Ne szidd Stahl Juditot, mert kimoderálnak! (Ez komoly.) Egyébként nem csak az apukámból indultam ki. Az ő példájával csak azt akartam illusztrálni, hogy a férfi szakácsok általában mindenáron "egyedit akarnak alkotni", nem hajlandók úgynevezett hétköznapi, megszokott ételeket főzni, és nagyon durva tud lenni a végeredmény.
Bármilyen rossz szakács is a papád, semmiképp sem fair az egész férfinemre kivetíteni! Ha nekem fölajánlanák, h. tetszésem szerint elmehetek vacsorára Jamie Oliverhez / Floydhoz / Laci bácsihoz v. Stahl Judithoz / Frank Júliához / Lajos Marihoz, egyértelműen az első listából választanám vmelyiket. (Bár Nigellához azért el lehetne csábítani :)
Nem hiszem. Apám például azt állítja, hogy tud főzni, ami abból áll, hogy minden ételbe kolbászokat, szalonnákat és csülköket főz (lehetőleg egyszerre). Anyám meg ráhagyja és hízik.
Bár senki nem gondolná, ez egy nagyon kemény fizikai munka, amit általában 12 órás műszakokban csinálnak a profi szakácsok. A konyhában kb. 60 fok van, és szombaton, vasárnap, Húsvétkor, Karácsonykor is meló van. Ezt azért kevés nő vállalja.
A legtöbb étteremben megállna az élet, ha a szakácsnak pl. megbetegedne a gyereke, és otthon kéne maradnia. Ez a helyzet egy nőnél azért gyakran előfordul.
En nem biznam a nomre a fozest :) Na jo, ha nagyon akarja, akkor igen.
De amugy nem teljesen stimmel, amit irsz, mert a mesterszakacsoknak (es a cukraszoknak meg inkabb) tulnyomo tobbsege bizony ferfi. Persze, azt mar nem tudom, hogy pontosan miert :)
A ferfiak szamara a fozes alkotas ,a noknek napi rutin.
Mondjuk ezert van az, hogy a ferfi gond nelkul keszit fahejas csirket es paprikas csokitortat....brrrr! =O)
Lehet, ha nem a nőknek kéne főzni otthon miután hazatalpalnak a munkából több kedvük lenne és hobby szinten sokkal szebben és jobban főznének?!
Azok a nők akik ezzel akarnak foglalkozni igazán szakácsnak mennek, hát az ő kajájuk is isteni.
A férfiak is főzhetnének otthon, de ezt már rég elrontottuk, biztos a nevelés teszi.
Na igen, es neha persze az ehetetlenseg hatarat surolja a kaja.
Na de hat ki mit szeret jobban. En a kiserleti konyha hive vagyok otthon, de mondjuk egy etteremben nem feltetlenul orulnek egy hozzam hasonlo mentalitasu szakacsnak :)
Szerintem a nők többsége ragaszkodik a receptek előírásaihoz. Emiatt akár századszor is képesek ugyanazt az étket produkálni, mint ami a címe. A főző férfiak nagyvonalúbban kezelik ezt a kérdést, olykor a fantáziájuk is beindul,emiatt a konyhájuk izgalmasabb.
A fene tudja, en ezt pont forditva latom, a kornyezetemben a nok csak akkor tudnak jol fozni, ha megvan minden alapanyag hozza (Az mas dolog, hogy a nok jobban tudnak gondoskodni arrol, hogy otthon meh is legyen minden alapanyag :))
De a semmibol fozes tudomanyat eddig csak ferfiaktol lattam.
Én meg pont fordítva gondolom:) Szerintem a nők a hétköznapi életben, napi rendszerességgel jobban, sőt kreatívabban főznek, mint a férfiak. A semmiből sokkal könnyebben tudnak bármit is alkotni. A férfi, ha éppen kedvet kap hozzá, és valóban kedvtelésből főz, akkor viszont nagyon jól főz, kitünően. Van pár kaja, amit nagyon tudnak és szeretnek is csinálni, de ezzel ki is merül általában a dolog. De a hétköznapokban nem igazán tudják, hogy napról, napra mit találjanak ki és mit csináljanak.
Hat en a sajat peldambol csak annyit tudok mondani, hogy szerintem a ferfiak kreativabban foznek, de egyvalamit nagyon jol fozni a nok tudnak tobbnyire. Es mivel a hivatasos szakacssaghoz az elobbire van szukseg, ezert van tobb ferfi ezen a palyan.
Bizony, a férfi, aki szeret főzni, jól főz, mert kedvtelésből csinálja, s általában precíz, ügyes. Az összes konyhafelszerelést felhasználja, ja, és utána elfelejt mosogatni.