Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kidman Creative Commons License 2002.04.14 0 0 261
Hali szonár!!

Ez az izzó nem igazán időjárási viszonyokhoz köthető,ami egy index izzótol joggal nem várható!
Tehát.......=!!=!(..)))))))

Ez a tipus valoszínűleg egy tuningviadal eredménye ami hazánktól nyugatra zajlik nem is olyan messze!(D)
Az izzó érdekessége,hogy csak akkor sárga ha szükség van rá,tehát működés közben!
Feszültség nélküli állapotban érdekesen áttettsző a búrája ami azt eredményezi,hogy nem virít a fehérbúrás modellekben!
Nem elhanyagolható a fény ereje és színe sem ami jóval figyelemfelkeltőbb,min sárgabúrás társájé!
És még egy ami mellette szól a dupla élettartam!
Ezek előnyök felsorolása mellett sajnos meg kell említenem az ára nem piti!
De ha valaki optikai tuningot hajt végre a verdán és részletekre is ki szeretne térni annak nem hiszem,hog téma!

szonár Creative Commons License 2002.04.13 0 0 260
Hali Kidman!
Nézegetve az Osram fényszóróizzó kínálatát rábukkantam az általad említetteken kívül egy másik,"DIADEM" névre keresztelt égőre.Az mit tud,milyen a fénye,milyen időjárási körülményekhez tudnád ajánlani?
Üdv,SZONÁR.
Előzmény: kidman (258)
Bécus Creative Commons License 2002.04.12 0 0 259
Mél ment ebben a témában, pls reply.
Előzmény: kidman (237)
kidman Creative Commons License 2002.03.31 0 0 258
Halil Szonár

Szeretnélek megkérni,ha nem túl terhes és tényleg érdekelnek a pontos árak akkor hívj fel a 201-91-80-on hétköznap 9-18-ig és akkor szívesen válaszolok a kérdésre!

Kb..2000 huf körül vannak!

Üdv....

kidman Creative Commons License 2002.03.31 0 0 257
reakció

Gyerekek,hát ilyennek ismertek?
Mégis mit gondoltok rólam?

Egyébként tényleg meghökkentö,ha nem olvasod az előzményt!

Ez a miliméter dolog akkor is abszúrd,de azért én is jót derültem a fantáziádon!

Hali

szonár Creative Commons License 2002.03.29 0 0 256
Kidman!

Tudnál két- szálas H4-re árajánlatot adni?
A SUPER,az ALS és a COOLBLUE érdekelne.Ha nem akarsz "marketing topicot" -ahogy ezt egy topictárs megjegyezte- akkor küldd el légyszives a megadott email címemre!
Köszi!

SZ

atompyka Creative Commons License 2002.03.28 0 0 255
Ha ez annak a mérete lenne, KidWOman lenne a nickje...

Amúgy kösz az infot, Kidman! Holnap megnézek egyet, szerencsére könnyű szétkapni.

Tom

Előzmény: O.Z.P. (254)
O.Z.P. Creative Commons License 2002.03.28 0 0 254
:))))))))
komolyan mondom amikor elolvastam a hozzászólásodat(előzmények nélkül) madjnem lefordultam a székröl a röhögéstöl
(meg is néztem véletlenül nem HUSZ-ba csöppentem bele)
:))))))
Előzmény: kidman (253)
kidman Creative Commons License 2002.03.28 0 0 253
Haki atompy

Leírom a méretét!

25mm hosszú és 10mm átmérőjű!

Ez már egy kicsit közelebb áll a realitáshoz!

atompyka Creative Commons License 2002.03.27 0 0 252
Szia, Kidman!

"A pótfékbe véleményem szerint kisebb kell!"
Az arányai simmelnek, de az enyém valóban nem 86163 byte, hanem kisebb.
:-)
Magyarán nem túl sok viszonyítási alap van a képen...

1× meglátogatlak, és kiprószálom.
Meg a fehér/sárga BA15-öst is.

