Sajnos még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam:(. A boltban nekem is azt mondták, hogy cseh, meg hogy szoktak belőle sokat vinni és nincs rá panasz (bár az még nem jelent semmit egy ilyen árú pipánál, nem biztos, hogy a garival sokan foglalkoznak, inkább vesznek egy újat), a bolt az a Finn nagyker, és 3115 Ft-ba került.
Kipróbáltam a Larsen dohányok közül a Golden Dream-et.
Nagy gondban lennék, ha össze kéne hasonlítanom a Larsen Sweet Aromatic-kal; mindkettő hihetetlenül kellemes, lágy. A MacBarenek "monopolhelyzete" kezd inogni a szememben, mióta belekóstoltam a kék tasakos Larsenbe is :-)))))
A barna Sweet A. talán egy csöppet mazsolásabb jellegű, a kék Golden Dream inkább csokoládésabb. (a S.A. egy tejszínes, mazsolás könnyű desszert híg, lágy csokoládéöntettel, a G.D. pedig foszlós, omlós, könnyű csokoládés croissant)
Mindkettőre jellemző, hogy egyenletesen, szépen ég, könnyű, fehér hamut hagy maga után.
MacBaren Mixture: még a féligszívott pipába menetközben szimatolva is kellemesen markáns dohányillat érződik csupán
_
_
Felajánlás:
Exlusive Apricot és
Kentucky Bird
kipróbálva, belekóstolva, enyhe csalódás után átadó! :-)) Jelentkezni ezen fórumon lehet, cserébe egy közös füstölgést igénylek, Early Morning Pipe-kóstolót szívesen elfogadok!
_
Most jártam a Karinthyn levő Pall Mall pipaboltban; piparostélyt vettem 80 Ft-ért (2 db-os - próba később), ill. láttam Savinelli balsa szűrőket, aki eddig eredménytelenül keresett volna; itt talál. Láttam egy érdekességet is; balkezes pipát!!! Komolyan, külön balkezes fogásra van kifaragva... érdekes látvány. Vki keresett közülünk pipagyújtó gyufát régebben, azt is láttam itt.
javaslom megtekintésre a www.dohany.lap.hu-t, tulajdonképpen nem más mint egy smokeybrother reklámoldal a pipaclubos homédzsel ... megkérdeznek ilyenkor valakit, hogy használhatja -e az oldalt?
IP : fogyasztóvédelmi felügyelet ...ha már más eszköz nem maradt...
hm102 : javaslatodra ki akarom probalni a peterson sweet K ...gondolom cavendish?
Es Zurichben vettem, 9,5 Sfr az ara, ha jol emlekszem .
Nagyon kerek es selymes az illata, kis karamell erzodik benne, ha szepen begyult.
De annyira selymes, h volt egy pillanat, amikor mar-mar hianyzott belole a fust, olyan volt
mintha vmi szorp lene a szamban, v vmi karamelles-edes tea. De enek ellenere nem gej, nagyon elegans es holgybarat. Es 9 nap utan mar kevesbe erzodik rajta az aroma, de meg igy is illatpos es jo szivni, mint egy atlagos dohany, kozvetlenul nyitas utan.
Nekem ugy tunik, h az Orig Choice, Sunday's Fantasy es ezektol egy nagysagrend valasztja el ezt a Petersont.
A Davidoffokat is ki fogom probalni.
Az Alsbo Blackrol mi a tarsasag velemenye, hova rangsorolnatok? Neha kisse egyszerunek tunik, neha meg nagyon jonak.
Fiuk mi történt Veletek (Velünk) ? Úgy kihalt a topic, hogy ijesztő!
Tegnap kipróbáltam Borzzz barátom által szerzett Ocean Liner-t. Mit mondjak kitűnő dohány, ahogyan azt már megírta! Könnyű, jól ég, nem tolakodó sem az íze, sem a füstje. Kedves feleségem szerint nem büdös, ami nála már komoly dicséretnek számít. :))).
