Keresés

Részletes keresés

szisan86 Creative Commons License 2002.04.25 0 0 375
Te az a Josim vagy aki szokott chatelni a www.motorland.hu-n??????

Bye

Előzmény: Josim (374)
Josim Creative Commons License 2002.04.25 0 0 374
Hello minden Jawa-snak és ide tévedt MZ-snek!Gondolom sokan tudjátok, hogy május 1-én indul az őrület Kunmadarason! Terveztem egy kis programot, akinek van kedve, nyugodtan tartson velem! Elmondom a részleteket. Indulás április 30-án délután, olyan 3 óra körül Budapestről (a pontos helyet még egyeztetjük!). Mivel kis MZ-vel megyek, ezért a tempó 70-90 között lesz. Útvonal: Budapest – Gödöllő – Aszód – Hatvan – Gyöngyös – Heves – Hevesvezekény – Kisköre – Abádszalók – Kunhegyes. (Ha valaki tud valami jobbat, lehetőleg kanyargós utat, az nyugodtan szóljon!) Érkezés Kunhegyesre, a Szent István Szabadidőparkba, olyan kora este. :-) Sátorozás, pihenés, stb. A szállás olyan 600-700 forint/fő/éjszaka. Május 1-én irány a kunmadarasi pálya, ahol streetfighter és gyorsulási verseny lesz. A belépő 800 forint/fő. Délután vissza Kunhegyesre a táborba. Hazaindulás május 2-án olyan 9-10 óra körül. Ha valaki már május 1-én lelépne, az se gond, legalább együtt érkeztünk le. Egyenlőre még egy haver jön velem, MZ TS-sel. Ha valaki csatlakozna, vagy bármi kérdése van, nyugodtan írjon ide a fórumba, vagy küldjön e-mailt (mrjosim@freemail.hu), hívjon, vagy írjon SMS-t (06-20-372-63-08). Minnél többen megyünk, annál jobb! Várom a jelentkezőket! Josim
motorkami Creative Commons License 2002.04.25 0 0 373
Az asszony azt mondta vagy a motorjaim mennek vagy ö.
Ezert elado barati aron

1. egy darab P10 müködökepes, restauralasra szorulo allapotban
2. 3 db CZ 175 ebböl egy el lett vagva haztajinak, de adom hozza a vaz hatso reszet, amit hozza lehet varni, egy szet szedve restauralasra, de hianytalan, egy papirok nelkül müködökepes, eredeti festessel, fekete, de kromok lepörögtek.

vagy

a felesegem, 62 kilo, 172 cm magas, mellböseget nem tudom, veteran koru, fözni nem tud, csak mosni meg takaritani.

Mindez Zalaban, ide ne irjatok, mert matol megszünik a nethozzaferesem bizonytalan idöre, e-mail: voros.kalman@drotposta.hu

Jo forumozast

Kalman

gagarin69 Creative Commons License 2002.04.20 0 0 371
Köszi Misi, sokat segítettél!
Gag
Előzmény: -Misi- (369)
-Misi- Creative Commons License 2002.04.19 0 0 370
Oldjawás:

Hello! Nincs véletlenül Jawa 350-hez hátsó lámpád( régi, 1963-as a mocim) az a fajta kéne amelyiknek a formája, íve olyan mint a sárhányó íve, a vége csúcsos a lámpának, és le van csapva a vége, hát kicsit zagyva, de gondolom tudod melyik típusura gondolok, ha esetleg van ilyen hátsó lámpád megvenném, utánvétellel is, előre is kösz,

Üdv
Misi

-Misi- Creative Commons License 2002.04.19 0 0 369
gagarin69

Hello!
1.
Kistarcsán, nem vészes a távolság Budapesttől, felülsz a 2-es Metróra, elmész az Örs vezér térig, és onnan a GÖDÖLLŐI hévvel elmész Kistarcsa megállóig, ott kérdezd meg merre van a református templom, egy felüljáró alatt kell átmenned, majd elérsz a templomhoz és ott balra a Rózsa utca 1 -es szám alatt található ez a bolt, elmondva soknak tűnik, de jó, aránylag oplcsó bolt és nagyon sok minden van benne.
Tel: 0628-471-350

