Cukornádpáleszest kérdeznék most:
Nem-e tudja-e valaki véletlenbőle, hol lehet Havana Club Gold-ot beszerezni?
Ezeddig csak a kasztróban ihatom, nem is sokkal drágább a sima fehér havannaklubnál, de sokkal mélyebb, markánsabb íze van, hordós érlelésű rendesen.
Sajna még sehol se nem láttam legszebb fővárosunkban sem, segítség.
Hulud
"La mia Fiordiligi
Tradirmi non sa:
Uguale in lei credo
Costanza e beltŕ."
/Mozart - Cosě fan tutte/
Volt valaki a gyulai Pálinka fesztiválon?
(lehet, hogy van a neten valami róla?)
Nekünk is őrségi pálinkánk van, saját, körte, lehet - elvileg - 67 fokos, de az tényleg nagyon ütős.
Én a Stroh rumot sem bírom meginni, az 60-62, ha jól emlékszem.
Mostan meg kaptunk egy üveg birsalma páleszt.
Nagyon finomka.
A legdurvább egy gazda szerint 67 százalékos Vackor Pálinka volt. Őrségben. Ihaj. Nem tudom, hazudott-e az öreg, de talajt fogtam tőle. Nehezen bár, de még lehetett érezni, hogy mennyei íze van.
Szia pint,
úgy érted, hogy az aktívszénre szoruló bornak már úgyis annyi? Ha igen, van igazságod. Azt a bort a talán legjobb lepárolni:)
kedves apa,
én azt hittem, elég fél órát állni hagyni, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Kiváncsi vagyok, mire jutsz a szűréssel.
Az biztos, hogy össze kell törni és a lébe beszórva tökfekete lesz minden. De erre van a szűrőpapír. Ha elég finom, akkor azon a szénpor sem megy át.
A borbolti szén is finom ám, szerintem ahhoz is jó papír kell!
Egy magyar apa,
gyors, általános leírás: kell 1 literhez késhegynyi aktív szén bele a páliba. Jól elkeverni, esetleg fél órát állni hagyni. Utána kell szűrőpapír+tölcsér, de félő, hogy ezzel elég lassan fog menni a dolog. Azért ki lehet kisebb menyiséggel próbálni. Ideális esetben kellene egy kis vákuum, szívólombik, Büchner tölcsér hozzá...
Sikeresen vettem az antikváriumi regisztrációt, és előjegyeztem a szakirodalmat. Sajnos, három előjegyzés már van előttem. Mások ügyesebbek voltak. De azért köszönöm, hogy elmagyaráztad - én késlekedtem a regisztrációval, nem volt időm rá eddig...
Sch.
ja, még valami:
bár szerényen elhallgattam, de szakvéleményem nekem is részben a szakirodalomban olvasottakra alapul :)
(persze sok mindent alátámasztott a személyes tapasztalat is)
Egy magyar apa,
gratulálok a sikeres főzetéshez. Az cucc szerintem meg fogja hálálni az érlelést idővel egyre jobb lesz. Ha nekem ilyen mennyiség állna rendelkezésre, nagyon megfontolnám egy ~20 l-es hordó beszerzését... :)
Lentebb valaki emlite, hogy a hazilagos, sajat fogyasztasra torteno palinkafozes is torvenybe utkozo cselekedet. Hol lehet ennek utanajarni? Mielott beszereznek egy desztillalo berendezest, szeretnem tudni, hogy mire szamithatok....
Sikerült megszereznem Keller Miklós Borpárlat és gyümölcspálinka 1977 Mezőgazdasági Kiadó művét.
(Külön fejezet tárgyalja a színhibákat, mi pontosan egybeesik curvoisier szakvéleményével.)
'http://server2.mhc.hu/istore/control/login'
Bookline - az online antikvárium keresztül szereztem be.
Kedves magyar apa!
felvilágítanál ennek részleteiről? Nem is hallottam még online akváriumról. Hátha jutna nekem is egy példány ebből a műből.
Szesztestvéri üdvözlettel: Schlumberger