Keresés

Részletes keresés

MonoStory Creative Commons License 2002.07.26 0 0 5144
SF! Talán hasznodra lehet az építkezésben...

Erőlködőkről.

Előzmény: StratoFan (5143)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5143
Ja! És milyen régi? Mert ilyen mosfetes dolgokat én kb 10 éve láttam először.
Előzmény: Sir Mocke (5141)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5142
Sir! Sajna a csöves előfokra még várni kell, mert a trafó tekerése min 1 hét, és még meg sem rendeltem. Urbánnál nem lehet semmit meghallgatni, sajna nem igazán dícsérik a paneljait amúgy sem, de ha a panel nem is jó az alkatrészek alá lehet újat csinálni ha a kapcsolási rajz műx. Sajnos nincs nála sem trafó, sem tápegység. Annak örülök hogy a fetes végfok mint olyan a nagy gyártóknál is létezik, végülis ha jó a kapcsolás elvileg nem lehet nagy különbség köztük, egy előfok és egy hangszínállító pedig még sokat segíthet a dolgon. A Te H&K-d milyen? Csöves?
Előzmény: Sir Mocke (5140)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5141
Ja, SF! Gondolom ettől nem leszel sokkal okosabb, de egy ismerősömnek van egy régi H&K 100W-os Mos-Fet-es végfokja (előtte Boss multieffekt, utána nagy 4 hangszórós láda), amivel nagyon elégedett.
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5140
StratoFan: mostanában csak pánikszerűen, rövid ideig tudok itt ott netezni, így egyelőre nem tudok zenét hallgatni. de ha lesz időm rá felugrom hozzád! Kíváncsi vagyik milyen lehet ez az Urbán féle csöves előfok, mer' ez nagyon jó ár, még akkor is, ha össze kell rakni. (Főleg, hogy van csöves torzító is a listán ugyanegnnyiér.) Viszont zenészektől nem nagyon hallottam dícsérni ezt a Hobby Elektronikás céget. Esetleg van a boltban összerakott változat, meghallgatni?

Zakk: előre is köszi!

Pyramyd Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5139
Én inkább Rhoads fanoknak Blindmouse JRR94 esét ajánlanám...

Nálam megtekinthető, kipróbálható

Előzmény: Törölt nick (5132)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5138
Sir! Emlékszem írtad mostanában hogy mikrofonnal készítettél felvételt. Én is csináltam párat, hát nem nagyon jön vissza a combó hangja sehogysem. De összehasonlítani esetleg tanulságos, ott van 6 rövid részlet a oldalam legalján. SF
Előzmény: Sir Mocke (5135)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5137
szia!

próbáltam neki írni, de nem megy el egyik címére sem a levél. hová tudok neki még írni?

kösz

Előzmény: Type-R (5134)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5136
Hello Sir! Ha erre jársz Zakk-nál ugorj be, meg is hallgathatod! :) nem lakunk messze egymástól! A csöves előfokot elvileg az Urbán elekrtronikánál lehet kapni, (http://home.hu.inter.net/~urban/egyseg.html#ze) panel + alkatrészek 4500 ft, aztán össze kell rakni és kész. Majd utána kell néznem mert az előfokokhoz külön tápot kell tekertetnem és tudnom kell a cső tápfeszeit. De ez még csak később lesz, most egy 10 sávos hangszínállítót akarok 600 Ft-ból :) meg fetes előerősítőt, dobozt az áramköröknek, kezelőszerveket az előlapra, mert ezek még hiányoznak.

Kérdés: használ-e valaki mosfetes gitárerősítőt úgy, hogy előtte nem mikrofonoz be egy csöveset? Mert hallottam előtte is hogy a mosfetnek "csöves" a karaktere. Gondoltam csak az írigység mondatja ezt a fetesekkel :) de most sok jól olvasok a nagyteljesítményű mosfetekről itt:

http://www.arx.com.au/Mosfets.htm

többek között ezt:

"6/ Clipping characteristics

Mosfets exhibit a "soft clip" characteristic when driven into clipping levels. This is predominantly made up of even order harmonics rather like that of Valve Amplifiers, not the harsh odd order harmonic clipping produced by BiPolar Amplifiers."

mondjuk nekem elsőre effekt nélkül is jobban tetszett a hangja mint a boltokban kapható kínai tranyósoknak, de az azért biztos túlzás hogy olyan mint egy csöves :)))) vagy mégsem? :)))))))) Na megyek tartok egy kis reggeli ébresztőt a lépcsőházban :)

Előzmény: Sir Mocke (5135)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.25 0 0 5135
StratoFan - elolvastam a lapodon a kombóépítést. tanulságos.

Mesélj kicsit többet a csöves előfok kit-ről.

Type-R Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5134
ja, ez lemaradt az üzenetéből:

"ESP/LTD gitarok ősztől, nyugat európai ár alatt 20%-kal."

szaszon

Előzmény: Type-R (5133)
Type-R Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5133
szaszontól sok szeretttel:))))

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5132
...Rhoads fanoknak erősen ajánlott:
http://www.angelfire.com/ca/HONEYCOMBHIDEOUT/mp3.html
z@kk (c)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5131
khmmm ... ez se rossz :-)))

sc.

