Keresés

Részletes keresés

fuzvik Creative Commons License 2002.08.15 0 0 497
Udv Jawasok!

Készül az indítómotor a csepptankoshoz!
Nem, nem vicc, lehet, hogy egyesek a röhögéstől gorcsot kapnak mire végigolvassak, azt gondolván: meg egy ilyen hulyet, biztos ki akarja furkalni az oldaldeknit,
hogy mindenféle csigaattetelt, meg hasonlo bizgentyuket aggason rá...
Hat nem, nem kell furkalni, deklitszelesitgetni,
HANEM:
Hozzavalok:
Komar moped berugotengely
+
Trabi ablaktorlomotor
+
kotelidegzetu esztergalyos

Abrak nélkül eleg korulmenyes lenne vazolni a mechanizmust, ezert most nem is teszem...
DE ha készen lesznek az abrak, aprolekosan leirok majd mindent.
Addig is adott egy problema amit meg nem tudom hogyan fogok megoldani, persze elkepzeleseim vannak, tehát:
Az automata levetele utan lathato az elso lanckerek, ennek a kozepeben forog a valtotengely
(benne a kinyomorudazat) ami a kupplungon keresztul a fotengore kapcsolodik.
Namost, ehhez kellene hozzakapcsolni egy ugyanolyan atmeroju tengelyt(ezen keresztol menne be az inditas)
Amire en gondoltam:
A tengely veget szemben szimetrikusan lesikolni
a hozza kapcsolodo tengelyt pedig bereselni,pont akkorara, hogy passzoljon egymasba a ketto

Masik megoldas:
kup+ek -azthiszem ez nem igenyel magyarazatot-.

Masik kerdes: mekkora minimum fordulatszammal kellene forgatni a fotengelyt?
Bar nemhiszem, hogy tul nagy kellene, mert az egyik ismeros Pannoniamotoros kertitrakesza
(erthetobben: "csettegoje") is ugy roffen be,
hogy valami kis szutyok motor meglenditi, nagy nehezen atkecmereg a dugattyu a holtponton(kb 3 mp-ig csak halk mortyogas-szenvedhet szegeny rendesen-)és akkor rof-----rof----rof--rof--rof--rof... beindul a csodagep.
En 1.36ford/másodpercet szamoltam Skodri motorral,
trabi eredmenyekrol holnap szamolok be...
Szerintem birni fogja a motor, mert bika mint allat! Aramfelvetele terhelten: 4A
Lefoghatatlan!

Udv:
Viktor

zedusz Creative Commons License 2002.08.15 0 0 496
Hali

Én még új vagyok itt. Nincs valakinek elfekvőben esetleg egy 81-es 350-634 Californianhoz járó első sárvédő, ha van valakinek meg venném. Előre is köszönöm.

BalaLajka Creative Commons License 2002.08.14 0 0 495
Haliho mindenkinek!
Csak most találtam meg a topic-ot (bár csak 1/2 éve vagyok Jawa tulajdonos).
Egy 350-esem van typ. 360, '74-es gyártmányú, vágott első sárvédővel és krómbetétes tankkal.
Kb 2 évembe került mire sikerült kisírnom a nagybátyámtól, nagyon jó állapotban van, szinte alig kell hozzányúlni.
A felújításban sok segítséget nyújt a topic (bár még nem sikerült teljesen végigolvasnom).
hygy Creative Commons License 2002.08.12 0 0 494
Hali fuzvik!

Ez a leiras meg van nekem is, mar regebb ota, bar en nem innen toltottem le. De ahonnan en letoltottem ott azon a cimen volt, hogy hogy csinaljunk 250-es bol 350-est.
De most elbizonytalanodtam.

bye
HyGy

Előzmény: fuzvik (492)
j.t.maston Creative Commons License 2002.08.11 0 0 493
Sziasztok!

Most jutottam géphez a Sziget után, így most olvastam az eddigi leveleket, hát szénkefém még nincs, de ez a skoda ablaktörlőmotor ez jó ötletnek tűnik...

