Keresés

Részletes keresés

Labor Creative Commons License 2002.04.17 0 0 119
végül is, ha fenyőpálinka van, akkor miért ne lehetne tök is?
Előzmény: Shai Hulud (117)
Labor Creative Commons License 2002.04.17 0 0 118
Lehet, hogy csak kifakult a címke. Egyébként az egész galéria korrekt. :)
Előzmény: Shai Hulud (117)
Shai Hulud Creative Commons License 2002.04.17 0 0 117
Hát nemtom, nagyon töknek láccik az a dinnye.
Tökpálinka, enivan? :-))
Előzmény: Labor (116)
Labor Creative Commons License 2002.04.17 0 0 116
Valaki kérdezte a dinnyét. Itt van.
Shai Hulud Creative Commons License 2002.04.16 0 0 115
Feléledt hát a töménytopik, éljen.

Cukornádpáleszest kérdeznék most:
Nem-e tudja-e valaki véletlenbőle, hol lehet Havana Club Gold-ot beszerezni?
Ezeddig csak a kasztróban ihatom, nem is sokkal drágább a sima fehér havannaklubnál, de sokkal mélyebb, markánsabb íze van, hordós érlelésű rendesen.
Sajna még sehol se nem láttam legszebb fővárosunkban sem, segítség.
Hulud

"La mia Fiordiligi
Tradirmi non sa:
Uguale in lei credo
Costanza e beltŕ."
/Mozart - Cosě fan tutte/

PETYUS Creative Commons License 2002.04.16 0 0 114
off
csak a pontosság kedvéért: A Stroh rum 40, 60 és 80%-os változatokban készül.
/off
Előzmény: BadMoon (110)
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.16 0 0 113
Rumba maradok a Captain Morgan-nél. de ez itt off.
Ezt találtam kevésa fesztivállal kapcsolatban.
Előzmény: BadMoon (112)
BadMoon Creative Commons License 2002.04.16 0 0 112
Pedig jó az, csak nem a feleses poharat kell alapegységnek használni. :)
Előzmény: maplesyrup (111)
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.16 0 0 111
Na, ezért nem tudom meginni. :o)) Kösz, nagyon rosszul emlékeztem.
Nagyon finom még a szatmári szilva.
Előzmény: BadMoon (110)
BadMoon Creative Commons License 2002.04.16 0 0 110
Bocs az offért, de Stroh: 80.
Előzmény: maplesyrup (108)
Labor Creative Commons License 2002.04.16 0 0 109
birsalma p. nagyon bejön. sajnos csak egyszer volt hozzá eddig szerencsém.
Előzmény: maplesyrup (108)
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.16 0 0 108
Volt valaki a gyulai Pálinka fesztiválon?
(lehet, hogy van a neten valami róla?)
Nekünk is őrségi pálinkánk van, saját, körte, lehet - elvileg - 67 fokos, de az tényleg nagyon ütős.
Én a Stroh rumot sem bírom meginni, az 60-62, ha jól emlékszem.
Mostan meg kaptunk egy üveg birsalma páleszt.
Nagyon finomka.
Előzmény: Labor (106)
PETYUS Creative Commons License 2002.04.15 0 0 107
Csángó pálinkát ittatok már?
Nem tudom, hogy készül, de kicsit mézes, kicsit ánizsos, nagyon finom.
Labor Creative Commons License 2002.04.15 0 0 106
A legdurvább egy gazda szerint 67 százalékos Vackor Pálinka volt. Őrségben. Ihaj. Nem tudom, hazudott-e az öreg, de talajt fogtam tőle. Nehezen bár, de még lehetett érezni, hogy mennyei íze van.
curvoisier Creative Commons License 2002.04.07 0 0 102
Szia pint,
úgy érted, hogy az aktívszénre szoruló bornak már úgyis annyi? Ha igen, van igazságod. Azt a bort a talán legjobb lepárolni:)
kedves apa,
én azt hittem, elég fél órát állni hagyni, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Kiváncsi vagyok, mire jutsz a szűréssel.
Előzmény: pint (101)
pint Creative Commons License 2002.04.07 0 0 101
szerintem elég ciki, hogy borászati boltban aktív szenet árulnak, nem?
Előzmény: Törölt nick (100)
pint Creative Commons License 2002.03.29 0 0 99
Az ilyesmit dörzsmozsárban szokjuk, nem ütögetve, hanem szép lassú mozdulatokkal dörzsölve.