Jut eszembe! Páromtól kaptam egy Jacaranda-t (jól írtam???). Véleményem szerint nagyon hasonlít a Kentacky Bird-höz, de egy kicsit jobb annál (Borzzz szerint a KB a jobb :)))).
Tudja esetleg valaki, hogy WO Larsen dobozos dohányokat lehet-e itthon kapni?
hm102,
Mesélj egy kicsit a Peterson Sweet K.-ról légy szíves! Milyen az íze, mennyire hölgybarát, hol lehet és mennyiért hozzájutni, stb.
Laikus,
Tudom, hogy el vagy havazva melóilag, de mi újság az egyesület bejegyzésével? Van valami fordulat? Esetleg van szükséged segítségre?
más:
Még mindig nincs meg a Sherlock Holmes Baskervillem! Már nagyon hiányzik! Mi a kutyalikának tart egy pipacsere hosszú hónapokig??? :((((((((
Szia JarJar!
Érdekelne, hogy milyen az új bruyere garantie pipád. Ugyanis én is most vettem egyet amin csak ez szerepel. A boltban azt mondták róla, hogy cseh gyártmány. Neked nem mondtak valamit? Hol vetted? És mennyiért? (ha nem vagyok indiszkrét...)
Köszi, helló!
Sajnos a márkáját nem tudom. Esetleg az árából nem tudnál valamit kiokoskodni? Az ára nem utal nagyon kiválló képességekre, majdnem 4000 volt. Pécsett vettem a Pirinéninél az "Igazi Trafikban". Igazából pont egy ilyet kerestem, mármint ami a formáját illeti. Lassan már teljesen kiégettem Mac Baren Mild Chois-sal. Szerintem nem rossz.
Szóval ha tudsz valamit akkor szólj.
Köszi, Sziasztok...
Zaglobanak koszonom a hosszaszolasat. Meg fogom probalni.
De Topik megjegyzeseit olvasva, inkabb a bankhitelekhez ert, mint a pipazashoz.:-)(/%
Mit tudtok a Davidoff dohanyokrol? Davidoff licensz, de Daniaban csinaljak. Van egy mild, van egy Cool es van egy meg nem tudom milyen valtozatban. Kb ketszer annyi, mint egy Alsbo Black.
Egyebkent a Sunday's Fantasyt is szivtam het vegen, nem rossz, de azert nem estem tole hasra. A Peterson Sweet K. nagysagrendekkel kerekebb es simabb. Meg az Alsbo Black is
inkabb egybe van. nektek mi a velemenyetek?
Voltam egy pipauzletben, vettem egy Savinellit 6mm-es szurovel. Tobbet nem veszek 6 mm-es szuroju pipat, nem az igazi, megha Saviinelli is. Ha szuros, akkor 9 mm-es, vagy megtanulo rendesen szivni szuro nelkul. Csak az aromak jobban atjonnek, ha szurovel szivom.
Ezt a Svainellit akarhogy szivom, a felenel mar olyan a szuro, mintha vizbe dobtam volna.
Azt csinalom, hogy ilyenkor szurot cserelek, igy mar turheto.
Látom a hétvégi szolgálatot csak mi 2-en szolgáltatjuk!
De, igen eltaláltad a Petersont 408-as. Én a Nyugatinál vettem. Valoszinüleg még a régi szériábol valo volt, mert eléggé csunyácska volt a rászáradt mixtöl. Azota a gyüjteményem egyik kedvelt darabjává lépett elö!
A pipákkal én is igy voltam1.-re, hogy csak sima és lakkozott lehet! /Vauen 7015-ös után talán nem is csoda/ Majd a következö nézelödésnél, kezembe vettem! S mintha valami kellemesen maszirozná tenyeremet! Letettem s probáltam ész érveket találni / sok Peterson beégésére gondolok/ de hiába én már az övé voltam s usztam az árral. Ö pedig velem haza.
