Neeeem. Én bal oldalt állok a két fiatal mögött(lány->PeTra és fiú->BoTie).:)) ("Fiatal mögött": Mintha milyen öreg lennék:). Az a magas szemüveges vigyorgós szakállas vagyok.:)))
Összerakás óta mentem vele kb 50 Km-t és csont száraz.) ___> ez most nagy dolognak számít ?? Csak azért kérdem mert az én bogim mocija mindig is csont száraz volt amiota megvettem ja és természetesen van benne olaj és megfelelő mennyiségű bár kb 200km után fullra szétszedtem a kocsit a kasztnijavítás miatt 3éve de a moci alatt azóta sincs egy csepp olaj se és mikor mozogtam vele pl festőhöz lakatoshoz stb mindig pöccre indult és nem töltöttem még akksit se.
Most rakom össze!!
Segítséget szeretnék kérni kibillenthető oldalablak "B" oszlopon lévő zsanérját borító vajszín borítás kéne. Meg olyan vajszínű U-profil ami a kibillnethető oldalblaknál a kasztni peremén van. Előre is köszönöm mindenkinek!
Végül ajánlom mindeniknek a www.netbugs.de oldalt
Ide fel lehet rakni képet a kocsitokról!!
Akkor jó :-))
Léci küldj egy telszámot mélben.
az itteni mélcímem nem kóser.
az igazi: npityu@freemail.hu
vagy én küldöm el neked. Hova mehet?
Üdv: Pityubácsi
Ajjajaj!
Kb vasárnapig nem érek rá egy kicsit sem :-(((
Ha legközelebb jársz erre, akkor írjál légyszi.
Akkor megejtehettyük a cserét.
Köszi: Pityubácsi
Csütörtök estig Pesten vagyok. Az óra 140-ig mér, krómkeretes, cserélném 160-asra. Ha ne tudok szerezni 160-ast, akkor ezt teszem be a kocsiba. Ha van 160-asod, találkozhatnánk, írj emilt.
Szal',összeraktam a motort,elmostam minden alkatrészt,ahol olaj megy,kicseréltem az összes tömítést,szimmeringet.Sajna a főtengely ékszíjtárcsa felőli végén is engedte az olajat,de itt nem szimmering van csak egy lemez,ami szétveri az olajat,és egy "menetes" rész a szíjtárcsán,ami visszatessékeli az odajutott partizánokat...
Nagyon kis hézaggal illeszkedik,szinte hozzáér a blokk furatához...Elképzelhető,hogy ezentúl itt nem fogja okádni az olajat ?
Összerakás óta mentem vele kb 50 Km-t és csont száraz.)A "menetes" rész el volt tömődve olajkoksszal gondolom ez is hozzájárult hogy itt elszökjön az olaj.
Mint mondottam,a hidrotőkék takarítás után jónak tüntek,bíztam benne,hogy beindítás után nem fognak csattogni.
Hát nem egészen így lett....
Kevésbé,de szerintem ugyanazok ujra megszólaltak és csattogtak.
Járattam egy-másfél órát,nem akart elmúlni.Levettema szelepdeknit és látszott is,hogy 3-4 hidro "rugózik".
Gondoltam állítok annyit utána,hogy ne hirdotőke rugózzon,hanem egy kicsit emelje is meg a szelepet.(Mintha negatív szelephézagot állítanék).Reméltem,hogy beállnak,és kipréselik megukból az olajat előbb utóbb.
Mikor beindítottam (átforgatás után) az történt,amire számítottam,alapjáraton nem ment 1-2 henger,de 1-2000-es fordulaton már jó volt.(nem döcögött).
A csattogás is megszűnt,de a szelep kitámaszt...
fél óra járatás után megszűnt a szelep kitámasztása,és a csattogás sem jött vissza.
Azóta többször is indítottam hidegen,1-2 napi állás után,és nem csattog,nem támaszt ki.
Szóval úgy néz ki jó lett.
Amin igazánmeglepődtem : Az emissziós értékei nagyon jók : alapjáraton CO :1.5 % HC 150ppm
fordulaton CO 0.5 % HC 100ppm.
A 100-150-es HC mellet biztos,hogy nem támaszt ki a szelep,szóval ez is megnyugtatott :)
Kösz a segítséget mindenkinek. :)
Kisa
U.i.: Azt a sok légterelőlemezt míg elmostam,meg visszatettem...na az nem semmi,azt hittem sosem fogy el :)
A Kipufogót összeette a 20 éves rozsda,azt összerakni sem egyszerű történet :)
Inkább a forgattyústengely lökethossza más. Nem? Az 1300-asnál 69mm az 1200-asnál 64mm. Vagy most nem ugrik be konkrétan...
