Keresés

Részletes keresés

El Che Creative Commons License 2002.09.27 0 0 9859
Annyit került már szóba az, hogy kinek, milyen sztorija van, és mit kell belőle közzétenni... Én most már azon az állásponton vagyok, hogy inkább ha feltűnik itt vagy máshol egy kezdő, akkor nem a vállam vonogatom, hanem ajánlok neki olyan oktatót, akit megbízhatónak tartok. Így aztán én is érzek némi felelősséget azért, hogy akit ajánlok, valóban minőségi oktatást csináljon: figyelünk hát egymásra, megmarad a kapcsolat, szóval tiszta haszon.:-)
rolanddiver1 Creative Commons License 2002.09.27 0 0 9858
Teljesseggel egyet ertek veled Szitipi! Szerintem is az ilyen onerzet nelkuli oktatokat fel kellene fedni. ha valaki vallalja , hogy gyorstalpalokon ongyilkosjelolteket kepez ki, az inkabb menjen Palesztinaba oktatni, ott ezert fogjak fizetni:-)Ugy gondolom, hogy okos ember hallgat a kritikara, es ezaltal lehet, hogy ra lehetne o(ke)t iranyitani a helyes utra!!! Meg 1998-ban merultem, olyan buvarral, aki a hajoroncsbol a felszinre erve kicsapta a konzoljat a gumicsonak oldalara, es azt mondta a bent uloknek, hogy"igy kell ezt kiszivni" ...10 Bar-t mutatott a nyomasmero oraja. O most egy BP-i oktato!?
szitipi Creative Commons License 2002.09.27 0 0 9857
Hello

Egyet értek veled. Nem feltétlenül jó a maximális hallgatás, embereket menthetsz meg vele. A palack elzárás remek rescue gyakorlat, Ön mentésre, pánikra, a gömbhal biztosan jót nevetne rajta.
Szerintem a 40-es merülést is nyugodtan leirhatod, az se biztos, hogy rosszul veszi ki magát, /hát ha Én voltam az:))))))/.

Meglehetne adni a jogot, az uj tanuloknak, hogy tanuljanak az esetekből, az oktatonak, hogy elmondja Ő is a saját verzioját, természetesen abban az esetben amig ezt kulturált formában tudja megtenni.

A tanfolyamokon és a merüléseken akinek már kicsit több merülése van, elég gyorsan rájön arra amit már elég sokat vesézgettünk itt a forumon, nem rendszer hanem oktató függö a tanulók képzettsége.

Van olyan tanuló akinek fogalma sincs hogyan kell a gázfogysztást kiszámolni, vagy olyan aki még nem hallot a tüdö tágulásos sérülésekről és a deco betegséget is csak halványan emlitették neki.

Előzmény: adria111 (9856)
adria111 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9856
Üdv Hatásvadász! ''egyesek viccesnek tartják a védekezésképen felfújódott gömbhalat késsel kiszúrni, mert jópofa, ahogy leereszt.''
Talán az ilyennek picit el kellene zárni a csapját, és valószínűleg igen vicces és jópofa dolog lenne amit ezután művelne.
/Egyébként mostanában már találnak késsel kiszúrt búvárokat is./
Úgy tűnik az oktatás már annyira felhígult, hogy az ilyen gyorstalpalók ontják magukból a szép (?)új kártyával és sok esetben mesterségesen generált hamis biztonságérzettel bíró, potenciális ''ujsághíreket''. Ezért nem értem, ha 100%-ig tudjuk, tudjátok valamelyik klubbról, oktatóról, hogy az ott végzettek közül csak azért nem halt meg (még) jó néhány mert szerencséje volt, vagy mert nem merült, akkor ugyan mire ez a nagy álszemérem?? Olvastam valahol, '' Bűnösök közt cinkos aki néma''.
Előzmény: áááááávadász (9847)
KAti Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9855
Kócosfóka, úgy tűnik, hétfőn megyek Bp-re, és tán még egy kis időm is lesz. Holnap privátilag megkereslek. De ha megírnál egy telefonszámot addig is a mélemre, hívnálak.
Előzmény: Kócosfóka (9848)
adria111 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9854
Szia Scubatom! A ruhának kb ezek a súly / terjedelem :-)/ és magasság ''ígényei''.
Előzmény: Scubatom (9840)
El Che Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9853
Egyszer azért nem mentünk el Neufeldre, mert Giovanni a neten bóklászva kiderítette, hogy borzalmasan gyatra idő lesz. Otthon ültem és néztem a hétágra sütő napot, és hallottam, hogy jó volt az idő Neufelden is, és arra gondoltam, hogy többet ez nem fog befolyásolni, se jó, se rossz irányba...:-)
Előzmény: BuNnY (9851)
áááááávadász Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9852
Oxygen First Aid.