Más.
Amíg még megy a nyár, mer utána munka, suli stb, nem ütünk össze valami Jawás talit? Összeugrunk valahol ami mindenkinek elérhető, kék füsttel borított karavánként rémítjük egy kicsit a népet, stb.? Van valaki aki vevő erre? valamikor 22-e után vagy mondjátok mikor...

sano

fuzvik Creative Commons License 2002.08.11 0 0 492
Hali.

Valaki keresett Jawa tunningleirast...
Ez lenne az, csakhat kulfldiul:

www.hyperlink.cz/hornof/jawa/jawaupr

En mar regen letoltottem, de szotar nelkul nem nagyon lehet kihamozni belole semmit.
Max a kepek alapjan, de meg ugy se nagyon, mert eleg gyer a felbontas.
Ha van valakinek szotára gepre, ugy egyszerubb lenne a dolog.
Egyebkent sok erdekes dolog van itt, erdemes letolteni!
www.hyperlink.cz/hornof

PA(L)

fuzvik Creative Commons License 2002.08.09 0 0 491
Üdv!

Hygy:
"Lehet ezert is tettek be a kettot"
Szerintem ennek semmi értelme, mert ugyis zárlatra sül a fet, nem szakadtra.

Meno-mano:
Tehát, ha megtéped, akkor torpan, igaz?
De gondolom akkor nem csak négyesben?
A gyertyaelektródák színe melyikre hasonlít leginkább?
őzikebarna, v. fehér v. koromfekete?
Ha őzbarna: fogalmamsincs(esetleg kipuff pucolás)

Mondjuk így látatlanban elég nehéz megállapítani mi a gond.

Ha fehér: karburátorpucolás
Ha fekete: subertű, levegőcsavar beszabályozás

Ja, és az utóbbi kettőhöz: előgyújtás beállítása.
Csepptankos 360?
Ha az akkor:
Előgyujt:3.2-3.5mm
Hátsó gumi méret: 16-3.50

PA(L)

achenobarbus Creative Commons License 2002.08.09 0 0 490
Udv!

Bar nem esik ki a paka a kezembol, de ugy kerdem keszen nem lehet valami gyujtast kapni, 6V-ra, mondjuk trabant volt 6V-os... Mert amugy atalikitanam en is a motor gyujtasat megszakito nelkulire, es akkor nincs tobb gyujtasallitas :-)
Vagy legalabb hall erzekeloket lehet olcsoert kapni??

uff,
ocs.

Előzmény: hygy (485)
achenobarbus Creative Commons License 2002.08.09 0 0 489
Udv!

Ugy emlekszem az enyem is kiemeli mindaket megszakitot (-> mindaket gyertya szikrazik), talan van valami logika benne... majd az okosabbak megirjak.
A szabvany hatso 3.50*18. Az en gepembe hatra be
se fer szelesebb. Elol 3.25*18, bar most 3.5-s van fent, mert ezt kaptam ajandekba :-)

uff,
ocs.

Előzmény: meno-mano (487)
achenobarbus Creative Commons License 2002.08.09 0 0 488
Udv meno-mano!

Hat Vetro Laci mar kinotte a srackort :-) Telefonja nincs, Velencen lakik, ha kell majd megnezem pontosan a cimet. Olyan igazi sufni-tuning mester, aki az utszelen fotengely cserel, ha kell, de megy tovabb :-)

uff, ocs.

