom a bicepszedet se kímélted, mert az is elöbbre volt, ha jól emlékszem.

Sylvike!
A tae-bo már sportnak számít? Nocsak. :) A pulzuskontrollos zsírégeto arobedzés kritériumait nem valósitja meg az valószinü. De biztos, hogy nem rosszabb az aerobicnál. Igaziból szerintem tök mind1, csináld ha kedved van hozzá. Engem speciel kicsit idegesitenek ezek a "küzdosport aerobic"-ek, de csak azert mert küzdosport szempontból nézem oket, es igy nézve szörnyü. Aerobic szemmel nézve meg tök mindegy mit kapálózol lényeg, hogy szórakoztasson és elmenj legközelebb is. A netrol meg bármikor le tudod tölteni, ha szerzoijogi gátlásaid nincsenek, (ellenben van legalább DSL-ed), javaslom a Kazaa-t.

Kicsijucus!
"szeretek tornázni,de azt nem merek,mert még fáj" Hát ha az izületikopás miatt fáj, akkor hülyeség odairni a még-et. Az addig fog fájni, amig protézist nem kapsz. Utána meg mégjobban, csak majd máshol. :) Az én térdemet 14 évvel ezelött kelett volna megmüteni, ugy széjjel van kopva, hogy a dokik mókásabbnak találják a röntgenképemet, mint a Móritzka magazint. Ez a térdmütögetés annak idején még gyengébben ment nekik mint ma, ma azért már van olyan akinek jobb lesz utána. :) Részemrol nem aggodalmaskodok, ha fáj, hagy fájjon, ebbe azert nem halok bele. Mondjuk az is igaz, hogy nekem nem szokott bevizesedni, igy viszonylag könnyen magyarázok. Aztán lehet, hogy pont azert nem dagad be, mert folyamatosan edzek, ezt már nem tudjuk meg sosem. Ha engem kérdezel totál nyugodtan edzzél vele, csak ne fuss kemény talajon. (Bár én állat vigan járok squash-olni is, a kedvenc sebészdokim szeme elött guggolgatok másfél mázsával, 30-40 km-eket korizok, látod mégis élek még.) Akkor vagy beteg, ha betegnek érzed magad, betegként kezeled magad. Csak mi emberek hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy tökéletesnek kell lennie az alketrészeknek bennünk. Francokat! Hagy villogjon néha az olajnyomáslámpa, elmegy igyis ez a kotroc 70 evig. Söt jobbal elmegy mintha vitrinben tartanánk. Az izületikopás nem betegség, csak egy állapot. Amugy halottál a Condrosulf nevü izületgyógyszerröl? Kérdezd meg a dokidat, azzal elég jól szinten lehet tartani a dolgot.

CsDA Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4541
Szia Kicsijucus,

én sokmindentől el lettem tiltva az elmúlt időszakban (mozgásformák), de le kell/ett adnom jópár kg-t belgyógyászi ukászra(!).
Szerintem érdemes lenne kipróbálnod a callaneticset. Ha nem akarsz könnyvekkel bajlódni, már lehet VHS, vagy DVD-n kapni

Üdv

CsDA

Előzmény: Kicsijucus (4539)
CsDA Creative Commons License 2002.10.27 0 0 4540
Sziasztok,

lehet, hogy lehetetlen eset vagyok, de hátha... :-)
Az elmúlt időszakban lefogytam 14 kg-t. Étkezéssel és callanetics-szel.
Lehet, hogy nem tartjátok sokra (callanetics), de nekem az adott körülményekhez nem sok választásom volt.
A túlsúly, térdeim sajnos intnzívebb mozgásformát nem engedtek. Így is azért szerintem teljesítmény a leadott súly. :-)
Még 10 kg-t le kell adni ahhoz, hogy elérjem a normális súlyom (belgyógyász szigor(!) :-))).
Mi a véleményetek a callaneticsről illetve a yogáról? Esetleg ismeretség?
Az étkezésem belgyógyász állította össze, úgyhogy az már adott, csak valahogy fel kellene kicsit turbózni a folyamatot, illetve jó lenne kicsit "sprotosodni" :-)
(Sajnos az uszodáról is le kellett mondanom, úgyhogy ez a variáció is kilőve.)
Tehát ha van valami ötletetek, akkor szívesen fogadom

