Keresés

Részletes keresés

zorki Creative Commons License 2002.07.05 0 0 127
A topik nyitót olvasva írom a következő sorokat.

Már a választások második fordulójának estéjén látszott a jobboldal a vereséget nem akarhatja feldolgozni, nem is akarja, mert annak a jobboldalra, leginkább a Fideszre, és vezetőikre nézve vannak negatív következményei. Ha a Fidesz a jobboldal vereségéből minél kisebb áldozattal akart kikerülni, akkor nem mondhatta, hogy veszített.

A két forduló között a Fidesz vezetők a lehető legmesszebb elmentek, hogy a győzelmet visszaszerezzék. Ez nem sikerült, de a jobboldali politikusok többsége, már április 8-án vélhetően tisztában volt ezzel a lehetőséggel. Annak ellenére, hogy ezt senki sem mondta ki, tudhatták itt már semmi sem segít. Az egyetlen lehetséges taktikát választva, ebben a lehetséges teljes sikert felmutatva -mindenképpen értékelhető teljesítmény-, a vereség mértékét minimalizálták.

Már a választások második fordulójának estéjén kiderült -mint az vélhető is volt-, a taktika ellenük fordult. Annyiban, hogy híveik nem tudták a két forduló között -vagy nem akarták tudni-, hogy veszítettek, és a két forduló között mozgósított embereknek valamit mondani kellett.
Azt senki nem mondhatta: mi tudtuk ezt előre, elértük a lehető legtöbbet!
Két lehetőség maradt, és a Fidesz mindkettőt kihasználta.

Egyik a minimális parlamenti többség kihasználása, illetve annak megbontása.
A jobboldalon élt a remény az SZDSZ sorait meg lehet bontani, a minimális előnyt meg lehet fordítani azaz az SZDSZ képviselők egyrésze átállítható. Ez a taktika majdnem beigazolódott az SZDSZ frakció első szavazásán a D-209-ről. A jobboldalon egy valamivel nem számoltak: a két forduló közötti kampányuk az MSZP-t az elmúlt 12 év során soha nem látott egységbe terelte. A baloldal számára a kétforduló közötti jobboldali kampány azt igazolta, hogy nincs jó vagy rendes baloldali, így nemhogy megvonták volna Medgyessytől a bizalmat, hanem soha nem látott egységben sorakoztak fel mögé. Ezzel az első lehetőség egy időre kipukkant léggömb képét mutatta. (Nem mellékesen pont az ellenkezőjét igazolta annak, amit pedig sokan állítottak, hogy az SZDSZ tartaná kordában az MSZP-t.)

A másik lehetőség a választási eredmény kétségbe vonása. Úgy tűnik ez a lehetőség is lassan kidurran. (Ez teljesen természetes, erre szokták mondani nem lehet egy lovat fél seggel megülni. Nem lehet a választások tisztaságát úgy megkérdőjelezni, hogy egykori belügyminiszterük felelőssége ne lenne megkérdőjelezhető. Ráadásul úgy tűnik, Pintér elég erős - mi több fontos- embere volt az előző kormánynak, tehát ha ő önszántából nem akarja ezt -miért akarná?-, nem is tudják odadobni bűnbaknak.)
Ez utóbbi lehetőség a MIÉP és a jobboldal hívei közül radikalizálódott csoportok okán önjárávó vált, és az Erzsébet-hidi blokádban csúcsosodott ki. (Megjegyzem ezt a lehetőséget a terv kiagyalói előre bekalkulálhatták.)

Még valamit. E terv kiagyalói már legelején sem számoltak a 100 százalékos siker lehetőségével, sőt tudták akár vezér áldozatokra is szükség lesz, és a győzelem még akkor sem biztos!
Így történhetett, hogy míg itt zajlottak ezen események, a jobboldal tagadhatatlanul népszerű vezére a foci vb-on volt jelen, és legfeljebb csak akkor üzengetett, ha személyét érintő vagyonügyek kerültek szóba.
"Mosom kezeimet", avagy újabb adalék Orbán Viktor személyzeti és egyéb politikai elveiről.
Ebben a tekintetben tényleg sajnálható Pokorni, minek ment olyan arénába, ahol nem az ő fegyverével vívják a harcot?