Előzmény: meno-mano (486)
meno-mano Creative Commons License 2002.08.09 0 0 487
Mar megint en;Fuzvik csak nagy ford.szamon hagy ki
amikor megtepnem,gyertyak o.k,hja amugy nekem is
ket szikrat adnak a gyertyak. Miert?
Amugy hatsogumiugyileg segitsegre szorulok milyen
meret az ok mert a mostanit eleg keskenynek tala-lom es kopott is.
Előzmény: fuzvik (475)
meno-mano Creative Commons License 2002.08.09 0 0 486
Hali,sracok!mar egy hete nem voltam forum kozelben
ugyhogy hajra;Varadon nekem egy BOBI nevu tag ja-
vitja a gepet eleg jo a ficko(persze azokhoz ke-
pest akiknel eddig volt )de ha megse olyan jo kene
a srac cime ha nem gond.Koszi udv.
Előzmény: motorkami (473)
hygy Creative Commons License 2002.08.09 0 0 485
Hello!

Hat szerintem nem eleg ha 400V-ot kibir, nem szamoltal a fellepo tranziensekkel, egy ilyen eldurranthatna egyet. Lehet ezert is tettek be a kettot. Es ne az egyen aramu ellenallasa t nezd ilyekor mert az egy dolog. Valtakozo aramon is lenyeg. Mert itt mindenfele tranziensek lepnek fel. Es szarabb cuccokbol elvileg atuhtet olyankor.

bye
HyGy

Előzmény: Dzsudzsi (484)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.08.09 0 0 484
Hali!

Én is egyetértek fuzvikkal! Elég oda egy FET is, kettő az tiszta overkill. Vagy marad a kettő, de akkor kisebb fajta. Sőt lehet hogy kisebből is elég egy.

Nemrég megmértem a 12V-os trafó ellenállását, 4ohm fölött volt picivel. A ladáé valahol 0.4 ohm körül van. Az a lényeg, hogy 400-voltot kibirjon.

Cső!
Dzsudzsi

hygy Creative Commons License 2002.08.09 0 0 483
Hja ezt nekem eccer a skodaba jaccotta el hatul a motor mikozbe a karbit csesztettem. :) De szerencsere nagyon hamar sikerult eloltani.

HyGy

Hja akkor ezt a lehetoseget kihagyom.

:)

Előzmény: fuzvik (482)
fuzvik Creative Commons License 2002.08.09 0 0 482
Hali!

Hygy:
Szerintem ne próbálkozz ezzel az egyáramkörös dologgal, mert én jártam már ugy, hogy véletlenül fel volt cserélve a két trafó, akkor ugye ez a helyzet áll elő, hogy lent gyújt, hát nekem egész egyszerűen kigyulladt a karburátor és akárhogy locsoltam nem akart elaludni!(eléggé szét volt kapva szerencsére a moci, és a tank sem volt rögzítve, ugyhogy eszeveszett sebességgel ledobtam róla a tankot- szerencsére nem horpadt be-).

Azthiszem sikerült elvennem a kedved...

Ja, ugy mégpoénosabb lett volna a dolog ha rajta van a légszűrőház, és benn meggyullad a filter.

hygy Creative Commons License 2002.08.09 0 0 481
Hello!

Aha telleg igazad van van ott egy. Es ehhez mit szoltok? Ez kicsit jobbnak tunik. :) bar annyira meg nem volt idom megnezni.

http://www.celtia.hu/ladaklub/muszaki/musz_elektron_gyu.html

A masik meg hogy szerintem nem kell a teljes aramkorbol kettot epiteni, szerintem nem gaz az hogy ha lent van a dugo akkor is szikrazik egyet a masik gyertya is. Tehat igy elvileg mind a ket gyertyat egy aramkor meg tudja hajtani. :) Vagy csak az aramkor egy reszebol kellene kettot epiteni. De vegul is lehet teljes ket armakort is epiteni, de az telleg dragabb.

HyGy

Előzmény: fuzvik (480)
fuzvik Creative Commons License 2002.08.08 0 0 480
Ld: 458
FET-es elektronikus gyújtás leírás és rajz
hygy Creative Commons License 2002.08.08 0 0 479
Hallo!

Kimaradtam valami elektronikus gyujtas kapcsolasirajzbol vagy mi?

mert neztem vissza fele is de nem latok se linket se leirast!

