Nah örülök hogy jókedvre derített benneteket a ma reggeli tréfa-répa, és jah, 10 percet vacakoltam a montázsokkal, ennyit meg megért :) a wigwamos bulira bemontázsolni saját magam sokkal nehezebb volt :)))))) és ja, biztos jó a Gretsch, meg vastag is a hangja gondolom főleg azért mert üreges meg nagy, meg kényelmes meg minden, de nehéz lenne dobálni meg nyak körül forgatni :))))) és azt is akartam mondani a tréfarépa közben komolyan, hogy nem csak a Gretsch tud gitárt gyártani, pl. egy Gibson Nighthawk bizonyára állná a versenyt jel/zaj/hangkitartás/gerjedés kérdésében. Ja és még1: a numetálba még ez is belefér :))) mer annak már mindegy min kísérik a rapbetéteket, de mondjuk egy Wolf Hoffman vagy egy Rudolf Shenker kezében hülyén állna... Ha akarjátok csinálok még egy montázst Dave Murray-val is, vagy esetleg ha küldtök képet magatokról :)))) <-- na ez csak vicc volt :) SF
...váááááááááááá a rockabilly, v.mikor én is imádtam a Stray Cats-t, micsoda bulikat csináltak :))) a bőgős a nagybőgőjét görkorira v. gördeszkára szerelte és ezerrel cikázott a szinpadon keresztbe-kasul, persze közben komoly futamokat pengetett, na és az énkes-gitáros asszem ott is Gretsch-en nyomta...
strato! amikor a limbóhintóhóz értem már majd besz@rtam a röhögéstől :DDDDDD, viszont photoshopban király vagy :))
gorilla! hogy jutottál ilyen nemes hangxer birtokába? Hanxerboltban M.országon nemigen látni eredeti Gretsch-t...
z@kk (c)
Szoval nem szabad a gretschre azt hinni, hogy az valami alhangszer, ami a kirakati zeneszek szimboluma a fotozashoz. Ki kell probalni, hogy az ember megertse, miert jo
Ertem en a trefat:)))), mindamellett a gretsch gitarok teren tevedsz, mert sok zenesz hasznalja kemeny hangzashoz oket, tobbek kozt en is, bar persze en nem vagyok kulonosebben nevezetes.
Tevedes azt hinni, hogy a gretschnek valami jazzos vagy vekonyka hangja van. a Filtertron es dinasonic pickupok, amikkel a gretscheket szerelik nagyon vastag es eroteljes hanguak. Dobbenetesen jo, meg a legkemenyebb rockzenere is.
Es par kemeny psychobilly
Mit dolgozhattal ezekkel a montazsokkal:)))
Bar meg radferne egy kis photoshoplecke, de nyilvan ez az ugy nem erte meg a komoly idoraforditast:))) De azert tetszik:)))
Igen igen! Itt a totális igazság, hiszen a legutóbbi képek szerint Zakk Wilde és Y.J. Malmsteen is áttért a Greetsch gitárokra, eldobva az ő zajos, kényelmetlen vékonyhangú szarjaikat!!! Malmsteen a finom stílusához illő szépen kidolgozott, aranyozott hardverű bikavadító vöröset választotta, Zakk pedig a dögös barnát, hiszen ezen a szinten már a szín és a hangzás is összefüggésben van! Ozzy Osbourne rakadili leckéket vesz egy közelében lakó nyugdíjas énektanártól, Malmsteen pedig Fenyő Miklóssal szeretne együtt zenélni a következő Westel fesztiválon, ha addig képes begyakorolni a Limbó Hintó-t, lemondva a Japán filharmonikusok ekkorra tervezett Tokiói fellépését! Ozzy - még nem hivatalos tervei szerint - mégis kirúgja Zakk Wilde-t a zenekarból, és megbízta managerét hogy szerződtesse Brian Setzer-t!!!! :)))))))))
A withe falcon nekem sem jon be. Ezekkel nem kinyalt oltonyben kell pozolni, hanem rockzenet, vagy rockabillyt jatszani. Ettol fuggetlenul nekem ez a kedvenc gitarom.