2.
Old-Motoros Bt. a bolt neve. Elmész a Boráros térig, felülsz a Csepeli hévre, elmész a Karácsony Sándor utcáig, ott leszálsz, és balra átmész a hév sinén, majd megkeresed a 48-as buszt, és elmész vele a Rákóczi térig, onnan meg simán észre lehet venni, ez se vészes távolság.
Tel:061-425-01-45

3.
És ha a blokkhoz akarsz sok cuccot keresni, akkor van egy bolt az "Ó" utcában. Elmész a 3-as metróval az Arany János utcáig, majd ha kijössz a mozgólépcsőtől, akkor mész tovább egy 6 sávos út mellet, majd az első lámpánál átmész ezen az utcán, ott meglátod egy házfalopn, hogy "Ó" utca, és ezzel szemben az első utca balra, itt található egy ilyen vegyes cuccokkal rendelkező bolt, sok minden van, plexi, kipuf. stb.

Na ezek alapján már sokmindenre jutsz, sok sikert a motorozáshoz

Üdv
Misi

Oldjawás Creative Commons License 2002.04.19 0 0 368
Sziasztok szent Jawás őrültek.!!!

Üdvözlök mindenkit első megszólalásom alkalmából. Magamról csak annyit, hogy 36 éves vagyok és már sok motorom volt, mindenféle relációból. Mz sorozat, Jawa /régi, új/, Kawasaki /régi 250-es/, Pannónia P10 stb. Persze én is Jawa Mustángon meg Simsonon tanultam motorozni. Sőt Rigán és Verhovinán!!! :-) Most éppen egy 98-as Twin Sport büszke tulaja vagyok. Néha szivunk vele, de a világ legstrapabiróbb és legstabilabb motorja a keleti fronton. Én kirándulni már csak ezzel járok. Na ez jó hosszúra sikerült, ha valakinek segitség kell keressen a topicban, ha tudok szivesen segitek. Ja, most 21-én a Camponában lesz veteránbörze, ha minden összejön kint leszek. Van pár Pancsi cuccom, attól szeretnék megszabadulni.

gagarin69 Creative Commons License 2002.04.18 0 0 367
Sziasztok,
mostanság szereztem egy ETZ 250-est, de 3 évi állása után elég sok alkatrész kellene hozzá. Kérdésem a köv: hol tudtok Budapesten jó és olcsó - olcsó és nagy választékú - motorosboltot?
Köszi, Gag
-Misi- Creative Commons License 2002.04.16 0 0 366
Sziasztok!

Sajna még mindig nem találtam csepptankos 350-es Jawa-hoz hátsó lámpát! Akinek van eladó, irjon léca. Olyan kéne amit kapásból rá lehet tenni a sárhányóra, a sárhányó ívét felveszi a lámpa formája. Elég sürgős lenne, ugyhogy ha valaki tud segítsen, köszönöm előre is

Üdv
Misi

Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.14 0 0 362
Hali!

Azthiszem láttam Güzüt pénteken nyolckor a budafoki és az irinyi út kereszteződésénél.

Szóval Te voltál az Güzü?? Vagy esetleg valaki másnak is van olyan narancsvörös masinája?

Cső!
Dzsudzsi

U.I.: A gyújtás elkészült, de mivel időm már nem volt rendesen beállitani az előgyújtást, meg kipucolni a karburátort, nem tudok még rendesen beszámolni.

-Misi- Creative Commons License 2002.04.12 0 0 361
Üdv mindnkinek!

Köszönöm a lámpa infokat, majd megnézem magamnak azt a boltot, csak eddig rossz volt a gépem(számítógépem :) ), de mégegyszer köszönöm,

Üdv
Misi

_latsam Creative Commons License 2002.04.12 0 0 360
Hali topic!
Jó rég írtam már ide. De azért olvasok. Az én mocimon a féklámpakapcsolás úgy van megoldva, hogy a tank alatt van egy kapcsoló és mindkét fék két bowdent húz. Egy-egy bowden megy a tank alatti kapcsolóhoz és bármelyiket húzom pilácsol a hátulja. Mondjuk a vizsgán a vizsgabiztos igen furcsán méregette és +kérdezte, hogy ez gyárilag van így?
Sam
Előzmény: bakirobi (354)
URAL M72 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 359
Esetleg ha valaki jár ki a JAWA-k őshazájába, kivihetné valamelyik börzére, ott biztos jó pénzt adnának érte, mert elég régi. Köszönöm a segítséget!
Csőváz
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.10 0 0 358
Hali!