HyGy

Előzmény: fuzvik (477)
fuzvik Creative Commons License 2002.08.07 0 0 478
Megint én..

j.t.maston:
Most látom milyen hülyeséget írtam:
A szénkefe nem Skoda önindító, hanem ablaktörlőmotoré!!!!!
Önindító....
De hülye vagyok...

Ha végképp nem sikerül szerezned, írj egy mailt a
címeddel.

Hogy jóvátegyem, beszámolok mai légszűrőkereső akciómról.(Jawa 559,360)
Szóval a 250-es légszűrőjébe Skodri 105s(110s,120s,130s)légszűrő,a 350-es be pedig a kispolszkié( némi alakítgatás, fűrészelés után)
"passzol"-(ez azért túlzás, de jobb megoldás
híján....
Akinek nem tetszik szerezzen eredetit!
Ha valakit érdekelnek a részletek írjon.

Motoros üdv mindenkinek!

fuzvik Creative Commons License 2002.08.07 0 0 477
Hali!

Csak annyit tennék hozzá az elektronikus gyujtáshoz, hogy a 180 és 470 Ohmos ellenállások értelemszerűen felére csökkenek, és elég hozzá egy fet.
Nem is igazán értem, hogy a fetekkel miért nincs sorban egy-egy munkaellenállás, mert igy szerintem csak az egyik dolgozik, miközben a másik akár be se lenne kötve.
De javitson ki valaki ha rosszul tudom!

Ennyi.
Viktor

Pandakutya Creative Commons License 2002.08.05 0 0 476
Üdv mindenkinek!

Vadiuj Jawas wagyok, ket hete pattantam at ETZ-rol egy 638-asra. Egyenlore nem bantam meg, de a topicot nezegetve kicsit elrettentem...

meno-mano,

Veszpremben ket bolt van ahol keleti motorokhoz alkatreszt kapsz. Az egyiket (ez a jobb) a buszpalyaudvartol kb. 50 meterre talalod, ott barki megmondja Neked hol van. A masik a buszpalyaudvartol kb 5 percre az Aral kuttal szemben. Egyebkent azt pontosan nem tudom Jawa alkatresszel hogy vannak ellatva, mivel mint irtam ez az elso Jawa-m. Ha leirod hogy mi kell megkerdezhetem hogy van-e es hogy mennyibe kerul.

fuzvik Creative Commons License 2002.08.03 0 0 475
Udv Janecek-Wanderer hivek!
Namostakkornekiugrok:

Meno-mano:
4.-ben akkor all le ha nagyobb fordulaton porgeted, vagy egyatalan ha 4-es ben van?
Gyertyak hoerteke jo?

j.t.maston:
Szeged, "ROLLER AUTO ÉS MOTOR ALKATRESZ"
A telefonszamot elvesztettem, de a tudakozo megmondja..
Mindenkeppen hivd fel oket ha mesz, mert en hivtam nem regen tobbszor is de nem vettek fel.
Nyari szunido?
Ha nincs: önindito, furogep szivattyu
-kefe vagy autosbolt.
Nem hiszem hogy ne talalnal olyat amit ne lehetne bereszelni(De nehogy bronzot vegyel!)
Kapasbol szerintem a Skoda oninditoba valo egy kis alakitgatas utan belemegy.(DE passzos legyen am, mert ha lotyog, eltorhet.)

Nekem 6v-os 360 hoz van gepkonyvem.(Magyar)

A 440-es re nem sok visszajelzest kaptam....!!!
Bocs motorkami

achenobarbus Creative Commons License 2002.08.02 0 0 474
hello, meno-mano!

Ki varadon a legjobb szaki Jawa-ugyileg? En ugy tudom az egyik a Turbo-Csuzli-Vetro Laci :-)

uff, ocs.
da szinten nagyvaradrol :-)

Előzmény: meno-mano (472)
motorkami Creative Commons License 2002.08.02 0 0 473
Hölgyeim és Uraim!