A hangja es a jatek kenyelmessege elkepesztoen profi. Akkora jelet adnak le ezek a pickupok, hogy barmely rockgitart szegyenbe hozzak, es teljesen zajmentesen. Az egyetlen baj, hogy kicsit gerjedekenyek, de ettol fuggetlenul eszmeletlen jok. Olyan kenyelmes a nyaka, hogy az ember ugyerzi, a sajat kezehez terveztek
Hát ..., a humbuckernek vastagabb, harapósabb hangja van és tökéletesen zajtalan, míg a single coil hangja fényesebb, élesebb, pattogósabb és (sajnos) zajosabb (és jóval gerjedékenyebb!).
Magyarul: a humbuckeressel már metalkodni is lehet ...
..."SOKKAL lazábbnak tűnik mint a 9-es DM" - de hát ez a lényeg benne!!! például ha nyújtasz egy full-t ott még erőlködés nélkül szépen meg is tudod vibrátózni...
z@kk (c)
JAJAJ!!!!
Laszakadt megint! az A húrom, DM volt a megboldogult, és mivel nem lőször szakad csak úgy minden ok nélkül, úgy döntöttem most GHS húrt veszek. Vettem is, 9-est. De ez a GHS 9-es SOKKAL lazábbnak tűnik mint a 9-es DM, emiatt hozzáér a boundjaimhoz, felemelni meg nincs kedvem, mert jó hogy tök alacsonyan vannak a húrjaim! És csörög, meg vékonyan szól, meg halk, meg 1000 bajom van vele. Szóval tiszta szar... Ez majd bejáratódik és "megjavul"? Ha netán nem felajánlom féláron, vagy becserélem alig használt DM húrokra :)))) csakhogy hozzájáruljak a bolhapiachoz :)))
axongyák a két humbuckeres-egy single coil-os típus vegyíti a Les Paul forma- és Strato forma hangzásainak előnyös tulajdonságait. Valami régi zenészmagazinban volt róla szó. Az én N2esemen két humbucker van, single nincs, formája viszont közelebb áll a strato-hoz (csak keskenyebb a teste és fordított a fej, nomeg nincs hangszínszabályozó poti, csak egy hangerő, azt viszont ki lehet húzni, és felezi a pickupöket, ami strato-szerűbb hangzást ad neki. Az a csengőbb.
Már csak azt kéne tunni, a zebracsíkos pickupnek esztétikai funkcióját túl van e vmi jelentősége...
a wigwamos dologról.
Én is jelen voltam, nekem teccettek a fellépők, sajna Strato fellépését a bejáratból hallgattam végig a sorban állva, voltak tök jó dolgok, meg kicsit nosztalgikus hangulat fogott el, amikor láttam, a kisebbeket, hogy hogyan fogják a gitárt, meg pölö a két csaj mit össze erőlködik a smókondövóterrel, mármint jól jáccottak, csak görcsösen tartották a kezüket. Mintha öt évvel ezelőtti önmagamat láttam volna :)))
Napáá:
GG
For players who want to access a wide variety of extreme tones, Fender offers the Floyd Rose Classic HSS and Floyd Rose Classic HH. Both guitars feature the Floyd Rose Original locking tremolo, plus newly designed Fender humbucking pickups.
The HSS model has two Fender American Series single-coils in the neck and middle positions, and one Fender DH-1TM Humbucker in the bridge. The DH-1's magnetic pole pieces are Fender-spaced for proper string balance. The HH model beefs it up with a double dose of Fender DH-1 Humbuckers in the bridge and neck positions, combined with special five-way switching that offers a wide array of fat humbucker and cutting single-coil tones.
z@kk (c)
Hangzásban(ha meg lehet fogalmazni), mi a különbség a sima STRATO és a FAT STRATO között. Melyik milyen zenei stílushoz ajánlanátok??? Vagy ezt az effektek határozzák meg???
Lecserélem gitáromat, ergo:
Eladó EPIPHONE SG fazonú, 3 éves, megkímélt állapotban lévő szólógitár. Fekete és csodaszép. :) Új árat nem tudok, olyan 100 körül lehet a boltban, én 60-ért adom, puhatokkal. Ajándék pengető!! :))
Ugyanitt VOX Distortion Booster torzítópedál eladó; az egyik legjobb a témában, frankó bluesos, hardrockos hangzása van, semmi zaj, lehet krémes is, de harapni is tud a szentem. 15-ért elvihető, 1 éves, talán még gari is van rá, boltban 20 körül lehet.
Érdeklődni a
savatage@sch.bme.hu
rj332@hszk.bme.hu címeken, illetve a
20/5428512 telcsiszámon lehet.