kgb11! Köszönöm! Ez nagyon részletes és kimerítő volt. :)
Talán a bohócokkal kezdem inkább én is.:) A női fenekeket esetleg kihagyom (férfi fenekes változat nincs? - ritakor@freemail.hu-), bár ha ez egy hatékony terápiás módszer, akkor kiegyezem a nőcis verzióval is.:)
A fizikális okokon túl, nekem is úgy tűnik, hogy a látvány nagyban közrejátszik a rosszullétekben. Speciel én azt is utálom a vérvételnél (szerencsére csak ritkán van rá szükség), hogy a hideg tű hozzáér a bőrőmhöz. Brr...de, úgy ahogy van az egész kellemetlen.
Az biztos, hogy a határozott, de kíméletes és ügyes nővérek esetében, jelentősen könnyebben viselhető az egész.
hát, én első kép után feladtam... meg az a honlap se teccik igazán, már az alapötlet se.. belépek, bár nem vagyok még 18, ott az az első kép.. kész, vége, elégvolt..
KLiNg0n!
Igen-igen! Tudom. Alkalmasint így szokott történni. Bár, egyszer a legendásan jó magyar egészségügyi spirál beszippantott. Konkrétan: jeleztem a nővérnek, hogy van ez a problémám. Ő azt mondta, nem lesz arra idő, hogy elájuljak. De volt...
Igen, ez elkepzelhetö, erdekes gondolat. Biztos is,hogy összefügg a ver es a bör szinenek kontrasztjaval.
En arra is gondoltam,hogy attol is lehet,hogy a legtöbb inekcio tartalma miatt is fajdalmas. En gyakran kaptam ketösszetevöjü inekciot, azaz a doki ezt is tett bele, meg azt is. Mint a levesbe... Es az iszonyu feszitö fajdalommal jart, de annyira,hogy elsirtam magam es nem is nyomta be az egesz anyagot. Vegül teaba kevertük es megittam.
Borzalmas volt. A dokim egyebkent is inekciomanias.Allandoan ajanlgatja.
Szerintem vannak olyan orvosok, akik nem is tudjak 'finoman' beadni. Ismerek egy asszisztenst, idös hölgy es mindig aldottam a sorsot,ha töle kaptam a szurit.
Oborzil! Mire gondoltal nemettel kapcs? Hogy ott nincs annyi pollen?
Kérdezted, hogy mi az injekció-fóbia megoldása. Erre azt a pszichológiai példát tudom említeni, amely egy kislányról, és egy bohócról szólt. Bármilyen hihetelen, de ez a kislány félt a bohócoktól. A terapeuta azt a megoldást válsztotta, hogy elvitte egy cikuszba, ahol a kislány végignézte, hogy az artista hogyan lesz kisminkelve, azaz hogyan válik "bohóccá". Utána már nem félt, sőt a bohócok lettek a legjobb barátai.
Tudom tanácsolni, hogy elsőként nézz végig pár képet, és filmrészletet (erre tudom ajánlani egy barátom oldalát: http://www.extra.hu/shot99, de ha ez kevés lenne, magam is tudok anyagot küldeni). Ezen művek mindegyike mentes a vértől, ugyanis női fenekekbe adják az injekciót.
Ha borzongás nélkül végig tudod nézni az alkotásokat, utána jöhet a következő lépés: megnézni, hogy hogyan adnak be másoknak injekciót, védőoltást.
Végső stádiumként pedig alkalom adtán kérni kell az orvost, hogy olyan helyre szúrjon, amit nem látsz (erre a legalkalmasabb pont a fenék, bár sokak szemében a fedetlen popó szégyenérzetet kelt).
A vérvételt magam sem szeretem, aminek szintén pszichikai magyarázata van: egy injekciós tű (ami legalább öt centiméter hosszú) behatol a verőérbe. Ennek köztudottan a lagvastagabb a fala, és ebben a legintenzívebb a nyomás. Ha az ember izgul vagy fél, emelkedik a vérnyomása, így amikor a tű az érbe jut, a fájdalom is nagyobb (próbálj csak meg egy locsolócsőbe akkor beleszúrni egy szöget, amikor az nyomás alatt van).
A vérvétel - és persze az injekció beadása is - nagyban függ attól a tényezőtől, hogy milyen gyakorlattal adják. Ugyanis ha a tű nem megfelelő szögben érkezik a bőr alá (vagy a húsba), levegő kerül a környékére, ami fokozza a fájdalmat. Ha a tű túl mélyen vagy túl durván hatol a testbe, sértheti a csonthártyát aminek maradandó következményei lehetnek.
Fontos tehát, hogy nem kell félni, mert ha az ember a fájdalomra koncentrál, pszichésen stimulálja magát akkor az csak ront a helyzeten (kiváló példa lehet erre az, amikor valaki bebeszél magának valamit).
Ha lehet óvakodni kell az egyébként is maró hatású vakcináktól, illetve a terheléses vérvételről. Ezekről legközelebb, feltéve ha lesz rá igény ...
nem alapvetoen a fajdalom, gondolom. a latvany es annak a tudatnak az ismerete, hogy a tu masodpercek mulva kilep a kulvilagbol es a hatarokon belulre kerul. valamint az aggaszto mechanika, ahogy a szurasra megindul kifele az, amitol amugy is tart az ember. vérvérvér. a feher es a voros eros kontrasztja. szamos meltetlan kerdes merul fel a korulmenyekkel kapcsolatban.
Jah, az más, mindenfélére nem tudok.