Előzmény: HitetlenTamaska (-)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 126
Kedves GaborPista

A tegnapi demonstráció meg az ügynöközés igen sokat ártott a Fidesznek, amely teljesen maga alatt van, és Csurkát -józan ésszel- nem tekintheti vele együttmüködő félnek. Ez a játszma -ez idő szerint- bizony háromszereplős.

Előzmény: GaborPista (125)
GaborPista Creative Commons License 2002.07.05 0 0 125
Üdv, Tamáska.

Hát, nem hiszem, hogy 3 szereplôs lenne. A 3 fél igen szívhez szólóan esdekelt az egyikhez, ugyan nem lehetne-é együtt játszani. Hivatalos nem válaszoltak neki, de nem hivatalosan nagyon együtt mozdulnak (ha kell). Aztán meg, a 3. fél nem volt olyan helyzetbe eddig, hogy csapásmérô titkokhoz jusson.

Bôvebbet a szűzek támadásáról a : http://origo.hu/politika/20020705demonstracio.html címen olvashatsz.

Előzmény: HitetlenTamaska (118)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 124
Kedves Dr Prof. emiratus Dr HC Dr HC Fridolin von und zu Posalaki

A legnagyobb érdeklődéssel várom a megszületendő müvet.

Előzmény: Pósalaki bácsi (119)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 123
ave

este miert mentek volna el? ANNYIRA hideg azert nem volt. a taxisblokadnal is a neep hordta nekik a meleg teat...

Előzmény: The AVE (121)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 122
p. bacsi

imadom amikor rendre intenek. liberalisek. felesleges vagy.

nem merultok el egy picit az osszeeskuves elmeletekbe? en azt hittem hogy ez a jobboldal kivaltsaga.

amig nem offoltam addig leirtam ezt. de osszeeskuveselmelet rulez. lehet hogy csurka titokban jart japanban. talalkoztak a gesaknal. megdumcsiztak. levajaztak? gesai titkos paktum?
kover laca is ott jart? pokorni is? bar az latszik hogy pokorni egy mellekszal. pedig julius 1-en meg pokorni es a konnyek rulez. ez lehetne egy pop banda is: 'pokorni es a konnyek'. es ugy kepzelnem hogy a konnyek olyan pici aranyos 16 eves, bimbozo lanyok lennenek.

na megint jon hogy huzzak az offba...

Előzmény: Pósalaki bácsi (119)
The AVE Creative Commons License 2002.07.05 0 0 121
Csak úgy óvatosan vetem fel a kérdést: mégis mit kellett volna csinálni a rendőröknek, miután túlestek a 2 órás szóbeli meggyőzésen, felszólítgatáson??? Hagyni, hogy párszáz ember továbbra is megbénítsa a főváros forgalmát? Mikor mentek volna el onnan, estére? És addig???
Delfi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 120
Arrol nem is beszelve, hogy nem is varnak semmit az ujraszamlalastol. Mivel legitimnek tartjak a kormanyt, a valasztasokat, a kepviseloket, igy mi a lenyege az ujraszamolasnak? Marmint a szarkavaras, figyelemeltereles, es a folosleges penzkidobason kivul....
Előzmény: John Doe3 (98)
Pósalaki bácsi Creative Commons License 2002.07.05 0 0 119
Kedves HitetlenTamaáska,

Igazán köszönöm, ha megengecc egy reboók-ot, zseniális 5letet adtál azzal, hogy le kell írni itten az Általános és speciális szarkavarás elméletét. Magamtól nem jutot volna eszembe.

Iccaka megírom, az általad adott szempontyokat is figyelembe véve.

Egyébiránt fenntarom véleményemet: Egy technikailag kivitelezhetetlen kérdés életbentartásával próbálkoznak helyzetbe hozni az őssejtyüket, ugyanakkor a Zsírtáltos ugyanezen kérdés radikálisabb megoldásával pedig anarchiába próbálja zülleszteni az országot, hátha megint a hatalom közelébe jut.