Köszönettel

CsDA

Kicsijucus Creative Commons License 2002.10.26 0 0 4539
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek:
Nem régen megtükrözték a térdizületemet,s megállapították,hogy csúnyén ki van kopva az izületem.Azt tanácsolták,hogy kíméljem a térdem,uganakkor erősítsem a combizmaimat,hogy tartsák az izületet a megnyúlt szalagjaim helyett.Én nagyon szeretek tornázni,de azt nem merek,mert még fáj,lépcsőzni sem bírok.Félek,ha nem mozgok, meghízom.Milyen térdkímélő,de hatékony zsírégető mozgást javasoltok?
sylvike Creative Commons License 2002.10.26 0 0 4538
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki kipróbálta a tae-bo-t? Kíváncsi lennék a véleményetekre ezzel a sporttal kapcsolatban.
Régen meg lehetett kapni videókazettán (aki "feltalálta", az tartotta rajta az edzést), de a bolt, amelyik árulta bezárt, így erről lemaradtam.
Sylvike
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.25 0 0 4537
Üdv, Robzon!

Öö. Először: Hülyeség. :) Nem tudhatod mi áll jól nekem.

Másodszor: Igazából nem fenyegetőzök. A helyzet úgy áll, hogy ez egy alapvetően jó topic, szerintem. Egyike annak a nagyon kevés topicnak, amiket én több-kevesebb rendszerességgel olvasgatok, és bele is írok időnként.
Amióta Hercegnő megjelent itt, azóta egy teljességgel értelmetlen, jelentés nélküli vita zajlik. Igen, értelmetlen és jelentés nélküli azért, mert Hercegnőnek esze ágába sincsen alakot formálni, szóval nem tudom, egyáltalán miért jött ide. (A topic címe: Alakformálás) Elolvastam, hogy mit akar. Ehhez két dologra van szüksége. Mondjuk a Tápanyagtáblázatnak arra az egy-két oldalára, ahol jól le vannak írva a korszerű, egészséges táplálkozás alapelvei (bár erre sem, hiszen saját elmondása szerint tudja); meg a leghatékonyabb kardio mozgások (futás, canga, úszás, ergo) felsorolására (ez utóbbi meg már megtörtént). Ezzel szemben ő itt vergődik, és össze-vissza vádol mindenkit minden hülyeséggel, miközben egyszerű biológiai alapfogalmakkal sincs tisztában. (Azt persze tudja jól, mit kell megváltoztatnia a táplálkozásában, na igen... Te meg bulémiás vagy. :))))
Szóval, amikor benézek, és megint egy hosszú beszólást látok, amiben nincs egyetlen sor sem az alakformálásról, csak személyeskedés és fikázás, nem örülök. (Főleg, hogy azt mondta, nem veszi figyelembe a te beszólásaidat, ezzel szemben mégis elolvassa őket, és mégis válaszol rájuk...)

