Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 545
Hol húzod meg a határt az ésszel és az ész nélkül való száguldozás között? Rábízod a vezetőre? Az megy most is.
Előzmény: Mike (542)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 544
Ugyan miért omlana össze a gazdaság? TOvábbá milyen jobb ötleted van arra, hogy a sok baromarcút meg lehessen fékezni? Vigyázz, nem elszórt jelenségről van szó! Végül még annyit, hogy az eredeti javaslat nem az első esetre vonatkozott, hanem visszaesőkre.
Én olyan országban szeretnék élni, ahol megbüntetik, aki arra érdemes, és ahol nem kell rettegnem egy zebrán való átkeléskor.
Előzmény: Mike (543)
Mike Creative Commons License 2002.10.02 0 0 543
én nem akrnék olyan országban élni, ahol a gyorshajtás gyilkossági kisérletnek minősül. másrészről Mo. gazdasága összeomlana, ha ezt bevezetnék, és be is tartanák.

inkább a vezető nélküli autókon kéne meditálni

Előzmény: Törölt nick (540)
Mike Creative Commons License 2002.10.02 0 0 542
szvsz lehet száguldozni, de mint mindent ezt is csak ésszel. ez az eset nem az.
és elismerem, van amikor az autós egyértelmüen hibás.
Előzmény: Nikolka (525)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 541
Veszélyeztetés. Ez már végképp nem erős kifejezés.
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 540
Márpedig ennek kell jönnie, ha a szép szó nem használ. Ha jobban megbolygatjuka kérdést, az ilyen szabályok áthágása potenciális gyilkossági kísérlet.
Előzmény: Mike (538)
Mike Creative Commons License 2002.10.02 0 0 539
szvsz nem azért vannak a törvények, a btk, hogy megtoroljuk a velünk történteket. ha megtorlásra vágyik vki, akkor menjen aztán torolja meg saját kezével.

az fel sem merül ugye minden szörnyülködőben, hogy esetleg nem a gázoló tehet a balesetről? Az, hogy felelőtlenül mászkálunk át az uttesten, soxor a piroson át, vagy körbe sem nézve lépünk ki egy parkoló jármű mögül. Nem akarok részvétlen lenni, de az ide írók javának ez a fejében fel sem merül, csak egyből gyilkos indulattal követeli a másik ember fejét. Ezen emberektől csak annyit kérnék, tegyék már föl maguknak azt a kérdést: én mindent megteszek mások és a saját épségem érdekében? nem hajtok gyorsan, nem futkosok át a piroson, elmagyaráztam a gyerekemnek, hogy közlekedni veszélyes? Mielött vérbosszúért kiáltozna.

Tudom, most nem szereztem jópontokat, és mindenki nekem fog esni, de nem baj.

Mike Creative Commons License 2002.10.02 0 0 538
Borzalmas világot vizionálsz
Előzmény: Törölt nick (536)
Nikolka Creative Commons License 2002.10.02 0 0 535
Sokan mások megússzák..hát igen sajnos:-(

Az ír állat akkor is elütötte volna a gyerekeket, ha be van építve a kocsijába az a szerkezet, de gondolom nem először hajtott gyorsan és ha elkapták volna őt a szerkezet jóvoltából már előbb, akkor a gyerekeket már nem tudta volna elütni..mert valószínű akkor már nem lett volna jogsija.

Előzmény: MGPB (533)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 534
...Nektek ez még egy szomorú momentum, de a fontos most már a kislegény :-)))
Előzmény: MGPB (533)
MGPB Creative Commons License 2002.10.02 0 0 533
A jövő héten másodfokon is elkezdődik a tárgyalás. Ha ez vigasztal valakit (engem nem), fogházban fog merengeni arról, hogy mit rontott el. Sokan mások viszont megússzák. Már csak ezért is fontosabb a megelőzés: a gazdagság fordítottan arányos a várható büntetéssel.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (531)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 532
...az hogy nincs börtönben, az egy másik szomorú történet, ami kapcsolódik...

Egyetértek a morállal is, de a betegségeket is gyógyszerrel, s néha műtéttel "gyógyítják", nem mindig megelőzéssel. Amit én felvetettem, az kényszer-gyógyszer. Egyébként ez a KRESZ is, a BTK is, nem?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (531)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.10.02 0 0 531
De hisz elkapták, és mégsincs börtönben!

Elolvastam, de nem győztél meg vele. Értem, amit mondasz. Nem általánosságban vagyok a korlátozások ellen, csak nem hiszek ennek az eszköznek a hatékonyságában. Belülről kell változnunk, változtani másokat és magunkat is. Igen, nekem is, mert én is rajtakapom magam olykor, hogy veszélyes dolgot csinálok, és ez nem feltétlenül gyorshajtás!!! Sok idő, sok idő... És az is kellene, hogy az autó ne státusszimbólum legyen, hanem használati tárgy, akkor kevesebben janiznának vele.

Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 530
Tévedsz: pontosan tudta, hogy durva szabálytalanságot művel, de azt is, hogy nem tudják bizonyítani... arra meg nem számolt, hogy hibázhat, lásd mit írt MGPB a (490)-ben...
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (529)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.10.02 0 0 529
Ez az ír állat nagyon is jó példa. Gondolod, hogy egy ilyen rögzítőszerkezet visszatartotta volna? Szerintem nem, hiszen pontosan tudta, hogy durva szabálytalanságot művel. És ha elkapják, és kiderül a logfile-ból a gyorshajtás? Hisz így is kiderült, és lazán hazasétált, és azóta is röhög a bíróság pofájába! mi lenne, ha baleset nélkül kapták volna el puszta gyorshajtásért? Nem látom be, hogy a kütyü változtatná meg a helyzetet.
Előzmény: Nikolka (525)
Nikolka Creative Commons License 2002.10.02 0 0 528
"Azért gondolkodj el, hogy mit áldoznánk fel azért, hogy a szeretteink életben legyenek.

Én, a magam részéről bármit, beleértve a saját életemet is. Pillanatnyi habozás nélkül.

A javaslat nem arról szólt, hogy MINDIG rögzítse a szerkezet a kereszteződésen áthaladást, hanem arról, hogy SZABÁLYTALANSÁG ESETÉN. Ha jól belegondolsz, a mostani "traffipax" felvétel is ugyanezt teszi. "

Azt hiszem Oberon tömören leírta a lényeget!

Előzmény: Törölt nick (526)
lakos Creative Commons License 2002.10.02 0 0 527
Igen ez nehéz kérdés, hogy mit és milyen mértékben áldozunk fel, és minek az érdekében.
Ha elfogadod a fennálló jogrendet és szabályokat azzal is "feláldozol" valamit ha így furcsán is hangzik. De azért hangzik furcsán, mert belátod, hogy ez itt most jelenleg így működik, így tud csak működni. (Úgy-ahogy) Az megint más kérdés, hogy mi van a jogszabályokban.
De ha belegondolsz, már ma is igen sokmindent föláldozunk, más, pozítívnak ítélt dolgok miatt.
Ha egy olyan korlátozást karnak bevezetni amit a társadalom döntő része nem fogad el (előbb-utóbb), és élből elutasít, akkor nagy valószínűséggel nem fogják bevezetni, hiszen a politikai vezetés hatalma, ha a demokrácia keretei között játszunk, valahol mégis a nép kezében van. Persze egy diktatúrában ez nem szempont. De így viszont előtte meg kell értetni, megmagyarázni, elfogadtatni valamilyen szinten és körültekintően, megfontoltan bevezetni.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (524)
Nikolka Creative Commons License 2002.10.02 0 0 525
Maradjunk akkor a két kis ember Marci és Petra tragédiájánál.
Hogy ha az az Ír idióta betartja a sebesség korlátozást, ami nem véletlenül van, és 50-nel halad, akkor valószinűleg nem sodródik fel a járdára és Marci és Petra még ma is élne!
Vagy ha Dányban az az állat nem 130-cal halad, hanem mondjuk csak a felével..akkor Tamás még ma is élne..és a gyerek még akkor is túllépte volna a korlátozást!
Nem értem miért jó az valakinek, ha száguldozhat, pláne lakott területen, amikor egy épelméjű felnőtt embernek a tudatában kell annak is lennie, hogy bármikor halálos balesetet okozhet, vagy éppen örökre megnyomoríthat egy másik embert?!
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (524)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.10.02 0 0 524
Orwellnek csoroghat a nyála...
Azért gondolkodjatok el, hogy mit áldoznátok fel a sebességhatár betartásáért.

A másik meg, hogy nem a sebességtúllépés a balesetek egyetlen oka. Sokszor sebességhatáron belül történik valami. Ne ez legyen az aranyborjú.

Nikolka Creative Commons License 2002.10.02 0 0 523
Oké..oké:-)

Örülök, hogy minden felmerülő esetleges hibára van vmi ötletetek!!!
Mostmár csak az a kérdés, hogyan lehetne elérni azt, hogy ez az ötlet meg is valósuljon?!

