Éjszaka csak akkor, ha a pataknál sétálunk, egyébként nem, mert a Vezér út közelebb van, mint a patak :( A kacsák rendszeresen 4-5 méter magasságban húznak el a sétálók feje felett, a Fogarasi út - Csömöri út között lehet a fészkük. Aki teheti, sétáljon végig a kerékpár út mentén, esténként a hőség ellen is jó...
A Rákos-patak kezd olyan lenni, mint a mederépítés előtt. A természet visszaveszi... A kacsáknak is jobb így, a békákról nem is beszélve. Egy kis csoda Budapest szívében...
Amúgy lehet valamit tudni a Paskál-telek beépítéséről?
Köszönöm a bizalmat! Már frissiteni kéne Zuglóban is! A minap néztem a Rákospatakot. Hihetetlen, hogy mennyire el van hanyagolva! Tele van hinárral, mindjárt eldugul!
Megnéztem volna a honlapodat a Nexuson, de nem lehet! Mi történt vele? Megszünt? Vagy én vagyok a béna?
Kedves kaviat!
A topic cime nem köti ki, hogy mir?l beszéljünk, hisz azt mondja, hogy Zuglóiak ide!
Ha meg idejövünk, akkor szerintem az aktuális kérdésekr?l kellene beszélnünk, ezzel egy szervezettebb Zuglót tudnánk létrehozni, és egy ugymond virtuális Zuglót.
Miért kellene csak lebontott bódékról vagy a régmultról beszélgetni? És ne felejtsük azt, hogy fejét?l b?zlik a hal, tehát ha azt akarjuk, hogy Zugló szebb és jobb legyen, rend, csend, tisztaság és biztonság legyen, akkor bizony els?sorban az önkormányzásról kellene beszélgetnünk. A szervezetségr?l vagy szervezetlenségr?l, a hivatal hangnemér?l és készségességér?l. Igaz, amig nem ütközöl bele, tényleg nem nagyon érdekel.
Kérlek ne sért?dj meg, és ne menj el!
minden az állástalan korrumpálódott UFÓK miatt van és akkor még nem is mondtam semmit !!!!
[skacok, ne csináljuk budafok topicot zuglóból, ha most elkezdünk itt pártokról, meg demszkikről beszélni, azonnal kiveszem a kedveceim közül a topicot. ha valakit nagyon érdekelnek a kerület pártpolitikai viszonylatai, átfáradhat a politikába nyitni egy külön topicot pl. Zugló a politika fényében címmel]
Ahova csak csöppenek, mindenhol közösségi passzivitással, beletörődéssel, és általános természetbeni kizsákmányoltsággal találkozom...
Ez itt, most, Zuglóban, egyáltalán nem lep meg, csak azt nem értem, miért nem lehet lépni egyet, esetleg a jelenlegi önkormányzat lábára, hogy NEKIK IS fájjon??? Ne felejtsük el: ebben a hülye rendszerben, melyben élünk, MINDENKINEK van egy főnöke; a mi kis zuglói főnökünknek valószínűleg a Demszky, de ezt nem tudom biztosan....
Egy biztos: visszatértemben Zuglóba a csalódás rohadt nagy volt, és ez nem az itteni polgárok miatt, hanem az "elkurvulni hagyott" állapotok miatt volt...
Gyengekezű az itteni vezetés??? Ezt én nem tudhatom, mert csak nemrég vagyok újra itt... Korrumpálható az itteni önkormányzás, csak hogy ott tehessék tönkre Zuglót a korrumpálók, ahol akarják???
Ez az, amit talán NEM KÉNE HAGYNI... És ezügyben lehetne az itteni indexes fórum nevében a pógármester-asszonyt(aki mindenesetre eddig a számomra nagyon segítőkész volt) megkérdezni, TARTALMAS PÁRBESZÉDRE szólítani....
Egyet hadd tegyek hozzá, egyszer és mindenkorra: semmilyen pártállami múltam nincsen, mindössze szimplán a "baloldali" gondolkozásom és a megalkuvás-képtelen magatartásom miatt sohasem támogattam igazán EGYETLEN PÁRTOT SEM!!! AZ MSZP-T SEM!!! Pártállami érdekektől függetlenül bosszant MARHÁRA AZ, amit ma Magyarországon az emberekkel(polgárokkal) művelni lehet!!! Nálam tehát, kérlek titeket, ne gyanakodjatok bármiféle pártszerű közelségre!!
Bizony, valamit csinaljunk, mert ami sok, az sok.
Budan mar harom csaladi haz miatt kirakjak a 30-as tablat. Itt meg teherauto konvojok jonnek-mennek:(
Miután már tavaj aug. óta itt lakom Zuglóban, többször kézbesítették nekem az itteni önkormányzat lapját, melynek címe: "ZUGLÓI LAPOK"(a XIV kerületi polgárok fóruma). Nem lenne helyünk ebben az újságban, hogy a véleményünket elmondhassuk, és a megjelent hírekre reflektálhassunk???? Szerintem IGEN....