Tömbtajtékom sajna nincs de készülök az ismerkedésre. Ugy cérnakesztyü mint bör dolgában, már jol állok. :)
Dohányok: Még nem is irtam a hétföi beszerzö utamat a Délinél fejeztem be. McLintock Black Cherry volt a kiválasztott. Össze szerettem volna hasonlitani a Peterson-ban füstölgö MacBaren Cherry Ambrosia-val. Hiába a nagy választek Black Cherry sehol. Igy esett a választásom a következö két dohányra: Springwater, W.O.Larsen Sweet Aromatic. Mindkettö jol vizsgázott, finom s nem drága.
A kiprobálando listán nekem ezek következnek: Peterson dohány / ha lehetne kapni / , McBaren Dark Twist Roll Cake, Middleton's Black and Mild, hát majd meglátjuk!
Üdv zagloba!
Hát eléggé leült a fórum az utóbbi pár napban, igazad van.
Csak nem Donegal Rocky tipusú a Petersonod?
Télleg nagyon tetszenek a homokfúvottak, pedig régebben kifejezetten gusztustalannak tartottam őket. Aztán Gallwitz Mesternél a kedves idős hölgy mintha megérezte volna "mi van a mélyben" sorban ilyeneket rakott elém. Udvariasan megköszöntem, hogy én sima külsejű pipát keresek, majd a végső döntőbe mégis 3 "rücsis" és csak egy sima került. Akkor győzött a Savinelli nem sokkal megelőzve a duplaszáras Vauent. Egy hónapja pedig visszamentem a második helyezettért... :-)
Most egy tajtékbetétes Vauent néztem ki következő pipámnak, de csábít a gondolat, hogy egy tömbtajtékpipát szerezzek be. Csak az egy csöppet többe kerül a betétes Vauen 14ezres áránál attól tartok.
Dohányból McLintock Blackberry Mild, MacBaren Black Ambrosia, Springwater van rajta a beszerzési listán.
Mindenki Pipázik? A topikon meg semmi társadalmi munka?
ZSOLEV: Gyönyörü mindkét pipád! Ugylátom a homokfuvott pipák a kedvenceid! Nekem egy Petersonom van ilyen rusztikus, s üresen is valami fenetikus illata van! Hogy mitöl? Talán az égetett felület jobban lélegzik?
Lehet, hogy kellene csinálni a lapon egy olyan részt ahol mindenki felrakhatná a kedvenc pipáját! S végén egy szép gyüjtemény jönne össze. Sajna nekem nincs digis fényképezögépem ( Be kellene szerezni eggyet!
Érzem jobb ha hozzáfogok az esti füstöléshez. Springwatert füsté tenni!
hm102:Légy üdvözölve köreinkben! Dohányt ugy tudol legtovább kiszáradás mentesen megörizni, ha valami jol zárodo
üveg edénybe átteszed a zacsibol felbontás után egyböl. Na persze ha nagyon sokfajta dohányod van sok edény kellene hozzá! Én a zacsikat ha felbontom, egyböl, jol zárhato müanyag dobozban tárolom. Eredetileg hütöbe gyártották 8-9 zacsi is belefér. Az üveg tárolot pedig nedvesitésre használom, ha kell!
Szép kis mixet készitettél! Nem tanácsos a dohányok keverése, mert lehet, hogy ütik majd egymást! Ha mégis mixelni akarsz csak 1-2 tömetet keverj össze, kisebb a veszteség ha mégse jo.
Izesités: Almaszelettel finom gyümölcsös izt kaphatol.
Vanilliás izt még nem probáltam, de gibicnek semmi sem drága ötletem az van!
1, Ha van ilyen aroma
2, Összefözöl vanillia rudat cukrosvizzel s kész a szirup / csak természetes /
Édes is s vanilliás is!
Tericsd szét, szikkaszd dohányod, szord rá szoszodat / csak finoman /, rakd egy zacsiba, s zömicsd össze jol rendesen. Lezárva érleld 1-2 hétig majd ismétlés.
Ha sikerrel jártál irj, ha nem akkor is!