Oxigénes elsősegély tanfolyam PADI rendszerben, előfeltétele a Rescue (mentőbúvári) tanfolyamnak, legalábbis annál az iskolánál, ahol én akarom majd csinálni.

Előzmény: Kócosfóka (9848)
BuNnY Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9851
a met.hu szerint vasárnap lesz jó idő, szombat eső ... csak mondom, nem nyafizásból.
Előzmény: BuNnY (9849)
KAti Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9850
Az a baj, hogy a hajózási térképek igen szerényen vannak elengedve útjelzésekkel :-(
Próbáltam, de leltem olyan utat, ami a térképen rajta volt, de a valóságban nem volt járható, s úgy találtam, hogy az utak jó része sajna nincs rajta a térképen.
Még mindig tartom azt a véleményem, hogy segíthetnénk egymásnak, ha pl. a neten lelt hajózási térképekre bejelölnénk a jó helyeket és az oda vezető utakat.
Előzmény: BuNnY (9842)
BuNnY Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9849
Ja, az más. Mikor és mennyi időre mentek ? Ha jó idő lesz (nem fagypot körül és szakadó eső) és beférek hozzád, akkor lehet, hogy mégis lemegyek. Vállalom a vezetést, egye fene. De csak ha mutatsz rescue dolgokat :D
Előzmény: szitipi (9843)
Kócosfóka Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9848
Mijazaz OFA tanfolyam?
áááááávadász Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9847
Tegnap voltam OFA tanfolyamon, ahol hallottam érdekes dolgokat.

Például egy nem túl régóta praktizáló oktatóról, akinek hajóról beugrott a tanítványa a vízbe, de nem volt felfújva a mellénye, így elsüllyedt, azok pedig fentről nézték és csodálkoztak, hogy milyen sokára jön fel a lány. Ezután elkezdték a túrát, és ez a leányzó 19-en bepánikolt, elkezdte levenni a cuccot magáról. Az oktató próbált intézkedni, így az ő maszkja és csutorája is lekerült a fejéről. Végeredmény, együtt lőttek fel a felszínre 19 méterről.

Másik történet, a nyár folyamán több túra alkalmával találkozott összesen 3 frissen végzett OW-vel, akik nem tudtak maszkot üríteni, így különböző mélységekből lőtték fel magukat, mind hárman ugyanabban az iskolában végeztek, olyan iskolában, ahol egy bizonyos c(d)emély§:-) által preferált módszereket alkalmazzák, olcsón, gyorsan sok OW-t kiképezni.

A harmadik, amin nagyon kiakadtam, hogy egyesek viccesnek tartják a védekezésképen felfújódott gömbhalat késsel kiszúrni, mert jópofa, ahogy leereszt.

Ja és meséltek olyan oktatóról is, aki OW vizsgás nyaraláskor jutalom képen levitte a nebulókat 40 méter mélyre.

Örülök, hogy a vakszerencsém nem az ilyenekehez sodort annak idején, mikor kitaláltam, hogy búvárkodni szeretnék.

Kékbálna Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9846
Szia!

Szerintem határeset. A nejem 180 centi és egy ilyet próbálta Divex-ben. Neki kicsit hosszú volt.
Egy próbát megér.