Pl a Mexico Keferek blokkjai mind 1600-osak. Az olajjaratok is nagyobbak, csak "le vannak hengerileg meg dugóilag, meg főtengelyileg butítva".:)
Azt hallottam, hogy egyes 1200-es és 1300-as motorok nem örülnek az 1600-os hengereknek/dugóknak, mert túlmelegszenek, a kevesebb olajjarat és a szűkebb keresztmetszet miatt. Ezeknél rendszerint a 3-as henger körül sérül a blokk!:(((
Igen, a bogarasok között üdv :-))
Az 1200-es és az 1300-as bogi motorja között sincs oly nagy különbség.
Asszem csak a dugók meg a hengerek mások.
Osztán tavaszra szép legyen Fáni :))
Szia Pityubácsi!
Üdv a bogarasok között?:)
Azért nagy élmény volt, amikor először ültem be a kicsibe és már az első bogár köszönt nekünk.:)
Egyébként a Gabekkal már leveleztem a kocsival kapcsolatban, jó tanácsokat adott.
A kárpittal várni fogok a festésig, ami tavaszra van előirányozva, addig szegénykém kicsit kopottasan fog járni.
A bogárklubba asszem be fogok lépni, mert látok fantáziát ebben az olcsó kötelezőben, ráadásul a Fáni már túl is lépte a szükséges kort. (70)
Volna még egy kérdésem. Találtam egy 1200est, lejárt műszakival, kicsit megfáradt kasztnival. Érdemes megvenni? Alkatrész ami benne van szerintem lazán megvan 65, de az enyém 1300as, így a motor dolgai már gázosak a többi cuccot meg nem tudom, hogy mennyire lehet csereberélni.
Szia partizán, üdvözöllek a klubban! :-)))
Ha van valaki a családodban, aki jól tud varrni, akkor bele lehet vágni szerintem egy kárpitozásba (monnyuk én nem vállalnám be), de arra készülj fel, hogy nagy sz*pás lesz.
A kötelező miatt akkor érdemes belépni, ha már elmúlt a bogarad 30 éves, mert akkor óccsó.
Jövőre én is bogárklubos leszek :-)))
Ha még nincs Fáni 30 éves, akkor a mabisz oldalán tudsz kalkulációkat csinálni. www.mabisz.hu
Na üdv: Pityubácsi
u.i.: mielőtt belevágsz a festés stb-be azért nézesd meg egy kóser lakatossal
nemrég vettem egy bogarat. Talán ismeritek is, szokott járni találkozókra, barna és fáninak hívják.
A lényeg az, hogy motorikusan nagyon pöpec, viszont a festés, belső tér elég ramaty. Rendbe akarom hozni a gépet frankón, de azért arra nincs pénzem, hogy mindent "szakemberek" csináljanak meg. (Csak egy mezei tetőkárpitra mondtak nekem 30eft-t) Ami otthon, igényesen megcsinálható, azt én is szívesen bütykölöm. Kérnék gyakorlati példákat, tanácsokat.
Az üléskárpit is elég gázos. Elől szövet golf 1 ülés, hátul bogár fekete műbőr. Meg lehet oldani, hogy ezek egyformák legyenek huzatügyileg, vagy szarakodjak ocsmány üléshuzatokkal?
Érdemes belépni a Kötelező miatt a bogárklubba? Vagy hol a legolcsóbb a kötelező?
A mail kamu, ne írjatok oda, inkább ide: kalmarsz@wap.hu
1. A Magnum-féle VW Bogár: a legenda él, nambervan
2. 60 jähre Käfer, német multimédiás cucc, ez is eléggé nagyonjó
3. Ugyanennek egy későbbi verziója, nyúpitlivel elcsúnyítva...
4. Volkswagen 50 jaar in Nederland, mint a címéből is látszik, holland cuccos, főleg pdf meg videók
5. 1999 vweuro, mint a címe, meg még más nemzetközi (nyugat-európai) bulik anyaga
6. Ez kicsit offtopic: egy (audio)cédényi Porsche-hang
+1 (vagy 2) saját gyártású, majd ha lesz egyszer végre időm befejezni :-)
Az itt szereplő emilcímem helyett (momentán sztrájkol) meg tudom ajánlani a vwinfo@fw.hu-t.
nekem jó a szombat 4 óra meg a vasárnap 9-10 is ha a városban gondolod, akkor hol??
nemárt ha meg is találom :-)))
lényeg hogy a F1-röl nem maradok le :-)))
Nem tudok róla, hogy lenne valami bajom, ami miatt örökösödési dolgot kéne elintéznem Boxoskával.:)Remélem nem is lesz semmi gond. A légszittyót meg nézd át LOL!:)