Keresés

Részletes keresés

viking star Creative Commons License 2002.07.10 0 0 1319
Formailag is van eltérés. Más az orruk, a felső fedélzet első fele, és a faruk formája is eltér. Ezek már az újabb építésűek. Ellentétben a (Sissi)-Boheme-Symphonie dunai hármassal. A Monet,(Van Gogh) és a Modigliani közt csak az alsó fedélzet első körablakaival kapcsolatosan van külöbség. Amúgy a Princesse Sissi csak 105 méter hosszú, így hosszúságban még a saját sorozatában is eltér. Már amennyiben ezen két forma közti külömbségekre gondolsz...
Előzmény: trophy (1318)
trophy Creative Commons License 2002.07.10 0 0 1318
másfél méterrel rövidebbek, ez a legszembetűnőbb...
Előzmény: viking star (1317)
viking star Creative Commons License 2002.07.10 0 0 1317
Így van, de vasárnap reggel 'vonult be' Pestre, Te már a kalocsai érkezését láttad. A Monet-hoz hasonló a menetrendje, asszem egy idő után együtt fognak jönni-menni. Típustesója, de inkább a Monet-hez hasonlít, a Sissi-félék picit eltérőek.
Előzmény: trophy (1315)
jakyg Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1316
Rénibe, Izmailbe már sosincsen fuvar? Ezek a kikötők és Sulina a magyar folyamhajózás szempontjából elveszítették teljesen jelentőségüket?? (Azt persze gondolom, hogy Ukrajnába nem sok gabonát szállítunk.)
trophy Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1315
Tegnap este megjött a Modigliani! Kb. 23 órakor találkoztam vele, akkor érkezett. Típustesója a Princess Sissi-Monet családnak.
Tüzijáték újra a Gellért-hegyről!!! :)))))
Előzmény: viking star (1312)
viking star Creative Commons License 2002.07.05 0 0 1314
Néhány éve kicsit átcsoportosították flottájukat. Ennek során átkerült a Van Gogh /mondjuk nem is volt itt sokáig/ és a Princesse Sissi a Rajnára véglegesen. 2000 tavaszán már nem kezdett a Dunán. S jött helyükbe az újabb, kicsit modernebb sorozatból a Monet. Bár maga a Sissi nem 'néhai', azért mégiscsak az első csatornajárók között volt, mely a Dunára 'készült' 94 tavaszán.
Előzmény: Ep128 (1313)
Ep128 Creative Commons License 2002.07.05 0 0 1313
"Gondolom a Modigliani-val a néhai P. Sissi által hagyott űrt akarják pótolni."

Ajvé, ezek szerint már megint le vagyok maradva... Azzal MI LETT??? (És mikor?)

Kösz!

Előzmény: viking star (1312)
viking star Creative Commons License 2002.07.04 0 0 1312
Szia Trophy! bocs, elvoltam.
Lehet, nemtudom. Azt azonban bizton állítják a Staron, hogy a franciák a ’legszivatóbbak’. A Staron sokan vannak, akik onnan jöttek el. (Nem vág ide, de ha már a ’franciákról’ esik szó, úgy látom a júliusi rendezésben megint van egy idegen név: gyarapodik a flottájuk egy újabb hajóval. Gondolom a Modigliani-val a néhai P. Sissi által hagyott űrt akarják pótolni.) Mi lesz a kollégád a Staron? Nekem is vannak ott ismerőseim. Legalábbis tavaly voltak, mindig légkürttel üdvözöltek. Idén úgy eltűntek…
Örülök, hogy ismét dolgozik az Inota.
Előzmény: trophy (1300)
Enzo Creative Commons License 2002.07.02 0 0 1311
Ja, köszi!
Előzmény: jakyg (1309)
Enzo Creative Commons License 2002.07.02 0 0 1310
Kösz, cikkeket találtam, de nem az MTI-n. Fényképet sem találtam, de ha neked van, föl tudod tenni, vagy el tudnád küldeni e-mailen (enzo7@freemail.hu)? Ha igen, köszi!
Amúgy nem tudja valaki, hogy melyik hajó került át? Aljzat alatt hajótestet ért? Tetőszerkezet pedig felépítmény? Jól értem, hogy két nagyobb darabban vitték?
Előzmény: jakyg (1308)
jakyg Creative Commons License 2002.07.02 0 0 1309
A képet természetesen az adott címen nem lehet megnézni.
TehátMTI kép a "Lelle típusú" hajó szállításáról itt:
http://www.ingyennet.hu/~jakyg/lelle_szallitas.jpg
jakyg Creative Commons License 2002.07.02 0 0 1308
Pedig közúton vitték.
Magyarország olyan közút centrikussá vált az elmúlt évtizedekben, hogy - persze megfelelő indokokkal - mindig, mindenhol, minden közúton történik.
MTI hír és fotó:

http://www.mti.hu/img/frame_landscape_middle.gif
Hajót szállítottak Dunaújvárosról Siófokra Folyamatos rendőri kísérettel egy hajó gurult Dunaújvárostól Siófokig az éjszaka. A Lelle típusú, 200 személyes utasszállítót azért hozták a balatoni városba, hogy teljes felújítást végezzenek rajta, majd a következő év májusában az utasok rendelkezésére álljon. A hajón teljes motorcserét kell végrehajtani, új irányváltókat, belső burkolatot kell felszerelni. A munkálatok körülbelül 30-35 ezer órát vesznek majd igénybe. A hajó Siófokig teljes útzár mellett jött, Simontornyán és Siófokon a vasúti átjárókat áramtalanítani kellett a biztonságos áthaladás érdekében. A hajó aljzata 67 és fél tonna, a tetőszerkezet pedig 6 tonna súlyú. A hajó aljzatát mintegy 5 órás munkával emelték vízre a szakemberek.

MTI Fotó: Horváth Mónika

Előzmény: Enzo (1307)
Enzo Creative Commons License 2002.07.02 0 0 1307
Hello hajómániások!
A tegnapi Népszabiban volt egy rövid cikk a baltoni hajózásról. Az írták, hogy a BH Rt. 65 millióból felújította a Lellét (motorcsere, "irányítóműcsere", burkolatcsere (gondolom az utastérben)). Illetve beszerzett még egy "Lelle-típusú" hajót 25 millióért, ami június végén már meg is érkezett Siófokra, és ugyanúgy fogják felújítani mint a Lellét, jövőre fog üzembe állni.
Ki tud erről bővebbet? Konkrétan honnan szerzték, és hogy sikerült Siófokra juttatni? (a Sión biztos nem, közúton meg kicsit nagy.)
Málenkij pityu Creative Commons License 2002.06.26 0 0 1306
Kedves Dájver!
Nekem van egy ismerősöm aki jelenleg is hajózik az Adrián. Talán ő tud Neked válaszolni.Kérlek e-mailezz nekem a zsitan@freemail.hu-ra és megírom a számát.
Mp
Előzmény: Dájver (1305)
Dájver Creative Commons License 2002.06.26 0 0 1305
Tisztelt fórumtagok!

Nemrégiben érdeklődtem nálatok hajózási ügyben, amire sajnos egyetlenegy reagálást sem kaptam. Ez a fórum ennyir zárt, hogy idegenekkel szóba sem álltok?
Lehet, hogy rossz helyen keresgélek, és akkor elnézéseteket kérem, de azt hittem valamilyen kiinduló infót kapok tőletek.

További jó társalgást!

Robcsy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1304
Egyébként a HULLÁM nevű KDVI-s hajót én is már többször láttam, hogy az esztergomi menetrendszerinti járatban ment a váci Duna-ágban
jakyg Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1303
Márpedig vagy menetrendiben volt a Hullám, vagy kimaradt szombaton a délutáni esztergomi járat.
Előzmény: trophy (1299)
Robcsy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1302
1301 :-))

Egy ideje csak nézegetem a topicot és csendesen szemlélődöm.

