Keresés

Részletes keresés

_latsam Creative Commons License 2002.09.24 0 0 545
Yo Reggelt!
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz. Most, hogy közeledik motorom összerakásának kezdete: mire számíthatok egy évek óta letett blokkban ami nem szaxerűen volt letéve és tárolva? (nem öntöttem olajat a hengerekbe, nem tuti páramentes fűtött nagyszobában tároltam és nem forgattam át időnként a főtengelyt, stb...).
Sam
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 544
Hali!

Dobi85: Hát szerintem elég érdekes az a fajta megoldás, amit javasolt a szerelőd. Szerintem valami led-kapura gondolt, abban megvan az adó is meg a vevő is.

hygy: Ha már itt menőzöl a gyújtásoddal, akkor mondjad már meg légyszives, hogy milyen hall érzékelőt használsz. Nekem főleg ez a probléma, mármint a sajátomhoz is keresek. Hogyan akarod felrögzíteni a főtengelyre a mágnest?

Cső!
Dzsudzsi

_latsam Creative Commons License 2002.09.23 0 0 543
Nem én csináltam, hanem az előző tulaj. Trabi gyuszi van átültetve. Jövőv héten hozom a mocit (sajna almásládában) mint a költözés utolsó darabját. Majd ha velem lesz próbálok némi képet beilleszteni. Aztán végre indulhat a felújítás.
Előzmény: hygy (541)
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 542
Hmm hat nem tudom te mirol beszelsz de az infras jeladot ugy szoktak hogy:
az egyik oldalon egy infra ado led a masik oldalon pedig egy infra vevo led.

Es egyebeknt annyi feny meg nem jut be a dekli ala, hogy az infra fenykent lehessen erzekelni......
De ez baromsag, mert ha igy mukodne akkor pl a te motoroddal este sotetben nem is lehetne motorozni? :)))))))))))))))))))))) jo kis gyujtas lenne az. Szoval hidd csak el infra ado es infra veveo ledet szoktak ehhez hasznalni.... De a vevo led is elkoszosodhat. Szal az altalam leirt hatranya akkor is meg van.

bye HyGy
aki ejszaka is szeret motorozni :)

Előzmény: Dobi 85 (540)
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 541
Par napon belul nekem is az lesz bibibi. :)

Elogyujtas szabalyozasod is van?

Esetleg kitehetned az aramkori rajzokat is. Meg ami doksiaid vannak valahova. :)

bye
HyGy jawa350

Előzmény: _latsam (539)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.23 0 0 540
Újra én!
Az infra sugarat nem berendezés kelti hanem a nap-
ból jövő fénysugár alkotója.(Ezzel a fénnyel látnak az infrás távcsövek is).
A főtengely végére rászerelnek egy tárcsát ami
szaggatja ezt a napfénybe található infra sugarat.
Ne mondjátok,hogy a dekni alatt nincs fény mert
ez az infra sugár sötétben is megtalálható ugyanúgy mint a távcsöveknél.
Egyébként a tank alá is kerülnek kissebb műszerek.
A szakimnak 20éve van meg ez a megoldás és ő dícséri.(Bár neki üzlet nem biztos,hogy önzetlenül beszél).
Előzmény: Dzsudzsi (536)
_latsam Creative Commons License 2002.09.23 0 0 539
Sziasztok!
Jó rég írtam errefelé, de azért olvasom a topicot. Most is csak annyit akartam mondani, hogy nekem HALL-os a gyújtásom bibi!:)
Sam
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 538
Dobi:

12V-os zseles aksi kb 4000 forint.
Elonye hogy karbantartasmentes.

