Bocsi, nem volt szandekos atveres. Anykamekkal regebbne sokat tabortuzeztunk a telken es mindig volt betyar-batyu, anyu igy hivja.
Alufoliaba husidarabok, szalonna szeletek, kolbaszkarika, vekony szeletke krumpli, hagyma, fuszerek. Jol becsomizva az izzo parazsba dugta es amig a tarsasag szalonnat sutogetett, ezek a batyuk is megsultek. Ha akarod teheted agyagba is...=O)
Helló :o))
Jaj köszi a gyors választ. Lassan megyek kapirgálni a krumplit :o))
Azzal az agyaggal kicsit átvertél. Azt hittem becsomagolni alufoliába, agyagba elásni, fölötte tüzet rakni :o))
Azért amit készítettél se lehetett rossz. Nyami-nyami
Romai talban retegezem a krumplikarikakat, hagymaval es szelet husokkal, so, bors, orolt komeny vegul keves olajat tejfollel jol eldolgozva raontom, nem sajnalom...
Lefedve megy a sutobe, altalabna 1 orat adok neki mert hideg sutobe rakom. Utanna leveszem a tetot es piritgatom meg vagy felorat. Nagyon finom! Vendeg ele is jo,mert mindjhart a romai talban mehet az asztalra...nem mutat rosszul. =O)
Aprokrumplit is rendszeresen sutok tepsiben, lerakom, so, bors, ez esetben petrezselyem , beboritom baconnal es alufoliaval lefedem. Jo felora eleg neki a mar forro sutoben, folia le rola es meg piritgatom. Az ilyen aprokrumpli meg olyan vizes, szepen megparolodik a sajat leveben.
Sajnos a kondérozás nem jött össze a hétvégén - többször is esett az eső, de majd ...
Sigue
Áruld el, milyen az agyagban rakott hús? Nagyon jól hangzik :o)) Fínom lett.
Apró újkrumplit vettem és tepsiben szeretném megsütni petrezselyemmel.
Már a múltkor szó volt róla, de akkor se lettem okosabb :-(
Hogy csináljam, hogy puha - de jól megsült - megtöppedt legyen?
Légyszí valaki segítsen !
Az érdekelne, hogy mennyi rizshez mennyi vizet és tejet (és majd mennyi tojást) adsz. Én nagyon nem szeretem a rizsfelfújtat, de már 3× csináltam, mert a barátom imádja :-) Azért tudom, hogy kb. hogy kell kinéznie, de amit én csináltam, az egészen más állagú lett, mint amit étteremben láttam (abban a rizsszemek szépen elkülönültek, szárazabb volt és sokkal sárgább is volt, mint az enyém... OK, ez elsősorban a tojássárga erősségétől függ, de tényleg sárgát tettem bele, és mégis nagyon sápatag lett :-( Ha meg több ts-t teszek bele, akkor meg nincsenek különálló szemek.
Sziasztok!
Ma a hétvégi maradékot ettük.
Holnap savanyúbablevest, vagy gulyáslevest kéne főzni. Mellé palacsintát, vagy pogácsát sütni.
Palacsinta akkor lesz, ha a férjemnek lesz kedve sütni. :)
Megforgatom fűszeres lisztbe,(fűszerek: minenből egy kicsi:paprika, fokhagyma, majoranna, őrölt bors, őrölt kömény,só)
Kivajazott tálba egymás mellé teszem a husikat, ráteszek egy kis sonkát, + felkarikázott hagymát.
Reszelek rá sajtott, egy tejfölt kis olajjal elkeverek, és azt is ráöntöm.
Majd forró sütő, és kb 1 óráig sütöm.
Hát ennyi.))))))))