Örömmel láttam tegnap a Belgrád rkp-on, hogy ismét új, eddig nem látott kirándulóhajók is jönnek Pestre. Sikerült is pár képet csinálni róluk digitális fényképezővel.

A másik ami hajós esemény volt és ott is készültek képek, az Európa hajóval voltunk Szentendréig és nagyon csinos a belseje annak a hajónak is !

Ha gondoljátok néha-néha felrakok egy-egy képet ilyen hajós fotókról amik többnyire Pesten készültek.

De hogy lehet ide képet rakni, ha nincs éppenséggel valami free weboldalam aminek a linkjét ide rakjam???

Most ennyi! Üdv

Ui.: Freeport szupi a pozíciós lista, de az kár, hogy a Szabadkikötői állások nem lesznek frissítve. Ha besegít valaki ugy sem lehetne??? :-)))

trophy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1301
1300
trophy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1300
OFF

Szia Viking! Két hét múlva száll át egy volt kollégám a Pride-ról a Star-ra. Most volt itt a Pride-dal, sikerült találkoznom vele. Azt mondja nagy szivatás az a hajó.

ON

Előzmény: viking star (1298)
trophy Creative Commons License 2002.06.25 0 0 1299
Nem mindig elég a 3 db moszkva a tarifjáratokhoz, mert van, hogy Esztergomban, vagy Visegrádon ottalvós az egyik, és attól még reggel kiemelt szezonban ugyanúgy kell indítani mindkettőt. (8 órás, 9 órás, és asszem + a 12-es) Amikor a Hunyadi nem ér rá, akkor mentesítő járatot kell indítani. Ez is moszkva. + van egy tartalékos, vagy készenlétes hajó is. Naponta indul különjárat Szentendrére, erre is kell hajó. Végül a Legendának tartós bérletbe van adva 4 db moszkva. Így már lassan össze is jön a flotta. A maradék a "repi hajó" (ezek utastere kicsit kultúráltabb, és nem pados elrendezésű, hanem asztalos-székes) amelyeket menetrendibe nem tesznek be, mert kisebb a befogadóképességük, és nem akarják leamortizálni a hajókat egy egy úttal. A KDVI-től bérelt Hullám immár negyedik szezonját éli Mahart színekben (tartós bérlet), sétákat, különjáratokat csinál, azt nem nagyon hiszem, hogy menetrendibe be tették volna.

Lássuk akkor a Mahart moszkva flottát:

"Repi hajók":

Verőce
Gönyü
Corvin
Hullám (KDVI tulajdon)
Matthias Rex (használaton kívül)

"Legendás" hajók
Győr (repi)
Bogdány
Dömös
Sződliget

És a többi, amelyek zömmel menetrendit járnak:

Esztergom
Nagymaros
Zebegény
Visegrád

Ami nem moszkva, és sétajáratra van fenntartva: Leányfalu, Csillag

Ugyebár van a négy nagy: Budapest, Rákóczi, Táncsics, Hunyadi

Van egy Március 15., egy Sió (használaton kívül)

Előzmény: jakyg (1296)
viking star Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1298
Úgy van, az a három frissen felhozott közül a Bojcsenko volt, nemrég még látszott nyomokban a felirat.
jakyg: Már 12 Moszkvája van a Mahartnak. A Hullám néhány éve vesz részt a menetrendjében.
Előzmény: trophy (1294)
Dájver Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1297
Sziasztok

kezdő vagyok a hajózási témában, ezért szeretnék segítséget kérni a fórum tagjaitól.
Szeretnék egy kb. 4,5 m es műanyag kishajót vízre tenni az Adrián 55 -ös motorral.
Milyen engedélyek, vizsgák kellenek, és kb. milyen áron lehet tárolni a csónakokat akár vizen, akár szárazon?
Hajó trailert lehet -e kölcsönözni, vagy esetleg használtan venni?