Semmi más nem történt, csak felhívtam rá a figyelmét, hogy ez teljesen kimeríti a Modus Moderandiban leírtakat, és ezért bárki nyugodtan kimoderáltathatja őt innen, szándékos és folyamatos offolásért, topicrombolásért. Szerintem ezzel felvilágosultabban és értelmesebben jártam el, mintha véget nem érő vitába bonyolódtam volna vele, aminek újabb anyázás meg fikázás lett volna a vége.
Ne hidd azt Robzon, hogy elindítasz benne valamit. Egy nick vagy a netről, és nem is akar foglalkozni veled. Csak annyi neki, hogy gondol egyet és nem olvassa el a hozzászólásod, és kész. Máris nem tudsz rá hatni semmit, akármennyire is akarnál. Úgyis magának kell rájönnie arra, amire rá kell, végső soron. Persze az más lenne, ha tanácsot kérne tőled, de kifejezetten felszólított rá, hogy ne szólj hozzá, és ne adj neki tanácsokat. Akkor miért írsz neki? Mert tudod, hogy úgyis elolvassa, és tovább fog fikázni téged? Ha ezt akarod, akkor viszont miért írod azt óriási vastag betűkkel, hogy vegyen mindenki vissza? Ha egyértelműen megmondta, hogy nem kíváncsi rád, nem kellenek neki a tanácsaid, miért erőlteted a vitát? Így soha nem lesz vége. Ezért kell a kimoderálás, végszükség esetén.

Na. Érted... :)

Előzmény: Robzon (4535)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.25 0 0 4536
Helló Robzon,
Te jobban értesz ennek az elméletéhez, mint én, különösen mert én csak a saját példámból bírok okulni, de az tuti, hogy ha (elképzelt eset) csak szobabringával lehetne lefogyni, akkor én is úgy sírnék itt mint a mi Hercegnőnk :-) Fárasztó és unalmas, siralmas nyűglődés, nem is csodálom, ha nem használ, különösen ha 20 percnél nem megy tovább a szerencsétlennek, akkor még tán el se kezd zsírt égetni, és máris otthagyja a francba, még tán bele is rúg egyet. Én a mai napig kerülöm kurva nagy ívben a szobabiciklit, és most lehet belém rúgni.
Ez lehet az "egyénnek megfelelő stratégia" alapesete :-)

Kérdeznék még valamit. Vannak olyan jó kis edzések, mint pl. a boxaerobic, amit elvileg aerob mozgás, gyakorlatilag viszont súlyosan anaerob, amire következtetek a pulzusból (180 körül), meg az egyes gyakorlatok közepette az érintett izomban érzett bitang fájdalomból, utóbbi nyilván oxigénhiány következménye. Kérdésem, hogy ez az edzés szerinted azért jó-e valamire, zsírégetésre mondjuk nem, az izom is ég vagy mi a nyavalya. Hanem azért állóképesség fejlesztés vagy hasonló történik? (Egyébként azért járok, mert tök buli, és mert nagyon jól esik a hátamnak).

Előzmény: Robzon (4535)
Robzon Creative Commons License 2002.10.25 0 0 4535
NormaJean!
Ehhez a "kedvünkre valo mozgäsforma" temähoz. Persze, hogy jo lenne, ha az a mozgäs ami hasznäl jol is esik. Csak eppen a legtöbb tulsulyosnak egyältalän semmilyen mozgäs nem esik jol eleinte. Vannak kevesbe es jobban elviselhetö mozgäsformäk a szämukra. Meg kell talälni a kompromisszumot a hatekonysäg, es a tolerälhatosäg között. En ugy velem, hogyha hamar megerösitest kapnak azaz megtapasztaljäk a hatekonysägot, akkor jobb eselyuk van az eletmodvältäsra, mintha egy jobban tolerälhato de kevesbe hatekony mozgäst välasztanak, ugyanis itt kisebb a megerösites, "minek nyüglödök ha alig hasznäl". Aztän az is ott van, hogyha räerez, hogy mennyi munkäval jär a zsir elegetese, talän kevesebbet fog feleslegessen enni, mert nagyon nem eri meg. Szoval en azt mondom, hogy egy jobban elviselhetö, de kevesbe hatekony mozgäsforma, többnyire kisebb megerösitessel jär, mint egy nehezebb de hatekonyabb. Ezert tartom jo kompromisszumnak a szobabringät. (meg meg van sok mäs elönye is: pl. idöjäräsfüggetlen es biztonsägos). Persze az egyenfüggö hogy mekkora mentälis terhelest visel el, de az biztos hogy celszerü ennek a felsö hatäräig elmenni, mert a hatekonysäg miatt, gyorsabban bekövetkezö eredmenyek beindithatjäk azt a bizonyos celkitüzes-eleres-megerösites spirält ami a motiväcio fenntartäsähoz szükseges. Persze az egyennek megfelelö strategiät megtalälni müveszet.