A dugok, hajtokar, gyuruk jatek (szal felujitokeszlet) kb 10e forint hengerenkent.

bye
HyGy

Előzmény: Dobi 85 (534)
hygy Creative Commons License 2002.09.23 0 0 537
ize, a hallkapcsolo az hall elem. Ami azt erzekeli hogy, a hall kapcsolo kozelebe egy magnes kerul.
Hat a szakid akkor nem annyira szaki mert:
1. ha mar mindenkeppen az infrast javasolja akkor tudnia kell neki hogy ezt ugy szoktak megoldani hogy nem egy allando infra fenyt kuldenek ki rajta hanem egy bizonyos frekvenciaju jelet, es utana a masik oldalon egy szurovel levalasztjak es kesz.
2. Az infras hatranya viszont abbol adodik, hogy ha elkoszolodik a blokkban az infra led (amire igen nagy esely van) akkor nem fog mukodni a gyujtasod.

Viszont a hall kapcsolosnal nincs mi el koszodjon, ez is bika szikrat ad amitol egyenletesebben jar a motor, a teljesitmenye igen minimalisat nol, (kb 5-10%-ek) ha nagyobb teljesitmeny novelest akarsz akkor kell az elogyujtas szabalyzas, a fogyasztasa meg kb 0.5 litert csokken. Es ez sem allitodik el.

hygy
da jawa 350 TS

Előzmény: Dobi 85 (535)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 536
Hali!

Dobi85: Szerintem a hall.en nem halogen elemes, hanem hall elemes. A hall érzékelő a mágneses teret érzékeli.

Cső!
Dzsudzsi

Előzmény: Dobi 85 (535)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.23 0 0 535
Helló!!!
Ez a hall.en megoldás ugye a halogen elemes amit
a nyugati autokhoz is használnak.
Nekem a szakim az tanácsolta,hogy a gyujtást infra
sugár vezérelje.Azt mondta, hogy kijön 15e huf-ból
és egyszerűbb beszerezni hozzá az alkatrészeket.
Előnyei:(elmondása szerint)
-egyenletesebb a motor járása
-bika szikrát ad
-nagyobb a motor teljessítménye
-kevesebb a fogyasztása (3l)
-soha nem állítodik el (nem kopik)
Hátránya:
-amikor leveszed a motorról a deknit nem megy.
Mert a napból jövő infra sugarak szabályozás nélkülkerülnek a műszerekre.(De ha leveted a deknit és letakarod a motort egy papírral akkor
már működő képes.

Előzmény: fuzvik (521)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.23 0 0 534
Helló Skacok!
Köszi a tanácsokat.Olyan infora lenne szükségem,
hogy 2 ujhenger+2dugattyú+dugattyúgyürük mennyibe
kerülnek.(Eredeti (cseh)jawa alkatrész.

Mi az előnye a zselésakkumlátornak és mennyibe
kerül egy 12v-os.

Előre is köszi mindenkinek.
Hello!!!

fuzvik Creative Commons License 2002.09.22 0 0 533
Hali!

Hygy:
Valoban, ez sokkal jobb otlet!
Linearis az elogyujtastolasa a kepletnek?
Mert szerintem az idealis fuggveny eleg gorbe...
Most azon gondolkozom, hogyan lehetne beallitani egy adott fordulaton a legidealisabb gyujtasszoget.
Nem nagyon tudom elkepzelni, hogy huzom a fulet 70 korul, haver meg hatul gyujtastkalibral a laptoppal...
Ja, es kiraly az oldal!
Akkor én is:
www.jawaczclub.nl

-Misi-:
Hol csinalod a jogsit es kb. mennyibe van?

URAL M72:
Nem hollanderre gondolnak, hasonlit ugyan hozza
de megsem az mert ket csavar fogja a hengerhez.

meno-mano:
Nem nagyon tudok erre mit mondani,
a hideginditas gondolom szivatoval tortenik,
tehat nem ugy mint a csepptankosnal,hogy swimmelni kell.
hogyha csak tolassal indul, szerintem tulszivatod.
A szimeringeket meg csaktan kicserelte a tag.

Nincs valakinek veletlenul Skodri 105 visszapillanto tukre(az a szep kromozott)?
Tartoszerkentyu nem kell hozza.

Elore is koszi.

Viktor 360,559

hygy Creative Commons License 2002.09.19 0 0 532
Talan szimeringek? Fotengely szimeringeid jok?

