Keresés

Részletes keresés

simon templar Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6191
Sgt nemrég jött vissza a digit moziból (MOM) az Episode II premierjéről. Röviden idézem beszámolóját:

"Na igen. Megvolt a digi megtekintés. A film előtt elmondták nekünk, hogy hát ugye 2000x2000-es felbontás, meg hogy az emberi szem észre se veszi a különbséget a celluloidhoz képest, de úgylátszik túl nagy vásznon néztük. Mert bizony pixeles volt a kép sajna. Persze ez attól is függ milyen közelről nézi az ember fia. Mi nagyjából pont a nézőtér közepén ültünk. Főleg a kis részletekben mutatkozott meg. Pl. asztalon üvegpohár stb. , na meg a feliratoknál. Másik bajom a feketével volt. Természetesen mindenki tudja, hogy a vetített képnek nincsen feketéje, de szerintem ennek jobban nem volt mint az analógnak."

www.dvdcenter.hu

Tibur55 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6190
Én Death Star Trooper leszek a premieren, a kedvesem Endori Leia, aki akar, jöhet hozzám meglepetést kap!!
Kúper Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6189
"- nem volt E.T. a szenátusban. :-)"

Pedig van ET a filmben! Én még nem láttam (a filmet), elkövetkező napokban fogom ezt megtenni, de egy jó baráton felhívta a figyelmemet, hogy van ET a 2. részben, keressem majd :)

Előzmény: count M (6176)
count M Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6188
hágé, remélem a véleményem mint "újonc" nem tette tönkre háromévnyi fáradságos várakozásodat... Biztos vagyok benne hogy amikor megnézed a filmet, ugyanolyan varázslatos lesz Neked is mint nekünk volt, függetlenül attól, hogy néhány apró részletet "kicsúszott"...

r.cM

Előzmény: hágé (6186)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6187
Na, de tényleg! Én sem lőttem le semmi poént! Ugye?

Indulok haza, vetítés előtt még ledőlök picit, mert megint rövid éjszakám lesz!

indeus:
Téged még hívlak indulás előtt! :-)
CD-im megvannak már?

Mindenkinek F.ckin' jó szórakozást estére!
Higyjétek el, meglesz!
:-)

hágé Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6186
azt hiszem, a legtöbb igazi fanatic ma megnézi
avagy holnap

nem igaz, hogy nem lehet kibírni legalább 1-2 napot. 3 évet vártunk, olyan qrva nehéz plusz 24-48 óra???
én speciel se kritikát nem olvasok, se kalózverziót nem nézek, stb stb
az első alkalom élménye páratlan és varázslatos. ha nincs meg benne az újdonság, a meglepetés ereje, kárba vész az egész 3 év!
mert oké, annyit le lehet írni, hogy csúcs, meg tetszett... nade kivesézni, hogy ez meg az meg így meg úgy... köcsögség a többiekkel szemben

Előzmény: simon templar (6185)
simon templar Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6185
Minden Star Wars fórum tele van spoilerrel mivel az emberek megbeszélik, hogy mit láttak. Hol beszéljék meg máshol, mint itt a fórumon. De megállapodhatunk egy időpontban amíg lehetőleg ne írjon senki spoilert. De mi lenne az? Csütörtök? Vasárnap? Egy hét? Két hét? Ha én csak vasárnap tudnám megnézni az biztos, hogy már egy hete nem olvasnék semmilyen hasonló fórumot vagy site-ot. Az index nyitóoldalán amúgy szintén kint van két kritika némi spoilerrel természetesen.
De ettől függetlenül ds9 vadász lehetett előző életében mert ragyogóan lőtte le az egyik legjobb poént a filmben. :-(
Előzmény: hágé (6183)
Tydirium Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6184
Sajnos nem te vagy az egyetlen. Nem volt rossz a film, csak már akkora pörgés volt az egész, hogy szinte élvezhetetlenné tette a történetet. Ha az ember kicsit el akart gondolkodni valamin, már azt sem tudta hol van. Ezáltal marhára zsúfolt is lett az egész, a poénok, meg a lényegesebb fordulatok pedig nem lettek rendesen előkészítve, csak úgy becsapnak, de úgy, hogy a túl nagy pörgés miatt szinte meg se rezzen az ember. A szerelmi szállal nem volt gond. Eleinte féltem ugyan tőle kicsit, hogy nagyon elviszi a filmet, de most már azt mondom, inkább vitte volna.