Parlagfűre megfelel, ha csak elhagyod az országot augusztus-szeptemberre, Németország tökéletesen megfelel a célra, saját tapasztalat. :-)
Barmilyen fajdalmat nagyon jol türök, peldasan, de az inekciotol nagyon felek. Egy ideig az allergiamra injekcios gyogyszert szedtem es az orvosom rendszerint könyörgött,hogy beadhassa (jo haveri viszonyban vagyunk). Minden pozt kiprobaltatott velem, de mire mar ereztem a tü közeledtet a spre utan,mindig visszaleptem.
Ezek utan mar nem mentem el a rendelöbe, barmennyire is beteg voltam, es ö jött hazhoz, ellentmondast nem türö hangon.
Nem tudom, miert van ez, lehet,hogy kiskorban alakul ki, csecsemökent erheti az embert olyan sokk, ami kihat felnöttkorara.
A verveteles aszisztensek mindig unszimpatikusak voltak.Mar a szemükben is vert latok.
a vizszint. magikus megoldas. elofordult, hogy nekem is pumpaltak regebben a fejemet. aztan egy kedves nover felajanlotta, hogy akar el si borulhatnek onkent, mielott nekilat ellatni. borultam, es mintha jegkremet nyalogattam volna, oly kellemes elmenyben volt reszem.
Én nem félek, csak simán elájulok...bár ez valószínűleg ugyanaz.
Szerintem, ez egy olyan fóbia amit valahogy le lehet küzdeni. De mem tudom hogyan. Biztosan van rá valamilyen technika.
Köszi a sztorit, bár ismertem (eygszer egy orosz rajzfilmen láttam még gyermekkoromban).
A topic valóban haldoklik, aminek két oka lehet:
1. Nincsennek érdeklődők, azaz olyanok akik szívesen megosztanák a véleményüket másokkal.
2. Lennének hozzászólók, de feleslegesen nem akarják a hozzászólások számát növelni (azaz nincs miről írni, hülyeséget meg minek).
látom, kicsit elaludt a topic... de azért, ha a felélesztését nem is vállalom, bejelentkezem a klubba...
nekem mondjuk "csak" kb 5 hónapig sikerült halogatni a vérvételt, mígnem egy kedves fiatalember nem közölte, hogy ha kell erőnek erejével elvonszol... és akkor inkább elmentem egyedül, minthogy égessem magam, aztán némi félreértések miatt mégis megúsztam, de ez egy hpsszú történet.. de most megint lappang vhol egy beutaló, és én féééééééééééélek... és nemakarok, és egyáltalán! pfuj!
és ez a kedves úriemebr csak nyúz, hogy mit félek, majd ő jön, meg fogja a kezem, meg erkölcsi támasz.. francokat. akadályoz, nem tudok megszökni...
mert kéremszépen szoktam én próbálkozni.. elmegyek egészen a megfelelő intézményig.. egészen a kapuig (egyre lassuló tempóval) de a kapun nem jutok túl. hanem gyorsan hátraarc, és spuri iskolába inkább...
különben ajánlom mindenki figyelmébe a Víziló meséjét (http://www.tar.hu/poggi/vizilo.html), nagyon a témába vág...
Attól függ, hogy az aszisztens néni milyen, na meg, hogy ki van még rajtad kívül a rendelőben. Az egyik barátom lapján - lentebb ajánlottam - csak lányok kapnak szurit.
Én is féltem, de már nem:)
Rájöttem, nincs benne semmi különös, ha az ember tul van rajta, mindjárt jobb:)
Igaz mikor az aszisztens néni szoszerint bele b.... a fenekembe a tüt....:(
Egyszer volt olyan hogy után a fél évig ha megfáztam, vagy kicsit belázasodtam, akkor az a hely bedagadt:)
Vicces;)
Hat, nem vagy egyedül! En is rettegek a tüktöl. Szerintem ez nalam sulyosabb, mint masoknal. Most vagyok 22 eves, de mar legalabb 10 eve nem vettek tölem vert. Persze, akartak, adtak is beutalot vervetelre, de en keptelen vagyok elmenni!!! Tudom, hogy ez szörnyü, mert ezzel egy csomo betegseget meg lehet allapitani, de akkor is...! Kiskoromban rendszeresen elajultam szuri elött-utan. A fogorvossal ugyanigy voltam. Ha menni kellett a suliban iskolafogaszatra, en inkabb elbujtam a ruhasszekrenyben, hogy ne kelljen elmenni. Ha megtalaltak, akkor meg olyan remeges jött ram, hogy azt hittem, ott halok meg. Meg sokszor a lelki megterhelestöl a hanyas is ramjött. Pedig a szüleim nem riogattak kiskoromban tüvel, fogorvossal. A fogorvosi dolgot sikerült legyürnöm jopar eve. Muszaly volt elmennem, de az elsö par alkalommal allandoan elajultam. A doki segitett. Azt mondta, mielött megyek hozza, igyak kavet, es ez bevalt. De a vervetelt meg mindig kerülöm, rettegek töle. Szerencsere mostanaban nem rendeltek be. De nekem ez akkora gond, hogy gondolkozok rajta, hogy nem is fogok szülni emiatt. Tudom, hogy nem normalis dolog, de aki hasonlo problemaval küszködik, az megerti.
nem vagy egyedul. en ha van vmi, amitol rettegek az eletben, az az injekciostu. ezert nem leszek soha kemenydrogos :))))) es megis: 3 havonta elmegyek vert adni. nem tom miert. szetfosom alatta, halalfelelm, stb., es megis. jo, amikor noverke elkezdi, szem becsuk, gondolatok valahol a bahamakon, szoke nok tarsasagaban...tulelheto, es megis rettegek a tutol.