Szia

Kékbálna

Előzmény: Scubatom (9840)
El Che Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9845
Könnyű neked, Bunny, most jöttél haza az Adriáról, de nekem még ez a platózás sem hangzik rosszul... Lehet, hogy jó ideig nem is lesz másra lehetőségem, ráadásul jól is érzem magam Ausztriában.
jjjudit Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9844
Sziasztok,
7vgn a Rovinjban a bázis előtti betonút ca. 60 centis vizében elhagytunk egy rendszámtáblát (első). Ha esetleg valamelyikőtök ismeri a tábla "begyűjtőjét", légyszi értesítsen! Köszönöm...
szitipi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9843
Nem platozni megyünk. El Che néhány gyakorlatot szeretne megcsinálni, Én is IANTD gyakorlatok gyakorlása miatt megyek, van néhány Rescue, Haladó Nitrox, Dive Master gyakorlat ami uj és ezek gyakolása miatt akarok menni.

Előzmény: BuNnY (9842)
BuNnY Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9842
Nálunk ez a dolog a következő képpen zajlik, a recept:

Végy egy hajózási térképet, keress rajta szimpatikus pontot (50-es fal kezdetnek jó lesz) majd nézd meg vezet-e oda út. Ha igen, és az nem egy kikötő akkor neki lehet vágni. Mindezt rakd rekurzív ciklusba, és ismételd addig, amíg kellő mennyiségű helyet nem találtál.
Másik lehetőség, hogy keresel egy bázis, elmész velük merülni és közben kifaggatod az ipsét a parti lehetőségekről.
Nagyban megkönnyíti az ember életét egy csónak, amivel 1-2 kilométerrel ki lehet tolni a merülési helyek keresését akár a nyílt víz felé, akár oldalra. Ilyenkor keress jó helyet könnyű bejutási ponttal a közelben (mint pl. nekünk Pag-on a kikötő) és sipirc. A lényeg, hogy egy hajózási térkép feltétlen kell a dologhoz.

Szitipi: Annyira most nem vágyok Neufeld-re, hobbi merülésnek elég egy évben egyszer nyáron, de ha indul MFA, O2 akkor szólj. Hideg van már nekem Neufeld-en ahoz, hogy megnézzem a platókat ötödszörre :D

Előzmény: KAti (9831)
szitipi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9841
Megyünk Neufeldbe és kérdés volt, hogy nincs-e kedved jönni.

Előzmény: BuNnY (9835)
Scubatom Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9840
adria

az a ruha jó egy 110 kg-os 185 cm magas emberre szerinted? ( vastag lábak!)

Előzmény: adria111 (9839)
adria111 Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9839
ELADÓ EGY AQUA LUNG HUDSON 7mm-es, VI-os MÉRETŰ, KÉTRÉSZES RUHA. HETET MERÜLTEM BENNE, SAJNOS NEKEM EGY KICSIT NAGY. ÁR: 40.000. Ft.
Scubatom Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9838
VANEK ÚR!

Ugye jól emlékszem, hogy neked van "aluminium ipari" kapcsolatod?

wicktor Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9837
szitipi, mail ment!
Előzmény: szitipi (9834)
El Che Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9836
Szervusz Szitipi,
Lesz végülis hétvégén Neufeld? Én már nagyon beterveztem...
BuNnY Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9835
Asszem itthon leszek, legalábbis ez a terv így elsőre. Bevásárlás, miegymás. Miért ?
szitipi Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9834
Hello

Bunny mit csinálsz a hétvégén?

BuNnY Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9833
Ezt mire válaszoltad a pag-i hídra vagy s. novaljára ? Milyen roncsról tudsz egyébként ? Ha vannak koordináták vagy valami az érdekelne a barlangokhoz is meg a roncshoz is ... tudod, tavasszal megyünk megint :D
Előzmény: idw (9829)
Scubatom Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9832
KAti

Akkumulátor szerzés folyamatban - YUASHA

Előzmény: KAti (9817)
KAti Creative Commons License 2002.09.26 0 0 9831
idw,

no ez az, amit már sokszor kértem! Írd kérlek le, hogyan kell a személyautóval megközelíthető merülőhelyet magtalálni!

Köszi

Attila

Előzmény: idw (9829)
Zsóta Creative Commons License 2002.09.25 0 0 9830
Vanek! Mél ment.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!