Csak emlékeztetöül. Augusztus 9-11-ig VII. Nemzetközi Zala menti Veterán Auto-Motor Talakozo és Turaverseny Zalaegerszegen. Részvételi dij szŕllŕssal, kajŕval együtt 7500 Ft, kiséröknek 6500 Ft. Kérdésekre szivesen valaszolok a voros.kalman@drotposta.hu cimre irjatok! A forumot net hiŕnyŕban ritkŕn olvasom!

Kalman

meno-mano Creative Commons License 2002.08.01 0 0 472

HALIHO SRACOK!
ELEG NAGY A PANGAS ERREFELE,MI VAN MINDENKI MOCI
ZIK?HYGY KOSZI DE MAR ELVITTEM A KORNYEK LEGJOBB
SZAKIJAHOZ(REMELEM)ES UGY NEZ KI HOGY NEMCSAK A
GYUJTAS A GOND.A TAG FELULT A GEPRE ES 1 FEL ORAS
PROBAUT UTAN HOSSZAN NYILATKOZOTT(ugy jart mint en
4-be leallt)DE MAR DOLGOZIK AZ UGYON.
MARA ENNYI! CSOKUTYA.P.S(Veszpremi cimek kellenek
sracok,szanjatok meg)
Előzmény: hygy (470)
fda Creative Commons License 2002.08.01 0 0 471
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy mennyiért lehet hozzájutni 1 pár új, vagy újszerű Jawa 350 Twin Sport karburátorhoz? Ja, és hogy hol?

FDA

hygy Creative Commons License 2002.07.31 0 0 470
Hali!

Meno-mano: Allitsd be te a gyujtast. :) Nem olyan bonyolult. Kezded a jobb hengerrel. (A jobbik az amelyik jobb oldalon van ha rajta ulsz a motoron) szal gyertyak kiteker, oldal dekni leszed, 10-es villaskulcsal az ora jarasaval ellentetes iranyban tekered a 10-es csavart ezzel ugye forgatod a fotengelyt beallitod a jobb hengernel a felso holtpontot aztan bedugsz mondjuk egy fozo kanal nyelet arra feljelolod a holtpontot egy kessel, aztan vissza mersz 3milit, es utana addig tekered tovabb a villas kulcsot hogy az uj jelednel legyen a kes ele. Aztan ha ez megvan kell egy proba lampa. Azt rateszed az egyik vegen valahova a foldre a motoron (egesz alvaz az en a bukocsore szoktam :P) aztan rateszed a folso megszakito erintkezojere. Meglazitod a ket csavart ami a nagy alaplemezt mozgatja es kb addig allitod hogy eppen kialudjon a lampa ennel a dugo helyzetnel. Aztan picit vissza mozditasz hogy eppen kigyulladjon a probalampad. Meghuzod a csavarokat majd ugyan ezt megcsinalod a masik hengerrel a masik megszakitoval is. Hja es elotte allitsal megszakito hezagot. A 0.4-esne nem szabad atmennie a 0.3-as hezagolonak pedig konnyen at kell.

bye

Előzmény: meno-mano (469)
meno-mano Creative Commons License 2002.07.30 0 0 469
Udv motoros testverek !
Nagyon koszi mindekinek a segitseget.Ujult erovel
szedtem szet a gepet;legszurocsere, kipufogotisz-
titas megvolt most mar csak egy szaki kell aki be
allitja a gyujtast aztan resszkessetek Varadiak!
Juteszembe aug.19 korul Veszprembe utazom ha van
valaki aki tudna ajanlani 1par szakuzletet ahol
elkolthetem a zsebpenzt alkatreszre nagyon megko-szonnem.Bocsi a szajtepesert!P.S(esetleg Gyor is lehet)
Előzmény: j.t.maston (461)
megalight Creative Commons License 2002.07.30 0 0 468
Főleg a váz hiányzik. Azt viseli meg leginkább egy kerti traktorrá alakítás. :(( + még sok egyéb apró kiegészítő.
Előzmény: hygy (467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!