Keresés

Részletes keresés

GitTus Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1199
wic,
Milyen szer az Euphorbium ? Ki gyártja, allopátiás vagy hom.?
Gittus
Előzmény: Wic (1198)
Wic Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1198
Nekem a Luffel nem vált be. Az Euphorbium volt a jó...

Wic

Előzmény: GitTus (1197)
GitTus Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1197
A Luffeel összetétele:
Luffeel összetétel:
Aralia nacemosa D1 25 mg egy keleti növény kivonata
Arsenium jodatum D8 25 mg arzénjodid, vegyszer
Luffa operculata D6 25 mg luffatök
Lobelia inflata D12 25 mg észak-amerikai növény szárítmánya (marihuanához hasonló hatással is rendelkezik)

A 25 mg Arsenium jodatum azt jelenti, hogy a termékben 25 mg van benne, de D8-as hígításban! Ez 10 a 8ikon, vagyis 100000000-szoros hígítást jelent, ahol az anyag már alig, csak a szer hatása van jelen!
Ugyanez a helyzet a többi összetevővel is. Akár növény, akár ásványi anyag, a belőle készített szert annyira felhígítják, hogy az teljesen ártalmatlan!

"a négy összetevő pontosan azonos súlyarányban szerepel", igen ám, de nem ugyanolyan hígításban!!

Egy idézet Mahatma Gandhi-tól: "A homeopátia az esetek nagyobb százalékában éppúgy gyógyító hatású, mint bármely más kezelési eljárás, ráadásul vitathatatlanul biztonságos, és kevésbé költséges"

Előzmény: erbe (1183)
Tibó Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1196
Ő egy allergológus volt.
Mikor kiderült, hogy csak a parlagfűre vagyok allergiás, akkor kérdezte, hogy nem érdekel-e a dolog.
Én meg mondtam, hogy érdekel. A Tb támogatta 90%-al, így nekem csak 7000-be került, vagyishogy 2*7ezer-be, mert mindig küldözgetik ezeket a csomagokat. A 3.-at nem vettem át...
Mivel miután bevettem az elsőt, akutya nem kérdezett semmit, azt se mondta mikor kezdjem...
Csak a pénz.

Szóval a cucc neve: AMBROSIA
Jó mi? :(
Olaszul van egy-2 dolog a dobozán, a 4 flakon tartalmáról:
1 flacone con etichetta azzurra: 10 cpr. da 25 U.A. /cpr
1 flacone con etichetta verde: 10 cpr. da 100 U.A. /cpr
1 flacone con etichetta gialla: 20 cpr. da 300 U.A. /cpr
1 flacone con etichetta rossa: 30 cpr. da 1000 U.A. /cpr

Ezek gondolom a bogyok szinet, meg a parlagfutartalmat jelentik.
ja, es a lofarma lehet a cég neve, most nézem, van web címük is: www.lofarma.it

Előzmény: Csimbió (1181)
GitTus Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1195
Wic,
Igen, ezek az un. komplex homeopátiás szerek, melyek nem egy anyagot, hanem több összetevőt tartalmaznak. Pl a Pollinilben van Alleum Cepa, ami az orrfolyást csökkenti, és Euphrasia, ami a gyulladt szemeken segít.
A CORYZALIA a BOIRON gyógyszergyár terméke, és tartalmaz több olyan összetevőt, melynek hatására csökkenti az orrdugulást, orrfolyást, tehát alkalmazható náthára.
Előzmény: Wic (1194)
Wic Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1194
Úgy tudom, vannak olyan homeopátiás készítmények, amik benne vannak a gyógyszerkönyvben.
Pl. Coryzalia, ha jól tudom.