Köszi.

jakyg Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1296
Sosem értettem mit csinál a MAHART ennyi Moszkvával. A menetrendszerinti járatokhoz 3 db kell, de ha indul a Hunyadi is, akkor elég kettő. Sétahajózásra,meg rendezvényhajónak van még BP-en kb. +15-20 hajó. A MAHARTNAK tudtommal 9 db Moszkvája van. Mit csinálnak ezek?
A kérdés onnan jutott eszembe, hogy szombaton a 116-os menetrendi mezőben szereplő délutáni esztergomi járatban a HULLÁM Moszkva ment, amely KDVI, tehát vizügyes hajó. A MAHART a menetrendszerinti járatokhoz is bérbe vesz már hajókat??
Csokis Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1295
Ebbe csak úgy beleszaladtam. Hátha valakit érdekel.

Itt van nagyban is
trophy Creative Commons License 2002.06.24 0 0 1294
Szóval megnéztem. Az a Dévényi diszkó tábla, vagy mi a kín a part felől van rajta, én meg arról ritkán látom a hajókat, ezért nem láttam. Ez a ponton még a Batthiány térhez tartozik. A moszkva nemrég került be az országba, és az a vállalkozó vette meg, akié a Millenium I. nevű moszkva is. (ott áll mellette) ennek a hajónak a neve Millenium II. lesz. Menni is fog vannak benne gépek. Az ablak üvegeket már kicserélték thermo üvegre, ezt láthattad Te is. Belül még nagy változásokat nem látok.
Látta valaki a viziparádét?

És azt látta valaki, hogy múlt hét elején itt volt Budapesten a Stadt Wien lapátkerekes?
Mikor elindult úgy ment mint a rakéta...

Előzmény: Ep128 (1293)
Ep128 Creative Commons License 2002.06.23 0 0 1293
Min áll?:-)
A Szilágyi Dezső téri kikötőnél (vagy mi a hernyó az ott ponton?) A Batthyany után a Lánchíd felé...
Ahol a Táncsics (?) nevű ősi (felújított) hajó áll!
Előzmény: trophy (1292)
trophy Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1292
Hát ezt akkor meg kell néznem még ma... :)

Hozom az infot majd. A moszkva bázison áll?

Előzmény: Ep128 (1291)
Ep128 Creative Commons License 2002.06.22 0 0 1291
"A moszkva meg elég elfuserált ötlet lenne disconak. Nem igazán arra praktikus. "

Erről én nem igazán tehetek...:-) Ettől még ott (itt) van, és ki van nyalva rá oldalt, valami ilyesmi, hogy "Egy leganda újraéled! Dévényi Diszkó a Dunán! A hajó ekkor és ekkor indul, ettől eddig megy, ekkor és ekkor ér vissza" stb, stb.... A Moszkva neve (ami volt neki eddig) már nincs rajta, (farán sem) ezért nem tudom melyik (volt). (A rosebb egye meg, mind 1forma színte, ha megfeszülök sem tudom ez épp mi is volt eddig...:-))
Elég régen itt áll, mostaság került ki rá öles betűkkel, hogy ő a (leendő) "Dévényi Diszkó"!
Egy ideig az alsó szinten csak nejlonok voltak az üvegek helyén, de a melegre (ill. trópusi hőségre:-) való tekintettel azóta már nejlon sincs...Felül ok, újrafestve, üvegek a helyükön...
Nem lehet, hogy nem is MAHART-os volt?
(A Nagymaros azért ugrott csak be, mert régen láttam, és kezdtem félni, hogy őt kapták széjjel...Örülök, hogy nem, kösz az infót!:-)

Előzmény: trophy (1290)
trophy Creative Commons License 2002.06.21 0 0 1290
Mi vaaaan?
A Nagymaros él és virul, más moszkva sem fog pöttyös labdát dobálni, vagy hármat kívánni. Remélem. :))
A moszkva meg elég elfuserált ötlet lenne disconak. Nem igazán arra praktikus.

Hétvégén Duna Karnevál immáron másodszor. Forma1 verseny, hajós felvonulás, tüzijáték, meglepik.
Gyertek minél többen!!!!

Előzmény: Ep128 (1287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!