Hja es szivatot huzol neki?

bye
HyGy

Előzmény: meno-mano (530)
URAL M72 Creative Commons License 2002.09.19 0 0 531
Hollanderre gondoltok, nekem is kéne kettő darab.
Előzmény: Dobi 85 (526)
meno-mano Creative Commons License 2002.09.18 0 0 530
Hali sracok!mar vagy 2 hete nem jartam erre mert kesz lett a gepem es azt nyuztam igy a szezon vegen.
fuzvik;csak a"szakim"?gondolta ugy hogy rakeni masra a feleloseget(felfurasugyileg)pedig o volt a barom mert elvittem mashoz es 1ora alatt elinditotta a gepet.Amugy szerinted mi az oka annak hogy hidegen a joegnek sem indul csak ha betolom melegen meg elso rugasra?
Na csako!350TS
Előzmény: fuzvik (508)
hygy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 529
http://www.zone.ee/jawa/Internet/terve.htm
valaki akarta tudni hogy hogy lehet beazonositani a motorjat. :) jawaslom ezt az oldalt.

bye
HyGy
jawa350-638

Előzmény: Dobi 85 (528)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 528
Köszi szépen,megpróbálom valami nagyobb városban.
Nekem is eszembe jutott csak Békés megyébe élek.
Ahol semmit nem lehet megkapni semmihez.

No comment!!

Előzmény: hygy (527)
hygy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 527
Hello!

Dobi85 szerintem ha bemesz egy szocimotoros boltba akkor lehet kapni. Pecsen volt a motoros boltba uj. (Mar ha arra az aluminium izere gondolsz.)

bye
HyGy
jawa350

Előzmény: Dobi 85 (526)
Dobi 85 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 526
Segítsetek!!!!!!!
Olyan alkatrész kellene nekem ami a kipufogókönyököt a hengerhez fogja a 350-638as
tipusnál.Aki tudna segíteni kérem írjon a jawa-350@freemail.hu e-mail címre.
granturismo Creative Commons License 2002.09.15 0 0 525
Sziasztok
Nincsenek esetleg valakinek eladó alkatrészei Velorex háromkerekűhöz?
-Misi- Creative Commons License 2002.09.13 0 0 524
Üdv JAWA pajtások, kész az 1963-as Jawam (350) teljesen fel van újítva, hónap végén meg elkezdem a jogsit, mostmár azért az is kéne:)
NA majd küldök képeket, üdv mindenkinek és további jó motorozást, bye -Misi-
hygy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 523
Fuzvik! JEzus maria most olvasom mit irtal! :) Nehogy mar felrakj 6 erzekelot. 1 magnes kell es et hall kapcsolo 1 1 a ket hengerhez. A tobbit aramkorrel kell megoldani siman keslelteni kell egy adott idot. A fordulatszam fuggvenyeben....
hygy Creative Commons License 2002.09.13 0 0 522
Hali!

Fuzvik nem tudom a hall tipusat. :) 4 laba van :) mint az osszesnek. Tobb boltba is vettem itt pecsen. (Felvasaroltam az osszeset.) Es az osszes ugyan olyan tipusu. Ilyen kis nyomogombba meg ilyenekbe volt. :)
De szerintem akarmelyik masikkal elmukodik ami foldre huzza a kimenetet mikor elotte van a magnes. Ha kesz let kiteszem www-re az osszes anyagot amim van az egeszrol.

Hat en masfajta gyujtasszog allitasra gondoltam. A szocimotoros listan, egy mikrokontroller vezerlesut talatunk ki ami egy keplet alapjan mindig a legjobb elogyujtasi szoget allitja be.

Biztos lehet kapni. :) Meg kell nezni.

HyGy
jawa 350 TS

fuzvik Creative Commons License 2002.09.13 0 0 521
Udv Jawasok!