Wic

Előzmény: erbe (1184)
Pitecus Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1193
A kivétel erősíti a szabályt!
:o)
Előzmény: erbe (1190)
GitTus Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1192
A homeopátiáról egy pár szót röviden :
A homeopátia alapelve: hasonló a hasonlóval gyógyul. Vagyis bármely anyag, amely képes ártani a szervezetnek (esetleg mérgező), az a javára is válhat, ha megfelelően van hígítva, vagyis nagyon kis dózisban jut a szervezetbe. Ennek érdekében az alapanyagokat 10-szeresre (ezt Dvel jelölik, vagy 100-szorosára, ezt Cvel jelölik) hígítják, majd rázzák, majd megint hígítják, rázzák. A hígítások számát, és a hígítás mértékét ráírják a szerre. Ha utánaszámolunk, akkor egy C9-es potenciálú homeopátiás szerben az eredeti anyagot 100-szorosára hígították 9-szer, vagyis 10 a 18-adikon mértékben van hígítva. Ezen sokan elcsodálkoznak, mert hihetetlennek tűnik, hogy az eredeti anyagból szinte már nincs is benne semmi! Mégis van, mert gyógyít.
Ezért, ha egy homeopátiás szer összetevői között olyan anyagokat olvasunk, melyek mérgezőek, vagy szerintünk károsak, nem kell azt hinni, hogy most az az anyag be fog kerülni a szervezetünkbe! Hogy most mérgezzük magunkat!
A maszlagos nadragulya minden porcikája mérgező, a belőle készült Belladonna a kislányomnak mindig elmúlasztja a fülfájását, nagyon gyorsan.

Mi a különbség a tüneti szerek és az alkati szer között?

A homeopátiás szerek alacsony és közepes potenciában (vagy C15-ig, D30-ig) akut betegségek gyógyítására, és krónikus betegségek tünetmentesítésére használhatók. Vagyis ha fáj a torkom, beveszem, és elmúlik. Ha allergiás tüneteim vannak, és beveszem, akkor elmúlnak a TÜNETEK. Hatásuk viszonylag gyors, de csak rövid ideig tart. Ezek azok a szerek, amiket a patikában vény nélkül lehet kapni, Luffeel, Pollinil, Pollens, Cepa, Ambrosia, stb. Ezek a TÜNETI szerek.

Az alkati szer kiválasztásánál a testi tünetek mellett figyelembe kell venni pszihés, mentális tüneteket, ezért ezt csak homeopata orvos teheti meg! Felmérik a teljes embert, és ez alapján választanak alkati szert. Az ALKATI szerek magas potenciálú (pl C200) szerek, és segítségükkel krónikus betegségek is meggyógyíthatók. Hatásuk viszonylag lassabban érezhető, de hosszabb ideig tart (vagy végleges). Ezek a gyógyszerek is beszerezhetőek a patikákban, de itt a kiválasztáson van a hangsúly, nem mindegy, hogy mit! És ami nekem bevált, az nem biztos, hogy jó neked is, hiszen te más vagy, egy másik ember! Ezért mondják, hogy a homeopátia személyre szabott.

A Heel által gyártott hom. orvosságokban ez olvasható, miszerint célja "a szervezet öngyógyító törekvéseinek serkentése". Ezért mondhatjuk, hogy a terápia eredményessége nem a gyógyszer közvetlen hatásától, hanem a szervezet reakciójától függ.
"A gyógykezelés célja a szervezet megbomlott belső egyensúlyának a visszaállítása egyedre szabott gyógyszerek igen kicsi mennyiségével" egy másik idézet.

Remélem nem untattam senkit, várom a hozzászólásokat!

Előzmény: Törölt nick (1169)
Mbrio Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1191
Szevasztok, csatlakozom a társasághoz! A dokinő is üdvözölt a táborban, igaz ez tavaly volt. Most csak szívok itten szépen csendben, pollenben. :PPP
erbe Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1190
"némelyik nincs hivatalos forgalomban" Elég szomorú és felelőtlen dolog.
Pitecus! Régebben a gyógyszerekről is elhittem, hogy használnak, mégse használt. Most már kételkedve várom mindegyiket, - mégis használ!
Kíváncsiságból megnéztem az említett homeo oldalakat. Az allergia lényegesen szívósabb!
Előzmény: Törölt nick (1187)
andromeda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1189
kedves daMiTa,

ez a hozzaszolas nem ehhez a temahoz kapcsolodik, csak surgosen valaszt szeretnek Toled egy szinten egeszsegugyi temaban, kerlek, hogy nezd majd meg a mail-boxodat, mert a mail-címedre irtam a problemamat!

