Csak a személyes véleményemet (illetve egész házunk véleményét) tudom elmondani, hogy nekem "mi bajom van zsuzsával"...
Lakóközösségünk több problémával kereste meg őt és "csapatát". Valami hihetetlen hatalmi aroganciával söpörték le minden kérésünket, problémafelvetésünket, tiszteletteljes hangnemben megtett észrevételeinket lakókörnyezetünket fenekestül felforgató önkormányzati építkezésekkel kapcsolatban. Szó szerint ember számba sem vettek bennünket. (Írásban is olvashattuk mindezt, zsuzsa aláírásával.)
Márpedig én is azok közé tartozom, akik nem "pártszínek" alapján szavazok bárkire, hanem az alapján, ahogy velünk, zugló lakosokkal bánik...
Labor, napsüti,
- ne bánjátok, hogy nincs szórólap. Amit korábbi választásokon bedobáltak bármelyik jelöltről, pártról, az sem volt valami informatív. Szlogenek (programnak nem nevezném), esetleg a jelölt életrajza. Az nem derült ki, hogy eddig milyen önkéntes közösségi nyüzsgést folytatott (ha új jelölt) vagy mit tett, miben segített (ha már képviselőként eltöltött egy ciklust).
- mijabaj:
pl. a kábeltévé eladása, ahol áradtak az olvasói levelek a Zugló Újsághoz, hogy ne adja el a kerület a tulajdoni részét (de ha mégis, akkor egy kellően tőkeerős vevőnek, kemény szerződéses garanciákkal körülbástyázva). Polg.mest.asszony mindenkit megnyugtatott, hogy a választott cég stabil, képes finanszírozni a hálózatfejlesztést. Ezek után a cég nem nagyon fejlesztgetett, kivárt kb. egy évet (nem emléx pontosan, hogy mennyit), majd eladta a meglévő hálózatot egy nagyobbnak, mondván ők mégsem bírják kapacitással a fejlesztést. A tetemes felárat ők vágták zsebre. Az ekkor érkező morgó levelekre az önkorm. illetékes válaszolója képletesen széttárta kezeit, mondván remélik, hogy az eredeti szerződésben foglalt vevői kötelezettségeket a cég eladóként továbbhárítja majd az új vevőre, de ebbe természetesen Zugló nem szólhat bele!!! :o(((((((((
pl. a Paskál-telek eladása körüli huzavona. A környék érintett lakossága aggódott, hogy lakótelepet szabadítanak rájuk, ami miatt megnő a forgalom. Az önkorm. váltig állította, hogy szó sincs róla, szellős beépítésű lakópark lesz. Erről hosszasan folyt a polémia, aztán egyszercsak megjelent egy rajz az "ojságban": Ötemeletes (talán tetőtérbeépítéses) épületek. Hát nem egy Wekerle! :o((((
pl. a Bosnyák térre tervezett központ, ami a kereszteződéstől (és így a BKV megállóktól)jó messze lenne, annak a rendezésével nem is foglalkozik, de az sem hangzott el, hogy mire szolgálna a megépülése után az a két épület, ahol most helyezkedik el az önkorm. :o((((((
pl. az a homályos helyzet és hivatkozási alap (vmi. állítólag szabálytalan irodaszerbeszerzés), amire hivatkozva a zuglói jegyzőt eltávolították.
Ezek a lakókörnyezetemben sok embernek szúrják a szemét.
Ezek viszont a személyes heppjeim:
pl. az a valszeg nagyon divatosnak szánt igéret, hogy "ingyenes internet minden zuglóinak". Egyrészt miből, amíg kövezetlen utcák vannak a kerületben? (OK, ez demagóg, de nem tudtam megállni) Másrészt mit kezdene ezzel az, akinek számítógépre sem futja? (Akinek meg bőséges a jövedelme, azt miért támogassa ilyesmivel a kerület?) Az igéret beváltásakor pedig minden bizonnyal kiderülne, hogy a telefondíj természetesen az ingyenesség fogalmába nem beleértendő. :o)
pl. az a sok – szerintem – csicsás és rossz alaprajzú, ráadásul a szomszédos házakhoz képest gyakran hodályni emeletes épület, ami a zuglói foghíjtelkeket beépítő magántársaságok "jóvoltából" rondítja a kerületet.