Előzmény: Törölt nick (522)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 522
...lya, a mezei telefon ettől sokkal többet tud, de kevesebbet is... lásd előbbi hozzászólásom...
Előzmény: lakos (520)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 521
Ellenőrzés: Nos, minden esetre nyilván nem jó, de azért ehhez is van gondolatom: az útkeresztekbe is bele lehetne szerelni egy jeladót, aminek az azonosítója bekerülhetne az adatok közé. Jöhetne olyan adat az oszlopról, hogy mennyi a megengedett felső határ, s ha egy ilyen kütyüvel közlekedő átlépi, akkor rögzíti, hogy hol és mi történt... Ha minden határon belül van, akkor nincs nyoma annak, ki merre járt, és védve vannak a jogok... Nyilván itt megint jönnek a személyiségi jogvédők, és nehezedik a probléma, de az ártatlanok védelmét én minden más előttinek képzelem, s bizony a szabályok ellen vétőkét másodlagosnak...
Előzmény: Nikolka (518)
lakos Creative Commons License 2002.10.02 0 0 520
Technika kérdése. Ha egy mezei mobiltelefon ki tudja jelezni, hogy éppen melyik városban vagyok, mért ne lenne ennek a regisztrálása is megoldható?
Előzmény: Nikolka (518)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 519
Szia...

Kütyü: nem lenne megoldás, hogy mindenkinek beszerelik, mert nem csak a gyorshajtás okozhat balesetet, az általános felelősségérzet, emberi morálnak kellene javulni, s az az, amire kicsi az esély :-(

Ellenkütyü: nos, az emberi találékonyság kimeríthetetlen, való igaz, ám azért én egy kis javulást el tudnék képzelni... sokakat visszafogna, s korrektebb lehetne az élet...

Előzmény: Nikolka (514)
Nikolka Creative Commons License 2002.10.02 0 0 518
Sajnos bagojjnak és lehának teljesen igaza van..valószinűleg egy idő után megbüherálnák ezt a szerkentyűt is, mint ahogy minden mást is meg tudnak a bűnözők:-(((
És amit leha írt..hogyan tudnánk ellenőrizni, hogy éppen hol követte el a szabálysértést????
Előzmény: Törölt nick (517)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 517
Arról nem is beszélve, hogy hirtelen fellendülne az ilyen szerkentyűket buheráló iparág. Amilyen mocskos korrupt, maffiózó az autószerelő szektor (tisztelet a kivételnek), hamvába halna az egész, csak néhány becsületes állampolgárt tudnának elkefélni.
Előzmény: leha (515)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.02 0 0 516
Jajj, persze, az is az emberi jogok csorbítása, hogy nem vághatok pofán csak úgy bárkit az utcán, igaz? Meg hogy ha kedvem szottyan, nem gázolhatok el csak úgy embereket a zebrán. TÁRSADALOMBAN ÉLÜNK, kéccsókolom, mások is élnek itt egy páran, az ő jogaikat is védeni kell, mint ahogy az enyémet is. Az ilyen álomarcú jogvédő barmokat, mint akiket Elnyomott is említ, ki kellene tenni egy lakatlan szigetre, aztán védjék egymás jogát.
Előzmény: lakos (513)
leha Creative Commons License 2002.10.02 0 0 515
egy apróság: előveszi a rendőr a tachográfot, a sofőr meg bemondja, hogy tegnap kinézett a hungaringre egy próbakörre ...
az ötlet jó, cs a megvalósítás ...
Nikolka Creative Commons License 2002.10.02 0 0 514
Értem én, az emberi jogok meg stb...
Csak nem tudom, hogy egy gázoló mennyiben érdemli azt ki, hogy legyenek jogai. :-(

Iagazad van abban, hogy alapból nem lenne tisztességes minden szgépkocsiba berakni egy kütyüt, de ez lenne a legjobb mégis!!!És még mindig azzal érvelek, hogy csak az lenne ellene aki állandóan szabályszegő!

BB..VV témát zárjuk le, mert nem értek egyet vele, és nem akarom, hogy ez itt vita téma legyen, emrt most nem ez a főtéma!

Előzmény: Törölt nick (512)
lakos Creative Commons License 2002.10.02 0 0 513
A technikai kütyü az autóba témáról jutott eszembe. A Tanítványok c. filmben, ami a 30-as években játszódik van egy jelenet. Cserhalmi egy fiatal nyikhaj grófot játszik és az autójával száguldozik az úton, piásan, a szembejövőkkel nem törődve, "Térjen ki a másik!" felkiáltassal. Mellette ül az Eperjes begazolva és neki magyaráz, hogy "rajtam kívül csak 1 embert ismerek aki ugyanilyen felfogásban vezet, de róla biztosan tudom, hogy nincs most az országban".
Illetve még azt fejtegeti, hogy ki kell használni az időt, mert "pár év múlva úgyis táblák, meg korlátozások lesznek mindehol..."

Valami hasonlót érzek ezzel is, végül is valahol az is az "emberi jogok" korlátozása, hogy a pirosnál meg kell állni, meg hogy vannak sebességhatárok, és végül is a többség ezt elfogadja illetve azt is, hogy ezek megszegéséért büntetés jár. Aztán ki tudja, valamikor a jövőben az ilyen beépített műszeres ellenőrzés is elfogadott lesz széleskörben, mint most a kamionoknál.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!