Mindezt csak azért kérdezem, mert egyrészt arra a kérdésre, melyet magának a Polgármester-asszonynak címeztem, hamar, és igen korrekt választ kaptam (e-mailben). Másrészt ez a topic az indexen még SOHA sem szerepelt a Zuglói Lapok-ban, még az említés szintjén sem...
Nem lehetne a Zuglóért kiálló polgárok véleményét egyöntetűen megjelentetni a Zuglói Lapokban(függetlenül attól, hogy egy kérdés e-mailben jött, vagy ezen a topicon fordult elő)?
Szerintem érdemes lenne egy beszélgetést kérni ezügyben dr. Kardos Zsuzsannától....
Szeretnék ide bejelentkezni, mert úgy tűnik a mai helyzetemből, hogy életem végnapjait is itt fogom eltölteni....
Először 1972-ben költöztem szüleimmel Zuglóba, a Fogarasi útra, a (majdani) Tesco mellé...
1973-ban elmentem, majd 2001-ben visszajöttem ide.
A változások, melyek ez idő alatt történtek, megdöbbentőek voltak a számomra (s ezen a téren csak a Fogarasi út "elejét" említhetem, ahlo pillanatnyilag lakom).
A forgalom a több tízszeresére, a kosz, a mocsok, a lakásunkba beszálló por ugyanígy a többszörösére nőtt, a régebben érvényes "néhány autó/óra" helyett egy új forgalmi helyzet alakult ki: az autók, teherautók, kamionok, kisbuszok által OKÁDOTT kipuffogógáz miatt NYÁRON SEM lehet az ablakot nyitva tartani, a 35 fokos meleg ellenére.... ("vagy megfulladsz, vagy felforrsz"-jelleggel).
Reggelenként, (ez bármely munkanapon ellenőrizhető) a dugóba került kocsi- és teherautósor a házunk előtt várakozik, egészen a "híres" Tesco vonaláig, s ez azt jelenti, hogy a Fogarasi Úta utolsó (kb.) 500 MÉTERE FULDOKLIK a kipuffogógáztól...
Szerencsétlen anyám, aki itt lakott az utóbbi 30 évben, mieloid leukémiában halt meg (kb 2 éve) és én gyanítom, hogy a rengeteg, ablakon beokádott kipuffogógáznak KÖZE VOLT ehhez...
Én viszont nem szeretnék az ő sorsára jutni, csak éppen megfulladok a melegtől, mert +35 fokos melegben is zárva tartott ablakok mellett kell aludnom...
Természetes ez így???
Muszáj ezt eltűrnöm???
Zugló régebben híres "zöldterület"-jellegű kerülete volt Budapestnek... S most, mi lett belőle???
Beszéljünk össze, és járkáljunk, én szivesen megyek... Szeretnék reklamálni a Füredi úton éjszakánként száguldózó teherautók ügyében is. Hová szállitanak éjnek idején betont?????
Mozi igen. Nem muszáj neki multiplexnek lenni.
Örs vezér tere elképesztő. Hihetetlen, hogy hagyják, egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs rá megoldás... :-(((
a minap örs aluljáró: valami förtelem, kevésbé tiszta emberkék, szag, kosz, mindenféle kacat ahova lép az ember.. rosszabb volt mint a sok éves átlag :(((
Egy kis reklám:
"EGYEZTETŐ FÓRUM
Zugló Kerületi Szabályozási Terve tájékoztató anyagai, dokumentációinak sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatója
2002. június 20-án, csütörtökön 16-tól 18 óráig a
SAP csarnokban (a Népstadion területén, megközelítés az Ifjúság útja felöli bejáraton) Zugló Önkormányzata bemutató fórumon kívánja ismertetni, az egyeztetésre felterjesztett szabályozási tervet, a települési és a jogos magánérdekek összhangjának megteremtése érdekében.
A Kerületi Szabályozási Tervet bemutatják:
Kutalikné dr. Kardos Zsuzsanna polgármester,
Dr. Sáfrán Erzsébet aljegyző,
Miasnikov Péter főépítész,
és az Arató György által vezetett tervező csoport.
Az értékek, kialakult állapotok, valamint a fejlesztési szándékok térben és időben való összehangolása érdekében, mindenkinek lehetősége van a tervek véleményezésére.
2002. június 21-től július 18-ig, 10 és 17 óra között megtekinthető a kiállítás, illetve csütörtöki napokon (június 27, július 4, 11, 18) 16 és 18 óra között konzultációra is lehetőség nyílik."
Forrás: www.zuglo.hu
Jó lenne, ha minél többen el tudnánk menni, aztán itt kivesézhetnénk.
Sajna az Őrs aluljáró újra olyan mint volt.
Nem kampányok kellenének a rendben tartásához, hanem rendszeres ellenörzés, rendör, közterületfelügyelő.
De amig csak az számít, hogy egyes alkalmakon, hogy néz ki, aztán minden marad a régiben....