Viszont elég dörzsölt ahhoz, hogy tuggya: Jobb kéccer pofáraesni, mint eccer mellé.

Dr. Phil. Debil Pósalaki C. Fridolin
csapágygolyó-edző szakértő

PS: A hídrafogható az csak úgy bevillant, tulajdonképpen az eredeti jelzőt akartam írni, de elég volt csak egy betűt megunfrejszolni. :-)

Előzmény: HitetlenTamaska (107)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 118
Kedves GaborPista

A sakk szellemes de hibás modell, ugyanis ennek a topicnak az a LÉNYEGE, hogy a játszma nem KÉT, hanem HÁROM szereplős.

Apropos, le vagyok maradva egy brossurával: Mi a "szüzek támadása"?

Előzmény: GaborPista (116)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 117
Én offoltam. Elnézést. Már itt sem vagyok.

Hali!

Előzmény: HitetlenTamaska (115)
GaborPista Creative Commons License 2002.07.05 0 0 116
No nézzük a nem szokványos eseményeket:
- Rendkívül magas részvétel a választásokon
- FIDESZ party Kossuth téren, 2 forduló közt
- A sejtelmes polgári hálózat kiépítése
- Vesztett választás befestése nyerô színűre
- D209 III/II-es szigorúan titkos tiszt lebukása
- A Pákozdi csata új megvilágításban
- Independance Day, magyar módra
- A szűzek támadása ma.

Ezek mögött valszeg a FIDESZ-t mozgató kemény mag lehet (vagy a kemény magot mozgató még keményebb, egyelôre ismeretlen mag). A MIÉP ebben csupán eszköz lehet.

Hasonlít az egész egy nyomasztó sakkjátszára. Fehér király berohan a tábla közepére, és sakkal fenyegeti sötét királyt. Sötét király megvonja a vállát, eggyel arébb lép, és felfedi a mögötte kajánul bujkáló sötét vezért. Erre világos király visszarohan az alapvonalra, és berosál. Világos bástya kilép sötét vezér síkjába, és leütteti magát, de nagy baj nincs, mert még visszatérhet a játékba, mivel egy világos gyalog önfeláldozó bátorsággal törtet a túlsó térfél szélére.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a világos oldal még nem erôs ebben a játékban, gondjai vannak a játék ismeretével.

HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 115
Kedves alfredoo
Nem lehetne az offolást abbahagyni?
Előzmény: alfredoo (114)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 114
ember

a rammstein az a sramli? bunko vagyok?

pont azt irta buratino hogy a nemet zene aranyat elo irjak nemetorszagban.

ennek persze van jogosultsaga is. hiaba nem szeretem de el kell fogadnom. sok mindennel megalkuszik az ember.

ha es amennyiben a rammstein a sramli.

beethovent is lehet hallgatni. de azt sem kotelezo. mozartot is szeretem. ha nem adnanak annyit a radioban akkor lemezeket vennek. magamtol. ha nem tamogatnak akkor is vennek. mert szeretem. mert szep. es jobban szeretem esetleg mint kodalyt. ez baj? kodalyt KELL szeretnem? szeresse kodalyt akinek kodaly tetszik...

Előzmény: Egy becsületes ember (109)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 113
Kedves csigazsir
Minen más, mint a hatályos törvényekhez való makacs ragaszkodás hitelrontó, gyáva és ezért ostaba magatartás lenne:

Ugyanis a kormánypártok és az ország nagy része pontosan tudja, hogy a szavazással kapcsolatos aggodalmak nem valódiak és "alulról jövöek", hanem pártközpontokból koholtak, és nyilvánvalóan rosszhiszemüek.

Ebből világosan ki lehet következtetni, hogy az ujraszámolás sem szolgálhatná a ténylegesen nem létező gyanuk eloszlatását, hanem csak nyilvánvaló ujabb -megint recionálisan megválaszolhatatlan- támadásoknak adna alapot: "Akkor is csaltatok, de az ujraszámolásnál mégjobban, mert ráadásul ti vagytok hatalmon".