----------------
Folyamatosan az az érzésem, hogy a kerület lakosságát kiskorúnak nézik és a feje felett döntenek, ráadásul nem átgondoltan.
Nagyon hiányolok egy olyan jelöltet, aki valóban nem kötődik, párthoz, körhöz, de tud szervezni és már eddig is tett a kerületért.
r_b.
Ez a téma engem is érdekel. Nem, nem politizálni akarok, egyszerűen érveket pro és kontra.
Én ráadásul még a nálunk induló jelölteket sem ismerem, semmiféle szórólapot nem dobáltak ezidáig (hogy ez szerencse vagy sem, ezt mindenki döntse el maga)
Gondolom mindenki többet, jobbat akar, de fogalmam sincs ki mit tesz, tett eddig valójában.
Nem tudom kire szavazzak! Az önkorm. közgyüléséről nincs közvetités, fogalmunk sem lehet, milyen emberek azok, akik ott üdögélnek.
A Zsuzsából elég votl, a bokszoló nem szimpi, ellenzékit meg hülyeség választani. :)
------------------------
re: beruházások
A végre megépült, megszépült területek, épületek rendszeres karbantartására nem ügyelnek.
A cikkben büszkén említett Stefánia sétány gyomosodik, a nyári forróságban foltokban pusztult ki a fű. Azt hittem az automata öntözőrendszer azért létesült, hogy a kiszáradást kivédjék.
A szeméthalmokkal sziszifuszi küzdelmet vív a hivatal. Hiába vitetik el a kerület költségén, újból megjelennek az illegális szemétlerakók kacatjai, sitthalmai.
Az új BS építkezésénél - a hasonló nagyságrendű építkezésekkel egybevetve – elviselhető a szmötyi és nem kirívó a közlekedési káosz. Zaj viszont volt, van. (A környéken lakókat, ha már mindezt elviselték, illene az építtetőknek meginvitálniuk egy külön rendezvényre.) Ha felépül az ufó, a parkolók és az új buszpályaudvar, akkor lesz egy tágas térség Zuglóban, ami BKV-val könnyen elérhető és népes közönséget vonzó kültéri rendezvények megtartására is alkalmas. Ugyanez a véleményem az Örsnek az Ikea, az orvosi rendelőintézet és a Sugár által közrefogott teréről.
A Bosnyák térre tervezett új épületkomplexum kapcsán senki nem említette, hogy magát a teret hogyan rendeznék (úthálózat, átkelők, kopott földszintes üzletsor, a remíz, még kopottabb, aládúcolt lakóházak), továbbá mi lenne a sorsa a háború előtt lakásoknak épült, de már akkor elöljárósági épületté átfunkcionált régi, és a hetvenes években nagy büszkén felépített új tanácsi épületnek a Pétervárad utcában, meg a Stefánián lévő kerületi rendőrkapitányságnak?
Azt hiszem korábban szó esett itt is arról, hogy a kerület rendezési terveit meg lehetett tekinteni, mi több, még Miasnikov Péter ker.főépítésznek kérdéseket is fel lehetett tenni ezzel kapcsolatban a helyszínen. A nyitva tartást azonban úgy igazították, hogy legfeljebb a szünidős diákok vagy a nyugdíjasok tudták felkeresni a kiállítótermet, aki a gyakori 8-tól 16.30-ig munkaidőben dolgozik, annak esélye sem volt.
r_b.
