Ez a topic gyűjtőhelye mindazoknak, akik gyermeket szeretnének.
Mielőtt hozzászólsz, olvass vissza pár oldalt!
A topikban vezetett tábláról a leírást megtalálod ebben a hozzászólásban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67769219&t=9026561
Nekem a dokim azt is mondta, hogy ezt a 3 hónapot azért is ajánljak, hogy lelkileg felkészüljünk a babavárásra.
Hi-hi-hi, akkor én ezek szerint már többszörösen felkészültem:)))
Nem lehet, hogy fogamzásgátlója is válogatja, hogy miért kell várni olyan sokat várni, meg úgy egyáltalán, hogy mennyit? Meg szerintem ez a 3 hónap egy "bizonsági" maximum. Annyi idő után a fog- gátlóból már tuti, hogy nem marad benned semmi. De gondolom, van akiből már hamarább kiürül, meg megvastagszik a méhnyálkahártya stb. Mindenesetre én úgy döntöttem, hogy 2 hónap várakozás elég, sőt lehet, hogy kevesebb is. Ha nem tud megtapadni a gyerek, akkor nem tapad meg. Az ikrekkel kapcsolatban meg szerintem csak az esély nő meg (márhogy azok lesznek), de összességében szerintem még mindig sokkal, de sokkal valószínűbb, hogy "szimpla" gyerek lesz. Hát látjátok, én remek jól meg tudtam magam győzni, hogy miért ne várjak 3 hónapig :-) Na, jó, azért lehet, hogy nem ez a követendő út, de én már elég türelmetlen vagyok, és most még inkább, mert a hétvégén egész végig babáztam egy barátnőméknél...
Puszi mindenkinek
nyúlbúl
Na, látjátok, most akkor kinek higgyen az ember?
Konkrétan azt mondta az én orvosom, hogy megtermékenyülhet a petesejt, de nem fog megtapadni és azért kell a 3 hónap, hogy a nyálkahártya regenerálódjon...
Most akkor mi van???
Most jövök a nőgyogyómtól.
Mondtam neki, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót, gyereket akarok. Azt mondta, tartsunk 3 HÓNAP szünetet. Kérdeztem: mert túl vékony a méh-nyálkahártya, és úgysem tapadna meg? Azt mondta, nem azért, a nyálkahártya rögtön regenerálódik, mihelyt abbahagyom a bogyót.(???) 3 hónap szünet azért kell, nehogy ikreim legyenek. RETTENTŐ SOK az a 3 hónap, de tényleg félek, ha kevesebb szünetet tartok, és ikrekkel leszek terhes, nem tudnám kihordani. Meg nem is akarok egyszerre "csak" egyet! :-)))
Imádom ezt a futószalag nőgyógyászatot az SZTK-ban, egyik nő be, a másik pucér fenékkel várakozik, aztán melegváltás, tényleg, még ki sem hűlt a vizsgálóasztal. :-((( De legalább papírlepedőt cseréltek.!
De kibírom, a vizsgálat azért alapos, és nem kerül a cytológia sem 3000-be, mint a magándokinál.
Talán a séta nem annyira jó, főleg ha többen leszünk, meg hideg is van, brrr
De a teázás vagy valami "beülös" jó ötlet.
(szerintem)
És hol vannak a többiek?????
Mit szólnátok, ha szerveznénk egy személyes találkát, ahol kerüljük a negatív gondolatokat és a pozitív gondolkodásúak kicsit feltöltenék energiával a lankadókat... Elmehetnénk csavarogni, beülni valahova, stb...
Én szívesen megszervezem...
Hmm?
Minden doki mást mond.
Nekem azt mondta, hogy nem kell várni, de ha megakarom nyugtatni magam, védekezzünk 1 hónapig.
(Ez volt már lassan egy éve és még mindig ezt a topicot boldogítom) Valószínű nálam a topicváltás nem azt fogja jelenti, hogy megyek a terhességesbe, hanem a meddőségesbe...
Na bocsánat itt a hétfő reggeli hangulatrombolásért:))
Mindenhonnan azt hallom, hogy a gyógyszerszedés után 3 hónapig máshogy kell védekezni - nekem meg azt mondta a nőgyogyi, hogy nem kell védekezni egyáltalán, mert úgyse tud megtapadni.
Most akkor mit csináljak?
Persze, kényelmes így, hogy nem kell védekezni, de mi van, ha összejön a baba, aztán néhány hetesen - mert még nem elég erős a méhnyálkahártya - elmegy. AZ nagyon rossz lenne.
_mano, mzsperx!
Én is ragyás vagyok azóta amióta abbahagytam a fogamzásgátlót, de ez nem azt jelenti, hogy még mindig nincsenek rendben a hormonok, nem azért vagyunk pattanásosak, hanem éppen ellenkezőleg.
A kozmetikusom azt mondta, hogy a fogamzásgátló tablettában lévő hormonok tették széppé a bőrt.
Szóval sajna nem is lesz olyan szép a bőrünk gyógyi nélkül, viszont jó, hogy ez nem arra utal, hogy valami nem lenne rendben.