Előzmény: csigazsir (106)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 112
ember

sok igazsagod van meg sok igazsagod nem igazsag.

szerintem nem itt kell megvitatni meg nekem is mennem kell.

egy pontra

legyek egeszseges es eros. kivanja az allam. ha az allam az en jolletem miatt kivanja ezt akkor jo. ha azert hogy alkalmas legyek a visszaszerzesre es ne puhuljak el es neki tudjak tamadni romanianak akkor mar nem ertek vele egyet.

ha azert hogy sugarozzak erot hogy senkinek ne jusson eszebe megtamadni es meg tobbet elvenni az is o.k.

mi a csudat mondjak?

tegyuk fel hogy magamtol is tudom/sejtem hogy mi a jo. es nem megyek tuntetni az erzsebet hidra. es nem kotok bombat a testemre hogy ugy legyenek a dolgok ahogy en AKAROM.

hogy tegyuk egymast normalisakka. es az is normalis ember aki hatulrol, francia modra dugja meg az asszonyt. bar ezzel a dologgal szemelyesen nem ertek egyet. de maganugy. szerinted meg azert kell dugni hogy a magyar allamnak legyen gyereke. hogy ne pusztuljon a magyar. minden dugasnal ez lebegjen a szemunk elott. es a gyerekcsinalas elott hagyjunk ki egy fel evet mert akkor eleterosebb utod lesz. az allamnak es neked. es mindenre lehet irni mindent.

engedd meg hogy a dolgaimat intezzem es gondolkozzak el. termeszetesen a te, az allam es a nemzet szempontjait is figyelembeveve. es cselekvesi szabadsagomat tagitva.

ha peldaul akarom tamogatni hataron kivuli testvereinket es vereinket akkor hadd tegyem meg. ha nem akarom oket tamogatni akkor viszont szalljatok le rolam. az en dolgom hogy az altalam megkeresett penzt mire koltom. tudom hogy ez nem szerencses. de ez van!!!

gyozzetek meg es tamogatok. gyozzetek meg hogy jo celokra es nem FELFORGATASRA megy az a penz. mert ugye ment felforgatasra is. mert ugye a haza, nemzet fogalmaba erdely vastagon belefer?

hat ilyenek is vannak. es igazad van en is minositek masokat. neha elengedhetetlen.

Előzmény: Egy becsületes ember (108)
Buratínó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 111
Ebben szerintem nincs igazad. Azt, hogy milyen zenét játszanak a rádióban, nem a zene minősége dönti el, hanem a különböző kiadók és médiatársaságok által eladásra kínált csomagok. Az ezen a piacon jelenlévő multicégek óriási előnyben vannak, hiszen a mennyiségi fölény okán jóval kedvezőbb üzletet tudnak kínálni, mint a kisebb európai halacskák. Ilyeténképpen pedig kiszorulhatnak a szerényebb anyagi lehetőséggel bíró, hazai zenekarok. Ennek hosszútávú következménye, hogy az adott ország zeneipara hanyatlásnak indul.
Ugyanez a helyzet a firenzei pizzás, kontra meki ügyben. De lehet sorolni a mozikat, a könyveket, és a többit.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az amerikai termék csak szemét lehet, vagy hogy ki kellene tiltani, hiszen a fent említett százalék csak 30 vagy negyven, tehát az angolszász muzsika így ois uralja a piacot. Az pedig, hogy mi milyen jó, a fogyasztónak kellene eldöntenie, és véleményem szerint kevesebb hangsúllyal az amerikai típusú média és reklámhadjárat alapján, ahol általában megmondják neked, hogy mi a jó és mi nem.
Előzmény: alfredoo (102)
csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 110
Jo kerdes:)
Nyilvan nem mennek oda, mert semmi kedvem baloldali tunteteseken reszt venni (mint ahogy gondolom te sem jarsz jobboldaliakra, de ez igy normalis).
Ettol meg nem orulnek, ha oket vernek szet a rendorok, bar ketsegtelen, hogy politikai vonzalmaim miatt jobboldali esetben ez sokkal erzekenyebben erint, ezt el kell, hogy ismerjem.De talan ez is normalis asszem.
Előzmény: alfredoo (105)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 109
Apropó! RAMMSTEINT nem kényszer hallgatni! :)))
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 108
Dehogy is alfredoo!

