Keresés

Részletes keresés

DLala Creative Commons License 2002.09.12 0 0 1448
Ez mennyiben volt szabályos művelet?
- köteles lett volna a Bavaria a Vác jelzését figyelembe venni?
- átmehetett-e a szélső nyíláson?
- ha szabálytalankodott, megbüntetik-e?
- milyen bünti jár ezért?
- fizet-e a biztosító, ha rosszul csűri és feltekeredik a hídra, az álló hajókra vagy ütközik a Váccal vagy az ukránnal?
- végül: mi olyan baromi sürgős, hogy így kell tekerni?
Előzmény: trophy (1447)
trophy Creative Commons License 2002.09.12 0 1 1447
Tegnap este a szám tátva maradt olyat láttam.
Fél 10 körül jött völgymenetben a Margitsziget oldalában a Vác toló 4 darabbal. Mögötte a Bavaria nevű önjáró maga előtt tolva +1 bárkát. Ezzel egyidőben hegymenetben a Lánchídban jött az Ukrán toló tisztességgel felpakolva 6 darab terhelttel. A Margit-híd előtt a Bavaria benyögte a rádióba, hogy megkezdi a Vác előzését jobbról. A Vác válaszolt, hogy ne kezdje meg, nem engedélyezi, mert a közeledő híd miatt nincs hely. A Bavaria azt mondta, hogy de van, és "Fahren Sie ruhig weiter" kijelentéssel megkezdte az előzést. Ekkor a Vác parancsnoka már üvöltött és az előzési "közvetlen összeütközés veszélye" hangjelzést dudorászta. :))
Az ukrán már harmadszorra jelentkezett be, hogy Achtung én itt jövök és sokkal, és lassan.
A Bavaria és a Vác egyszerre ért a Margit-híd nyílásába, és egy csavarással a Bavaria kitért a szélső, kis!!! hídnyílásba, amit a Bem téri moszkva személyhajó bázis tovább szűkít, és ott jött át, mellette a Vác a nagynyílásban. De ekkor még nem volt vége, mert jött szemből az Ukrán, aki, hogy ekkora csurmával meg tudja hajózni a argit-hidat hegymenetben, jócskán át kell térjen a Budai oldalra. Na volt ott géperő, csűrés csavarás. Közbe jöttek a Jászairól lefelé induló kisebb személyhajók, pillanat alatt olyan forgalmi helyzet adódott, hogy nem győzte kapkodni az ember a fejét, meg a rádiót. Aztán szépen elhúzott a három hajó egymás mellet, de nem volt több köztük mint tizenpár méter.

Bocsánat attól, akit ez nem érdekelt, csak késztetést éreztem, hogy elmeséljem Nektek! :))

viking star Creative Commons License 2002.09.11 0 0 1446
Csak véletlen figyeltem fel rá, észrevettem, hogy nem Heinrich Heine van ráírva, aztán megnéztem közelebbről...
A Theodor Körner is Passau-BP-Passau útvonalon van, csak a rövidebb, hatnaposon, a F. Liszt társaságában, most már mind a ketten Favoritosok.
Előzmény: trophy (1445)
trophy Creative Commons License 2002.09.11 0 0 1445
Ezt nem tudtam, de nem is vettem észre, igaz szemből találkoztunk, és hátulról nem néztem meg tüzetesebben, bár asszem akkor sem tűnt volna fel.

A Theodor Körner megy Bécs fölé is, vagy csak addig?

Előzmény: viking star (1444)
viking star Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1444
Mostanában sok az ilyen "tolás", de azt szerintem nem ő művelte, talán az Empress, neki deformált enyhán az orra. Inkább a Heine'hátsófelére'gondoltam. Eltávolították azt az "ideiglenesen", vagy nyolc éve felhelyezett névtáblát, amit a régi neve eltakarására használtak. Most látható lesz a régi(Ursula III), amíg meg nem csinálják rendesen az újat.
Előzmény: trophy (1443)
trophy Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1443
Csak nem ő tolta meg a zsilipkaput a nózijával két hete? Látni nem láttam semmit, de ha már így kérded... :))
Előzmény: viking star (1441)
Adamis Gusztáv Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1442
Csüllög Imre :"Más: Füreden állt egy bizonyos Révfülöp nevű hajó. Eltűnt. Hová vajon? "

A Révfülöp a balatonföldvári sétahajó volt a nyáron.
G.