Pucros Macko!
Szegeny mütött medvenk. :) Tudod egy edzes addig izomepitö amig ät nem lepi a regeneräcios kepesseged hatärait. Ha most nyuztak akkor nyilvän azzal vagy elfoglalva, hogy gyogyulj, tehät az edzes tullepi a regeneräciod hatärait azaz csak rombol. Ilyen städiumban izomepitö edzes nem javasolt. Könnyü ätmozgato jellegü aerobedzes visszont növelheti a regeneräcios kepessegedet, menj uszkälni, vagy jo lehet (mokäs, de terdmütetek utän javasolt) a kis terhelesen valo szobabringäzäs is. Persze kerdezd meg a dokidat is erröl. Szoval az izomepitö edzest läbra addig felejtsd el amig nem vagy totäl egeszseges.

Mirminc!
Te vagy a sztär alakformälonk, az mär biztos.

Robee!
Ha valamilyen täpanyagot pluszban beviszel, attol persze nem szälkäsodhatsz. Ez gondolom vilägos. A jominösegü feherjebevitel szokott töbnyire problema lenni. Az izomepiteshez megfelelö amino-profilu feherjekeszitmenyek nem olcsok többnyire, vannak különbözö mätrixok,egyenfüggö ki melyiket tudja legjobban hasznosiani. Probälkozz elsöre whey es szoja keverekkel, vagy csak whey proteinnel. Van egesz olcso is, az a kekdobozos magyar gyärtmänyu, 750g valami 4 rugesz, es szerintem egeszfranko. Persze az izmok fökent feherjekböl epülnek fel, de az izomepiteshez szükseged van jominösegü összetettfeherjekre, es többszörösen telitetlen zsiradekokra is. Ez utobbiakat szerintem jol be lehet vinni tudatos täplälkozässal is. Az ugymond tömegnöveleö porok, gyakran a 30% feherje, 70% szölö, vagy gyümölcscukor receptre epülnek. Hät mit ne mondjak, kisse drägän merik az ocska cukrukat! A cukor egyszerü szenhidrät, nem tul ertekes a szervezet szämära, ha összehasonlitod az összetett szenhidrätokkal (teljeskiörlesü gabonafelek, pl.). Az hogy a fittnes-bolt eladok közt sok hülye van pedig nem ujsäg, ez egy bonyolult tema kepzett biokemikus kellene ahhoz, hogy valoban egyenreszabott es hiteles tanäcsot adjon. En is felhülye vagyok ehhez, lewhet, hogy jobban järsz ha tanulmänyozod a szakirodalmat. :)Ja, de a szakirodalomnak älcäzott reklämszövegeknek ne dölj be!

Murdock!
Temegmitidegeskecc? (Amugy nagyon rosszul äll neked amikor fenyegetözöl...)
Szegeny Hercegnö egy eltevedt ember, nem kell bäntani, allomvilägban el persze hogy konfrontälodik a realitässal neha. Kepzeld csak az Ö älmaiban bordäs hasu kisportolt herceg büszken setäl minden emberi mertek szerint sulyosan elhizott ennek ellenere csodälatos alaku es jolöltözött hercegnövel. Aztän jön a szigoru valosäg: durr. Rossz lehet, te meg itt fenyegetözöl, mint egy alulfizetett jogtanäcsos.

robee Creative Commons License 2002.10.25 0 0 4534
HEllo

Tegnapi nap folyamán egy táplálékkiegészítőket áruló boltban azt mondták nekem ,hogyha én fehérjét kezdek el szedni akkor attól maximum fogyni és szálkásodni fogok .