Nem magánéletrôl van itt szó! Hanem arról, hogy a gátlástalan önzés nihilizmusba és egy korrupt rendszer alatvalói létébe vezet. Gátat kell vetni neki. De nem a magánéletben, hanem a politikaiban. Szükség van egy olyan tekintélyre, amely köré a társadalmat szervezni lehet. Persze tudom, hogy e szavak gyűlöletesek számodra, de nem a magánéletet kell szervezni! Hanem a közéletet. Egy Állam és egy Nemzet eszméje köré! Mert ez adja azokat a korlátokat, melyek a leghasznosabbak a közösségre nézve. És ezek a képzôdmények azok, amelyeket a leghatékonyabban külön lehet választani az egyén magánéletétôl.

Mert mit kíván az Állam tôled?
-legyél testben erôs, lélekben következetes. Talán nem helyes ez?
-legyél minnél gazdagabb, hogy az Állam is gazdagodjon általad. Talán nem helyes ez?
-tiszteld a becsületet és utasítsd vissza az árulást (az Államét és a kultúráét) Talán nem helyes ez?
-tégy meg minden tôled telhetôt az állam becsületének és a nemzet kultrúájának fenntartásáért és felvirágzásáért. Talán nem helyes ez?
Ha mindezt megcselekeded akkor azt csinálsz a fennmaradó tetemes idôdben amit csak akarsz.

És mit kíván a Nemzet tôled?
-tiszteld a hagyományt, mint a kultúra folytonosságának és ezzel a nemzet öntudatának a letéteményét. Talán nem igaz ez?
-ha idegen kultúrával találod szemben magad légy kritikus és részesítsd elônyben a sajátodat addig amíg az idegenrôl ki nem derül, hogy tartalmaz hasznos elemeket is, melyek nem állnak ellentétben a sajátodéval. Amit hasznosnak találsz benne tedd magadévá és magyarrá! Talán nem igaz ez?

Asszem ennyi. Talán így nem beszélünk el egymás mellett.

HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 107
Kedves Posalaki bácsi
Elismerésem, stilusban nem vetekedhetem veled.

Külön gratula a hidrafogható - jelzőért, amit a nagyrészt "hidra érett" tömeget illeti.

Viszont, ha a topicnyitót gondosan elolvasod akkor nem lehet elmenni egy nagyon lényeges körülmény mellett: Ez pedig az a SPECIÁLIS szarkeverés amit Csurka szemmel láthatóan a elsősorban a Fidesz kárára folytat.

Előzmény: Pósalaki bácsi (93)
csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 106
Valoszinuleg igazad van, de ebben a hulye helyzetben lehet, hogy megis ez lenne a legokosabb megoldas. Raadasul utana erkolcsi folennyel jonnenek ki a dologbol. (Na nem mintha en ezert annyira szurkolnek, de nagy esellyel igy van:))
Előzmény: HitetlenTamaska (99)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 105
csigazsir

ha baloldali tuntetok kommunista diktaturat akartak volna bevezetni es atvenni a hatalmat. akkor is odamentel volna az esetleges, velelmezett rendori tulkapasokkal szemben?

egy igazsagos kommunisztikus tarsadalmat, egyenloseggel. a rendorok meg brutalisan szetvertek volna oket? te hol alltal volna?

Előzmény: csigazsir (101)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.05 0 0 104
"Marpedig az, ahogy sokakat elpufoltek szerintem az volt."

Nem volt az. Fogd már föl!!!!

Előzmény: csigazsir (101)
Egy becsületes ember Creative Commons License 2002.07.05 0 0 103
Nos nem ennek. És miután leíram mi van itt szerintem és egy gondolkodó ember reflektált is rá, megyek és más topic és más téma után nézek.

További szép napot!