elore is koszi:

andromeda

Előzmény: Törölt nick (1187)
BeePee_3 Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1188
Amire konkrétan emléxem (rég volt már az allergiavizsgálat) az a parlagfű ++++, fűfélék, emelett házipenész, házipor.
Előzmény: Csimbió (1180)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1187
némelyik nincs hivatalos forgalomban
odibaby Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1186
Jelentem, átaludtam az éjszakát!!! :-))))))
Egyszer fújtam orrot este, lefekvés elött, és egyszer reggel, felkeléskor, közötte pedig azon ritka esemény volt, hogy tudtam aludni! Persze lehet, hogy most kevesebb volt a pollen, de ennek elég kicsi a valószínüsége. Cepa rulez!!! Nem vagyok tünetmentes, de azért ez mindenképpen eredmény!
Pitecus Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1185
Hit = 50% siker!!!
erbe Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1184
Mégegyszer a homeo szerekről. Annak ellenére, hogy magam is szedtem, és valamit még használt is.
Ha tényleg jó, és bizonyított a hatása, már régen benne lenne a gyógyszerkönyvben.
Ha ártana, akkor itt sem engednék forgalombahozni.
???
erbe Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1183
Biztosak lehettek benne, az allergiások nem a homeopátia ellenségei, minden lehetőségnek örülnek, ami könnyíti a szenvedéseiket. Ellenben időnként furcsának tűnik a két oldal közötti különbségtétel módja és vannak egyéb gyanús jelek is.
Szeretném most csupán két példával szemléltetni.
1. Hagyományos gyógyászat=vegyszer. Az európainak titulált gyógyászat is növényi eredetű anyagok tömegét használja (lásd Digitalis, kamilla) Pl. a Diprophos garantáltan nem vegyszer, hanem természetes erdedetű kivonat, nem tudom, hogyan gyártják, de sok esetben talán jobb is, ha nem tudjuk.
2. Természetes, növényi eredetű hatóanyagok: Luffeel. három növényi kivonat mellett Arzénjodid - vegyszer!!! Ráadásul már az összetétel is gyanúra ad okot.
Luffeel összetétel: Aralia nacemosa 25 mg egy keleti növény kivonata
Arsenium jodatum 25 mg arzénjodid, vegyszer
Luffa operculata 25 mg luffatök
Lobelia inflata 25 mg észak-amerikai növény szárítmánya (marihuanához hasonló hatással is rendelkezik)

A négy összetevő pontosan azonos súlyarányban szerepel. Ritka az olyan hatóanyag, ami pont azonos mértékben adagolva éri el az optimális hatást, ráadásul négy fajta egyszerre.

Előzmény: GitTus (1173)
erbe Creative Commons License 2002.09.05 0 0 1182
Előjegyzéssel, majdnem két hét várakozás jutottam be az allergológiára. Addig én is homeo-val próbálkoztam. Idén, szerencsére, mérsékelten jelentkeztek a tünetek. A Luffeel bogyó (5-10 szem naponta), sokat nem használ, de legalább elfogadható értéken tudta tartani.Miután felsoroltam, milyen gyógyszerek nem hatottak eddig, érdekes módon olyan gyógyszert kaptam, amit már 25-30 évvel ezelőtt, a "szénanátha" korszakban kaptam (mikor még nem nevesítették az allergiát). Akkor Prednisolon tabletta, most egy módosított változat, METYPRED (metilprednisolon, miért nem mondták, hogy spiritusszal vegyem be a Prednisolont). Írtak fel mellé NASONEX kortikoid tartalmú orrsprét is, amit egy használat után elhagytam, mert reggel taplószáraz, fájó orral ébredtem. A tabletta bőven elég, napi egy szem (4 napon 1, 3 x 1/2, majd pihenő, panaszok kiújulása esetén előlről). Így elég bíztató, kiváncsi leszek, jövőre is hat-e még. Felsorolt mellékhatások viszonylag jelentéktelenek. Ha fertőzött környezetben mozgok, kapálok, gyomlálok a kertben, akkor időnként tüsszentek egyet-egyet, néha elindul az orrom, de ez már elviselhető. Ha teljesen száraz az orr, és nincs öntisztulása, az rosszabb lenne.
Csimbió Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1181
Tibo

De ki ajánlotta az immunterápiát, ha senki sem értett hozzá? Szerintem minimum allergológus szakorvos jelenléte kell a bevételhez, hogy be tudjon avatkozni, ha gáz van + vérvizsgálat folyamatosan.
3hónapnyi adag 70ezer? A nevét meg tudnád mondani?

Előzmény: Tibó (1172)
Csimbió Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1180
BeePee 3

Kösz a tapasztalatot, (808)-ra viszont nem válaszoltál.

