Nem tudjuk... szó szerint, ugyanis a "management" (erősen idézőjelben) az utolsó 2 hétben kezdte el kavarni a szart.. Ha elbassza.. akkor szeretném ha tudná mindenki hogy nem vertük meg, hanem leesett a lépcsőn..
amúgy a drummer eltörte egyik lábujját, de minden happy.. ma este nyomunk egy próbabulit egy icipici lebujban a sarkon ;)
A Honher gitarokat plusz nehany dobfelszerelest egy kedves csalad csinalta a zene szeretet miatt.
Ha jol tudom 7-8 evig csinaltak, majd amikor epp abba akartak agyni (atadni masnak), elotte jol kiraboltak a raktarukat... penz, hangszerek...
Talan ezert nincs Hohner.
Pedig rengeteg hires magyar zenesznek segitettek hangszerrel csupan joindulatbol.
te perverz állat.. csúnya... ragyás, a vigyora láttán egy sorozatgyilkos jut eszembe, és a muffját olyan ősbozont őrzi, amihez minimum sövénnyíró, de lehet hogy inkább láncfűrész kell ;)))
Szerintem épp az ausztrál gáré a legjobb csaj az egész bagázsból. Szívesen megtanítanám gitározni, meg még egy két másra is. Hogy annak a gárénak milyen melle van! Egyébként új gitáromat Rózsinak neveztem el, de nem a Demjén miatt természetesen. Közben tovább tanulmányozom hangját, folyamatosan összevetve az epivel, meg egy Hohner L75 Les Paullal. A legkisebb zaja egyértelműen a Hohnernek van. A Gibónak pedig annyira tiszta a hangja, hogy a boogiet az E6 on is simán lehet vele nyomni torzítóval nyaki pickupállásban, nem lesz belőle egy mély dübörgő összemosódott zagyvaság, amitől kivehetetlen, hogy mit fog az ember le, hanem világosan hallatszik a dallam. Az epinek kicsit magasba húz a hangja. Arra egyébként tényleg igaz, hogy miután megvette az ember, össze kell rakni. Nálam a potméterek lazán voltak becsavarva, a pickupváltó 45 fokban el volt fordulva. Pedig rá volt írva, hogy az USAban ellenőrzik az összeszerelést. A Hohnernek a basszusa több, és egy kicsit olyan jazzes a hangzása. Ma már mondjuk nem nagyon kapni Hohner gitárt. A magyar kereskedőkre tipikusan jellemző, hogy nagy tételben felvásárolnak olcsó gitárokat, elárasztják vele a boltokat, aztán beadják mindenkinek, hogy az világmárka, és mindenütt azt veszik az emberek.
A kilencvenes években a Hohnert nyomták mindenütt, most meg a Samickot. Ez utóbbit is próbáltam, de nekem nem különösebben tetszett. És lehet hogy a Samick gyártja az Epiphone-okat is, de azok akkor is szebben szólnak. A saját epimet szétszedtem, na az tuti nem rétegelt lemez, bár szerintem nem is mahagóni. A Hohner sem rétegelt, egy darabból van, megnéztem. Annak egyébként csavarozott a nyaka.
Belenéztem a zenélésbe. Az a javaslatom, hogy Renátót mégis tekintsük itt offtopicnak, bár lehet hogy csak az ausztrál virgin-veryfirstime-luvnya hangja borzalmas :)
Na most beleneztem a show-ba....
Meg ha azt irta volna be vki, hogy Renato eppen giatrozik....
egyebkent epp.... :)) gitarozik
Gitarozni egesz jol tud akusztikuson, de a zene nincsen egyiknek se...
Epp dal irtnak!
Najah, és mielőtt a többiek elkezdenek hőzöngeni, hogy ezt a bunkóságot ők nem nézik, és ez a beírás itt mekkora offtopic, hozzáteszem, hogy egyáltalán nem csoda, sőt szinte egyértelmű és várható volt, hogy renátó kúr először a bb-ben, hiszen ő az egyetlen gitáros az egész szellemifogyatékos egoista bagázsban :)
Én a gityót kisker áron vettem, a hangszerkereskedők pedig nagykeráron veszik, és kiskeráron adják tovább. A Les Paul Studio reális ára? Nos szerintem a Gibsonok nem jobb gitárok, mint a Fenderek, viszont szebbek és egyéniségük van. Szerintem az árazásuknak hasonlónak illene lenni. Epiphone versus Gibson : Az epiphonoknak kényelmesebb a nyaka, könnyebb rajt játszani. A hangjuk szárazabb, mint a gibsonoknak, és torzítóval rockosabban szólnak. A Gibsonnak pedig csodálatosan gömbölyű tiszta hangja van, torzítóval bluesos a hangja inkább. Ezzel együtt, mivel nekem mindkettő van, most úgy látom, az epi megéri az árát. Az enyémnek eleinte nagyon rossznak hallottam a hangját, de aztán egy jó erősítőn meghallgatva lehidaltam. Egyszer volt alkalmam hallani egy Ibanez Les Pault, annak meg amolyan Gretsch szerű hangja volt, nagyon tetszett. Jut eszembe, Gorilla, a Szóljon hangosan az ének című feldolgozásotokban a Gretsch-eden szólal meg az a baszott jó pörgős riff az elején? Mert akkor tényleg atom hangja van a gityódnak, ilyent az ember nem tud se Fenderrel, se Gibsonnal összehozni... Ez már egy más kategória.
Publikus. Így is baszott drága, de hát nem kellett mozognom érte. 370 ezer. Wine red, arany hardver. Képet majd összehozok. Valszleg több gityót már nem fogok venni. A hiéna Finkeynél 425 ezer ugyanez a darab. Egyébként a Codában 385 re alkudtam, de ez így olcsóbb volt.