A másik meg hogy annyira jó kis digitális világot kreáltak, hogy már szinte semmi emberi nem maradt bene. Az a bolhacirkusz meg, amit szegény Yodából csináltak a végén, egyszerűen vicc.

Előzmény: simon templar (6180)
hágé Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6183
Ezúton szeretném megkérni azokat az újoncokat, akik letöltötték a kalózverziót, vagy tegnap beestek a Lurdy-ba, hogy NE SPOILEREZZÉK MÁR TELE A FÓRUMOT A KIB****TT ELEMZÉSEIKKEL!
Egyrészt nem mérvadó, másrészt zavaró.
Köszönöm

más

most akkor lesz tali?

indeus Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6182
mivel nem tudok németül, nem tudtam elolvasni a kritikát, de azért azt elmondanám, hogy több évig olvastam cinemát (1996-98+néha utána is pár számot), de mindig is az zavart benne, hogy nyalják a kritkusok seggét, és sosem a saját véleményüket írják. azt nem tudom, hogy a német cinemának mennyi köze van a magyarhoz (szerintem van), de ha már filmkritika, akkor inkább a vox-ra szavaznék. bár a vox is említi a kritikusokat (az ilyen britney-féle) filmeknél, de legalább megadják az esélyt (pl. hart's war) arra, hogy - ha a kritikusok szerint szar is volt a film - megnézd, mivel nekik tetszett benne ez+az.
Előzmény: Gai-luron (6146)
ds9 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6181
És most röviden ( mert el kell mennem ) és majd késöbb írok bövebben is :

Szóval szerintem ez a rész felkerült ( nálam ) a minden idök második legjobb SW mozija helyére.
Ez csak úgy értelmezhetö, hogy a ROTJ lenne a legjobb ha nem lennének benne ewokok, így az els? a TESB.

Ez a film király, nagyon jól van megcsinálva, pörög, amikor többször ( Anakin furcsa dolgai alatt ) felhangzik az imperial march, az egyszerüen hátborzongató ( meg a végén is ).Sirály !!! :o)))

Nagyon jól el van találva az, hogy a késöbbi szereplöket most beleágyazzák a történetbe, elég jól, kezd felsejleni, hogy ki honnan jön, ki miért lett/lesz olyan amilyen.

A trükkökröl meg annyit, hogy beszarás, az egész film nagyon üt, az aszteroidás bombák döbbenetesek pl.

És aki azt mondta, hogy ebben a filmben nincsenek jó dumák nézze már meg feliratozva is, vagy tessék megtanulni angolul :o))

Csak egyet ( annyira nem spolier annak(in), aki látta a New Hope-ot :o)) )

Obi wan: " Annakin úgy érzem, hogy egyszer még a halálomat fogod okozni " .

És úgy általában minden üt.
Kedves barátommal akivel együtt ültünk és néztünk ( mint a moziban ) megegyzetünk, hogy azokat az üldözési jeleneteket, és CGI kavalkádokat amiket ebbe a filmbe beleraktak, évekig nehéz lesz bárkinek is felülmúlni, talán majd az EP III.

Tehát összefoglalva a mese folytatódott és ezúttal felérte azt a szintet amit kellett, kard, cselvetés és még majdnem b..szás is volt :o))))

És amikor az a sok Jedi a végén azzal a sok fénykarddal harcol ( nem spoiler, benne van a trailerben ) az majdnem orgazmusközeli állapotba juttatott többünket.

Ma ismét mozi 12.01-kor feliratosan, angolul, aztán csütörtökön vagy pénteken a digitális.

