HA vonattal jön valaki, akkor a vasútállomás mellett van az egyik buszpályaudvar, onnan indulnak a helyi járatok. Egyetlen busz megy közvetlenül a Ligetbe, de nagyon ritkán (talán óránként egyszer) jár, ez a 15-ös busz.
Viszont a Tiszaliget lejáratánál egy csomó más busz megáll. Ha ott leszálltok, onnan gyalog 5-10 perc séta.
Itt a buszok száma:
6
6Y
7
7Y
8
8Y
Ezek garantáltan megállnak ott. Amint ráhajt a busz a Tisza-hídra, máris lehet jelezni!
Buszjegyet minden buszon lehet venni a sofőrnél!
A Tiszaligetben egyetlen út van (olyan, mint a Margitsziget), ezen kell jönni. A camping jobb oldalt van, a bejáratával szemben a motel. Ezeket jó előre tábla jelzi.
Az általad megadott számon egy kellemes hangú hölgy jelentkezett - egy hajdúszoboszlói kávéházból. Akkor már figyelmesebben megnéztem, és láttam, hogy 52 az a debreceni primer körzet előtétszáma, Szolnoké 56. Hívtam 56-tal, akkor meg egy karosszérialakatos műhely jelentkezett.
Hogy is van ez akkor?
Legkésőbb jövő hét elejére felkerül a honlapomra a módosított oldal a légiforgalmi írányítás szektorkiosztásáról!
És addigra - remélem - a PLL is működni fog! Ha addig nem tudom dokumentálni a neten a rajzát, akkor a szolnoki találkozóra elviszem. Mármint ha lesz szolnoki találkozó...
Csak tipp!
A Westel450 átjátszókban 50W-os végfok van, és elég szélessávú. Sajnos nem tudom, hogy milyen feszültségről megy, de engem is érdekelne, mivel hogy van egy példányom.
9mck
Szükségem lenne 50-200Watt-os, 450 és 900MHz-s adó modulokra. Követelmény, hogy 12V feszültségről üzemeljen.
Tippek is érdekelnek! SOS
Az alábbi telefonokon, vagy e-mail-n várom a jelentkezőket.
Egyébként érdekesség képen egy kis technikatörténet - hátha mást is érdekel:
Az 1980-as években a hatósági frekvenciákat sokkal nagyobb misztikum övezte mint most, és meg is próbáltuk meghallgatni ezeket (ki nem?). Az AIR sávot viszonylag könnyebben lehetett, mert egy M10-es zsebrádióban széthúzva a légmagos tekercseket máris az AIR sávban lehettünk, és a demoduláció átalakítása sem volt nehéz. De sajnos a határőrség és a rendőrség az általad említett kódolókkal titkosította forgalmát. Ezek vételét bár meg lehetett oldani egyszerű vevőkkel, de a titkosítás feloldásához egy saját megoldást kellett keresni, mert a dekódereket nagyon szigorúan számon tartották - nem lehetett szerezni. A kódolás elvére logikai úton rá lehetett jönni - biztos volt, hogy analóg technika, és túl bonyolult sem lehet, ha egy pici kockába belefér.
Az amatőr megoldás az alábbi volt:
A demodulált de titkosított jelet egy ringmodulátorra vezettem, és hozzákevertem egy (csöves) HF szignálgenerátor 3.4kHz-es jelét. A modulátor kiejtette az eredeti jeleket, és már csak a keverési termékek jöttek ki, melynek egyik fele a dekódolt jel, a másik pedig a 3.4kHz felé eső rész, ami felülvágó szűrővel kiszűrhető.
Az eredmény - a viszonylag hevenyészett megoldás miatt - nem volt tökéletes, de a beszéd érthetővé vált. Néhányszor hallgattam bele csak a forgalmakba, de már nem nagyon érdekelt, mert megszünt a titok varázsa. Terveztem volna magasabb frekvenciás megoldást is SSB szűrővel, de az idő folytán okafogyott lett, mert a gyári dekóderek hozzáférhetőek lettek. A mai digitális titkosítók megfejtése pedig reménytelen vállakozás.
Köszönöm, ha elküldöd - a névjegyemen rajta az emilcímem. Ha jól emlékszem, a Burabun a kezedbe nyomtam!?!? (ha mégsem, akkor schlumberger@index.hu)
Vannak ilyen egységeim: SF2, SF6, HVC02, jöhet a papírmunka.
Köszönöm szépen - a többit majd a szolnoki találkozón megbeszéljük.
Sch.
Szia Sch!
Ez egy un beszédfordító áramkör, ami a titkosításra szolgál - a beszédspektrumot megfordítja, és egy hápogást hallasz. A Maros-B -ben ezek szelídebb verziója volt, az SF-5-ös, de az nem túl precíz. Ami neked van, az a profi verzió, és ilyen van a GK303-as kezelő egységben is (tehát nem magába a rádióba rakták bele). Van olyan verziója is, hogy két ilyen egység van egy panelen, és ezek duplex készülékekbe valók. A dekódolást is ez az egység végzi. Ha kell, akkor küldök bekötési rajzot. Elvileg ezeket meg kellett volna semmisíteni, de jónéhány kikerült belőle. Ma ez már nem nagy csoda - az 2000-es RT évkönyv is közöl ugyanilyen elven működő titkosítót.
9mck
Van nekem egy szürke modulom, kb.2x2,5x5,5cm méretű. Felirata: MEV HVC-02.
A modult felbontva három hibrid, kerámialap van benne egy alapnyákon. Egyiken egy kis hengeres kvarckristály is látszik, több IC, tantálelkó, SMD kondik, lézertrimmelt ellenállások is felismerhetők.
Tud valaki valamit erről az eszközről? Sejtésem szerint valami beszédmanipuláló eszköz, de nem tudok róla semmit. Tudtok segíteni?
Köszönettel: Sch.
Sziasztok !
Aki még nem tud róla, junius 28-29-30-án tartjuk Tivadarban a 12. rádiós találkozót. TRT-2002
Bővebben olvashatsz róla a MRASZ és az Elektronline honlapján. Ha más is érdekel, keress engem. 42/400-920, 30/95-83-886 dodi HA0LR
Szeretettel várunk minden érdeklődőt !
más
Helyszüke és típusváltás miatt megválok több berendezésemtől. Ezekről a PANNONDX csere-bere rovatban, vagy szintén az Elektronline apró rovatában olvashatsz. Ha bővebben érdekel a feni számokon keresshetsz!
fontos
mielőtt kocsival útnak indulsz, keresd fel :
http://traffipax.info