Üdv!
Tom

Előzmény: kidman (250)
kidman Creative Commons License 2002.03.26 0 0 251
Hali topikosok

Ha minden igaz jövő héttől kezdem fölrakni azt a fajta táblázatokat amikből ki tudjátok silabizálni,hogy a verdátokba hova milyen izzó kell.
Ez több táblázat lessz amit a képtárba találtok majd meg,de a bővülésről folyamatosan tájékoztatlak benneteket!
Üdv......

kidman Creative Commons License 2002.03.25 0 0 250
Hali atompy

Találsz az említett izzóról képet a képtáramba helyzetjelző cool blue néven,mert szerintem nem egyről beszélünk.
A pótfékbe véleményem szerint kisebb kell!
A képtár címe:http://kep.tar.hu/kidman

atompyka Creative Commons License 2002.03.23 0 0 249
Kösz, Kidman!

Érdemes cserélni?
Pótfékbe kéne, 5 db van benne.

Tom

Előzmény: kidman (248)
kidman Creative Commons License 2002.03.23 0 0 248
Hali Atompy

Igen létezik Halogén üvegfejű,de csak cool blue változatban ami szerintem nem sokkal tér el a normál halogén szinétől
Ne kérdezd miért,az isten se tudja!

A ledekről meg nincs semmilyen infóm,ugyanis az európai katalógusból kihagyták,vagy még nincs!

atompyka Creative Commons License 2002.03.22 0 0 247
Szia!

Ha jól emléxem, aszontad, van az 5W-os üvegfejú helyére való halogéned, igaz ez? Mekkora teljesítményű?
Létezik-e BA9 és BA15 izzók helyére berakható LED?

Tom

Előzmény: kidman (245)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2002.03.22 0 0 246
Kidman!

Iegn, most már megoldódott. ;-))

Köszi a segítséget!

Előzmény: kidman (237)
kidman Creative Commons License 2002.03.22 0 0 245
Hali atompy

Tudomásom szerint az Osram nem gyárt névtelen izzókat!
De ha lessz időm utána fogok nézni ennek a Metros izzónak!

kidman Creative Commons License 2002.03.22 0 0 244
FullD

Ebben az esetben igazatok van!
Addig valóban nem érdemes költeni,míg a rendszer nem tökéletes!

FluID Creative Commons License 2002.03.21 0 0 243
Hello!

Atompyka hasonlata nagyjából helyénvaló volt a BMX-gumijaival.
Azért írtam le a tapasztalatokat, mert hiába rak be valaki x ezer forint értékű izzókat, ha egy vezetékcserével, ill. relével ugyanannyit ér(fényerőben). Persze, ha ezek rendben vannak, akkor miért is ne? Amint megoldom a problémát, fel fogom keresni kidman-t.
Egy előnye azért van a szuzukinak: valószínűleg nem 250 óra lenne a +50es izzók élettartama a kisebb fesz. miatt :)

Üdv.

FluID

Előzmény: kidman (241)
atompyka Creative Commons License 2002.03.21 0 0 242
Hali, Kidman!

Szvsz semmi összefüggés nem volt, csak azt akarta mondani, hogy ebben az esetben pénzkidobás a jobb égő, mert az sem fog jobban világítani a kevés feszültség miatt. Előbb rendbe kell azt hozni, utána érdemes befektetni.
Valami olyan lenne, mintha 100kHUF-okat ölnék az Unonkra sportfutóba, de fent hagynám a gyári 135 széles virsli gumikat.

Más:
Láttam a Metroban vmi Osram által forgalmazott ismeretlen nevű H4-est. Elég gagyinak tűnt...

Üdv!
Tom

Előzmény: kidman (241)
kidman Creative Commons License 2002.03.21 0 0 241
FullD

HAli

Nem igazán értem az összefüggéseket a felsoroltak közt!
Azt tudtam,hogy a Suzuki,mint auto nem egy csúcskategória,de azt nem látom be,hogy mi különbség lenne a növelt fényerejű és a normál izzók közt,ha egyszer ugyanakkora a névleges teljesítménye!
Röviden ez azt erdményezi,hogy ugyanakkora ellenállás(Ohmikus),ugyanakkora szakaszon ugyanakkora feszültségesést eredményez!
Épp ezért nem értem az összefüggést az általad említett hiba és a növelt erejű izzók közt!
Nem vettem üzletrontásnak mert mindenki a saját elhatározásából dönt vagy eláll a vásárlástól én legtöbbször a segítséget adom,és próbálom megkímélni az embereket a fölösleges pénzkidobástól!