A mai népszabadságban jelent meg Juszt L.-nak egy cikke:
"Harminc kérdés a Budapest Arénáról
NSZ • 2002. szeptember 28. • Szerz?: Juszt László
Többheti keresgélés, kutatás után felel?sségem tudatában kijelentem, hogy az új budapesti sportcsarnok a felel?tlen pazarlás, a fáraók stílusára emlékeztet? nagykép? önmegvalósítás emlékm?ve lesz, amely ma még nem tudni, hogy 40 vagy 45 milliárdos többletköltséget, kárt okoz az országnak. Egyetlen dolog t?nik biztosnak: sokáig fogunk emlékezni a projektre, s nemcsak azért, mert ott áll, hanem mert legalább húsz évig nyögjük a számlákat. Most nézzük, hogy melyek azok a kérdések, amelyek különösebb felkészültség nélkül is kézenfekv?nek t?nnek......"
Érdemes elolvasni.
tündérlala,
- az alapmegállapításoddal sajnos egyet kell értenem.
- ha egy cikkben nem neveznek meg adatforrást, akkor azt mindig fenntartásokkal kezelem.
- átépítik a házatok kerítését?
r_b.
Ez a 35 milliárd is azt mutatja, hogy mennyire mérhetetlenül beleivódott a korrupció ennek az országnak minden porcikájába.
És ez sajnos kormánytól független. :(
Amikor 1999 decemberében leégett a Budapest Sportcsarnok, egyöntetű volt a vélekedés: a BS-t minden áron újjá kell építeni. Újjá is épül. Méghozzá minden képzeletet felülmúló áron, 34,8 milliárd forintért. Az összeg a nem egészen három évvel ezelőtti becslés felső határának több mint a duplája, és szinte teljes egészében az állami költségvetést terheli.
•[Népszava]
Gazd/Pol - 2002 szeptember 06. 08:43"
Az ufó gõzerõvel épül. Az idézett cikk viszont nem említi, honnan az info.
----------------
Alant többször is felmerült, hogy mi lesz a Népstadion metróállomással szembeni, kõbányai üres telek sorsa. Pár nap óta kinn egy új tábla, hogy ott egy China Plaza nevezetû épület fog terjengeni.
r_b.
All,
akadnak a Ligettel, ottani épületekkel, helyekkel kapcsolatos érdekességeitek, személyes emlékeitek? Főleg a Vidámparkhoz, meg a Cirkuszhoz kapcsolódók érdekelnének, de persze bármi jöhet.
r_b.
faceoff, zizi,
a Pro urbe kő egyik dátuma az avatás éve. Az akkori játszóteret Szolnok városa ajándékozta Zuglónak és szolnokiak is készítették el társadalmi munkában. Abban az évben (talán Pest-Buda-Óbuda egyesítésének volt akkor vmi szép kerek évfordulója) azt találták ki magas pártközpontilag, hogy minden megyeszékhely ajándékozzon meg egy bp-i kerületet vmi ilyesmivel.
zizi,
a háttérben az a két kockaház (az Újvilág "utcák" sarkán, az iskolától balra) valamikor a hatvanas évek végén épülhetett. Azért beszélek Újvilág utcákról, mert az utca vonala kétszer is megtörik, egy lapos U-t formáz.
Az a négy kockaház, amit te említesz, a lekkerlandos autószállító kamionnal, egy picivel arrébb, a Törökőr utcában található és 73-75 között emelték őket, egy volt fatelep, meg pár házacska helyén.
r_b.
Szvsz az Újvidék tér. Úgy dereng, hogy ott van a Pro Urbe kő és ahol az ünnepség zajlik, ma ott egy játszótér van, a hátul látható magasabb házak pedig az Egressy felé vannak egy utcában, aminek nem tudom a nevét, de egy lekvárföldi /Leekkerland vagy valami ilyesmi feliratú teherjármű/ autó szokott ott állni :-DDDD
sztem ki van csukva!
1 ez egy parknak néz ki
2 az iskola mögött nincs ennyi hely
3 73-ban (gondolom az a kő is a parkban állt) sztem a környéken már az összes ltp-i ház ott "pompázott" vmilyen formában