Szeged kemény hely, ha ott is jól vagy, az már valami. Azt azért még mond meg, mire vagy allergiás és milyen fokozatban, tudjunk mihez viszonyítani. Ja és mióta.

Előzmény: BeePee_3 (1177)
Tibó Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1179
csak a medvek voltak komolytalanok. :)
A Tetyoban en tenyleg szarul ereztem magam, elkezdem kohogni 5 perc utan, meg folyt az orrom is.
De hogy az miert, azt nemtom.
Előzmény: Csimbió (1178)
Csimbió Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1178
Tibo

Ez komoly??? Vagy csak annyira mint a medvék és a tesco?

Előzmény: Tibó (1172)
BeePee_3 Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1177
No kérem. 792-es hozzászólásomban leírtam egy listát, amely a lórúgás kúrát tartalmazza allergia ellen.

Tapasztalataim:
naponta a tüsszögés kb. összesen 10 db-ra redukálódott. Itt Szegeden amúgy igen rossz a helyzet, az Alföld egyik legmélyebb pontja, beszorul a meleg, a pollen meg hasonló kedves dolgok.

Szóval jobb a közérzetem, az általános kellemetlen érzés is sokkal kevésbé van jelen. Teljesen nem múlt el az allergiám, de tudok nyugodtan aludni, a szemeim nem (állandóan) néznek ki úgy mint valami zombinak, az orrom sokkal többet szelel, mint ahányszor be van dugulva. Hát ennyi.

Előzmény: BeePee_3 (794)
Fabrik Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1176
Mondjuk a szőrösödést nem tapasztalom, de egyelőre még tényleg ez az egyetlen, amivel elviselhetők a napjaim, pedig nem vagyok egy nyűgös típus
Előzmény: s302 (1167)
Tibó Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1175
Szerintem ami allergiaval osszekapcsolhato, azt nyugodtan irhatod ide.
kyra Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1174
Oké, igazad van, lehet, hogy a többiek már unják a homeopátia-témát. Szóval nyugodtan átmehetnénk a homeopátia-topicba.
GitTus Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1173
kyra,
ezen a fórumon gondolod a tapasztalatcserét? Nem gondolod, hogy a többieknek elegük van a homeopátiából? Találtam itt az indexen 2 homeopátiával foglalkozó topicot is, de mindkettő "bedöglött", már egy éve nem írt rá senki.
Szóval?
Ha a többiek nem bánják, szívesen elmondom a tapasztalataimat és ismereteimet a homeopátiáról, csak nem akarok túlzottan off-topic lenni!
Vagy átmehetünk a homeopátia topicra, és ott folytathatjuk ...
Előzmény: kyra (1165)
Tibó Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1172
Nekem volt a télen immunterapiam.
valami 70e ft-os szer, amiről nincs magyar leírás, és a körzeti orvosom se tudta, mi a fene, bár ahogy elnéztem, ő még az immunterápiát se tudja mi :(.
Szóval semmi hatás, max. annyi, hogy a végefelé (szedés)már rendesen tüsszögtem. A doki meg csak megrendelte nekem, és semmi instrukció...
Én nem értem, hogy mi alapján adnak diplomát egyeseknek. Azt is csak úgy hallottam, hogy allergia időszakban el ne kezdjem szedni. Éljen. Dejó, hogy más orvos is van a világon.
Szóval a második kört már el se kezdtem.
Egyebkent kb. 3 honapos volt egy doboznyi, ami tobb fokoztu keszitmenyt tartalmazott.
Előzmény: Csimbió (1166)
Tibó Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1171
Ezt elképzeltem:
Allergia, asztma, parlagfű. Hmmm. Ahh, gyertek ide a kedvenceim közé mind a 3-an.
Boccs. :)
Szóval így szeptemberre elég erős lett itt a letargia a topicban.
Hétvégére eső várható! Talán lesz egy kis szusszanásunk...
Előzmény: Pitecus (1168)
odibaby Creative Commons License 2002.09.04 0 0 1170
Devon,
ne keverd a dolgokat. Homeobol is a tüneti szer az csak tüneteket enyhít, de meggyógyulni nem fogsz töle. Ha nem szeded, ugyanúgy szenvedsz. Amit én - és még néhányan - nagyszerünek tartok az az, hogy homeobol nem csak tüneti szer van, amíg az allergológián csak azt kapsz. Ez a nagy különbség.

Odi

Előzmény: Törölt nick (1169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!