Kérdés .. mi ebben az igaz ? Mert végülis a szénhidrátokat azt magam is be tudom vinni a táplálékból amit elfogyasztok de amit Robzon ajánlott fehérjéből (2g/tkg/nap) adagot már sajna nem .

Mondjuk ebből néha kezd elegem lenni ,hogy ahány boltba megyek annyiféle egymásnak ellentmondó véleményt hallok és most én nem vagyok ahoz elég gazdag ,hogy kisérletezzek 5-10ezer forintos táplálékkiegészítőkkel .

Üdv. Vic

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.24 0 0 4533
1etertek: prmatorna kalapkaki, mert lehetetlen kovetni, inkabb csak reparagcsalas kozben vigyorogtam rajta jokat mikor adtak a TVben.

viszont a stepaerobic szerintem is jo, otthon mar egesz belejottem (bar ahova jartam borzasztoan nagyon ugralos-tancos volt de azert hozza lehetett szokni). erre elmentem ide egy orara, a franc se gondolta volna hogy 6Ekmre total mas lepesek vannak, es nem egy koreografiat tanitanak meg es csinaljuk, hanem 50perc alatt vagy 4-5ot amit keptelen voltam kovetni... ugyhogy marad a bringa egyelore meg a tobbi cucc aztan majd otthon par het mulva megint johet :))

a kick-box biztos jo, en tae-bot proszaltam parszor es az eleg jol megmozgatott.

2i

Előzmény: Törölt nick (4530)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.24 0 0 4532
Ahh... Mégis beleszólok, mer má sok lesz, én meg kedvelem ezt a topicot. Hercegnő. A 4514-es hozzászólásod szerintem egyértelmű arról, hogy mit akarsz, és mit nem; mi a véleményed a saját külsődről, stb. Amit most éppen a 4514-es miatt megkérdeznék: Miért vagy itt?

Figyelj: "...nem bírom azt a tempót hosszas gyakorlás után sem, amit itt diktálnak a cél érdekében. Mozgok mert jól esik. Fogyózni pedig nem akarok, de változtatni az étkezési szokásaimon igen és tudom is, hogy hol kell. Ezket legalább be tudom tartani, így remélem hosszabb távon is működni fog.
Sexisebb lennék e minus x kilóval? Lehet, hogy igen. Jó lenne ez nekem? Nem, mert sokkal inkább a szép külsőmért szeretne valaki, ami nem tart örökké."

Ennyi. Nem akarsz fogyókúrázni, de még csak lefogyni sem. OK. Semmi mást nem akarsz, csak modernizálni az étkezésed, ezt pedig tudod, hogyan kell. OK. "Mozogsz, mert jól esik." - ehhez meg nem hiszem, hogy az alakformálási topic segítségére lenne szükséged. Mozogni amíg jól esik - mindenki tud. Kocogj, cangázz, ússz vagy evezz (ergo), vagy akármi. Hozzátéve, hogy amióta itt vagy, azt hiszem kaptál bőven tanácsokat több embertől is itt, amikkel elboldogulhatsz, a te céljaiddal nem hiszem, hogy több útmutatásra, tanácsadásra lenne szükséged. Főleg, hogy saját elmondásod szerint tudod jól, mi a célod, és mit kell tenned érte.