Előzmény: Buratínó (100)
alfredoo Creative Commons License 2002.07.05 0 0 102
ember aki becsuletes

en nem igazan akarlak minositeni es nyilvan sok mindennel egyetertek veled. mekibe se jarok mert gyulolom.

de ettol tolem barki nyugodtan jarhat mekibe. en a tengeri herkentyuket szeretem. a magyar tarsadalom ket reszre oszlik. egyik meg nem bir enni semmilyen tengeri herkentyut. peldaul a fokhagymas csigat beleeroltetnem hanyna.

a masik meg meg tudja enni. ezek konkret dolgok de partallasukat nem tudom a ketfele csoportnak. en tudom hogy szeretem a fokhagymas vajas csigat. be kell rakni a mikroba es piritoskenyerrrel a legjobb enni. viszonylag draga de 4-5000 forintert 50 darabotadnak a metroban. es be lehet osztani. etteremben ugyanaz joval dragabb.

most akkor ne egyek csigat. mondjak le a bananrol? epret csak es kizarolag akkor egyek ha szezonja van? legyek onmegtartoztato?

ezek konkret kerdesek. konkret valaszokkal.

normalis emberek mindent meg tudnak beszelni. az nagyon nagy baj hogy az amerikaiak kenyelmes hazakban es lakasokban laknak? mi ne torekedjunk erre. koltoztessuk ossze a nagycsaladokat? csak azert mert valaki szerint ez jo? biztos van benne jo is es rossz is. hagyjuk a dolgokat magukra.

buratino

neked irtam de inkabb mandinerben. a nemet zene legyen olyan jo mint a tobbi zene akkor kenyszer nelkul is fogjak hallgatni. nagyon nagy baj ha valaki nem a sramlit hallgatja hanem a countryt?
melyik jobb es mitol? vagy ez foglalkoztatasi kerdes?

Előzmény: Egy becsületes ember (96)
csigazsir Creative Commons License 2002.07.05 0 0 101
Mar mondtam, hogy nem igazan a valasztasi csalas-ugyben mentem oda, hanem mert felhaboritott, ahogy a rendorok 'elinteztek' a dolgot. Eszemben sem volt osszecsapni veluk (nem is tettem).
Lehet, hogy ez egy torvenytelen tuntetes volt (vagy akkor garazdasag, ahogy tetszik), de akkor sem lehet torvenytelen eszkozokkel fellepni ellene. Marpedig az, ahogy sokakat elpufoltek szerintem az volt. (De persze lehet gunyolodni, hogy nminek mentek oda, na es, kaoptak egy-ket pofont, megerdemeltek, csakhogy ez akkor is elvi kerdes.)
Előzmény: alfredoo (97)
Buratínó Creative Commons License 2002.07.05 0 0 100
Persze, hogy utópisztikus, mint ahogy minden eredeti politikai elképzelés az. Ezek csak vezérelvként működhetnek, de ez már nem ennek a topiknak a témája.
Előzmény: Egy becsületes ember (92)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.07.05 0 0 99
Kedves csigazsir

Ha becsültes vagy magadhoz akkor látnod kell, hogy a saját legitimitásában jóhiszemüen hivő kormányzat ilyen utcába nem mehet be, hiszen az előző rendszer által kinevezett apparátus LEGITIMÁLTA a választások hitelességét.
Ha még ebben is kételkedik az uj rendszer, akkor akkor teljes mértékben aláássa közbizalmat, és sajátmaga erősiti meg az ellene irányuló gyanut.

Előzmény: csigazsir (76)
John Doe3 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 98
Ami számomra felfoghatatlan, az a demonstrálók követelésének mérhetetlen bornírtsága. Ugyanis: mikor van értelme a szavazatok újraszámlálását követelni? Nyilván akkor, ha pozitív bizonyíték de legalább alapos gyanú áll fent arra vonatkozoóan, hogy a leadott szavazatok lényeges hányada nem megfelelô módon került értékelésre. Erre vonatkozóan bizonyíték nem merült fel, de miután a szavazatszedô bizottságokban ott volt minden értekelt, és még a többségi vélemény általi elnyomatás esetén is utólag nyugodtan "kiboríthatta volna a bilit", ilyen pedig nem volt, ergo a számlálás technikailag lényegében hibátlan volt, így az újraszámlálás követelésének nincs (vagy nem ez az igazi) értelme. Q. E. D.
Előzmény: alfredoo (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!