Előzmény: Törölt nick (5130)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5130
...nah, hát ha ez mesélni tudna :)))

z@kk (c)
Előzmény: Semmi Cicó (5128)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5129
...okay Sir, addigra sajna letellik a szabim és ujra itthon leszek!
A fejhallgatón való visszahallgatás az nem mérvadó, hallgasd meg valami rendesebb hi-fi cuccon, koncerten meg nem szobahangerön szól a gitáralap, hanem állatmód kihajtva :)
z@kk (c)
Előzmény: Sir Mocke (5127)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5128
így van, meglehetősen sok féle nyak közül választhat a strato-fan :-)) .

Aszem kevés vérgagyibb dolog létezhet a világon, mint egy előre lekoptatott gitár ... amikor először láttam, nem akartam elhinni. ( A dologban pont az a lényeg, hogy a használatban kopik el !!! Tuddod, amikor ránézel, akkor azt gondolod magadban, bárcsak mesélni tudna ez a gitár ... dehát aszem ezt itt mindenki érti )

sc.

Előzmény: Sir Mocke (5127)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5127
No hello!

Összefoglalva az utóbbi témákhoz:

Nekem a Gibson nyak fura, mer' vastagabb mint az Ibanez, amihez szoktam. A Fendereknél meg érdekes, hogy szinte mindnek más a nyaka (is).

StratoFan: Gratulálok az erősítőhöz!

Cicó: "Egyébként szerintem nincsen szebb mint egy sunburst fender strato, lehetőleg rettenetesen leharcolva, festék alig ... "

Akkor mér' kell a sunburst festés, ha úgyis lekopott? ;o))) (Egyébként a hasonló izlésűeknek már gyárt a Fender ilyen előre koptatott gitárokat, jó drágán - bár gondolom, tudod.)

Zakk: Mondtad, hogy szóljak, ha Pestre megyek. Ha minden jól alakul átutazóban ott leszek aug. 15-én és 19-én. Megkaphatom akkor, amiket felajánlottál közösségi hasznosításra (Queensryche, Stetina 1-2 Cd-k)?

Más: nem tudom ki szokott otthon felvenni. Én most csináltam minidisccel, AKG mikrofonnal próbát. Érdekes, hogy a disc-en, fülhallgatón keresztül egész másmilyennek - sokkal szárazabbnak, keményebbnek és zizisebbnek is - hallom a kombómat (H&K Edition1 - tranyós), mint normál helyzetben. (Közelről mikrofonoztam és viszonylag kis (szobai) hangerőn szól a cucc.) Mitől lehet ez?

Az én ötleteim, hogy a miki nem hallja a ládát, meg a hely (a szoba) hangját csak a hangszórót, meg, hogy egyébként, ha játszik az ember, akkor nem csak a füle érzékeli a hangokat - de ennek ellentmond, hogy koncerteken is közelről mikrofonozzák a motyókat és ott nekem (közönségként) nem tűnt még fel, hogy "rosszabbul" szól a mikrofonozott cucc.

StratoFan Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5126
hát ha kettő van vedd :))))
Előzmény: A nyúl (5125)
A nyúl Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5125
melyikről?
Előzmény: diesel()diablo (5124)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5124
figyi, leveszem neked a riveramról a logót, oksi? :-)
Előzmény: StratoFan (5123)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5123
Jó flamelni? :))))

Nincs valakinek fölöslegbe egy fémből készült Eminece emlémája? Felszögelném a combómra :)

e_dora Creative Commons License 2002.07.24 0 0 5122
ez most tényleg vicces vagy ennyire bunko vagy
Előzmény: Blindmouse (5121)
Blindmouse Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5121
Akkor szerintem tedd vissza a tokba, és hagyd békében nyugodni, amilyen hozzáértéssel,és gondossággal foglalkozol a hangszerrel (mittoménhányévutánveszedészrehogyösszevankarcolva) inkább nem kéne még jobban elrontanod :))
Előzmény: e_dora (5111)
Bitter Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5120
Bocs, de PribiL!!
(Most egy '92-es M. Jagger szóló koncertet hallgatok. A zenészek közt Joe Satriani, Doug Wimbish (Living Colour), Simon Philips (Toto, Mike Oldfield) játszik. Ez tán még nektek is tetszene:-))
Előzmény: Semmi Cicó (5114)
szaszon Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5119
Pele!
Dayton-ban vagyok, Ohio alamban,
elotte 1 evig Iowa-ban, azelott
2 evet Los Angeles-ben voltam.
....na megyek licitalnom kell az Ebay-en:))
e_dora Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5118
nincs tremolo, de a hurlábnál ilyen rugok vannak, biztos azok huzzak ossze magukat sunyiba
Előzmény: Semmi Cicó (5116)
StratoFan Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5117
Szia Diesel! Csövest akartam eredetileg, de nagyon drága a jó kimenőtrafó (rosszat meg ki mer beletenni???), + nagyon nehéz a panelterv. Szóval azt nem vállalok. De lehet kapni kit-ben csöves előfokot 4500 Ft-ért, azt bele fogom ebbe próbálni.
Előzmény: diesel()diablo (5103)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5116
1. szerintem a tremoló kar használata okozza
2. gyakorlás :-). Meg kell egy kicsit tépkedni a húrokat

sc.

Előzmény: e_dora (5115)
e_dora Creative Commons License 2002.07.23 0 0 5115
mégegy érdekesség, amit nem értek. Feltettem az uj hurt.. ls folyton elhangolódik, de nem le, hanem fel! Hogy bir folyton felfele hangolódni el?? Tök nem logikus.

(ja és hogy lehet felgyorsitani az elhangolódos időszak elmulását?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!