A mai népszabadságban jelent meg Juszt L.-nak egy cikke:
"Harminc kérdés a Budapest Arénáról
NSZ • 2002. szeptember 28. • Szerz?: Juszt László
Többheti keresgélés, kutatás után felel?sségem tudatában kijelentem, hogy az új budapesti sportcsarnok a felel?tlen pazarlás, a fáraók stílusára emlékeztet? nagykép? önmegvalósítás emlékm?ve lesz, amely ma még nem tudni, hogy 40 vagy 45 milliárdos többletköltséget, kárt okoz az országnak. Egyetlen dolog t?nik biztosnak: sokáig fogunk emlékezni a projektre, s nemcsak azért, mert ott áll, hanem mert legalább húsz évig nyögjük a számlákat. Most nézzük, hogy melyek azok a kérdések, amelyek különösebb felkészültség nélkül is kézenfekv?nek t?nnek......"
Érdemes elolvasni.
tündérlala,
- az alapmegállapításoddal sajnos egyet kell értenem.
- ha egy cikkben nem neveznek meg adatforrást, akkor azt mindig fenntartásokkal kezelem.
- átépítik a házatok kerítését?
r_b.
Ez a 35 milliárd is azt mutatja, hogy mennyire mérhetetlenül beleivódott a korrupció ennek az országnak minden porcikájába.
És ez sajnos kormánytól független. :(
Amikor 1999 decemberében leégett a Budapest Sportcsarnok, egyöntetű volt a vélekedés: a BS-t minden áron újjá kell építeni. Újjá is épül. Méghozzá minden képzeletet felülmúló áron, 34,8 milliárd forintért. Az összeg a nem egészen három évvel ezelőtti becslés felső határának több mint a duplája, és szinte teljes egészében az állami költségvetést terheli.
•[Népszava]
Gazd/Pol - 2002 szeptember 06. 08:43"
Az ufó gõzerõvel épül. Az idézett cikk viszont nem említi, honnan az info.
----------------
Alant többször is felmerült, hogy mi lesz a Népstadion metróállomással szembeni, kõbányai üres telek sorsa. Pár nap óta kinn egy új tábla, hogy ott egy China Plaza nevezetû épület fog terjengeni.
r_b.
All,
akadnak a Ligettel, ottani épületekkel, helyekkel kapcsolatos érdekességeitek, személyes emlékeitek? Főleg a Vidámparkhoz, meg a Cirkuszhoz kapcsolódók érdekelnének, de persze bármi jöhet.
r_b.
faceoff, zizi,
a Pro urbe kő egyik dátuma az avatás éve. Az akkori játszóteret Szolnok városa ajándékozta Zuglónak és szolnokiak is készítették el társadalmi munkában. Abban az évben (talán Pest-Buda-Óbuda egyesítésének volt akkor vmi szép kerek évfordulója) azt találták ki magas pártközpontilag, hogy minden megyeszékhely ajándékozzon meg egy bp-i kerületet vmi ilyesmivel.
zizi,
a háttérben az a két kockaház (az Újvilág "utcák" sarkán, az iskolától balra) valamikor a hatvanas évek végén épülhetett. Azért beszélek Újvilág utcákról, mert az utca vonala kétszer is megtörik, egy lapos U-t formáz.
Az a négy kockaház, amit te említesz, a lekkerlandos autószállító kamionnal, egy picivel arrébb, a Törökőr utcában található és 73-75 között emelték őket, egy volt fatelep, meg pár házacska helyén.
r_b.
Szvsz az Újvidék tér. Úgy dereng, hogy ott van a Pro Urbe kő és ahol az ünnepség zajlik, ma ott egy játszótér van, a hátul látható magasabb házak pedig az Egressy felé vannak egy utcában, aminek nem tudom a nevét, de egy lekvárföldi /Leekkerland vagy valami ilyesmi feliratú teherjármű/ autó szokott ott állni :-DDDD
sztem ki van csukva!
1 ez egy parknak néz ki
2 az iskola mögött nincs ennyi hely
3 73-ban (gondolom az a kő is a parkban állt) sztem a környéken már az összes ltp-i ház ott "pompázott" vmilyen formában
Szia! Nem mondtam, hogy a férje, a férjét Kutaliknak hivják, lehet a testvére, vagy más.
A baj az, hogy sem egyik, sem másik - mármint a polgármester asszony sem - nem tesz egy lépést sem, ha bemész panaszkodni, hogy az uj lakó kivágja a Te gyümölcsfáidat. Nem csak kivágja a
fákat, hanem szemetet önt az ajtódba. Az uj lakó cigány. Pedig kötelességük a polgárok élet és vagyonbiztonságáról gondoskodniuk. Azt mondja, menj a rendőrségre, vagy a biróságra.
Szerintem első lépésként az Igazgatási Osztálynak fel kellene mérnie a helyzetet és megpróbálni a lakókkal beszélni!
Többé nem fogok a Kutaliknére szaavazni!
Sziasztok!
alufolia, én úgy tudom, hogy Kardos Zsuzsa férje fogorvos,valamelyik Zuglói Lapokban olvastam.
Egyébként azon én is csodálkoztam, hogy "nálunk" bújkálnak a bűnözők, mi pedig nap mint nap arra járunk!
Igauzad van, de a héten már kétszer láttam rendőröket ott is dolgozni, talán a felszin is tisztulni fog egy idő után, ha sűrűn jár arra a "hivatal"....
Mielőtt félreértenének néhányan: a nénike azért nem zavar, mert ha jön a rendőr, vagy a közterületes, nénike fogja kosárkát, benne kaporkát és balra el, nem marad utána semmi szemét...
Nem igazán, állandó a mocsok utánuk... Nincs erre valami rendelet? Félre ne értsetek, nem a nénike zavar a kis kosárával, meg a 6 csomó kaporkájával, hanem azok, akik doboz szám hozzák a zöldséget, és ha futni kell, minden szemetüket ott hagyják... bocs, de mivel állandó útvonalam, nagyon zavar...
Bizony, ennek már én is akartam örülni itt nyilvánosan, hát, sokkal jobb érzés végigmenni az aluljárón, sőt, a metró kijárata előlis eltűntek. Felbukkantak viszont odafönt, a trolimegállóknál, meg a bérletárusitó ocsmányság körül, de ott valahogy jobban eltűnnek...