Ha érdekel valami, kérdezd nyugodtan a hozzáértőket a topicban, de úgy látom, téged jelenleg egyáltalán nem érdekel az alakformálás, úgyhogy nem értem, miért vagy itt. Most leseggfejezhetsz engem is, de ha csak fikázni jársz ide, akkor - ha Robzon nem teszi meg -, hidd el én rövid úton véget vetek itt a pályafutásodnak, mert kimoderáltatlak a pi**ába. Minden rossz szándék nélkül, nem azért, mert bajom lenne veled, hanem azért, mert ez még egy jó topic, és a te viselkedésed meg tökéletesen kimeríti a Modus Moderandit. És ezzel mindenki egyetért ebben a topicban. Ha alakformálásról beszélsz, semmi gond, szívesen látunk. De hogy _folyamatosan_ offolsz, egyszerre több embert sértegetsz primitíven és durván, össze-vissza vádaskodsz, és közben rohadtul nem érdekel az alakformálás, és nem is akarsz egyáltalán alakot formálni, akkor... Nevetséges amit művelsz. Megkértek már páran, hogy alakformálás legyen a téma. Én viszont csak egyszer kérlek meg, most. Aztán mész innen.

Ennyi. Ez volt az első és utolsó hozzászólásom a témában.

Ui.: Robzon, kösz a választ, holnap majd írok!


aagica Creative Commons License 2002.10.24 0 0 4531
Nekem a kick-box aerobic jött be: jól levezeti a feszültséget, oda lehet képzelni a főnök fejét, ahova ütsz/rugsz.:))
Minden testrészt megmozgat. Igaz, ezt egy óra futással kombináltam, de használt.
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.24 0 0 4530
Ha ez a vizes hulahopp netán bejönne, akkor részletes leírást kérünk szépen róla!

A prímatorna alapfilozófiájáról sejtelmem sincs, biztos van neki, de nem sikerült megfigyelnem. Amúgy egy tetű zenére végzett koreografált erősítés-izé, mire felfogná az ember a gyakorlat lényegét, már a következőnél tartanak.
Az órát úgy tartották, hogy belöktek a magnóba egy kazettát, amin rajta volt a zene plusz a néni hangja mint utalt a következő gyakorlatra (nem elmondta a teendőt, csak utalt rá, nekem meg tudnom kellett volna, hogy mi jön, de honnan?) meg mondta hogy: és kettő balra és jobb és bal. A gyakorlat maga pedig nem eccerű lábemelés, felülés, ilyesmi, hanem meg van csavarva egy kicsit, de szerintem csak azért, hogy látványosabb legyen, értelme semmi.
Néhány próbálkozás után feladtam, mert nem találtam érdemesnek arra, hogy erőlködjek miatta. Egyébként meg úgy értékeltem, hogy itten a szart vegyítették a baromsággal.

Előzmény: Joana (4529)
Joana Creative Commons License 2002.10.24 0 0 4529
Mi ez a prímatorna, már annyit hallottam a nevét.

Stepböl már voltam kezdöknek valón, az dögunalom volt, a haladóknak valón meg csak néztem mint rozi a moziban, mert nem birtam követni a lépéseket. Naálm vszleg hiányzott ez a majd én megmutatom nektek :)

Nekem a kicsit erobikos problémzónás edzés jött be, oda járok másfél éve.
Has témakörben kitartóan kisérletezek tovább a vizes hullahoppal, majd meglátjuk, használ-e, mindenestre nagyon jól esik.

Előzmény: Törölt nick (4528)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.24 0 0 4528
Hát lehet, hogy így van, de az én szubjektív meggyőződésem szerint kezdetben nagyon sokat számít az, hogy a mozgásforma, amit választottál, vagy amivel kísérletezel, az ne gyötrelem legyen, hanem élvezetes, illetve legalábbis érdekes.

Nekem ez bejött. Nem jött be az úszás (pedig kíméletes az ízületekhez), meg néhány ostoba aerobic-fajta (ez a prímatorna nevű például), meg a callanetics (jójó, de egy gramm nem megy le tőle), meg a szobabicikli és még sorolhatnám.
Áldott szerencse, hogy találkoztunk, a step-aerobic meg én.
Azóta megerősödtem annyira, hogy el mertem kezdeni futni, és a következő cél a maraton.

Előzmény: mirminc (4527)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!