FluID Creative Commons License 2002.03.20 0 0 240
Sziasztok!

Gondoltam veszek +30%-os izzókat a céges autómba, hogy lássak is valamit.
De előtte nem is tudom miért, megmértem a feszültséget az izzókon. 11,3V-ot mértem a tompítotton, miközben az akkun 12,4V volt.
Gondoltam nincs relé az autóban, rakok bele. Ekkor jött a meglepi: volt benne relé.
Jobban megnéztem és vezetéknek nem nevezhető spárgával van bekötve a világítás a buzukin!
Nem hittem a szememnek, biztos sokat spórolt a szuzuki, azon az 1-2 négyzetmilliméteren.
Közben találtam valahol egy táblázatot, ami szerint ekkora fesz.különbség kb. 20% fényerőcsökkenést okoz.

No comment...

Nem kidman üzletét akarom rontani, de mielőtt bármit is vesztek (vagy miután) azért nézzétek meg a feszkót, mert az is sokat jelent.

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv.
FluID

kidman Creative Commons License 2002.03.20 0 0 239
Attiska

a korábbi hozzászólásban leírtam az infót/lásd 88.hozzászólás/.
A fiat Mareeaba sajnos nem tudom,hogy milyen típus való,de ha megnézed,vagy megkérdezed egy fiatos topikba akkor szívesen segítek!
Plussz még képeket is láthatsz a növelt fényerejű izzók hatásáról
A képtár címe a 210. hozzászólásba!

Attiska Creative Commons License 2002.03.19 0 0 238
kidman!

Ezek az altípusok (SVS, ALS, S) mit takarnak? JA, nem mondtam, projektoros Fiat Mareaba kellenének az izzók.

Előzmény: kidman (236)
kidman Creative Commons License 2002.03.19 0 0 237
Eclipseboy

Megoldodott a 9006-os problémád,vagy még fennáll mert megnéztem és van sima is meg cool blue is!

kidman Creative Commons License 2002.03.19 0 0 236
Hali Attiska

Igen van H1-es SVS,meg ALS,meg super is,pillanatnyilag fullon vagyunk!
Az árak pedig 1800-2000 huf körül vannak ha pontosabbat akarsz hívj fel holnap 201-91-80.Vagy ha most telefonálsz akkor meg mond meg,hogy H1-es kell cikkszám 64150 és ezután az altipus SVS,ALS,S és a többi
ÜDV.......

Attiska Creative Commons License 2002.03.19 0 0 235
kidman!

Van most nálatok H1-es Silverstar +50? Esetleg más fajta +50-es H1 kiszerelésben? Nagyjáboli árak?

BX_thomas Creative Commons License 2002.03.19 0 0 234
140/100 az kafaty :-))
Előzmény: L2 (232)
atompyka Creative Commons License 2002.03.13 0 0 233
Kivi:
Thx!
Előzmény: kivi (223)
L2 Creative Commons License 2002.03.13 0 0 232
Mogorva!

Egyszer én is vettem 90/100-as H4-est, kicsit tényleg jobb volt a fénye, használtam is amíg ki nem égtek - kb 1,5 évig, aztán visszaváltottam az 55/60-asra. És miért? Megijedtem, amikor elkezdtem számolgatni. A majdnem kétszeres energiafogyasztás egy elég gyenge (kb. 10-20%) hatásfokú eszköznél, nem kétszeres, hanem többszörös hő energia termelést eredményez. Sajnos ez hő tönkretette a foncsort a lámpámban.

Ha az izzóra rá van írva, hogy +X% fényű, ugyanakkor teljesítménye maradt 55/60W, ez azt jelenti, hogy jobb a hatásfoka, tehát kevesebb hőt sugároz és több látható spektrumba eső fényt, amit a szem is lát. Gyakorlatilag kiméli a foncsort és jobban látsz. Természetesen ilyenkor jön az élettartam és ár kérdés, ami szintén nem elhanyagolható. Lehet vkinek megéri, vkinek nem.

Szerintem a 90/100-as a legrosszabb választás, akkor inkább maradok az 55/60-asnál.

Előzmény: Mogorva (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!