(NAGY KEZDOBETUVEL: JAWA, MERT UGYEBAR TULAJDONNEV)
Es megegy keres: A hozzaszolas vegere szerintem celszeru lenne odairni a moci tipusat, igy nem kellene allandoan visszakeresgelni.
Rendben?

j.t.maston:
Mar egyszer leirtam, de most akkor ujbol:
Szeged, "ROLLER AUTO ES MOTOR ALKATRESZ"
Kossuth L. sgt-n jossz az Izabella hid felol, at a keresztezodesen a kozpont fele, es a Hotel Tisza(tehat a jobb oldalon) elott egy par utcaval a sarkon van egy sarga haz, ki van ra teve egy kis tabla, feher alapon piros betukkel: Roller. Ebbe az utcaba kell bemenni, a keresztezodesig.
De elmehetunk egyutt is, ha gondolod.
Hetkozben nem tudok mailt olvasni!
Ha kell a szamom elkuldom maganba.
Tel.: 62/2312049

Kozerdeku kozlemegy: Legjobb csillapitoloaj: Castrol Synthetic Fork Oil SAE 10w
(Nincs Castrol reszvenyem!)

Hygy:
Mi a tipusa a hall-nak?
En harom fajta gyujtasszogre gondoltam, tehat hat erzekelo.
Mondjuk:
<800 f/min
800-4000 f/min (normal ertek)
4000<
osztasban.

(be lehet akkorat allitni, hogy negyesben 20-al
pofogsz!(legalabbis nekem mar sikerult)
kar, hogy nem mertem le az erteket, de szerintem siman nulla volt a "predist". Ezzel az ertekkel elment kb 40-ig aztan mar erossen kipuffba gyujtott.

Es lenne egy kerdesem:
szerintetek lehet kapni harom elektrodas gyertyat rovidmenetuben(1/2")?

PA(L)
Viktor
Jawa 360,559

bakirobi Creative Commons License 2002.09.13 0 0 520
CSá!
Szerintem mindenképpen nézd meg, hogy járó motornál van e töltés az aksin, mert az enyémnél is néhány óra alatt lemerült az aksi, mert nem volt jó a feszszabájzó. (A trabié király hozzá)
pessimist Creative Commons License 2002.09.12 0 0 519
Hali hygy!
Köszi a tippet. Lehetséges, hogy valóban az akkumlátorom rossz, bár nincs még 2 hónapos sem...
(Egyébként 6V-os.) Esetleg más egyéb tipp, ha mégsem az aksi lenne rossz?
Addig is jó bütykölést!
hygy Creative Commons License 2002.09.12 0 0 518
Hello!

Na gondoltam tajekoztatok mindenkit az egyujti allapotarol.
Tegnap este elkeszultem az elso hall kapcsolos asztalon mukodo verzioval. Szep szikrat huz a gyertyan.
Par nap es megcsinalom a masik hengerre is es beepitem a jawa-ba. Aztan ha az megy akkor johet az elogyujtas szabalyzas.

bye
HyGy

hygy Creative Commons License 2002.09.12 0 0 517
Hello pessimist

Hat szerintem siman rossz az akkumlatorod. De probald meg feltolteni egyszer 220-rol mukodo akutoltovel. Es menet kozben merd meg multimeterrel hogy mekkora a tolto feszultseg ha 14 volt korul van akkor a toltesed is jo. (De mielott ujat veszel nezz korul az elektronikai boltokban zseles utan mert en utoljara azt vettem es kb ugyan annyiba kerult de viszont karbantartasmentes)

bye
HyGy

Előzmény: pessimist (516)
pessimist Creative Commons License 2002.09.11 0 0 516
Sziasztok! Egy '68-as, csepptankos, 250-es (559-es tipusú) Jawa tulajdonosa vagyok. Lenne egy pár kérdésem a mocival kapcsolatban. Minden hozzászólást, tanácsot szivesen látnék. A problémám az lenne, hogy az akku állandóan lemerül, egy nap használatnál többet(kb.60-80km) nem bír ki. A töltés visszajelzőlámpa viszont elalszik. Mi lehet a probléma?
A másik kérdésem az lenne, hogy valaki krómoztatott-e már csepptankot?(Illetve annak a 2 oldalát.) Hol, hogyan sikerült, mindezt mennyiért?
Előre is köszi. És bocs ha már hasonló kérdések és válaszok már elhangzottak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!