Hajrá Lucas, idén nyáron tessen leverni minden filmet amit bemutatnak bevételileg !!! :o))))

Irány a Titanic :o))

Előzmény: ds9 (6178)
simon templar Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6180
Ahogy olvasom én vagyok az egyetlen akinek kifejezetten nem tetszett a film utolsó fél órája. :-(
Bennem van a hiba?
indeus Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6179
hát a könyvről én se tudok áradozni (60. oldalnál tartok), de az ilyen kifejezések, hogy "erős belső sugárzás ragyogta be lényét" meg "mindössze egyetlen sötét felhő kúszott át a napfényes, kék égen." kicsit nyálasak. salvatore mindig is részletesen írt, de sosem használt túl sok sablont (csak amennyi kell). nekem hoppán eszter fordításai jobban bejöttek. (pl. a sötét-elf trilógia az ő munkája) ez egy erős mínusz a filmhez képest.
ds9 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6178
No, elöször csak annyi, hogy már tegnap szerettem volna írni valami okosat miután hazajöttem a bemutatóról, de ez a ki...szott fórum éppen karbantartás alatt volt ( zseniális index )...
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6177
Képregényt talán ma megveszem, a könyvről írtak most picit elszomorítottak.
count M Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6176
Sziasztok!

Leírnám és is a saját véleménymet:

Ami tetszett:

- minden eddigit meghaladó látvány és hang
- a csata a végén... sz*rrá ver mindent, Gyűrűk urától a Pearl Harbourig, mindent!
- akinek bejött a Slave I (mint nekem), az teljeskörű bemutatót kap a hajó képességeiből. A film egyik csúcsa szvsz a tektonikus bomba: látod hogy robban, aztán csönd - egy pillanatra azt hittem hogy vmi gáz van - aztán megjön a hang... tökéletes!
- a szereplők (és a grafikusok is) végre belejöttek az animált karakterekkel való együtt-szereplésbe: ez sokkal jobban sikerült mint az epI-ben.
- a dialógusok nagy általánosságban jobbak
- kevés Jar-Jar és Dex - ez utóbbi jópófa volt amúgy.

Ami nem:
- a monstre vívójelenetek háttér-koreográfiái elég lagymatagok
- új kamerakezelés (a csata közben egymás után egy párszor van, mintha az operatőr elment volna kávézni, a segéd meg kiélte volna magát...)
- kevés klasszikus SW vágás (tudjátok, amikor egy "csík" beúszik és "hozza magával" az új jelenetet... nem vagyok vágó, nem tudom hogy hívják. :-) )
- nem volt E.T. a szenátusban. :-)

Meg amit nem tudok eldönteni:
- a szerelmi szál (a hátterek nagyon szépek, he-he)
- Yoda mester mutatványa...

Jó mozizást estére mindenkinek! :-)

r.cM

Kojak Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6175
Igen megvan, de elég gyengécske. Speciel nekem a könyv sem tetszett. A könyv hibája szerintem a fordítás gyengeségében rejlik. Írta is a kiadó, hogy nem profi fordító frodította, hanem egy lelkes amatör. Nem akarom bántani, de látszik rajta. Nincs stílusa.

Üdv

KOjak

Előzmény: Enrico Palazzo (6172)
hágé Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6174
mit szólnátok a játékteremben a star wars-os géphez? (mint lehetséges talihely)
stílszerű lenne :-)

wizzard is jelezte, hogy jönne

wendy's is felmerült, mint javaslat

simon templar Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6173
Ha már így ki lett lőve a téma nem annyira spoiler ha leírom a véleményem róla. Yoda az előző három részben egy öreg, megfontololt, bölcs Jedi lovag képében jelent meg. Nem véletlenül volt az egyik vezetője a rendnek. Az ebben a részben látható kardjelenet egyrészt jelentősen rombolta az image-ét másrészt viszont ahogy többen is leírták inkább volt nevetséges, humoros, mintsem izgalmas, látványos. Több problémám is van az összecsapással de azt majd vasárnap.
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6172
A képregényről tudtok?
Dióbél Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6171
Az ERŐ legyen Veletek !