Na sikerült is beszereznem a tegnap kinézett pipát, még épp időben mentem, mert a háromból már csak egy volt (szerencsére a másik kettő még csak félre volt téve, így tudtam válogatni a háromból). Kivácsi vagyok milyen lesz, mert ebből a "Bruyere Garantie" jelzésűből láttam még nagyon szépeket, ha bejön lehet még bővíteni a pipakészletemet:)
Amator pipas vagyok, nemreg kezdtem el. Most jelentkezem be eloszor a forumra.
Lenne egy kerdesem, hatha valaki csinalt mar ilyet. 7-8 nap utan elmegy a "töke" a kinyitott dohanyoknak. (Orig Choice, Petersen Sweet K., Alsbo Black, Borkum Riff extra Light).
Ezeket a maradekokat osszeontottem egy uvegbe, amit le tudok jol zarni. Hogyan lehet probalkozni azzal, hogy valamikepp izesitsem meg ezeket ujra. Vanilia vagy valami edes izre gondoltam.
kedden dohánybeszerző körúton voltam Győrben (ott volt dolgom munkaügyileg és kellemeset a hasznossal ...) Elsősorba édes Cavendish-t kerestem ...
Amiket beszereztem:
WO Larsen : Sweet aromatic
WO Larsen : No 50 mixture (amiből a ha jól emléksz Cián kínált meg )
Alsbo Vanillia (CarQui hagyatéka)
Első élmény :
Sweet aromatic : kellmes nagyon jól ég, gyújtás után nem "édes" később azzá válik ... tetszett.
Folyamatos üdv!
A bolt Érd központjában levő tér felső sarkánál van. Valamikor itt vált ketté a 6-os és a 70-es út. Logikusan mi a Velence felé menő út első háza vagyunk, a Velencei út 2. sz. Újság, dohányáru, megy egy csomó eladhatatlan vacak van a boltban. Azonban ami téged érdekel, az mind van. Sőt adhatunk chrchwardent is, márkától függően 4-6-12.000 Ft-os árakon, igaz most éppen lefogyott a készlet, de kérésedre a kívánt márkát beszerezzük, feltéve persze, hogy importálja valaki. Ezzel kapcsolatosan érdekes volt valameikőtöknek a felvetése a múltkor, hogy összefogva kellen behozni bizonyos pipaféleségeket. Lehet, hogy partner lennék benne, mert az utóbbi időkben a kínálat az importőröknél erősen beszűkült. Igaz ugyan az is, hogy a kapcsolati rendszerünknél fogva néhány ezzel foglakozó céget rá tudnánk venni az együttműködésre, nekik is jó lenne, mivel adirekt rendeléssel lecsökken a "döglött áruk" készlete. A pénz gyorsan forog, mert a vevő biztos. Érdemes elgondolkozni ezen. Talán tehetnénk egy próbát. Sorozzatok meg emilen az igényetekkel, futok vele egy kört, és megadom a lehetőségeket.
Nagy Péter
Ismét üdv!
Lassan reagálok, ahogy olvasom a hozzászólásaitokat. Fa pipatömőnk maradt a januári pipaszívó versenyről. megfelel a nemzetközi előírásoknak és olcsó. A fa tömő egyébként sokkal jobb mint a fém, mert felhozza magával a hamut. Ezért is használják a versenyeken. Én csak fa tömőt használok. Fém eszközt kizárólag a tisztításnál veszek elő. A szurkáló és a tömő része számomra felesleges, ezért egy egyszerű kanál is elég lenne. Mondhatnám azt is, hogy a fém tömő vásárlása dőreség, azonban tudom, hogy szinte kizárólag ez kapható. Nos, nálunk kaptok fa tömőt is.
Nagy Péter
Üdv a pipásoknak!
Létezik nikotinmentes pipadohány, mézes ízesítésű és mindenféle gyógyfűből készül. Nem kóstoltam, nálunk is csak talán kettő van, de az illata jó. Ha valaki megkóstolja, tájékoztasson az élményről.
Nagy Péter
Vmi visszajelzés jó lenne; jön vki akkor 14 órakor a Mozaikba? Vidéken vagyok és nem szeretnék azért becaplatni Pestre, hogy egyedül ücsörögjek teázgatva...