Előzmény: Csüllög Imre (1386)
viking star Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1441
A Heinrich Heinén nem láttál valami furcsát??
Előzmény: trophy (1440)
trophy Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1440
Tegnap völgymenetben találkoztam a River Clouddal a Lepencei strand vonalánál, a Nagymarosi szűkület fölött az 1699-esnél. Kitűzést kért (fordított találkozást), mert nagyon külső íven vette a kanyart, és már nehezen helyezkedett volna át oldalán találkozásra. Még kilóméterekkel utána is hullámzott a víz, úgy nyomta neki. Pár száz méterrel követte őt a Heinrich Heine, de úgy néztem nehezen tartotta a tempót, mert mikor Esztergomból jelentkeztek be, akkor már volt köztük majdnem két km.
Előzmény: viking star (1436)
trophy Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1439
:)))))

Bizony bizony, ez tényleg én vagyok!
(valóban innen jött a nevem is...) Le vagyok leplezve! :))))))))

Előzmény: FOMA (1437)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.09.09 0 0 1438
Nyami ! Szép orra van a fiúnak ! :)
Előzmény: FOMA (1437)
FOMA Creative Commons License 2002.09.08 0 0 1437
viking star Creative Commons License 2002.09.08 0 0 1436
Én ma pihentem... de a River Cloud indulásához bementem csakazértis :-))). Szép, szép, de tud ő szebb is lenni: 21-én szombaton este ötkor indul, a Duna jobb partjáról nézve, ha nem takarja felhő a lenyugvó Napot, igazi látványosság. Na ekkor adja igazán önmagát.
Előzmény: trophy (1435)
trophy Creative Commons License 2002.09.08 0 0 1435
Most végeztem, és reggel 7-kor már kezdek is újra. Esztergom. Jó ez a hétvége...
Szerintem is a River C. 1 a szebb. Sőt talán az az egyik kedvencem.
Előzmény: viking star (1434)
viking star Creative Commons License 2002.09.07 0 0 1434
Van ötleted, hogyan??
Ja, a River Cloud II-t láttad már? Nekem az 1 sokkal jobban tetszik. Ez olyan csupasz, nem egy 'igazi River Cloud', ennél már a River Queen is szebb. Na, mennem kell, lassan indul a Swiss Ruby. :-)
Előzmény: trophy (1433)
trophy Creative Commons License 2002.09.06 0 0 1433
Viking! Neked ebből kéne élned!
A felső, ami az első River C. volt az annyira szuper! :))

Már egyszer én is kérdeztem a Kornéltól, hogy miért adta ezt a nevet a Passau-nak. Azt mondta a kisfia után nevezte el így.

Előzmény: viking star (1431)
Zolcsi67 Creative Commons License 2002.09.06 0 0 1432
3/4 9 környékén kötött ki Pesten, a Szabadság hídról láttam :-)
Előzmény: viking star (1431)
viking star Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1431
Ha ugyan az a tulaj, mint aki tavaly megvette, akkor Őt ismerem... De miért lesz a hajó neve a cég neve? Ráadásul "magyar neve" lehetne kicsit magyarosabb is. Voltam rajta kívül-belül. Szép kis hajó lesz (ha kész lesz(!!!)). Nade hová ment??
Ja, Trophy, itt egy River Cloud .
Előzmény: trophy (1429)
jakyg Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1430
Nevét nem tudom. Egy öreg, német vontató, ma már kocsmahajó, motorok nélkül.
Előzmény: Zolcsi67 (1428)
trophy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1429
De bizony az a Stadt Passau volt. (nem gőzös, csak lapátkerekes)
Késő délután indult. (magyar neve Captain Daniel csak nincs kifestve rá) most egy darabig nem lesz látható.
Előzmény: viking star (1427)
Zolcsi67 Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1428
Arra gondolsz, ami az Erzsébet hídnál ácsorog (áscorgott)?
Kérdés:
A Hajógyári-sziget öblében (yachtkikötő) áll egy névtelen hajó, régi, nagyméretű vontatónak tűnt tegnap az esti félhomályban. Ő kicsoda?
Előzmény: viking star (1427)
viking star Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1427
Az nem lehetett véletlenül a Stadt Passau???? Tavaly 'lejött magától', kikötött... aztán csak ott figyel... már mióta. Mozgás rajta alig. A felújítás során a név már nem látszik az oldalán...lehet, hogy 'útra kelt'?
Előzmény: Ep128 (1425)
viking star Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1426
Nem bizony. Mármint ha a kabinos személyhajókra gondolsz(tok). Sőt, még körutazni sem lehet rajtuk akárhogy. Ha befizetsz, maradjunk példánál egy 'Al-Dunai üdülőútra' akkor pl. a Mozart-Donauprinzessin párossal a legkevésbé körülményes. Felmész Passauba, ahol a program kezdődik, s lejössz a hajóval Constantáig. Innen visszarepülsz Frankfurtba, ahol véget ér a program, majd onnan hazajöhetsz. Akár kint, akár a magyar irodában kötöd meg a szerződést, az eredeti katalógusbeli programon veszel részt. Vagyis Budapesten nincs ki-be szállás, csak városnézés. (A MAHART is csak Passau-BP-Passau utakat tud kínálni a Vikingeken, s nem fordítva.)Egy ilyen program pedig két- háromzáz HUF az olcsóbb hajókon, úgyhogy ez az út sajnos 'járhatatlan'...
Előzmény: trophy (1424)
Ep128 Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1425
Sziasztok!