Ural M72: Sajna en nem tudok segiteni, talan majd a tobbiek.... :)

Cso!
Dzsudzsi

URAL M72 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 357
Sziasztok
Segítség kellene, van egy háború előtti, harmincas évekből való 175 ccm JAWA vázam. Ez a típus lemezvázas és lemezvillás, tányérüléses, hasonló mint a korabeli Harley ülések. A motor és a kerekek nincsenek meg, de megvan az utasülés is, rozsdás állapotban. Váz alatti tankos volt azt hiszem. Akit érdekel keressen meg, pénzt nem szeretnék kérni érte, inkább URAL alkatrészre cserélném.
Csőváz
achenobarbus Creative Commons License 2002.04.10 0 0 356
Udv,

Ha nincs is megoldva gyarilag, akkor lehet barkacsolni :-) En is egy ETZ mikrokapcsolot tettem a fekkar tartojaba gyari megoldas hijan.
Mivel a CZ-n a hatso feklampakapcsolo nem bovdenes, gondoltam atalakitom, hogy van megoldva a kapcsoloresze, marmint valami speci rugok+mikrokapcsolo, vagy egyszeruen egy normal nyilt kapcsolo van??

udv,
ocs.

Előzmény: bakirobi (354)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.10 0 0 355
Hali!

Nekem mind a ket Jawan az elso fekhez a kapcsolo a fekkaron volt, valami mikrokapcsolo fele. Szerintem ott nezzed meg, hatha van ott valami csatlakozo.

Cso!
Dzsudzsi

bakirobi Creative Commons License 2002.04.10 0 0 354
Szevasztok!
Nem tudja valaki véletlen, hogy hogyan lehet az első féket rákötni a féklámpára úgy, hogy az világítson? Az enyémen nyoma nincs, csak a hátsó fékhez van féklámpakapcsolóm bovdennel. Vagy ez meg van oldva egyáltalán gyárilag?
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.08 0 0 352
Hali!

Misi:

Felszallsz a harmas metrora, es elmesz az Arany Janos utcaig. Ott felmesz a metrobol, es meglatod, hogy a Te feloli oldalon merre megy a troli. Ez megadja az alap iranyt, de nehogy vegig kovesd, csak indulj el abba az iranyba, amerre a metrobol feljovet latod a vezetekeket. Ott rogton lesz egy lampa, azon atmesz, majd atmesz a hatsavos uton is. Elvileg ha atmentel akkor mar latod azt az egyik haz falan, hogy "O utca". Ott is bemesz balra, az egyik szuk utcaba. Ott majd kint lesz egy tabla, hogy "hengerfuras, fotengelykoszorules", miegymas. Na oda kell bemenned!

Talan van nekik hatsolampajuk. De nem biztos!!!

Cso!
Dzsudzsi

-Misi- Creative Commons License 2002.04.08 0 0 351
Köszi Dzsudzsi az infot, de ez az O utcai bolt ez merre van?

Üdv
Misi

Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.08 0 0 350
Cso!!!

Sajna Misi nekem nincs hatsolampam 350-eshez.
Esetleg nezd majd meg Kistarcsan vagy az O utcai boltban.....

Cso!
Dzsudzsi

-Misi- Creative Commons License 2002.04.08 0 0 349
Üdv topictársak!
Írtam, hogy kéne nekem hátsó lámpa a Jawa-hoz, ha tudtok címet, személyt, bárkit, írjátok már meg, vagy csak adjatok visszajelzést, hogy nincs, és akkor keresek máshol valahol. Köszönöm, és várom válaszotokat!

Üdv
Misi

-Misi- Creative Commons License 2002.04.05 0 0 348
Üdv topictársak!