En nekem meg eppen az a bajom, hogy most jarna le a gyogyszer utani 1 honapos pihi, es nem akar megjonni. Biztos nem vagyok terhes, csak hat mar ugy szamitottam ra, hogy ha most megjon, utana mar elkezdunk probalkozni. :-)) Aztan most itt ulok, 5 napja kesik...es igy az elso probalkozas is csuszik. :-((
ohmmmm (sohaj),
csirketojas
Sziasztok lányok! Uj vagyok a forumon és nagy érdeklôdéssel olvasgattam amit irtatok. Esetleg segiteni is tudnátok. Nekem sajnos eddig csak egy méhenkivüli terh. jött össze annak is már egy éve. Az orvosom ugy érzem nincs teljesen otthon e témában mert a várakoztatáson tul nem sok javaslata van. Ha tudtok olyan nôgyógyászt aki járatos speciálisan ebben a témában - ha nem akarodzik jönni a gyerek - spec. vizsgálat, gyogyszer stb. akkor légyszi segitsetek. Elöre is köszi
mano, nincs messze azer az az aprilis:)
repulni lehet, 6. honapig gond nelkul, ha nincs vmi extra szovodmeny, persze nem biztos h olyan kellemes, mint korabban, en a 24. heten repultem utoljara, akkor a leszallasok mar nem voltak kellemesek (meg ugye h allandoan pisilni jarna az ember, de az 12 hetesen is volt:) persze nem vagyunk egyformak:)
roll.
roller: a várakozás oka, hogy külföldön vagyunk (úgyhogy azt hiszem, elég sok kérdésem lesz hozzátok, mert itt nem igazán van kivel megvitatni a dolgokat), és itt nehezebb lehet megoldani a vizsgálatokat is, meg, bár én egyetemista vagyok itt, egy cég fizeti a tanulmányaimat, meg ösztöndíjat, ahol persze dolgozom is "félállásban" (nem pont úgy, mint otthon szokás, de munkaidőileg annak felel meg). Ha esetleg én is a rosszullevők közé tartozom az első hónapokban, nem fog menni sem az egyetem, sem a munka... A tavaszi félévnek áprilisban lesz vége, a nyári (itt az is van) rajtam áll, hogy akarom-e csinálni.
Erről jut eszembe: ugye lehet repülni babóval ?
m.
mano,
bocs, lehet h irtad, de miert kell varakoznotok aprilisig? meg ha ugy erzed, van okod aggodalomra, vagy egyszeruen csak szeretnel rakeszulni, esetleg erdemes benezni a bolgarkertesz utcaba az optimalis csaladtervezo progira, az peldaul egy jo kis keszulodes, es esetleg elemehetsz nehany aprosagnak, amit esetleg elhuzna az eles probalkozast,
sok turelmet es gyors sikert majd a babahoz:)
No igen, előjön a régi jó puffogás: egyszer az a baj, hogy mi van, ha sikerül, aztán meg az, hogy mi van, ha nem... Azért nyugodtabban várakoznék, ha a dolog úgy működne, hogy ha úgy döntünk, most már nincs több akadály, akkor valóban sikerülne is. Mondjuk két sikertelen hónap még nem a világ, de nem tudom, hogy készülök fel -mondok egy számot - egy éves próbálkozásra...
m.
Hát, ez az utóbbi ötlet nem hangzik valami jól... Tudom, 100%-os védekezés nincs, de azért mi azt gondoljuk, megteszünk mindent, hogy legalább idő előtt ne sikerüljön. Persze, én is tele vagyok aggódással, hogy mi van, ha legtöbbször még peteérésem sincs, és/vagy nálam sincs minden rendben méhnyálkahártyailag, vagy petevezetékileg... Nem kell megijedni, nem vagyok hypochonder ("Ó, a nagy hipopotámusz !..." Remélem, Boncáék megbocsátják a nóta elferdítését. :) Így jött ki.), de néha már nagyon nehéz a várakozás, olyankor minden marhaság eszembejut...
m.
nyugalom nincsen, mi aktívan próbálkozunk.... aztán meglássuk. elég jól viselem, ahhoz képest, hogy aszittem, hogy ha elsőre nem sikerül, a falat fogom vakarni. nade annyi minden más is történik velem, velünk. szóval most úgy vagyok vele, jöjjön, amikor akar. azért a praktikákat bevetjük :-)
mzsperx: Engem is azért zavar elsősorban, mert attól félek, addig odabent sincs minden rendben. Az, hogy próbálom kezelni, épp csak "becsukná" a szemem, hogy: "Látod ? Elmúlt. Próbálkozhatunk !"... Hozzá tudna szólni valaki ehhez a részéhez ? Tényleg a hormonzavar ? Azaz tényleg olyan mértékben, ami nyugalomra kellene, hogy intsen ?
Ja, és még valami Neked: drukkolok ! :) Nekem még 4 hónapot mindenképp várnom kell: április előtt nincs "rosszalkodás"... :( Már tűkön ülök... Ráadásul, ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ismerősök között kéthetente bejelenti valaki, hogy keresztszülőt keresnek, aki 9 hónap múlva ráérne egy kicsit...
m.