Egy "amatőr kérdés"...:
Testvérem hazafelé a budai dunapartról látott egy gőzöst a margitsziget felé úszni, de sem név, sem zászló sem semmilyen "jelzés" nem volt rajta, ellenben jó nagy volt.:-)
Melyik hajót láthatta valyon? (Szép lenne, ha a Kossuth mozdulni tudna, de ez még odébb van szerintem...)

trophy Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1424
Tudtommal ezeket a hajókat transzferre nem lehet igénybe venni, csak körutazásokra lehet befizetni. Ezért utasíthatták el.

(jól tudom Viking?)

Előzmény: Muity Mijo (1421)
trophy Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1423
Így igaz, a Flottila-öböl leghátsó részében van a tűzoltóhajó bázis.
Két, aránylag nagyobb (mihez képest?) hajó kéklámpázott 20-án. A már említet Szent Flórián, és a DVRK Duna motorosa. Ez utóbbi vitte a BM fejeseket tüzijátékot nézni.

16 DVRK hajó, 1 tűzoltó, és 1 Közl. felügyelet hajó biztosította összesen a budapesti szakaszt.

Előzmény: guberavera (1422)
guberavera Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1422
Üdv,
a Szent Flórián a flotillásoknál van. Szerettek volna beljebb jönni, de nem kapták meg az állóhajót az APV-től.
Muity Mijo Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1421

Akkor viszont az infót adó emberem a "magyar oldalon" linkelt, nekem sem úgy tűnt amikor láttam őket, mintha ez az általad is említett hajó zenétől és nótától hangosan Jugó irányába haladva, megtorpanni és visszafordulni szándékozna a határon. Legközelebb Bezdánban megtudom mi a dörgés és közreadom itt.
Érdekes lehet, ugyanis az egyik haverom le szeretett volna a Deltáig hajózni ( mániákus horgász ), de állítólag elutasították, a közútról pedig a régi beidegződések miatt mondott le.

MM

Előzmény: viking star (1415)
JUSTFIRE Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1420
Hali Trophy !

Az az egyetlen kéklámpás nagyobb vízkiszorítás volt a Szent Flórián ?
Az esemény végeztével döbbentem csak rá, mennyi egységetek is van a vízre. A hatalmas visszahajózó "seregben" szép számmal akadtatok !
Csepp családomat még hazaszállítottam Újpestre, aztán elindultam megkeresni valamelyik kikötőben a Szentflórist (bocs). Ott a vak sötétben ! Képzelheted ! :) Pontosan hol is van az állomáshelye ? Biztos szó volt már róla, de olyan lusta vagyok !

Előzmény: trophy (1419)
trophy Creative Commons License 2002.09.03 0 0 1419
Szia Justi!

Természetesen vizen voltam.
Eseménymentesen zajlott kivételesen az idei, leszámítva, hogy a Margitsziget pesti ágába, még mielőtt a pirotechnikai bárkát felcsatolták volna megindult a tiltás ellenére a (kisgép)hajóforgalom. A tüzijáték véleményem szerint szép volt, bár én igen közelről láttam :), és így csalóka is lehet. A lézerrel sem spóroltak, de a hajósokra megint nem gondoltak. A Rákóczi-Hunyadi páros miután horgonyt dobott, akkor közölték, hogy pont beálltak a lézersugár útjába, és feljebb kell menniük. Volt prüszkölés képzelhetitek. Ezután már csak arra kellett vigyáznunk nekünk nem horgonyon, hanem géperővel álló hajóknak, hogy ne vakítson szét minket a lézer, de azért egyhelyben próbáljunk állni. Nem volt egyszerű. Egyszó mint száz lement.
Ahogy hallottam "tüzes" vonalon is csak egy két kisebb fellobbanás volt a Citadella déli oldalán. A Szent Flórián motoros is vizen volt, de sok dolga nem volt.

Előzmény: JUSTFIRE (1418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!