Sürgősen kéne nekem egy Jawa 350-es hátsó lámpa, csepptankoshoz, az a fajta kéne nekem amelyik felveszi a sárhányó ívét és szinte rásimul a hátsó sárhányóra, és maga a lámpa olyan csúcsos. Elég nehéz leírni, de gondolom tudjátok melyike gondolok. Utánvétellel is megvenném, és tényleg kéne a napokban, írjatok, előre is köszönöm mindenkinek,

Üdv
Misi

csotri Creative Commons License 2002.04.05 0 0 347
Tökszurkálás helyett javaslom, hogy kend be a vakrozsda által érintett felületet olyan disznózsírral, amiben nincs avasodásgátló ( legbiztosabb a házi), és jó pár napig hagyd rajta. A lassan megavasodó disznózsírból felszabaduló gyenge savak fellazítják a rozsdaréteget, viszont a vasat békénhagyják, és a nikkelréteg alá sem marnak be. Így pár nap után, viszonylag könnyed dörgöléssel egy egyszerű pamutronggyal le lehet törölni. Sötét folt sajnos marad utána, de ez a rozsdapettyes nikkelezett/krómozott felület legkíméletesebb felújítási módszere, ha nincs pénzünk/energiánk/időnk a galvánüzem meglátogatására.
Előzmény: CsA (340)
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.04 0 0 346
Hali!

Tudom, hogy hogyan nez ki a feszszabalyzo, nekem is megvan ez a rajz..... :) Es ami most fontvan az pont ez, de ami elotte rajta volt, az nem ez!!!

Szoval most szereznem kell egy masik tartalek szabalyzot. Azthiszem pont skoda szabalyzo kell bele... :)

Cso!
Dzsudzsi

Gaal Zoltán Creative Commons License 2002.04.03 0 0 344
Sziasztok!
Van egy 638-asom, meg egy Californiám a pincében 4 éve. Kell a hely, úgyhogy túladnék rajtuk. A gond, hogy nem írattam át, de adásvételi meg forgalmi is van (szóval nem svindli). De most már elég sokba lenne átíratni, úgyhogy alkatrésznek szánom őket (de egyben vannak, meg úgy tudom a papírt is el lehet intézni, ha muszáj). Talán Ti tudtok valakit, akit érdekel. Olcsón odaadom. Sopronban vannak. Ha érdekel: 06-30-238-77-55. Köszi
Dzsudzsi Creative Commons License 2002.04.02 0 0 343
Hali!

Végre össze lett rakva a motor! Hétvégén meg is hajtottam! Király volt!
Csak elszállt benne a feszszabályzó! Még szerencse, hogy az utcában voltam. Gyorsan haza, fel a másikat, aztán mehet tovább.... :)

Láttátok mekkora panel van egy feszszabályzóban (skoda)??? Nem akartam hinni a szememnek!! Volt benne egy kb. 2*4 cm-es panel!!! Ennyi az egész! Néhány dióda, kondenzátor meg ellenállás, plusz két sima tranzisztor, meg egy teljesítménytranzisztor! El is szállt rendesen, tiszta amperszaga volt, a nyákon is hagyott nyomot.
A másik típus amit fölraktam az valamivel masszívabb, fémtokos tranzisztor van benne... :))