Tegnap este láthattam az EP2-t. Régi rajongóként természetesen nagyon vártam. Ebből a szempontból nagyon tetszett. A mai kor filmszínházi követelményeit követve kicsit talán helyenként túlzsúfolt.
Mindazonáltal tuti világsiker.
A szokottnál több benne a romantika, "full-scale" csatajelenetek. Csak úgy kapkodtam a szemem a képen zajló végtelen események okán.
Tetszett, ahogy kezdenek a legelsőnek elkészített rész szereplői (Beru néni, Owen bácsi, Boba Fett, stb) kialakulni.
Véleményem szerint az egyik csúcsjelenete, amikor Yoda mester a róla eddig kialakult képet magasan felülmúló hihetetlen alakítást nyújt. Úgy pattog, pörög-forog, repked, miközben lézerkardjával harcol, hogy az egy tünemény. Az ötlet, és a kivitelezés szenzációs.
Kívánom, hogy mindannyian találjátok meg benne örömötöket. Jó filmnézést.

simon templar Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6170
"mit fogtok csinálni 2005 után? ;-) Ugyanis Lucas kikötötte, hogy nem akar újabb trilógiát forgatni, már öreg."

Remélem nekiállnak és megcsinálják kiváló minőségre a Trilógiát és kiadják végre DVD-n. Akkor ez lesz a legfontosabb. Azzal is elvesződnek vagy két évig.

Előzmény: Sickboy (6164)
Kojak Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6169
Most akkor lesz valami találkozás, vagy sem? Okulva a tegnapi állapotból, amikor is tömve volt a 9-es terem elötti teljes rész (beleértve a kukoricás részt is), pedig csak egy teremben ment a film. Szerintem ma este lépni nem nagyon lehet majd a sok embertől (három terem+ a werk film).

Ha akarunk találkozni ma, akkor olyan területet kell találni, ami egy kicsit távolabb van a mozitól, különben nem fogjuk megtalálni egymást.

Üdv

Kojak

hágé Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6168
kukorica marad... de a többiiii... ehhh :-)

pont ezért nem mentem el hétfőn egy 'belső' vetítésre. mert ott sem bírtam volna ki, és onnan tuti hogy kizavartak volna. ígyhát 11 óra múlva nekem ne szóljon be senki :-))

Előzmény: suttercane (6167)
suttercane Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6167
"Aztán nem ám hangosan kiabálni, kurjongatni, kukoricát a levegőbe hajigálni, amikor 00:01-kor "felgördül a függöny"! :-)))"

Pedig pont ezt fogjuk tenni...:)))

Előzmény: Skywalker. (6165)
Sickboy Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6166
Az öregség ellen még Lucas se tehet semmit.
David Prowse-t is ezért akarták sürgetni, hogy játsza el pár perces jelenetét az SW3-ban, mielőtt késő lenne...

Különben is, nem tudom megnézzek-e moziban egy olyan filmet, aminek már az elejére kiírják, hogy Lukasfilm... :-)

Előzmény: Skywalker. (6165)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6165
Sickboy:
Üdv itt!
2005 után?? Hát Lucas nyilatkozott már ahhoz épp eleget, hogy tudjuk, egy szavát sem szabad elhinni! :-)

Premieresek:
Aztán nem ám hangosan kiabálni, kurjongatni, kukoricát a levegőbe hajigálni, amikor 00:01-kor "felgördül a függöny"! :-)))

Előzmény: Sickboy (6164)
Sickboy Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6164
Skywalker tanácsára átgyüttem ide. Most már én is állati kíváncsi vagyok a filmre, de mivel nem vagyok fanatikus, nekem elég lesz szombaton... :-)

Kérdés sztárvárszosokhoz: mit fogtok csinálni 2005 után? ;-) Ugyanis Lucas kikötötte, hogy nem akar újabb trilógiát forgatni, már öreg.

jinjang Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6163
Még mindig te vezetsz, mert én csak 19.15-kor kezdhetek el olvadozni a gyönyörtől. Nem_bí_rom_ki_ad_dig!!
:-)
Előzmény: T-007 (6162)
T-007 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 6162
Simon! Ha megnézed az első hozzaszólásom a témában, semerre nem indexel. Aztán te reagáltál, utána persze, hogy neked irtam a következőt.

Huh, én csak péntek este 7-kor fogom látni a Corvinban, de nem tudom hogy fogom addig kibírni!!!
Ma este enyhítem a várakozást (de lehet, hogy csak fokozni fogom?) azzal, hogy otthon fincsi házimozin megnézem az ep1-et.

Előzmény: simon templar (6151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!