De úgy is lehet, hogy papírba csomagolod, és aztán nekiesel a kalapáccsal. A kibontásnál óvatosan, ne szóródjon szét.

De ha kapsz port, akkor valóban kár izmozni.

Előzmény: Törölt nick (96)
curvoisier Creative Commons License 2002.03.29 0 0 97
Az biztos, hogy össze kell törni és a lébe beszórva tökfekete lesz minden. De erre van a szűrőpapír. Ha elég finom, akkor azon a szénpor sem megy át.
A borbolti szén is finom ám, szerintem ahhoz is jó papír kell!
Előzmény: Törölt nick (96)
curvoisier Creative Commons License 2002.03.29 0 0 95
Aztán számolj be, mire jutottál!
Előzmény: Törölt nick (94)
curvoisier Creative Commons License 2002.03.29 0 0 93
Egy magyar apa,
gyors, általános leírás: kell 1 literhez késhegynyi aktív szén bele a páliba. Jól elkeverni, esetleg fél órát állni hagyni. Utána kell szűrőpapír+tölcsér, de félő, hogy ezzel elég lassan fog menni a dolog. Azért ki lehet kisebb menyiséggel próbálni. Ideális esetben kellene egy kis vákuum, szívólombik, Büchner tölcsér hozzá...
Előzmény: Törölt nick (92)
schlumberger Creative Commons License 2002.03.12 0 0 91
És lehet kérni belőle?

Kedves eMM, reméljük, nem Arnold Mihály a neved :))))

Előzmény: eMM (89)
schlumberger Creative Commons License 2002.03.12 0 0 90
Kedves Apa!

Sikeresen vettem az antikváriumi regisztrációt, és előjegyeztem a szakirodalmat. Sajnos, három előjegyzés már van előttem. Mások ügyesebbek voltak. De azért köszönöm, hogy elmagyaráztad - én késlekedtem a regisztrációval, nem volt időm rá eddig...
Sch.

Előzmény: Törölt nick (79)
eMM Creative Commons License 2002.03.09 0 0 89
És lehet kérni belőle?
részeletek emilben jöhetnek.
kösz eMM
Előzmény: Törölt nick (84)
curvoisier Creative Commons License 2002.03.08 0 0 88
Én a tölgyfát próbálnám ki először, minimum közepes kiégetéssel. A cognac is abban érik, hm? Mennyibe kerülhet egy 20-as tölgyfahordó?
Előzmény: Törölt nick (87)
curvoisier Creative Commons License 2002.03.08 0 0 86
ja, még valami:
bár szerényen elhallgattam, de szakvéleményem nekem is részben a szakirodalomban olvasottakra alapul :)
(persze sok mindent alátámasztott a személyes tapasztalat is)
Előzmény: Törölt nick (77)
curvoisier Creative Commons License 2002.03.08 -1 0 85
Egy magyar apa,
gratulálok a sikeres főzetéshez. Az cucc szerintem meg fogja hálálni az érlelést idővel egyre jobb lesz. Ha nekem ilyen mennyiség állna rendelkezésre, nagyon megfontolnám egy ~20 l-es hordó beszerzését... :)

Előzmény: Törölt nick (84)
lobelt Creative Commons License 2002.02.22 0 0 83
Udv Urak!

Lentebb valaki emlite, hogy a hazilagos, sajat fogyasztasra torteno palinkafozes is torvenybe utkozo cselekedet. Hol lehet ennek utanajarni? Mielott beszereznek egy desztillalo berendezest, szeretnem tudni, hogy mire szamithatok....

Koszonet elore is a valaszert.

lajafix Creative Commons License 2002.02.20 0 0 81
Apuci, alszol?
Előzmény: Törölt nick (79)
lajafix Creative Commons License 2002.02.20 0 0 80
Igérted, mikor jön má' ??????????????????
Előzmény: Törölt nick (79)
schlumberger Creative Commons License 2002.02.20 0 0 78
Sikerült megszereznem Keller Miklós Borpárlat és gyümölcspálinka 1977 Mezőgazdasági Kiadó művét.
(Külön fejezet tárgyalja a színhibákat, mi pontosan egybeesik curvoisier szakvéleményével.)
'http://server2.mhc.hu/istore/control/login'
Bookline - az online antikvárium keresztül szereztem be.

Kedves magyar apa!
felvilágítanál ennek részleteiről? Nem is hallottam még online akváriumról. Hátha jutna nekem is egy példány ebből a műből.
Szesztestvéri üdvözlettel: Schlumberger

Előzmény: Törölt nick (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!