Cső!
Dzsudzsi

CsA Creative Commons License 2002.04.02 0 0 342
Üdv!
A hétvégén megnéztem egy eladó 250-es Jawát (559-es típus). Igen meglepett, hogy számos részlet (nem is apró) más, mint a 175-ös Cz-men, pedig évjáratban csak 1 év van közöttük (ez 69-es volt).
A váz nem hengeres cső, mint nekem, hanem négyszög profil alakú. Így, ha benézek a tankba, a kettéosztásnál nem egy gömbölyödő domborulat látszik a beöntőnyíláson keresztül, hanem egy négyszögletes kiemelkedés van benne.
A kipufogó dob vége nem leszerelhető, mint nekem, hanem a könyök után egyben van az egész, bele sem lehet nyúlni...
Az első sárvédő olyan szögletes jellegű, mint a 634 ill. 638 típusokon. Az enyém a "csónak" alakú...
Ez tényleg ilyen minden (559-es) 250-esen?
Egyébként lehet nem kellene veszni hagyni, a szürke forgalmija megvan, abban egy tulaj szerepel, az óra 12.000 km-t mutat (?), át van fújva feketére (meg is folyt), vannak hiányosságai (hátsó lámpa Mz), a dinamó tekercse le van égve, a kipuffot meg a felniket krómozni kellene, mindez 25 pénz. 35-ért volt meghirdetve, de kapásból lealkudta magának az eladó 25-re...
A régi rendszám rajta van. Az nem gáz?
Hozzáfűznivaló, vélemény???
CsA
CsA Creative Commons License 2002.03.29 0 0 340
Üdv topictársak!
Kisebb kényszerpihenő után ismét itt vagyok. A lemaradást még nem olvastam át, de már lementettem lemezre és hazavittem, az ünnep alatt majd legalább lesz a Veterán magazinon kívűl mit olvasgatni. Először is egy rossz hír, a Pannonia topicból ide is átkopizom:
"Javaslom mindenkinek, hogy a téli leállításkor alaposan konzerválja le a gépet. A múlt hét végén előbányásztam a csepptankos Czetkámat és majdnem sírvafakadtam. A tank krómozott oldalába elég szépen beköltözött a rozsda. Én ..., tavaly ősszel letörölgettem a gépet, persze a konzerváló réteget is, ami 10 éven keresztül kitartóan óvta a masinát. A felület nem volt már 101-es, de jól nézett ki. A nedvesség bepótolta azt, amit az elmúlt évtizedben nem tudott véghezvinni..."
Szóval közelálltam ahhoz, hogy tökönszúrom magam.
Valaki gyorsan (még ma) megmondhatná, hogy a '68-as széria esetén jól emlékszem-e, hogy pozitív testelésű? Be kellene már installáljam az akkumulátort...
CsA
Ui.: Kellemes Húsvétot mindenkinek!
Ja634 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 339
Új társ a topicban ! Tegnapelőtt végigrágtam magam az egészen és úgy gondoltam jelt adok magamról. Van két '83-as 634-esem, az egyik 1500 km-rel ezelőtt lett generálozva, nagyon jó, a másik még pihen, de üzemképes.
A pontos típusszámaikat nem tudom, a felújítotton(továbbiakban "1.") nincs típustábla, a másik meg nem itthon tárolódik, úgyhogy nem tudom megnézni.
Az 1.-n vázcsere is volt, ki tudja mit cseréltek ki még rajta, de a lényeg hogy sem a régi, sem az új vázszám, sem a motorszám alapján nem tudok motoron kívüli alkatrészt rendelni, vagy tájékozódni, nekem viszont a mostani állapot annyira tetszik, hogy ilyen alkatrészeket lenne jó szerezni.
Ha valaki ráismer egy típusszámra (634-???)az alábbiak alapján (hátha eredetileg is ilyen volt összességében), annak megköszönném az infót:
- Metálbordó tank festett felirattal egy sportcipőkön láthatóhoz hasonló pipaszerű fehér ábrán.
- 632-000-142283 motorszám (fent az egyes fokozat)
- krómozott bukókeret és kapaszkodó, sárvédők, szarv
- duplán mélyített ülés
- fekete műanyag fék- és kuplungkar, hátsó teleszkópon külső fekete bevonatú spirálrúgó
- a szokásosnál rövidebb kipufogó rövid betéttel, a vége egy sréan kifelé álló vékonyabb cső (király hang)
- fordszám- és sebességmérő kerek óra
Amúgy rozsdamentes, csak horpadt a tank, szakadt az ülés...

Csodálom az ittlévők hozzáértését. Ha lesz rá időm beíratkozom a BME könyvtárába. Egyelőre marad a műszaki érzék, a lelkesedés, az alapfokú tudás (gyújtásbeállítás, kisebb cserék, karbantartás egy része...), meg az az egy szem szerelő 30 km-es körzetben, aki szívesen(?) foglalkozik a géppel, meg a remény, hogy tőletek, meg később akárhonnan szerzek egy kis tudást. Sajnos se egy rokon, se egy ismerős Jawa-s. Azért remélem nem csak kérdezni fogok, de tudok használható info-val is szolgálni az elkövetkezendőkben. Aktivitás csekély lesz(remélem), mert az utolsó félévemet nyomom a PSZF-en úgy, hogy vizsgaidőszak (hivatalosan 25 nap/7 koll+3 szig),+ szakdoli és államvizsga van előttem, de utána ezerrel ! (A Jawa-n is !)

Vrrommm pomm promm pommm ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!